Mondeo 2.0 TDCI, 2006god

Collapse
X
Collapse
+ More Options
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Eon
    Moderator
    • 10.03.2005
    • 4225
    • Beograd-NBG-44
    • Superb 2.0 4x4 DSG

Mondeo 2.0 TDCI, 2006god

U pitanju je gorepomenuto vozilo sa pređenih 49k km. Auto je vozila moja supruga kao službeni od 15k km. Pošto joj je vozilo zamenjeno novim, Mondeo je na prodaju. Od opreme ima alu felne, dig klimu, cd, maglenke,..., kao i set zimskih guma.

Da li ovo vozilo vredi 8150 eur bruto?!

U tu cenu je uračunat prenos, a registacija je istekla, pa je na meni!
    Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
    Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: Mondeo 2.0 TDCI, 2006god

Mislim da vredi. Auto proverenog porekla, bez velike kilometraze - verovatno i ulaganja, a vise nego upola cene novog. Meni se i izgled svidja.
    Koji je motor u njemu, PSA sa 136ks?
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• Eon
      Moderator
      • 10.03.2005
      • 4225
      • Beograd-NBG-44
      • Superb 2.0 4x4 DSG

130 ks.

Comment

• IlijaGM
        CBC Senator XXL
        • 02.12.2008
        • 313
        • Gornji Milanovac

Judo izdajnice sa opela na forda,samo da mi je znati kakva te je muka naterala na taj poduhvat
        Originally posted by zoranbg
        nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Vozilo koje ima mamu i tatu. Definitivno vredi taj novac, ukoliko ti treba.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Vectra ide, a Mondeo dolazi... Mada još uvek razmišljam.

Comment

• Dragon
              CBC Senator XXL
              • 15.11.2006
              • 963
              • Beograd

Auto sigurno vredi taj novac, mislim da ne bi trebalo da propustis, jer, realno, nema sanse da pronadjes dizalesa sa tom kilometrazom.
              Cak i sa problemima koje si upisao u drugoj temi, ovo je odlicna prilika.
              Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

naravno pola cene za 3 godine starosti je super deal.
                nemislim da okrenem temu u drugom pravcu..ali chisto da kazhem i svoje : http://www.renault.rs/images/cars/thali ... e_cene.pdf
                ili neshto slichno .. ekspresion paket ima i klimu i sve ...za 1000 evra vishe ,nov auto,.. benzin - dizel ..ionako je postalo isto kroz cene,malo se ushtedi na razlici u potroshnji... 20%
                a na tog forda mora prenos,mozd neki servis... i tako.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• gti16v
                  CBC Senator XXL
                  • 05.08.2007
                  • 343
                  • BGD
                  • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Prenos je uracunat u cenu. Thalia je dve klase ispod Mondea, sada je 1000e skuplja a za godinu dve ce da bude 1000-2000 jeftinija jer nova auta imaju izrazeniji pad vrednosti. Zavrsna obrada u Thaliji je blago receno losa, a i auto se sklapa u Turskoj.

E sad da se vratimo na temu, dobro opremljen auto, sa malom kilometrazom, poznatog porekla je odlicna kupovina. Licno meni se jedino ne svidja sto je dizel, nikad ih nisam voleo, al nije problem u ljubavi nego u ceni odrzavanja CR dizela. Mada ako prelazis neku pristojnu kilometrazu, mozda je ovo odlicna kupovina.

Comment

• Eon
                    Moderator
                    • 10.03.2005
                    • 4225
                    • Beograd-NBG-44
                    • Superb 2.0 4x4 DSG

Zorane,
                    Jednostavno posedovanje vozila te kategorije, stvarno nije nešto čemu težim. Da ne ispadne da sam neskroman, ali za mene je prihvatljiv isključivo D segment, eventualno C. Imam 193cm i 115kg, tako...

Nije u pitanju da ja sada moram da uzmem nov auto ili drugi polovan. Iovako Vectru poslednjih godinu dve dana nisam ni vozio, zbog službenog auto. Trenutno menjam posao, pa mi auto i treba, a može da se desi da žena menja posao, pa će i njoj trebati, takođe.

Moj službeni je bio Civic limuzina, ženin Passat CC, a imamo i ovu Vectru u potpisu. Možeš da zamisliš kako nam je bilo u Grčkoj pre dve nedelje kada smo rentirali Hyundai Getz. Nov auto, ali kao da vozim bicikl sa pomoćnim motorom. Niti možeš nekog da pretekneš, niti možeš oštrije da uđeš u krivinu, a auto stiska sa svih strana. Mogao sam ja iz firme da uzmem i civica, ali mi je nekako auto bio mali, a i veliki je potrošač u odnosu na Mondea.

Znači, pitanje je: Da li kupiti OVOG Mondea ili ne?

Kupovinu Sandera, Punta, Thalie i sl ostaje za neki drugi put!

Comment

• IlijaGM
                      CBC Senator XXL
                      • 02.12.2008
                      • 313
                      • Gornji Milanovac

Ako je auto sa poreklom ako shto kazesh,ako je to stvarno ta kilometraza,i ako ge je vecinu te kilometraze vozila tvoja zena zasto da ne,to je lepa prilika.Mada je i pitanje shta cesh posle raditi za vectrom poshto je je situacija takva kakva je prodaja vozlia tesko ide,tako da...
                      Originally posted by zoranbg
                      nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• Dragon
                        CBC Senator XXL
                        • 15.11.2006
                        • 963
                        • Beograd

Kazem ti, najveca prednost ovog Mondea je pouzdana kilometraza i sad su ti uradili u ovlascenom servisu popravak od 3.000 evra...znaci da imas i neku garanciju na taj rad. Znaci, dizne su zamenjene, sto je boljka tih motora i ne bi trebalo da imas problem verovatno dok je auto kod tebe.

Drugo, vidi posto je Passat sa tom kilomtetrazom...
                        Loneliness has followed me my whole life, everywhere. In bars, in cars, sidewalks, stores, everywhere. There's no escape. I'm God's lonely man.

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mnogoooooo, ali polako, vreme ide...

Malo sam tražio po oglasima i čini mi se da je taj Mondeo prosečna kupovina. Ni dobra, ni loša... Razmišljam i čitam vas.

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Taj auto nije prosecna kupovina, jer je TAJ auto poznat tebi i kome znas sta je gde i kako je sta.
                            To sto citas u oglasima, nema veze sa gorenavedenim jer ne znas da li to sto je navedeno u oglasu odgovara stvarnom stanju (prosto, ne znas vlasnike tih automobila, niti znas sta je na njima radjeno ili nije radjeno u proslosti). Mnoge stvari se mogu utvrditi, mnoge mogu i da promaknu.

Isplati se kupiti TAJ auto. U toj klasi cena vozila, cene operativne upotrebe i posedovanja istih, 10%-20% razlike u ceni nije nesto na sta bi se trebalo obazirati kada to poredis sa cenom problema koji mogu da te zadese u vrlo kratkom roku.

Dacu ti jedan primer: Kupio sam Toyotu sa servisnom istorijom od poznatog coveka, po sjajnoj ceni. Otisao sam u servis, izvukao sam listing sta je i kada radjeno. Reci cu ti da zamena plivajuceg zamajca kosta 1000 eur (85.000 dinara po tadasnjem kursu evra u cent toliko), plus korpa i lamela. Pretpostavi da je neko nudio 1000 eur jeftiniju Toyotu koju ceka zamena istih stvari, da li bi to bila povoljnija kupovina? Ponovo, poznat auto za koga si siguran u kakvom je stanju i znas mu poreklo!

Comment

Working...