ford focus tdci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivanm973
    CBC Početnik
    • 18.06.2008
    • 5
    • Beograd

ford focus tdci

Postovanje,
    Posto planiram da kupim ford focus sa tdci motorom (noviji model znaci mladji od 2005god.) zanima me koji izbor bi bio najbolji. Da li 1.6tdci sa slabijim ili jacim motorom, ili 1.8. Motor 2.0 mislim da je veliki, ne zbog snage (voleo bih) vec zbog cene (registracija, odrzavanje, potrosnja...). Ako moze, voleo bih da cujem i kakva su iskustva sa ovim motorima (vidim da ih na zapadu dosta hvale, pogotovu kao "second hand"), kakve su cene odrzavanja i delova. Video sam da se pisalo na ovu temu, ali u glavnom o prvoj verziji focus-a.
    veliki pozdrav
  • ada
    CBC Senator XXL
    • 04.06.2005
    • 2375
    • Novi Sad
    • Svasta nesto

Re: ford focus tdci

pa razlika u registraciji ti i nije bas neka skoro pa nikakva, a u potrosnji i snazi velika! sto jace to bolje!
    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• HEMI 426
      CBC Senator XXL
      • 23.12.2005
      • 1833
      • Novi Sad -United States of Liman

Slazem se da treba da uzmes sto jace to bolje, ne samo zbog registracije i potrosnje nego i zbog kvaliteta motora i troskova odrzavanja, pogotovo troskova eventualne popravke. Naime, taj 1.6 TDCI je Peugeotov motor i nije bas tako pouzdan. Mislim, nije problem u tome sto je PSA agregat pa da bude nepouzdan, nego je problem u tome sto je to samo razbuseni 1.4 HDI pa se muci sa tezom pixlom Focusa. Moze se naci u dve verzije snage 90 i 110 ks a to je prilicna snaga za dizel te zapremine da bi bio izdrzljiv. 2.0 je druga prica, 136 ks i 340 Nm sto je osetno vise od 1.6 a potrosnja je prakticno ista dok je provereno pouzdan.

Comment

• zoranbg
        CBC Senator XXL
        • 23.03.2005
        • 4098
        • Rooster's Hill , Beog
        • Grande Punto 1.2

postoji i 2.0 dizel sa 109 ks i 265 nm. chisto radi potpune informacije : http://www.carfolio.com/specifications/ ... car=167750
        Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• ivanm973
          CBC Početnik
          • 18.06.2008
          • 5
          • Beograd

Za pocetak hvala na odgovorima!
          OK, ako se odlucim za 2.0tdci, i dalje me zanima kakva su iskustva. Znaci, jel posedovao neko ovaj automobil? Cujem da ima problema sa diznama (kao i svi novi dizelasi), turbina... ?! Kakva su iskustva vozaca? Cena delova, servisi (cena i jel zna neko neki dobar), jel ima problema sa trapom...

Comment

Working...
          X