Volvo V50 ?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zuksi
    CBC Član
    • 20.12.2006
    • 22
    • Beograd

Volvo V50 ?

Pozdrav dobri ljudi,

ovih dana sam aktivno razmisljamo da promenimo auto, nije da mu nesto veliko nedostaje vec ima neka sitna ulaganja, ide registracija, servis, kada se sve sabere izadje neka cifra od oko 1000 eur. Rec je sve o potrosnom materijalu tipa diskovi, plocice, silen blokovi ... Pa sam odlucili porodicno da ga na nekom od auto placeva damo i ponudimo doplatu konkretno za Volvo V50 2.0D, 2005. god, na satu pise oko 120k predjenih. Zaboravih vozimo Lagunu 2004 1.9dci limuzinu, authentique, najslabija oprema. Presla po satu nesto iznad 200.000k.. Obzirom da su tim lagunama cene jako pale jedno je bila kupovna opet jedno ce biti i prodajna cena, sumnjam da ce je proceniti na vise od 6500 evropskih, opet neka planirana doplata oko 2000 eu itd .. Auto koristimo uglavnom za grad ali cesto vikednom turiramo po Srbiji, opet dobili smo cerkicu pa taman ima tu pozadi sta i da se stavi, otud izbor i za karavan. Sto Volvo ? Odusevljeni smo izgledom auta, ali odusevljeni - spolja unutra ma super... opet alternativa bi nam bila laguna neka novija jedno 2 godine...

Dosta uvoda, nego da Vas zamolim za misljenje i utiske o volvu v50, da li ga je neko vozio, probao itd. Kako se pokazao da li je izdrzljiv, koja je cena odrzavanja volvo vozila kod nas? Negde sam procitao da je taj 2.0D motor sa 6b, Fordov, pa mozda ako neko ima forda sa slicnim moze da prokomentarise ..

Hvala unapred i pozdrav svima
    ... i believe when you tell a story it can become a truth ...
  • prolupator
    CBC Senator XXL
    • 02.09.2005
    • 3968
    • Zemun

Re: Volvo V50 ?

Imam drugara koji radi u ovl. Volvo servisu ... i kaže sledeće: Svaki Volvo je dobar ukoliko imaš para da ga održavaš ... V su najgori a i oni su dobri.
    Ono što je dobro jeste da nemaju svoje motore već ugrađuju tuđe pa tu može da se štrpne za održavanje motora. Ono što je loše jeste da ukoliko se nešto drugo pokvari ima da košta mnooooooogo, a limarija nije jeftina u slučaju ovog-i-onog ...
    OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CikaKure
      CBC Senator XXL
      • 14.08.2005
      • 668
      • Beograd

Ima moj poslovni partner V50, i vrlo je zadovoljan. Odrzava ga u Budimpesti i Becu, obzirom da je Austrijanac koji radi u Budimpesti i u Madjarskoj boravi najveci deo vremena. Kaze da u Budimpesti nije nikakav problem da se nabave delovi i da je uglavnom sve sto mu je trebalo bilo na raspolaganju odmah, ili sutradan. Eto cisto da imas i tu informaciju, posto ja iskreno mislim da je kod nas slaba verovatnoca da ces naci delove (osim potrosnog materijala) bez da ih porucujes. Ako gresim, unapred se izvinjavam, rezonujem samo na osnovu iskustva sa jednom daleko rasprostranjenijom markom automobila i vrlo prodavanim modelom...

Dalje, potrazi postove korisnika sw.brick , pa procitaj malo o multiplex sistemu na Volvo vozilima, mislim da su dosta poucni i da ti mogu dosta pomoci u donosenju odluke.

Comment

• zuksi
        CBC Član
        • 20.12.2006
        • 22
        • Beograd

Ovo pocinje malo i da me brine, pa da li je moguce da je odrzavanje Volvoa toliko skupo ? Mislim nije to tako ni star auto, niti model, opet nema tu sta (valjda) da se kvari...

edit:
        evo iscitao sam sve postove, svaka cast ! Ozbiljno covek moze da se pokoleba zbog tih multiplex sistema. Kakva je sada situacija, obzirom da su ti postovi iz 2004. Da li se nesto kod nas promenilo bar po pitanju servisa i servisera ?

prolupator: u kom servisu drugar radi ?

hm.. opet i kada bi planirao da odvezem nekako auto na pregled, uvek je tu issue auto nije registrovann vec samo ocarinjen, sto je uglavnom na svim a.placevima pa tako treba naci nekog servisera koji bi bio voljan da pogleda volvo na samom placu..... U takvoj situaciji kada ne moze da ga prikljuci na kompjuter na sta najvise obratiti paznju ? Ps. ovom volvou je ceo kompjuterski meni na italijanskom, tacno i da ispise neku gresku na ekranu treba povesti i nekog lingvistu

Comment

• prolupator
          CBC Senator XXL
          • 02.09.2005
          • 3968
          • Zemun

Drugar radi na teretnim vozilima ... ali svako malo ide po kursevima a tamo čuje i vidi svašta razno vezano i za putnički program ...
          Njemu je službeni auto neki iz V serije i deru ga k'o vola i ništa mu ne smeta ...
          Fazon je u tome da je Volvo dobar i pouzdan auto, ali kad se (ipak) pokvari to ume da košta i para i vremena ...
          OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Originally posted by zuksi
            Ovo pocinje malo i da me brine...
            ... opet i kada bi planirao da odvezem nekako auto na pregled, uvek je tu issue auto nije registrovann vec samo ocarinjen, sto je uglavnom na svim a.placevima pa tako treba naci nekog servisera koji bi bio voljan da pogleda volvo na samom placu..... U takvoj situaciji kada ne moze da ga prikljuci na kompjuter na sta najvise obratiti paznju ? Ps. ovom volvou je ceo kompjuterski meni na italijanskom, tacno i da ispise neku gresku na ekranu treba povesti i nekog lingvistu
            Mislim da bi trebalo solidno ili puno da te brine, zavisi kako posmatras :-)
            Nista se nije promenilo od 2004, svi su tad imali i imaju i sad isti taj sistem. Mozda su nasi majstori malo nesto naucili.

Dzaba vodis majstora, moze samo vizuelno da utvrdi sta se vidi, greske u sistemu moze da ocita jedino ako je auto u ovlascenom servisu, povezan na racunar, koji se preko interneta spaja sa serverom negde tamo daleko, autorizuje se, vrsi autorizaciju majstora (kako shvatam, svaki majstor ima sopstveni ID koji kaze da je sertifikovan za rad), i tek onda mozes da znas sta je zabelezeno u sistemu, da li ima problema i gresaka.

Moj pashenog ima Volvo V70, ne stariji od 2 godine, i prilicno ga nervira sto za svaku glupost mora u ovlasceni servis, i to solidno kosta vremena i zivaca. Uzgred, covek je Svedjanin, zivi u Stockholmu, pa ti vidi...

Comment

• zuksi
              CBC Član
              • 20.12.2006
              • 22
              • Beograd

samo da se javim jer sam Vas mucio sa pitanjima cesto, odustao sam od volvoa i uzeo drugi karavan - 407 sw 2.0 hdi
              hvala svima na savetima za volvo !

pozzz

Comment

• CikaKure
                CBC Senator XXL
                • 14.08.2005
                • 668
                • Beograd

dobro dosao u Verano svet

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

neka je sa srecom

ocekujemo te u "Automobili clanova"
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

Working...
                  X