Za sada kvadrilema u budzetu 4500e

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Robert
    CBC Član
    • 17.05.2006
    • 11
    • Novi Sad

Za sada kvadrilema u budzetu 4500e

Pozdrav svima!

Probacu da skratim pricu maksimalno. Optimalan buzdet bi bio oko 4500e, moglo bi i do 5000e ali uz neke jake argumente
    Ono sto sam video da ima (i sto je meni interesantno) je marea (2001/2g), stilo, fabia karavan i opel astra g karavan 1,7 dti.
    Karavan je pozeljan iz razloga sto se samnom i zenom uglavnom voza i ker (to nam je za sada dete ), pa mi je dozlogrdilo da auto bude prljav.
    U sustini mozda i ne mora da bude karavan posto sam primetio da su zadnji zvucnici u vratima (da ne duzim volim muziku pa mi je to bitan detalj), do pre nedelju dana sam vozao punta I (3 vrata), pa nisam bio za varijantu da skidam policu sa zvucnicima da bi strpao kera u gepek, sto bi sad doslo u obzir.

Da predjemo na stvar, nekako naginjem najvise ka marei zbog cene i sta se dobija. Vidim da za oko 4000e moze da se pazari sasvim fin primerak (bar na slikama) tako da bi ostalo bar 500e za eventualno "zatezanje". Ono sto nigde nisam uspeo da nadjem na netu, je neko konkretno poredjenje stila i maree. Sta se vise dobija sa stilom u odnosu na mareu, ako pricamo o istom godistu i slicnoj kilometrazi, a da to nije putni kompjuter koji mi racuna trenutnu potrosnju. Mislim lepa je to stvar ali ako ce me to kostati ~1000e zivecu bez njega

Kako se kotiraju fabia i astra u celoj ovoj kombinaciji?
    Pozeljno je, tj obavezno da auto ima klimu, i nekako naginjem ka 1.9jtd verzijama, mada nemam nista protiv benzin+gas (imao u puntu), ali mi je nekako tanka racunica sa plasticnim granama.

Planiram da kupim auto na nekom placu pa bi neki savet i po tom pitanju dobrodosao. Pravo da vam kazem vise me brine legalnost kola nego ispravnost. Cak sam u jednom momentu hteo da odustanem od prodaje punta citaju temu o oduzetim kolima do razresenja agonije.

Pozdrav jos jednom i hvala unapred na savetima!
  • panto
    CBC Veteran
    • 04.11.2007
    • 148
    • ljubic

Re: Za sada kvadrilema u budzetu 4500e

Ne vidim na spisku Xantiu, pa pošto je ja vozim, iz svog iskustva je preporučujem, i to sa motorom 2.0 HDI. Mogu ti preporučiti i čoveka koji uvozi auta iz Švajcarske.

Comment

• DraxNS
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2006
      • 520
      • Bačka Palanka
      • Peugeot 307 SW

Vidim da gledaš Astru karavan.... zašto ne i Vectru karavan?
      Ova mi pristojno izgleda > http://www.mojauto.rs/polovni-auto/410722

Jeste sad ispada da sam Opel centričan... ali ti je od izabranih firmi (po mom ličnom mišljenju) Opel najpouzdaniji/najkvalitetniji proizvođač.

Kad sam prošle godine uzeo ovu Omegu... pre nje sam svašta gledao pa i Mareu sa sve klimom, "fabričkim" TNG itd... toliko je delovala (Marea) kilavo i klimavo uživo... da sam pobegao glavom bez obzira.

Sa druge strane... razni ljudi, razni ukusi, a bogami i potrebe.

Comment

• Robert
        CBC Član
        • 17.05.2006
        • 11
        • Novi Sad

Gledao sam xantie ali nekako se nisam zainteresovao, a i karavan verzija mi je nekako prevelika.
        Ista stvar i sa vectrom. Gledam je ispred ulaza, ogromna u karavan verziji. Vec zena kuka i place kako ce sa karavanom posle punta , a ni ja ne bi bas prevelik auto. Tu mi je fabia nekako najkompaktnija u karavan verziji, ali je malo gimnastika uklopiti je u predvidjeni budzet.
        Sto se tice brenda nisam emotivno vezan ni za jedan. Znam da je opel na prvom mestu, jer svabo je to i sl, ali mi nekako npr u odnosu na mareu deluje ogoljeno u kabini, a ako se ne varam oba se proizvode od ~`98.
        Ne znam zasto, cini mi se da sam se vec odlucio za mareu ali da nisam svestan svoje odluke.
        Mozda se to i promeni kad budem seo u nju, posto za sada nisam imao prilike, ali mi na slikama deluje prilicno slicno kao punto s kojim sam bio izuzetno zadovoljan.

poz

Comment

• Kosovic
          CBC Veteran
          • 14.12.2008
          • 149
          • Vrbas

Ako gledas Astre, savetujem da izbegnes 1.7DTI, nego gledaj 2.0DTI, preporucujem posto je ja imam. 1.7DTI je jako trom, slab nekako, mi kad smo kupovali auto gledali smo prvo tu 1.7, dosta je trom, a kad upalis klimu-haos. 2.0 nisam mogao da verujem kako dobro podnosi klimu, a i dosta dobro vuce. Mozda sam ti pomogao ovim postom, a mozda i odmogao, ali reko da i ja kazem moje iskustvo sa Astrom.

Comment

• Robert
            CBC Član
            • 17.05.2006
            • 11
            • Novi Sad

Cisto da se "pohvalim" da sam zavrsio pazar sa Stilom karavan 1.9JTD, 2003...uz malo gimnastike.
            Od svega sto sam gledao, nekako mi je kad se sve sabere bila najbolja kombinacija i investicija na duze staze...samo da ne bude i skuplja
            Od maree sam bio odustao maltene cim sam seo u nju, to mozda mogu da pripisem i tome sto nije bila bas neki extra reprezentativan primerak, a i previse me podsecao auto na punta pa kao i da nisam menjao auto. Dosta skuceniji auto od stila, neprirodnije sedenje, itd...
            Astra me isto nije nesto fascinirala. Starije, ogoljenije i skuplje.
            Gledao sam i Xsare isto u karavan varijanti, ali isto kao i marea. Cak mi je delovala i manja.
            Fabia mi je bila u foto finisu, ali se nije zalomio odgovarajuci primerak.

Hteo bih ovom prilikom da pozdravim Adu i zahvalim na svesrdnom ubedjivanju i navijanju za pomenuti auto ...i kao sto rekoh nadam se da se necem dopisivati na onoj poganoj temi "pomoc oko..."

Pozdrav

Comment

• little
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 912
              • BGD
              • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Sve čestitke na kupovini!
              I, naravno, neka te dobro služi!
              "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

Working...
              X