Alfa 156 Selespeed vs Alfa 166 2.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Darko
    CBC Senator XXL
    • 29.03.2005
    • 528
    • Beograd

Re: Alfa 156 Selespeed vs Alfa 166 2.0

To nema veze sa tim, velikim autima uvek osetno brze i vise pada cena nego manjim. Izostavi 156, mozes i 147 da menjas za 166 ako cenovno gledas. Iz tog razloga i mislim da je 166 dobra kupovina za onoga ko zeli auto te klase. Da je audi nije, ali da je duplo jeftiniji od audija jeste i tu neko nalazi racunicu. 166 2001 je npr 6000e a A6 11-12000. Ne moze 166 da pojede toliko vise na servise(i nikad nece) i opet kazem neko se u toj prici nalazi. Ja sam isto ranije verovao u price o skupom odrzavanju Alfi o tome kako su svaki dan u servisu itd dok drugar nije uzeo 164, sa kojom je prosle godine presao 60k kilometara uz redovno odrzavanje, prodao auto uzeo mladju 164 i i dalje je vozi bez problema... Stara i dalje se vozi isto. Cene iz prethodnog posta koje sam naveo su za 166... skupo? Jedino sto je skuplje je trap ali generalno kao i svaki drugi proizvodjac koji ima dosta aluminijuma na trapu, dakle ne velika razlika u odnosu na VW i slicno. E sad naravno kod Audija ce elektro podizac uvek da radi, ovde ce nekad da zeza, ili ce da ispise klima ne radi a ona savrseno radi i slicno. Ne desava se to svakih 3 dana ali jeste nesto sto ponekad smeta i verujem da zbog takvih stvari auto i gubi cenu. No ko sa time moze da zivi mislim da za male pare moze ozbiljnu limuzinu da dobije...

Comment

• sErGiO
      Moderator
      • 30.01.2007
      • 2769
      • Neko selo pored Beogr
      • Alfa Romeo 156SW

Alfa 166 jeste ozbiljna limuzina ali ja bih je doooobro proverio pre zamene. Detaljan pregled trapova, mehanike, kačenje na dijagnostiku...pa kad ti majstor ispostavi spisak šta sve nije u redu sa njom onda lepo sedneš i razmisliš da li da se menjaš

Comment

• Darko
        CBC Senator XXL
        • 29.03.2005
        • 528
        • Beograd

To svakako, bez toga se nijedan auto ne uzima po meni. Ja konkretno za ovu ne bih menjao nikad. Ne znam u kakvom je stanju ali cim je euro 2 a uvezena kao euro 3 i podmladjena je tu se svaka interesovanje mene za takav auto zavrsava...

Comment

• Kosovic
          CBC Veteran
          • 14.12.2008
          • 149
          • Vrbas

Ne znam, palo mi je napamet, da nije uvezena sa Euro 3 motorom, pa je neko izvadio motor i stavio ovaj 2.0TB... Mozda sam lupio, ali ima entuzijasta, ja bih prvi to uradio, naravno kad bih imao sredstava (citaj para), jer mi se jako svidja kako ide taj 2.0TB. Mada, lako je moguce da su papire cackali, pa bi se i po meni tu zavrsilo svako interesovanje za ovaj auto iako sam Alfista i obozavalac pogotovo 166. Daj broj sasije, pa cemo je proveriti u ePer-u, da ne bude mnogo polemike oko godista.

Comment

• zverko
            CBC Senator XXL
            • 19.08.2005
            • 7085
            • BGD
            • Audi A4

darko, da je tako kao sto kazes ivanT bi i dalje vozio Alfu i to bas tu 166 koju je btw uvezo a ne kupio od preprodavca. Pitaj Adu koliko dugo na placu kod njega stoji 166 2.4JTD i zasto... sto rece car, nesto tu debelo ne valja kad ovaj sto je vlasnik 166 oce sa konja na magarca.
            deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• sri98
              Admin od Trpeze
              • 24.10.2004
              • 7262
              • Republic of Konjarnik
              • Toyota Corolla E 210

Originally posted by pekazo
              Originally posted by Darko
              Konkretna 166 koja je na slici nije 2.0ts vec 2.0turbo i nije 2002 vec 2000 tj podmladjena je.
              Pa sta bi to trebalo da mi znaci?
              to znaci da bi ako se neko zaintresuje mogao da se pridruzis "veseloj" druzini koja trazi pomoc oko oduzetih vozila. KD falsifikata, samo toliko
              Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Zverko,
                Ivan nije baš merilo (mali je uzorak) za takvu tvrdnju a Audi nije najbolji auto na svetu, nije ni Alfa. Multilink vešanje je osetljivo na bilo kom autu po našim drumovima a to ima svaki kršten noviji auto koji drži do sebe.

Auto je prevara očigledna i svaka diskusija na temu konja i magarca nije primerena jer nema veze sa autima nego sa vlasnicima...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Darko
                  CBC Senator XXL
                  • 29.03.2005
                  • 528
                  • Beograd

@Kosovic

Ne, ova je po eper-u 2000to tako da je sigurno podmladjivana...

@zverko

Doticni verovatno hoce sa konja na magarca da bi se otarasio auta koji nije cist i zbog kojeg bi sutra mozda mogao da ima problema... Ne pada meni na pamet da branim alfu i slicno samo kazem da su te price oko odrzavanja i kvarova poprilicno prenaduvane i da sam i sam se kasnije uverio da nije ni blizu onome sto se kod nas prica o njima i to je sve. 166 nije auto za svakog naravno ne zato sto je toliko dobar vec zato sto je mali krug ljudi koji hoce bas takav auto i kad na to dodas sve price koje prate alfu polako se cela prica slozi... Ja samo da iz licnog iskustva mogu da potvrdim da to nije tako kako se prica pogotovo sto od kad sam se rodio u kuci je bio nemacki auto i nemam nijedan razlog da u tom smislu italijane branim...

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

da se razumemo, niti sma rekao da je 166 los auto niti da je audi najbolji, ne znam zasto to tako svatate pogotovo dora. samo sam preneo necije iskustvo sa doticnim modelom a da 166 nije za svakog to je tacno pogotovo ne za onog ko ima ogranicen budzet. ovo oko konja i magarca sam rekao figurativno posto smo se svi izgleda slozili da je neka mucka u pitanju...
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• pekazo
                      CBC Član
                      • 14.02.2008
                      • 67
                      • Beograd

Evo ljudi brojeva pa javite
                      broj sasije:ZAR93600000052887

broj motora:AR34102004922

Pozdrav
                      ludo burazeru ludo

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• alfa&omega
                          CBC Član
                          • 21.06.2008
                          • 92

Opet se vracamo na istu staru pricu oko poredjenja Alfe i nemackih proizvodjaca. Alfa 166 kao polovnjak nije jeftina, vec su prenaduvane cene Passat-a i Audija kojima dizu cene kod nas, jer nas narod nije naucio nista drugo da proba. Price tipa da servis za Alfu kosta citavo bogatstvo, a da se Golfovi dizelasi sami odrzavaju, a naftu ne trose nego je proizvode su odavno pale u vodu. Drago mi je sto je na ulicama sve vise italijanskih i francuskih automobila.
                          Nemam nista protiv "nemaca", ali su duboko precenjeni!

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Originally posted by zverko
                            da se razumemo, niti sma rekao da je 166 los auto niti da je audi najbolji, ne znam zasto to tako svatate pogotovo dora. samo sam preneo necije iskustvo sa doticnim modelom a da 166 nije za svakog to je tacno pogotovo ne za onog ko ima ogranicen budzet. ovo oko konja i magarca sam rekao figurativno posto smo se svi izgleda slozili da je neka mucka u pitanju...
                            Pa zato što te dugo poznajem a i pisao si dosta a ja čitam po službenoj dužnosti

Jasno da ta klasa automobila nije za nekog ko nema para da ej održava kako treba. Ima kod svih dovijanja i jeftinijih dlova nego na prvi pogled ali kad tad se natrči na problem koji traži dosta para da bi se rešio i koji nemože da se reši na neki trivijalan način. Što skuplji auto u startu to je cena tog problema veća, kraj priče. Primer sa Ivant-om i farom, tada nije bilo ni jednog fara na otpadu a nov košta kao tri bubrega. Sitnica ali bitna... Ono neće se to baš meni desiti nepije uvek vodu...

Zato za pitača, batali se ove priče i ostavi taj tvoj auto za koji znaš kakav je ili bar ne menjaj za ovakav (konkretan) auto...
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Gumetina
                              Banovan
                              • 12.12.2004
                              • 1082
                              • Novi Sad

Kupis tempomat i nastavis da vozis auto koji si TI odrzavao i vozio u zadnjih ... vremena ???

Osim ako nije ona varijanta, ne ide prodaja, pa se trguju zamene izmedju preprodavaca tipa "ko kome vise uvali" xexexexe

Comment

• pekazo
                                CBC Član
                                • 14.02.2008
                                • 67
                                • Beograd

Originally posted by Gumetina
                                Kupis tempomat i nastavis da vozis auto koji si TI odrzavao i vozio u zadnjih ... vremena ???
                                Hteo bih kao prvo svima da se zahvalim na paznji a kao drugo interesuje me da li stvarno moze da se naknadno ubaci Tempomat jer u tom slucaju mojoj sreci nikad kraja !!!
                                P.S-Odustao od zamene i hvala na brzim odgovorima
                                Pozdrav
                                ludo burazeru ludo

Comment

Working...
                                X