Renault Safrane 2.0-Saveti za kupovinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tasicss
    CBC Član
    • 29.04.2008
    • 48
    • Vranje
    • Opel Astra F 1.7DR

Renault Safrane 2.0-Saveti za kupovinu

Dali mi mozete reci nesto vise o Renalut Safrane 2.0 100kw 1994god. Probao sam auto pre kupovine ali nije nesto preterano startan na benzin, nema plin, imam ga u zameni za moj Audi 80 B3 1.8E i cak sto vise Audi je startniji na plinu, pa me interesuje jer to normalno za taj auto sobzirom da je 2.0 i ide na benzin? Uostalom ima sve sem airbag-ova i koze, isuvise elektronike, nadam se da je sve lepo odradjeno jer onako kako vidim nedaj boze da se pokvari nesto. Mislim da je auto veoma redak, nema ih puno na putevima pa sad odrzavanje, otpadi i to jer ima i jel papreno skupo kako mi se cini?
    Hvala!
    "Never drive faster than your guardian angel can fly"
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Renault Safrane 2.0-Saveti za kupovinu

Dok se ne javi neko ko ima iskustava sa safranom evo ti par mozda korisnih tema...

viewtopic.php?f=7&t=10248&hilit

viewtopic.php?f=7&t=2494&hilit

viewtopic.php?f=15&t=8312&hilit
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Od te 3 teme ja 2 postavio... I na kraju kupio Lanciu umesto Renaulta.
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• ostres
        CBC Senator XXL
        • 01.06.2008
        • 305
        • Zemun

Safrane je tezak 1500 kg tako da startnost i ne mozes da ocekujes sa tim motorom. Od tvog Audija je tezi jedno 400kg.
        Live together, die alone.

Comment

• tasicss
          CBC Član
          • 29.04.2008
          • 48
          • Vranje
          • Opel Astra F 1.7DR

Pa jeste tezi celih 400kg ali ipak starnost mu je ravan nuli. Samo neznam jer se isplati uzimati Safrane 1994god u zemlji Srbiji sa majstorima kakve imamo, sa prodavnicama koje imaju sve delove itd.. jel isplativo dati Audi 80 za Renault Safrane?

Comment

• Davor
            CBC Senator XXL
            • 02.03.2005
            • 498
            • Novi Sad

Licno ga ne bih menjao,jer zivimo u Srbiji gde se ono sto nije svapsko mnogo manje ceni(nekad opravdano a nekad i ne),taj auto je poprilicno redak,nekad je to bio pravi gospodski auto kao i njegov prethodnik Renault 25,ali i na otpadima su pretezno auti iz male i srednje klase,a Safrana se bas i nisam nagledao,pa samim tim je i teze naci odredjeni deo a i ako ga nadjes bice podosta skup.Sami delovi za francuska vozila su skuplji u odnosu na nemacka vozila,a i manji je broj majstora,a cinjenica je da francuzi slicno kao i talijani podosta iskomplikuju pristup zameni odredjenih delova ,sto odmah utice i na cenu odrzavanja.
            Vozis sad jedan veoma kvalitetan auto,istina sa dosta menja opreme,manji auto,delova za tvoj auto ima,nisu posebno skupi,a ima ih svugde i kao novi i polovni.Da ti zatrebaju pare audija ces prodati skoro odmah jer uvek ima interesenata za taj auto (slicno kao i za G2),a za Safrana se to ne moze nikao reci i najcesca je solucija prodaje ta da se realna cifra za njega jedino moze dobiti kroz zamenu za bilo sta.

Comment

• tasicss
              CBC Član
              • 29.04.2008
              • 48
              • Vranje
              • Opel Astra F 1.7DR

U potpuniti se slazem sa tobom, mislim i ja da nije isplativa zamena bas zbog tog odrzavanja i rezervnih delova ali sa druge strane dobijam auto koji je 6 godina mladji sa mnogo dodatne opreme koje nemam na Audiju ali imam delova koliko volja, prvi Audi otpad na 2km od mene a za Safrane na nekih 350km Samo mi zao sto je sve to tako i zasto se u Srbiji ne ceni Francuski auto ali tako je kako je primer Golf 2 1986 i Safrane 1994 ista cena a auta razlika za ne pojmiti.

Comment

Working...
              X