Pomoc, 2. auto u kuci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Corsa
    CBC Senator XXL
    • 22.09.2005
    • 450
    • Beograd

Pomoc, 2. auto u kuci

Dakle, razmislja se o kupovini drugog automobila u kuci, da ne bi bilo rasprave kome kad trebaju kola.Naravno, bio bi koriscen samo kada je Almera rezervisana.Glavni kriterijum je da bude sto ekonomicniji u eksploataciji.Dakle potrosnja, odrzavanje, pa i registracija.Pozeljno je i sto mladji.Budzet oko 3000 Evra.Nisam hteo da se petljam u postojecu temu do 3000, posto bi mozda dali par stotina vise.Iskljucivo voznja po gradu i hetch.Dakle,bez sedana.3, 5 vrata, svejedno.Neka pocetna razmisljanja su mi oko Saxa 1.1 i 1.5 d, Lancie Y 1.2,Micre 1.0.Dizel ili benzin, svejedno.U benz bi mogao i neki jeftin plin

edit, dodao bih samo, da sam bacio oko i na Civic 94.god i Almeru n15.Ima li misljenja oko toga?
  • IlijaGM
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2008
    • 313
    • Gornji Milanovac

Re: Pomoc, 2. auto u kuci

saxo ili punto
    Originally posted by zoranbg
    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• BMWM5
      CBC Član
      • 23.09.2009
      • 81
      • Beograd
      • Trenutno prazna

Posto vidim da si viseokrenut Japancima, onda uzmi Toyota Corolla 1.4, dobar auto, neces sa njim imati ni toliko problema, relatovno mlad... Evo jedne takve:
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.4/188460
      Ili npr. ova ima jos plin sa atestom
      http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.4/156780

Mada bih ti ja preporucio i Fijat Punto 1.2i, on takodje malo trosi,ne nije skup za odrzavanje,a mozes da nadje jos mladji od Toyote i slicnih...
      Pozdrav
      BMW GPower

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Nisam iskljuciv, prihvatam sugestiju za bilo koji model.Malo vise poverenja imam u japance da se nece kvariti, ali sam svestan da je ipak stanje automobila presudno, a ne marka, godiste itd.Ovu prvu Korolu sam video u oglasima.Kilometraza mi deluje kao problem, na stranu sto je ruzna, jer mi treba kao prevozno sredstvo, a ne ukras, igracka, statusni simbol itd...Ne znam isplati li se ici na tako nesto...

Comment

• BMWM5
          CBC Član
          • 23.09.2009
          • 81
          • Beograd
          • Trenutno prazna

Ja se u potpunosti slazem sa tobom da su japanci pouzdanjiji, ali ako je auto redovno odrzavan ne mora mnogo da znaci kilometraza... Mada ova Toyota, iskreno nije nesto na izgled... Ali ne znam dali si razmisljao o Mazdi 323 1.5i evo ova,
          http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... 1.5/177854
          mada su malo skuplje za odrzavanje....
          Licno mi se Nissan Micra nikad nije svidjao, ali sam cuo da auto nije tako los... E sada evo ti npr. Opel Corsa 1.0,ova malo trosi, one nisu skupe za odrzavanje, a nisam cuo ni da se tako kvare....
          http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... ECO/204980
          BMW GPower

Comment

• vladaa
            CBC Član
            • 07.08.2009
            • 65
            • nis

Posto volis japance mozes da pogledas za swifta ili nisan micra.Videh na prodaju micru na pijaci za 3200 e 2000, 1.4 sa plinom...Vozi ga moja drugarica, super je za grad, nema nikakvih problema sa njim.
            SKR je SKR za SKR

Comment

• little
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 912
              • BGD
              • Lancia Ypsilon 1.2 8V

moj glas ide za Renault Twingo. Znam dosta ljudi koji ga imaju, već duže vreme i upravo zbog ekonomičnosti i prostaro unutar kabine nenameravaju da ga menjaju.
              Nemaju veće zamerke, osim ponekad na servis i cenu rezervnih delova.
              Za te novce se mogu naći čak i fino očuvani primerci 2002. godište.
              "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• Corsa
                CBC Senator XXL
                • 22.09.2005
                • 450
                • Beograd

Niko Lanos ne pominje.Valja li to cemu? Ili Mitsu Colt?kao ovaj npr http://www.polovniautomobili.com/aut...1.6_16V/204697

Comment

• somi_kac
                  CBC Senator XXL
                  • 03.04.2009
                  • 796
                  • Kać

Saxo, Corsa ili Clio.
                  Sto se tice Punta, po meni je to visok auto (kada sednem u njega imam osecaj kao da sam u van-u), nestabilan (odnos male tezine i oblika, tacnije visine kada priduva vetar). Drugar je uzeo Fiat Punto Classic, i mogu da kazem da sam razocaran. Ne sto se tice auta mehanicki (mada smo imali par pacijenata, sa servisima od dobrih 15.000-20.000 dinara posla i to ispod 50.000km, ali su to mozda izuzetci) vec nekih sitnica i zavrsne obrade enterijera, gde Punto moze da pozavidi i nekim 20 godina starijima automobilima u klasi. Mada sa druge strane, imaces delova u izobilju kada se razradi ovo sa "Fiat Srbija".
                  OPEL Astra 1.6i
                  OPEL Kadett 1.6
                  ŠKODA Favorit

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Danas sam pogledao nekih 10 automobila i nista.Jedino mozda Twingo na jednom placu.Ispucao je ova airbaga, lik kaze da ce srediti.Mada, ne ispucaju se oba baga bez razloga...Ostalo srednje zalosno, ili preskupo.Gledao sam malo i Fieste 1.25 i 1.8 tddi, valja li to cemu?

Comment

• stevak
                      CBC Senator XXL
                      • 31.05.2009
                      • 1215
                      • Zemun
                      • Saab 9000 cs 2.0T

Ma, drži se Nissan-a kad već imaš jednog. Verovatno ćeš imati i popust prilikom održavanja
                      ex SAABotražitelj

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by somi_kac
                        Saxo, Corsa ili Clio.
                        Sto se tice Punta, po meni je to visok auto (kada sednem u njega imam osecaj kao da sam u van-u), nestabilan (odnos male tezine i oblika, tacnije visine kada priduva vetar). Drugar je uzeo Fiat Punto Classic, i mogu da kazem da sam razocaran. Ne sto se tice auta mehanicki (mada smo imali par pacijenata, sa servisima od dobrih 15.000-20.000 dinara posla i to ispod 50.000km, ali su to mozda izuzetci) vec nekih sitnica i zavrsne obrade enterijera, gde Punto moze da pozavidi i nekim 20 godina starijima automobilima u klasi. Mada sa druge strane, imaces delova u izobilju kada se razradi ovo sa "Fiat Srbija".
                        Ovaj post je prijavljen kao neozbiljan i ja se slažem sa tim. Kasno je treba sutra raditi da bih sad obrazlagao ali ovaj deo
                        Sto se tice Punta, po meni je to visok auto (kada sednem u njega imam osecaj kao da sam u van-u), nestabilan (odnos male tezine i oblika, tacnije visine kada priduva vetar). Drugar je uzeo Fiat Punto Classic, i mogu da kazem da sam razocaran. Ne sto se tice auta mehanicki (mada smo imali par pacijenata, sa servisima od dobrih 15.000-20.000 dinara posla i to ispod 50.000km, ali su to mozda izuzetci) vec nekih sitnica i zavrsne obrade enterijera, gde Punto moze da pozavidi i nekim 20 godina starijima automobilima u klasi.
                        nema veze sa stvarnošću već je odraz toga da bi se pisalo nešto da bi se napisalo...
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• somi_kac
                          CBC Senator XXL
                          • 03.04.2009
                          • 796
                          • Kać

Da obrazlozim...
                          Zivim u Kacu i do Novog Sada ima 7km otvorenog puta. Kada dune jaci vetar kod "Jelic" i "Lugonja" pumpe, ovaj auto ljulja na brzinama oko 80km/h vise od ostalih u klasi, pa cak i manjih. Nista kriticno, ali takodje ni prijatno! Ziva istina. Ko ne veruje, neka saceka jaci vetric pa neka proba.
                          Drugo, spaljeni ventili posle 65.000km na plin, i savijanje praga pri poturanju dizalice uopste nije za pohvalu. Sreca pa je ovo drugo primeceno na vreme i proslo bez tezih posledica. Takodje je bilo i pacenja sa menjacem multijet-a 1.3, ali to je nas problem. Jednom coveku umalo nije pozlilo kada smo mu rekli da mu je crkao original ECU, koji mu je menjao "Stojanov"!
                          Za opremu mi nije jasno da auto nema svetlo koje moze da se upali u njemu ako vrata nisu otvorena, svetlo u gepeku i jos manjih sitnica koje recimo imaju auta daleko iza Punta. Nije to veliki problem, ali je nekako jadno. Sedista nisu neudobna, ali su visoka! Ne secam se da sam sedeo u tako visokim sedistima skoro, a da nisu od Yugo-a!!!

Originally posted by Corsa
                          Danas sam pogledao nekih 10 automobila i nista.Jedino mozda Twingo na jednom placu.Ispucao je ova airbaga, lik kaze da ce srediti.Mada, ne ispucaju se oba baga bez razloga...Ostalo srednje zalosno, ili preskupo.Gledao sam malo i Fieste 1.25 i 1.8 tddi, valja li to cemu?
                          Zetec-ov motor, mislim na ovu 1.25, paprena masina, vozio je bezbroj puta. Malo kosta u odnosu na ostale u klasi, a puno vredi. Za svaku pohvalu.
                          OPEL Astra 1.6i
                          OPEL Kadett 1.6
                          ŠKODA Favorit

Comment

• Corsa
                            CBC Senator XXL
                            • 22.09.2005
                            • 450
                            • Beograd

Originally posted by SAABotražitelj
                            Ma, drži se Nissan-a kad već imaš jednog. Verovatno ćeš imati i popust prilikom održavanja
                            Posle iskustva sa Almerom, najradije bih uzeo Nissana opet, ali izbor i nije neki.3 Micre sam juce pogledao.Prva je bila preskupa (4300 za 2001. god 1.0) ,druga je bila farbana cela i to toliko lose, da ima nekoliko nijansi boje i da su i kvake zamazane, a na pojedinim mestima se vidi boja ispod.Treca je na oko bila mnogo lepa, ali se na kontaktu ne pale lampice za airbag i motor, a cena ni malo naivnih 3700 fixno.Problem je naci nesto pristojno, za pristojne pare

Comment

• ada
                              CBC Senator XXL
                              • 04.06.2005
                              • 2375
                              • Novi Sad
                              • Svasta nesto

Originally posted by somi_kac
                              Da obrazlozim...
                              Zivim u Kacu i do Novog Sada ima 7km otvorenog puta. Kada dune jaci vetar kod "Jelic" i "Lugonja" pumpe, ovaj auto ljulja na brzinama oko 80km/h vise od ostalih u klasi, pa cak i manjih. Nista kriticno, ali takodje ni prijatno! Ziva istina. Ko ne veruje, neka saceka jaci vetric pa neka proba.
                              Drugo, spaljeni ventili posle 65.000km na plin, i savijanje praga pri poturanju dizalice uopste nije za pohvalu. Sreca pa je ovo drugo primeceno na vreme i proslo bez tezih posledica. Takodje je bilo i pacenja sa menjacem multijet-a 1.3, ali to je nas problem. Jednom coveku umalo nije pozlilo kada smo mu rekli da mu je crkao original ECU, koji mu je menjao "Stojanov"!
                              Za opremu mi nije jasno da auto nema svetlo koje moze da se upali u njemu ako vrata nisu otvorena, svetlo u gepeku i jos manjih sitnica koje recimo imaju auta daleko iza Punta. Nije to veliki problem, ali je nekako jadno. Sedista nisu neudobna, ali su visoka! Ne secam se da sam sedeo u tako visokim sedistima skoro, a da nisu od Yugo-a!!!

Zetec-ov motor, mislim na ovu 1.25, paprena masina, vozio je bezbroj puta. Malo kosta u odnosu na ostale u klasi, a puno vredi. Za svaku pohvalu.
                              Ajde da ti pojasnim comi! Od kaca mozda ima 7 km ukupnog puta ali otvorenog nema toliko ali nema veze! Drugo svaki auto kada dune jaci vetar se zaljulja i to pogotovo u vojvodini nije cudno jer kosava je cudo.Ventili da su se spalili na 65kkm zbog plina to je jos jedna nebuloza i nemogu i necu da verujem u to jer fiati uglavnom (mislim na benzince) prelaze bez vecih problema 200kkm i vise.Da se prag uvio od dizalice dovodi do zakljucka da dizalicu niste postavili na mesto koje je prdvidjeno za dizalicu ili da je sam prag truo! Svetlo moze da se upali cak i u fici unutra a ne na puntu tako da i to nemogu da prihvatim kao tvoju sugestiju vec samo kao neznanje!I nerazumem sta je tu jadno. Taj auto je prodan u neznam koliko primeraka i niko se nije zalio sa obzirom cene i kvaliteta. Sedista sto su visoka moze sdamo da bude prednost jer imas bolju preglednost puta i situaciji za razliku kada lezis u stolici.

E da si rekao kod z teca da se sprzili ventili pa da poverujem a ovako.............

E i da nastavim. moze da se nadje jako lepi primerci tvinga koji nisu iz uvoza po ovlascenim sevisima od vlasnika za nekih 3200-3500€ i po meni, manji auto sa vise mesta i prakticnost vozila za gradske uslove, neces mu naci ravnoga.
                              Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                              Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                              Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                              Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

Working...
                              X