Posto je civic es sedan skoro nemoguce naci odlika je pala na alfau 156 1.9 JTD i mazdu 323f 1.6 , isto su godiste(2002) isto su presli stim sto alfa ima vise opreme.
alfa 156 vs mazda 323
Collapse
X
-
Re: alfa 156 vs mazda 323
Pa naleti po koja honda u oglasima, nije da ih nema, ali jaaako retko (1 u 2-3 meseca), 323 još ređe (ako gledaš ove poslednje, pre 3 verzije)
ali nema to godište kao alfa, a od mazde je malko skuplja. Koju gen. honde tačno tražiš? Benzinca?
-
-
Honde se ne prodaju tako cesto ali ti predlazem da malo sacekas pravu ponudu ,156 i 323 nisu los izbor ali bih prednost ipak dao civicu u odnosu na njih ali opet sve zavisi od samog primerka na koji naletis.
pozzSaab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS
Comment
-
-
Ovde se po stoti put mesaju babe i zabe
Mazda benzin vs Alfa dizel.
A ako i to zanemarimo - Alfa 156 je auto vece klase od 323, mada sve zavisi ko sta trazi od auta. Mada ako gledas Japanca moj ti je savet - Alfu zaobidji jer jedino sto im je zajednicko je da su automobili.
Comment
-
-
benzinca ako nađeš, pitaj za još jednog
šalim se, ali ja sam tražio 2002, 2003. i naviše i skoro svaki po gradu je automatik i nisu na prodaju, pritom, neko od hondaša mi reče da je bolje da jurim 2003.+ godište, i to hatchback (restyle 7. generacije), pouzdaniji su. Bio je jedan sedan na oglasima za godinu dana, u NS i to 2004. godište nešto manje od 8k e je bio cenjen
Imaš jednu 323 sedan na oglasima, 177k - deluje prava kilometraža, čisto da imaš ideju kako izgleda auto sa pravih 177k, da ti ne pričaju priče da ima 77k a ono u triput gorem stanju nego ova.
Comment
-
-
Ajde mani se tih malogradjanskih gluposti molim te,4 posta imas na forumu i ti vec znas da alfa stalno bleji u servisu.
Daleko je od automobila koji se ne kvari ali nije toliko kvarljiva kao sto prica...I naravno da ce se vise navozati sa Mazdom,o tome nema nikakve dileme ali cemu bespotrebno pljuvanje po alfi i omalovazavanje.
Comment
-
-
E, druze "Milorad90" svaka ti cast na ovome! Ljudi samo pljuju po po Italijanskim automobilima, i imaju pogresno misljenje o njima. Ja bi u svakom slucaju preporuciop Alfu 156 1.9JTD. To je jako dobar auto, jeste da hoce da im strada prednji trap,ali sto se tice motora, on nema probleme, mala je potorsnja, auto ide extra,sto je naj bitnije ti motori ne trose ulje od servisa do servisa, kao ovde pomenuti... Burazer je vozi auto sa takvim motorom,doduse Fiat. to je bila sportska voznja, auto je do sada presao 180000km,ide i dalje ko nenormalan,ne trosi ulje,samo je redovno servisiran i to je to... Oni nemaju problema kao neki provikani motori sa oznakom "TDI"...BMW GPower
Comment
-
-
Da ne ulazimo u raspravu,svi protiv vw-a i TDI-a,jes` da mi je omiljena ali..Alfa 156 je klasa iznad,veca i udobnija,dizel motor u njoj(JTD) je uglavnom ok,i ima vise opreme.Ako covek ima potrebu za limuzinom neka nju uzme.Mislim da je i pristupacnija za delove na nasem trzistu zbog velikog broja uvezenih 156 polovnjaka,kao i ponude na otpadu.Mazda je kao i vecina japanaca(kad su u dobrom stanju,korektno odrzavani) pouzdana varijanta,i ni tu nece biti greske,jedino sto je manji auto,niza klasa i bice verovatno manje opreme.Za porodicnu varijantu i duza putovanja,bolja je alfa 156,za varijantu grad i povremeno srednja relacija bolja je mazda.To je neko moje subjektivno misljenje
Ko leti,vrijedi
Ko vrijedi,leti
Ko ne leti,ne vrijedi..
(Grunf,TNT..)
Comment
-
-
Originally posted by Kosovic@jzivadin Jesi ti onaj koji hoce da kupi 155Q4?
@ Milorad: Ja nisam mnogo na forumu zato sto vise vremena provodim u realnom zivotu.
Jesi ti onaj rumeni MIlorad sto je vozio 128-icu tjuniranu na buvljaku?
Comment
-
-
Ta 155 je jedinstveni primerak koji je više kod servisera nego kod vlasnika, ne zna se koliko je para do sada popila i onda neko kaže šta već kaže.
Jživadine, smanji ton jer nećeš dugo trajati.
Comment
-
-
@ Dora: toplo preporucujem da prvo skocis pa onda da kazes hop.
Idi i pogledaj doticnu Q4,pa onda lepo dodji na forum i lepo se izvini ljudima sto lupetas gluposti.
Pa cak i da je Dora u pravu, sta covek da ocekuje od automobila koji je star 16 godina
@ BMW M5 : Inace je jako glupo porediti Q4 i neki traktor,zato sto se Q4 kupuje kao auto za divljanje tako da je o nekoj rentabilnosti,potrosnji ulja,goriva,udobnosti... jako debilno i naivno pricati.
Za ovo poredjenje JTD sa TDI se potpuno slazem ,tu necu da gresim dusu!
Ali ovde se radi o 156 vs 323, i kad pogledam ova dva automobila 156 ispada kanturina naspram 323,nisam ja kriv sto japanci prave kvalitetnija kola.
@ Dora : Sto je tice mog "trajanja" na ovom forumu jako sam se potresao,nisam mogao oka da sklopim celu noc
Comment
-
Comment