Kupovina Mitsubishi Eclipse ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • hagor
    CBC Senator XXL
    • 05.12.2007
    • 362
    • Krusevac

Kupovina Mitsubishi Eclipse ?

kao prvo, izvinjavam se ako sam na pogresnom mestu otvorio temu . . .

a sada ovako . . .

nude mi u zamenu za mog BMW-a dotichni auto

"1996 Mitsubishi Eclipse, 2.0 16v 165ks,89000km, eibach,18\' alu, karbon, shortshift_er, veoma atraktivan... ukoliko ste zaiteresovani mogu vam poslati slike email_om. ponuda je kljuc za kljuc. Pozdrav" ( ovo sam kopirao sa mail-a ponudu)

evo i par slika koje sam nashao posto slike koje mi je on poslao ne mogu da skinem i stavim ovde

Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

http://img526.imageshack.us/img526/6466 ... iumwi4.jpg
    Unlimited space to host images, easy to use image uploader, albums, photo hosting, sharing, dynamic image resizing on web and mobile.

u odnosu na ove slike sada je auto zatamnjen, zatamnjene su shtopke, drugi izduv ima i ima alpinin mp3 (to je ono shto sam primetio da se razlikuje na slikama koje mi je poslao u odnosu na ove koje sam postavio )

interesuje me zna li neko neshto o ovom autu, u kakvom je stanju valja li ovo uzeti . . .

p.s. koji je potrosac po gradu, i kakav je shto se tice odrzavanja ?

hvala unapred . . .

edit:

evo izvukoh i nove slike auta

BMW e36 328i cabrio 2.8 193hp 280nm 1995 god.
    Mercedes 190D 2.0 75ks 1990god
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Kupovina Mitsubishi Eclipse ?

Za ovakav automobil pitas koliko trosi i kakav je za odrzavanje? Cim imas tu dilemu moj savet preskoci. Video sam tvoju dilemu kada si kupovao i tog BMW i odmah na prodaju kao skupa registracija, cale se buni itd. Zameni ti to za neki normalan auto koji mozes bez problema da odzavas, da sipas gorivo itd. Bez ljutnje, ali ovakvi automobili se voze onda kada imas para da kupis jos jedan takav (to ti je za odrzavanje), i kada imas svoje pare da trosis kako je tebi volja na auto koji ti zelis. Trazi ti u zamenu sto mladji auto, male kubikaze+ da je neki turbak, i da se vozis lepo k'o covek bez da strahujes da li ce nesto za gecrkt pa da skupljas lovu za popravku ili da ti srce "nenormalnih" 11-12l u gradu, sto je sasvim OK za takve automobile.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• LuccaGabazzi
      CBC Senator
      • 16.09.2005
      • 294
      • pole position

Billionaire Boys Club

Comment

• hagor
        CBC Senator XXL
        • 05.12.2007
        • 362
        • Krusevac

ta potroshnja od 12-13l mi je sasvim normalna i podnoshliva, ali poshto qpujem auto za sebe normalno je da me interesuje koji je potroshac, i dali je skupo odrzavanje . . .

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Trosice mnogo goriva, i bice preskup za odrzavanje.
          Mitsubishi sa pravih 100.000km je u stanju mehanike maltene kao na novom vozilu.
          Ako je ispravan, takav bude jako dugo kilometara, ako je potorsen, nema para sa kojim mozes da ga dovedes u fabricko ispravno stanje...

Ja sam vozio puno jeftinijeg Mitsubishija, ovlasceni servis u BG je jako problematican.

Dakle moj savet samo ako je besprekoran auto, razmisli o trampi, sta god da fali preskupo ce te kostati, jer ih nema po otpadima i slicnim izvorima jeftinijih delova. Orginal dizne su npr 2000 evrica 4 komada, kablovi oko 150-200 evra, bilo koji senzor reda 500eura....

Elem, ako je ispravan imaces fenomenalan auto, sa strasnim motorom i mehanikom..

Comment

• pistre
            CBC Senator
            • 19.02.2008
            • 234
            • bg, vozdovac

Originally posted by Dzoni_mkv
            Za ovakav automobil pitas koliko trosi i kakav je za odrzavanje? Cim imas tu dilemu moj savet preskoci. Video sam tvoju dilemu kada si kupovao i tog BMW i odmah na prodaju kao skupa registracija, cale se buni itd. Zameni ti to za neki normalan auto koji mozes bez problema da odzavas, da sipas gorivo itd. Bez ljutnje, ali ovakvi automobili se voze onda kada imas para da kupis jos jedan takav (to ti je za odrzavanje), i kada imas svoje pare da trosis kako je tebi volja na auto koji ti zelis. Trazi ti u zamenu sto mladji auto, male kubikaze+ da je neki turbak, i da se vozis lepo k'o covek bez da strahujes da li ce nesto za gecrkt pa da skupljas lovu za popravku ili da ti srce "nenormalnih" 11-12l u gradu, sto je sasvim OK za takve automobile.

a sto se mice tice vidi se da je auto bio dobro udaran jer je hauba od karbon folije a i volan je zamenjen iako ima air-bag (ko bi normalan menjao sigurnost zbog izgleda)

a gume za 18-ice su mnogo skuplje od "ogromne" potrosnje od 15 L

Comment

• hagor
              CBC Senator XXL
              • 05.12.2007
              • 362
              • Krusevac

jel moze neko od moderatora da obrishe temu, jer nebih da citam tudje sprdnje . . .

edit: hauba nije od "carbon folije" vec je hauba od pravog carbon fibera, inace ovo je gumetinin bivshi auto (tako mi rece sadashnji vlasnik), a volan sa air bagom ima i daje ga uz auto . . .

Comment

• srdjan_p
                CBC Senator XXL
                • 01.12.2004
                • 1915
                • ZR

Raletov(gumetina) bivsi auto...cimni njega za vise informacija, vozio sam ga i kolko znam auto je skroz ok, e sad mozda se to promenilo u medjuvremenu...

Comment

• 206
                  Admin od ispočetka :)
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Gumetinim auto jako kratko, pre toga jedno duze vreme od drugara koji ga je sasvim lepo odrzavao.

I hauba nema veze sa pravim karbon fiberom.
                  The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• hagor
                    CBC Senator XXL
                    • 05.12.2007
                    • 362
                    • Krusevac

ovaj lik mi kaze da je on kupio novu haubu kada je uzeo auto jer je prethodna bila iskrzana u predelu kod levog(vozacevog) fara, da je od pravog carbon fibera i da je placena 500e, a staru haubu cuva josh uvek i hoce da je da uz auto(u faznu da vidim da je zamenjena ta hauba i staljena nova), iskreno dechko mi sasvim korektno i realno deluje . . .

takodje kaze da je odradjen skoro veliki servis i da su sredjeni i trapovi, tvrdi da je auto utegnut maksimalno . . .

Comment

• kalibaR
                      Moderator
                      • 03.04.2006
                      • 352
                      • Beograd
                      • AE86 rolle, Eclipse 1G

Što se tiče auta ja sam ga par puta video na parkingu, hauba sigurno nije folija.
                      Ovakvih eclipsi nema po otpadima kod nas, tako da se pojedini delovi šasije i trapa teško nalaze na našim prostorima.
                      Motor za ovakav model fabrički nema 165ks. Ima manje 104kW mislim što je oko 140ks.
                      Isto postoje i 2 varijante motora koji su ugradjivani u njih, mitsubishijev 4G63 i cryslerov 420A. Delovi motora ne bi trebalo da budu problem.
                      Cene kod ovlašćenog distributera jesu paprene, ali recimo NGK kablovi su oko 80tak eura, dizne aftrmarket da poručiš bi max izašle 400e...itd

Registracija će ti sigurno biti manja od tog BMWa, a potrošnja po gradu ako je motor ok ne bi trebalo da ide preko 13-14
                      Baci pogled, oteraj ga kod mehaničara neka ga isproverava, ako je stvarno utegnut kako kaže vredi ga uzeti.

Naravno, svako sa svojim mogućnostima, razmisli, saberi se i odluči šta želiš ipak ovo nije klasičan standardni auto, nema ih mnogo kod nas

Comment

• Hermes
                        CBC Senator XXL
                        • 14.02.2006
                        • 1306
                        • https://t.me/pump_upp
                        • bemve

Osim registracije, sta je prednost ovog auta u odnosu na tvoj BMW?
                        Potrosnja, izgled, troskovi odrzavanja,atraktivnost, mogucnost dalje prodaje..../ sve to nije, ili je veoma slicno. Pa sto bi ga menjao?
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Type_R
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2007
                          • 900
                          • Valjevo

kalibaR ti je vec dosta toga rekao

Auto do sada imao dve saobracajke, u provoj mislim da je prednji karaj prilicno nastradao,
                          posle te havarije je kupljen prednji branik, farovi i CARBON hauba od restajlinga.

u drugoj havariji ponovo branik, farovi nastradali a hauba lakse ostecena, imale su ovde na forumu slike gde se jasno vidi kako je carbon napukao i ostala ostecenja na laku
                          i ako se nevaram osteceno zadnje krilo....

ovaj sadasnji izgled auta sa ovim tamnim stopovima mi se nikako ne svidja.......

Kao sto je kalibaR rekao 4g63 ima 103 ili 104kw, inace motor koji voli da potrosi malo vise ulja....

Trap na 2g eclipsu je odradjen odlicno, imaces udoban auto ali i auto koji u krivini lezi mnogo dobro
                          ali sve to povlaci ogromnu cenu odrzavanja tog trapa, dovoljno da ti kazem da na prednjem tocku imas TRI kugle,
                          ni jedna od te tri se ne moze promeniti nego se menja celo rame, donja ramena (2 komada) su ti reda 4000-5000 dinara, za gornje nisam ni pitao
                          krajevi spona 1000din/kom, stabilizator balans stange 1500din, zglob 5600din, amortizer prednji 4600din,
                          gomila silenta na prednjem trapu....zadnji trap nista jednostavniji od prednjeg
                          Neka okvirna procena da se urade trapovi komletni (prednji i zadnji) je oko 1000eur
                          Tako da ti to bude osnovno ako budes proveravao auto u servisu.

Limarija kod tog modela je katastrofa, pogotovu ako je lupan, sto ovaj jeste, korozija ih prosto obozava!!!

dosta korisnih informacija na

3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• Type_R
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2007
                            • 900
                            • Valjevo

Samo da dodam da cene koje sam dao su cene zamenskih delova, znaci neki srednji kvalitet.
                            Izvor za cene su bili eM i Trio......

Na prednjem trapu ako jedna donja kugla ne valja, nove diskove ce pokriviti za para dana

trapovi slikovito

3SG(T)E EXPERT

MAN service

Comment

• BGILLEGAL
                              CBC Senator XXL
                              • 22.05.2006
                              • 653
                              • Beograd

Video oba puta kada je auto udaran. Stajao je udaren neko vreme u Land Rover servisu kod Brace Jerkovic, a cini mi se da se i auto tuda negde vrzma. To sto je udaren na jednu stranu, a i ako je sve ok sa autom mislim da je za tebe lose da vrsis razmenu. Auto nije neki potrosac. Ali ce ti izbijati pare iz dzepa na sve nacine...

Comment

Working...
                              X