VW Polo ili Peugeot 307

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivkis
    CBC Početnik
    • 05.09.2009
    • 4
    • Beograd

VW Polo ili Peugeot 307

naime na raspolaganju imam 6000e. Dvoumim se izmedju ova dva automobila. Znam da je 307 limuzina za razliku od Vw pola ali za ovaj novac to mi se jedino svidja. Koji su vasi saveti,sta da odaberem izmedju ova dva automobila. Tj koji je jeftiniji za odrzavanje,i prilagodjeniji uslovima puteva u srbiji. Ono sto bih zeleo da izbegnem je da mi se desi da eventualni kvar ne mogu da platim,jer mi je plata 500e,pa me zanima sa kojim od ova dva bih bolje prosao?

unapred hvala
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: VW Polo ili Peugeot 307

Evo ja cu da ti odgovorim
    Polo jeftiniji za odrzavanje ali nemacki tvrd
    Pezo udobniji meksi i tako dalje
    Jos kada bi naveo godista koja su u pitanju i koji motori pa da znamo sta sa cime da poredimo ovako ne bi znao sta da ti kazem, osim da ti nije losa plata!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ivkis
      CBC Početnik
      • 05.09.2009
      • 4
      • Beograd

hvala na prvom odgovoru.....Jedan prijatelj taxista mi je rekao da je peugeot za nijansu jeftiniji za odrzavanje... E sad za godiste,motor,to ne znam jer nisam nasao nista konkretno...ali recimo da je u opticaju za polo 2003 za 307 2002 za te pare....Polo bih uzeo i 1.4,dok 307 ne bih uzimao ispod 1.6 motor

Comment

• ada
        CBC Senator XXL
        • 04.06.2005
        • 2375
        • Novi Sad
        • Svasta nesto

ajde samo dodaj jos dali je u pitanju dizel ili benzin jer oba motora postoje u obe varijante
        Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• ivkis
          CBC Početnik
          • 05.09.2009
          • 4
          • Beograd

dizelasa gledam,iz razloga sto su im motori izdrzljiviji i manji su potrosaci.

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

onda je u svakom slucaju pezo u prednosti jer je 4 cilindra. 1.4tdi kod pola je tri cilindra i mali je potrosac do 110 km na sat posle toga ces se neprijatno iznenaditi.1.6hdi je motor koji je novije generacije i proveren isto kao i 2.0 hdi.po mom misljenju u ovoj situaciji glas dajem pezou, ali zapamti da niko od nas nije merodavan. sam sedi u oba modela provozaj pa sam presudi.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

to sto si napisao da su izdrzljiviji nije tacno, naprotiv. a ako uzimas dizela zbog toga sto je manji potrosac, platices tu razliku na drugom mestu ali ta prica ispricana ovde 1000 x tako da se necu ponavljati...
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• ivkis
                CBC Početnik
                • 05.09.2009
                • 4
                • Beograd

odluka je pala na peugeota 307......mnogo mi se svidja,cuo sam sve,mane,vrline,ali to je auto koji mi se dopada,i ne zelim da vozim nesto sto me nece ispunjavati......

e sad treba mi vasa pomoc.....koji motor se najbolje pokazao,a koji je manji potrosac.....i na sta specijalno da pazim kada kupujem ovaj auto?

ono sto ja znam da treba da gledam ovako kao laik je da nema 2vrata jer je mozda bio van,da ima servisnu knjizicu zbog provere odrzavanja kao i kilometraze...e sad sta dalje da gledam

Comment

• Vlada_nbgd
                  CBC Senator XXL
                  • 11.09.2005
                  • 1066
                  • Novi Beograd/Topcider
                  • ford focus sport pack

To da li je auto bio van i koliko je presao najbolje ce ti reci u ovlascenom servisu.Znaci ako ti se neki primerak sa troje vrata svidi slobodno ga kupi posle provere i nikako ne veruj u servisne knjizice jer se falsifikuju samo tako.Sto se tice motorizacije,posto hoces dizela,mislim da ti je najbolje resenje 2.0hdi od 90 ks,nije los sigurno ni onaj od 110ks s tim sto slabiji nema plivajuci zamajac koji moze da bude malo skuplja stavka...
                  FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• vracarac
                    CBC Senator XXL
                    • 04.11.2007
                    • 364
                    • Beograd
                    • Opel Astra G

Ne mora da znachi ako ima troje vrata da je bio van...

Ako vec gledash samo dizela, 1.6 i 2.0 HDi...
                    Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

to koliko je stvarno prešao neki auto neće ti niko reći pa ni ovlašćeni servis i necu dozvoliti da tema ode dalje na temu kilometraze!
                      Bolji je motor 2.0 hdi i to sa 90 konja. taj je mazga. izbegavaj modele sa fap filterom.

Comment

• Vlada_nbgd
                        CBC Senator XXL
                        • 11.09.2005
                        • 1066
                        • Novi Beograd/Topcider
                        • ford focus sport pack

Ma apsolutno se slazem,u ovlascenom servisu moze da dobije samo podatak kada je zadnji put servisiran u nekom od ov. servisa.To sam mu najvise rekao da ne bi pao na foru sa knjizicom...
                        FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• IglIg
                          CBC Član
                          • 12.11.2006
                          • 37
                          • Beograd

Vezano za kvalitet nasiroko hvaljenog 2.0 Hdi sa 90KS i klasicnom korpom... Imali smo takav 406, redizajn... kupljen je polovan iz Belgije, redovno odrzavan u ovlascenom servisu (tamo i ovde) i desilo se da mu je ISTRULIO jedan od cepova u glavi, kanali za vodu su u pitanju. Sta drugo da kazem sem da je morala da se skida glava i trt-mrt trosak neverovatan. Mozda je izolovan slucaj ali eto...
                          Samo posmatram

Comment

Working...
                          X