Trilema

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • suncheese
    CBC Početnik
    • 20.10.2009
    • 1
    • Beograd

Trilema

Budzet je 15000 hiljada evra. U obzir dolazi samo nov auto za potrebe cetvoroclane porodice sa dva deteta predskolskog uzrasta. Godisnje predjemo od 12 do 15000 km ne vise, od toga gradska voznja 5 do 6000km (Beograd). Treba nam auto koji ce nam sluziti duzi vremenski period. Da pomenem i da je pozeljno da ima sto veci gepek i klimu bez potreba za nekim drugim dodacima poput raznih senzora, alu felni, sibedaha i ostalog. Na osnovu trenutne ponude u neki uzi izbor su usli: Skoda Octavia 1.6 Ambiente (cena oko 14500), Hyundai i30 CW 1.6 Confort (oko 15500) i Kia Ceed SW 1.6 LX Fresh (oko 15200). I ako Octavia u ovom trilingu jedina nije karavan ipak ima najveci prtljazni prostor ali je ujedno i najsiromasnija opremom (na primer nema ugradjen alarm, radio,...). Uz to nisam siguran kako ovaj motor (Octavia 1.6 102KS) izlazi na kraj sa karoserijom od gotovo 1300 kg za razliku od istovetnih motora od po 126KS u "korajancima" koji su doduse i nekih 100kg tezi. Znam da je tu i cuveni VW 1.9TDI u Octaviji ali on (uz ugradnju alarma, radija i recimo zedera) vec dobrano prelazi nas budzet tako da o toj varijanti nazalost ne mogu da razmisljam. Da skratim pricu, koji bi ste od ova tri modela izabrali, uzimajuci u obzir ono sto sam na pocetku teksta vec naveo? Hvala.
  • Wooodoo
    CBC Senator
    • 01.10.2005
    • 214
    • Beograd

Re: Trilema

A Fiat Bravo 1.4 T-Jet 120 ks? Ima prtljaznik od 400l, jedan od najvecih u klasi. cena je 15.500, ali sam siguran da bi mogao da gorigujes cenu na nize.
    http://www.fiat.rs/upload/documents/cat ... 0Bravo.pdf
    http://www.youtube.com/watch?v=GsfciiNU ... yUhUyImcwc

Comment

• vladabgd
      CBC Veteran
      • 01.01.2005
      • 132
      • beograd

Originally posted by suncheese
      Uz to nisam siguran kako ovaj motor (Octavia 1.6 102KS) izlazi na kraj sa karoserijom od gotovo 1300 kg

kod mene u kuci je bila slichna dilema i izbor je pao bash na oktaviju 1.6 amb. matorci su bash zadovoljni a ni ja ne mogu preterano da se zalim jer auto se ponasha i ide sasvim ok za te pare

Comment

• Azrael
        CBC Senator
        • 29.06.2006
        • 278
        • Kragujevac

Danas sam u novinama video novu Opel Astru Classic karavan sa 1.6 motorom, klimom, ABS-om, i sa jos opreme, plus ugradjen plin za 9990 evra, sto mislim da je vise nego odlicna cena, ali samo je pitanje da ti nisi gadljiv na malo stariju koncepciju auta....

Comment

• DJORDJEVIC
          CBC Član
          • 11.08.2007
          • 80
          • Mladenovac

Mislim da je u ponudi i Astra H za oko 12000e

Comment

• Azrael
            CBC Senator
            • 29.06.2006
            • 278
            • Kragujevac

U ponudi je i Opel Asra H karavan sa 1.4 motorom za 11990, ali ja to u zivotu ne bih uzeo jer sam vozio Astru limuzinu sa tim motorom, i razocarao sam se koliko je auto trom...

Comment

Working...
            X