Land Rover Freelander ili Renault Scenik RX4 4x4????????

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • oblak
    CBC Početnik
    • 02.10.2009
    • 5
    • beograd

Land Rover Freelander ili Renault Scenik RX4 4x4????????

u teskoj sam nedoumici koji od dva navedena dzipa da kupim. Interesuje me dal neko ima iskustva sa ovim modelima , koje su im prednosti a koje mane???
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Land Rover Freelander ili Renault Scenik RX4 4x4????????

stari fl kazu da je krs u svakom pogledu,novi je mnogo bolji,za senic ne znam,skroz ih malo i ima cenim da ima pogon kao i kangoo 4x4 ,za njega sam cuo da imaju problem na dif nesto ,nije cest problem, ali postoji
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• starac vujadin
      CBC Senator XXL
      • 27.08.2005
      • 2617
      • Stari grad

Pa...prvo neces pogresiti sta god da uzmes jer su to vrlo solidna kola. Nisi rekao koji motor u Freelanderu ti nude. Verzija sa BMW turbo dizelom je ubedljvo najbolja. Najslabiji benzinac je slab i treba izbegavati primerke sa velikom kilometrazom...uopste treba biti vrlo oprezan i uzeti samo ako se zna da je auto dobor odrzavan i da niej bilo izivljavanja na njemu. Veci benzinac, sestak trosi mnogo, ali ima lepu rezervu snage za opustenu voznju. Auto je naravno vrlo dobar i na off roadu. Na putu se takodje ponasa ubedljivo za jedan suv.

Scenik ima Steyr 4wd sistem koji je vrlo kvalitetan. I benzinac i dizelas su odlicni. Lako se parkira i vozi po gradu..mislim da je odlican izbor za zene vozace. Van puta je takodje vrlo dobar i moze da prodje i nesto ozbiljnije prepreke. Medjutim, nije za ostru i brzu voznju po putu i tu treba biti oprezan...malo lici na Pinzgauera kada se vozi po putu - vrlo je nestabilan.

Laksi za odrzavanje je Renault, oba su unutra malo vise "plasticni" nego sto bi trebalo. Scenic RX4 nema naslednika, pa ce se lakse prodati naknadno jer jos ima neke stilske svezine u njemu, dok je Freelander 2 mnogo bolji i sveziji od prve generacije, pa ona sada deluje vec bajato.

Mislim da bih malu prednost dao Renaultu zbog odrzavanja.

Comment

• oblak
        CBC Početnik
        • 02.10.2009
        • 5
        • beograd

Ja sam nekako vise pristalica benzinaca sa plinom u kombinaciji, nisam mnogo imao dizelasa a i to sto sam imao su mi zadavali mnogo glavobolja naj vise zbog nestrucnosti majstora. Freelandera sam mislio kupiti u verziji 1.8 benzin
        a Reno se nudi u varijanti 2.0 benzin. Da li mozda znas ko je proizvodjac tog 1.8 b motora na Roveru??'

Comment

• Kljucko
          CBC Član
          • 19.08.2007
          • 51
          • Pirot,Nis
          • Rover 75 2.5 v6 190+

1.8 je Roverov motor koji je ugradjivan u 45 i 75 seriju.Moj prijatelj vozi 1.8 freelandera sa plinom vec duze vreme i jako je zadovoljan,prve serije 1.8 motora su imale problema sa pregrevanjem,to su serije iz 1998-1999 godine.Moj auto pokrece roverov v6 koji je za svojih 150000km samo redovno odrzavan.osim zamene senzora radilice i bregaste

Srecno

Comment

• starac vujadin
            CBC Senator XXL
            • 27.08.2005
            • 2617
            • Stari grad

Ja sam nekako vise pristalica benzinaca sa plinom u kombinaciji, nisam mnogo imao dizelasa a i to sto sam imao su mi zadavali mnogo glavobolja naj vise zbog nestrucnosti majstora. Freelandera sam mislio kupiti u verziji 1.8 benzin
            a Reno se nudi u varijanti 2.0 benzin.
            Ne znam kako oba motora "trpe"plin...pretpostavljam da nema tu neke "filozofije". Mislim da je Renaultov motor ubedljivo bolji od Roverovog. Doduse, juce kada sma napisao post, posle sam uzeo da procitam i sta su drugi pisali o tim kolima i cesto se apostrofira neuskaldjen menjac sa motorom kod Scenica...to je stvar koja recimo moze ponistiti objektivnu prednost agregata.

Comment

• oblak
              CBC Početnik
              • 02.10.2009
              • 5
              • beograd

Originally posted by starac vujadin
              a Reno se nudi u varijanti 2.0 benzin.
              Ne znam kako oba motora "trpe"plin...pretpostavljam da nema tu neke "filozofije". Mislim da je Renaultov motor ubedljivo bolji od Roverovog. Doduse, juce kada sma napisao post, posle sam uzeo da procitam i sta su drugi pisali o tim kolima i cesto se apostrofira neuskaldjen menjac sa motorom kod Scenica...to je stvar koja recimo moze ponistiti objektivnu prednost agregata.

Odem danas da vidim jednog Scenika, auto prelep, presao oko 100k, ocuvan , ne farban itd, sagnem se ispod da pogledam pod kad imam sta i da vidim....skinut mu kardan???? ne mogu da verujem, pitam lika zasto je skinut, kaze zato sto trosi vise 3 litra kad ima prenos pozadi pa mu je skinuo Shock!!!! Mislim cime se ljudi sve sluze....I ja bih po onome sto sam video rekao da je taj motor prilicno jak a da prenos tu trpi veliko opterecenje.. Ne znam sta da mislim, vozio sam celog zivota terence, prodah malog Rava 4 zbog velicine a sad nemam sta da kupim...

Comment

Working...
              X