VEKTRA B ILI BRAVO 1.6

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • drugari
    CBC Početnik
    • 22.10.2009
    • 3
    • Cetinje

VEKTRA B ILI BRAVO 1.6

Pozz

razmisljam da kupim jedan od dva navedena modela pa me zanimaju vasa iskustva. Takodje, dodao bih da je prvobitno u uzi izbor ulazila i Astra classic II, ali sam cuo da, iako kosta priblizno isto koliko i vektra b, odrzavanje kosta vise jer je auto novije konstrukcije (ispravite me ako grijesim ali tako sam cuo).

Inace sam iz CG, ovamo kod nas sve vrvi od placeva i kojekavkih cudesa koje niko zivi ne kupuje i stoje tamo godinama, svaki put kad se spustam do primorja vazda iste automobile gledam. A naravno i znam pojedine ljude koji to drze i kakva su ta kola, o tome necu trositi rijeci, to nista ne valja!!! Nazalost, ali vole da me ubjedjuju da valjaju... No dobro.

Elem, trenutno vozim golf 2 1.6 dizel, '86 godiste, presao 95000 km i vrijeme je da on i ja krenemo razlicitim putevima...

Posto sam sa golfom imao jednu jedinu intervenciju (otkacio se neki krug na osovini a u servisu su mi rekli da je visak dio, te su mi ga uklonili za 5 eura), trazim auto koji je jeftin za odrzavanje, do 2000cc, dobar dizelas ili plinas, koji moze da povuce, koji djeluje sigurno i koji je dovoljno pouzdan. I izbor je pao na ova dva modela. Bukvalno ne znam nista o mehanickim sklopovima ovih automobila, o pouzdanosti elektronike, o pozdanosti inace, ali ih jako cesto vidjam na ulicama, ima ih dosta (ili vidjam jedne iste u krug po citavi dan) pa tako mislim da nisu losa kupovina!? Ali da znam ne bih bio ovdje.

U CG vektra se moze naci oko 3 do 3.5 hiljada, bravo od 2 do 2.5.

Zasto se mislim bas izmedju ova dva modela?

Prvenstveno, vektra ima 4 vrata i veca je, prostranija (sto meni vise odgovara, jer volim malo veca kola) ali skuplja ; a bravo ima 3 vrata, manji je ali je zato i 1000eura jeftiniji!!!! Ostali (fiat punto, reno klio, fiat brava, golf 3...) nekako mi se ne svidjaju, a ne bih volio da vozim auto koji mi se ne svidja. Takodje, nije mi jasno zasto je bas ovolika razlika u cijeni, jeste da nisu ista klasa, jeste da je jedan njemac a drugi italijan, ali mi i dalje nije jasno! Je li ta cijena kreirana s obzirom odakle poticu?

Da kazem da nemam nikakvih predrasuda u vezi italijanskih vozila, a takodje nemam nikakvih superiorinih misljenja o njemackim ili japanskim autima. Po meni, sve je to subjektivno i sve zavisi od stila voznje i redovnog odrzavanja. Smatram da su ova dva auta dokazala i da dokazuju svoj kvalitet vec godinama.

Da dodam da ja vise nekako naginjem ka vektri, ali me opet nekako "ispravi" ta razlika od 1000 eura tako da sam bas, bas u dilemi.

Hvala
  • acatramvaj
    CBC Član
    • 07.07.2009
    • 83
    • Cuprija

Re: VEKTRA B ILI BRAVO 1.6

Po mom misljenju(iskustvu) glasam za vectru. Ne znam sto ali bih dao prednost vecem i komfornijem autu. Juri benzinca sa plinom 1.8 ili 2.0! Jeftinije je odrzavanje od dizela. 1.6 benzin je po meni malo slab za taj auto. Za bravo nemam bas neki komentar jer i nemam mnogo iskustva sa njim.
    Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Pazi druze ovako...u Srbiji za te pare mozes da uzmes ono sto vec imas ili neku pandu ili seicenta iz Italijanskog telekoma...u sustini i fiat bravo i opel vectra su dobra vozila,samo sto ja ta 2 modela ne bih poredio u zivotu...bravo 1.6 16v i dan danas ima atraktivnu liniju pogotovo onaj sa belim cajgerima,koznim volanom i menjacem ili sa onim plavim lepo isprofilisanim sedistima...taj 1.6 16v mnogo dobro ubrzava i ima fenomenalan zvuk ali zna po gradu kad ga gazis da popije i preko 15l benzina,a plina jos vise...ti motori su se odlicno pokazali sto se tice mehanike,ali elektronika zna da mu pravi zesce probleme...mozes i da ga chipujes i da mu stavis kn i remus,pa jos kad bi mu malo i glavu doradio pretvara se u malog trkaca...ako ga pazaris obavezno sa svim kaisevima i spanerima menjaj i vodenu pumpu...inace proglasen je autom godine cini mi se 95...pravi momacki autic...vectra je vec ozbiljno porodicno vozilo i uparena sa 1.8 16v motorom moze dosta dugo i lepo da sluzi,samo juri modele posle 99 jer su pocinkovani...imas ovde ljude na forumu koji je poseduju pa sta te konkretno interesuje a ti pitaj...ja da biram izabrao bih LEPO(OPEL)

Comment

• Night Rider
        CBC Veteran
        • 10.12.2007
        • 127
        • Banja Vrujci

Imao sam jednog brava 1.8GT i devet Vectri B i benzinaca i dizela definitivno bih na tvom mestu uzeo Vectru
        Od benzinaca ti preporucujem 1.8 a od dizela 2.0DTI ili jos bolje 2.2DTI
        http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ksU5guIKnQ

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Volim fiat ali ipak Vectra za preporuku..jaci,veci,izdrzljiviji i komforniji auto.1.8b,2.0b,2.0DTL ili 2.0DTI,biraj te kubikaze.Pretrazi malo forum,imas dosta o toj Veci da procitas
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• drugari
            CBC Početnik
            • 22.10.2009
            • 3
            • Cetinje

Originally posted by legenda
            inace proglasen je autom godine cini mi se 95...pravi momacki autic...

Eto bas sam i ja tako razmisljao, i jeftiniji je i nekako je atraktivniji... ne znam... a bio sam do Niksica danas sa drugom malo da gledamo kola i tip nudi alfu 156 dizel, presao 110 hiljada, za 3200 eura u kesu. Pa sta mi vi preporucujete, kakvo je odrzavanje toga cuda, velika mu je kubikaza 2400cc ali ako opravdava to niskom potrosnjom i cijenom djelova, onda mu mogu oprostiti registraciju 500 eura... auto super izgleda, siva metalik boja, alu felne, klima, podizaci, servo, airbegovi, sve izgleda lijepo i ocuvano, motor mi izgleda u finom stanju... kaze da nije iz uvoza, da ga prosli vlasnik kupio u podgorici... Ali se stalno nesto pravda, stalno nesto prica, nesto ga zbrzi u prici potpuno. Da nije to neka mutljavina?? Ipak je on niksicanin, mutivode teske su to.

U svakom slucaju, da li da je uzmem u obzir???

i da, niste mi rekli da li vektra opravdava razliku u cijeni u odnosu na bravo? Ja sam nesto razmisljao: mozda je bolje ipak uzeti bravo pa ga srediti za tu razliku para, em cu znati da sam ga sredio, da su vitalni djelovi novi, em cu se ja bolje osjecati jer sam ulozio u njega. Sto vi mislite? da li razmisljam u dobrom pravcu??

Hvala, i na predjasnjim odgovorima.

Comment

• Azrael
              CBC Senator
              • 29.06.2006
              • 278
              • Kragujevac

Sto se tice Alfe, glavni problem je na njima donji postorj koji mnogo brzo strada na nasim putevima, a popravka je izmedju 500 i 1000 evra. Inace taj motor moze da predje boga oca, samo je pitanje kako je odrzavana, jer ni jedna alfa ne trpi lose odrzavanje, i kompromise sa delovima. Ja bih od tog auta iskreno odustao posto je kupljen u Cg-u nov, a zna se kako vecina ljudi kod nas odrzava auto.....

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Bices smeker sa 156-icom sigurno, vole je ribice,pogotovo kozna sedista,ali se plasim da te ne zaboli glava od cene delova...mozda da uzmes 156 1.6 16v twinspark 120hp ili mozda alfu 147 isto 1.6 16v...mada alfa je lepa i brza ali mnooogo kvarljiva roba i tu se prica zavrsava...taj jtd 2.4 je odlican motor,ali moras ici u ovlasceni servis da ga detaljno pregledaju,da ne kazem skeniraju...obrati paznju na plivajuci zamajac(800jevreja) proveri turbinu,pumpu, dizne i kompletan trap...posto znam da ces da je gazis,pogotovo uz one tvoje cuke,nemoj da ocekujes ispod 10l eurodiesela...ne znam kaka je cena kod vas u Montenegro citroen xsare 1.6vts,ide auto kao zmaj,ne trosi mnogo(manje od brava),ali je malo skuplji za odrzavanje od fiata...u odnosu na tu 156-icu diesela,za razliku registracije i plivajuceg zamajca,mozes da je dovedes u tip-top stanje...recimo taj citroen vts sa polukoznim sedistima,3vrata meni izgleda prelepo i dosta je udoban...veliki pozz

Comment

• drugari
                  CBC Početnik
                  • 22.10.2009
                  • 3
                  • Cetinje

Uzeo Bravo 1.6 99.god. plin umjesto rezervnog tocka, klima, podizaci, servo, abs, muzika usb pioneer 6 zvucnika, 160 000 km, i jos ponesto... ali bez alu felni, sibera, daljinskog zakljucavanja, alarma... 2100 eura!!!! Prezadovoljan sam!!! Inace je cijenio 2.5 ali za kes i jos malo pregovora nasli smo se kako valja

Ostaje mi samo da promijenim vitalne djelove, pazarim alu felne, stavim centralnu na daljinski, stavim xenone, i folije, cijenim da to mogu za 700 eura sve... auto leti!!! Zadovoljan potpuno!

Hvala svima na pomoci!!! Pozz

Comment

• Mobtel063
                    CBC Član
                    • 30.11.2007
                    • 95
                    • Subotica

Vlasnik sam Vectre i Brava i mogu ti reci da vise volim da vozim vecrtu nego brava iako bravo ide ko zmaj!

Odrzavanje je slicno.
                    Nadam se da ces imati dobro iskustvo sa tvojim autom.
                    na plin se vozi na dizel se greje a benzinom ispolivaj i zapali krntije na drumu

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

Cestitam na kupovini!

Napravi par fotografija i predstavi auto u "Automobili clanova". Naravno, ako imas bilo kakav problem ili pitanje, slobodno postavi temu na odgovarajuce mesto.
                      You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                      Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                      Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                      X