Seat Ibiza ili Opel Astra Classic

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • miljko
    CBC Početnik
    • 14.11.2009
    • 9
    • kv

Re: Seat Ibiza ili Opel Astra Classic

Imao bih jos jedno pitanje:

video sam neku ibicu 2002. god, da li je mala kubikaza 1.2, 70 konja, s obzirom da mi je u planovima da joj ugradim plin???

Comment

• Puzo81
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2009
      • 687
      • Novi Sad/Prijepolje

Preskoci to,trocilindras 1.2 je preslab za ibicu + jos plin ce ga zaklati .Idi na 1.4 ili nesto vise

Comment

• zverko
        CBC Senator XXL
        • 19.08.2005
        • 7085
        • BGD
        • Audi A4

zasto bi ga plin zaklao ako je 3 cil. ?
        deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Car
          CBC Senator XXL
          • 07.07.2005
          • 900
          • Beograd

Videh pre neki dan ovu temu: viewtopic.php?f=7&t=46339
          Ne znam da li je taj 1.4 motor isti u fabiji i toj ibizi, ali ako jeste, ja ga ne bih uzimao u obzir nakon ovoga sto se pisalo na temi...

Comment

• Puzo81
            CBC Senator XXL
            • 04.08.2009
            • 687
            • Novi Sad/Prijepolje

Originally posted by zverko
            zasto bi ga plin zaklao ako je 3 cil. ?
            Kad se ovako "mrcvare" po putu 3cilindrasi (pa i moj ecotec 1.0 12v) na BMB 95 (jedno 80oktana ima) mogu zamisliti sta bi im uradio nas "prebogati" plin pa makar bio i sekvencijalni.Onda ga mora zakivati u 5000rpm da bi izvukao ove mrsave 90 i kusur Nm-tre.

Provozao sam se s momkom koji ima u 1.2 vw polu plincugu i nije to to.Po meni je 20% izgubio na snazi a i dje ce kome dusa da ugradjuje u 3cilindrasa PLIN.(iako sam jedno vreme i sam bio zagrizen idejom ugradnje u corsu )

Comment

• Daka
              CBC Senator
              • 15.06.2005
              • 277
              • Subotica

Sta je po tebi "mrcvarenje"na putu(verovatno si mislio na gradsku voznju),postovanje ogranicenje brzine? Pokusavam na svaki nacin sam sebi da izanaliziram tvoju misao ali STVARNO neumem.Cime taj auto nezasluzuje da bude ucesnik u saobracaju,cime on to koci i usporava isti.Koliki procenat vozaca kupe automobil i teraju ga na maximalni rezim rada u gradskoj voznji ili uopste Nije istina da ugradnjom uredjaja (mislim i na sasvim obican tip ugradnje) agregat gubi snagu za 20% ,sem ukoliko nije pravilno podesen...istina je samo da moze povecati potrosnju gasa za 20% u odnosu na potrosnju BMB-a.Iz mog licnog iskustva razlika u ubrzanju (GAS-PATOS) je minimalna i ne prelazi ni sekundu na stetu TNG-a sa poredjenjem voznje na benzin,ukoliko bi uzeli ono klasicno ubrzanje do 100km/h! Tako da tvoje iskustvo"Nepije vodu!"

Comment

• Puzo81
                CBC Senator XXL
                • 04.08.2009
                • 687
                • Novi Sad/Prijepolje

@Daka
                Pod mrcvarenjem,DA grad. Podrazumevam slabu startnost a i dalja ubzanja 2-3-4-5 brzini(normalno kad ima samo 82Nm i to na 2800rpm).
                Ne znam dal sam idje u prethodnom postu napisao da TROCILINDRASI ne zasluzuju da ucestvuju u saobracaju i da gushe isti!!?

Moje iskustvo sa trocilindrasem (Corsa B 1.0 12v 54ks ) je za 7god voznje i predjenih 110 000km (od 160 000) i te kao veliko.Znam kako se ponasa na BMB-u 98 a kako na ovom nasem od garant ni 80oktana.

Dal je u tom polu 1.2 gasni uredjaj dobro nastelovan,odrzavan ne znam al pri voznji na gas vukao se ko mula.Gas do patosa je funkcionisao jedino iz prve i drugu i eventualno trecu (mislim na osecaj da motor vuce).55 jugo je bolje vukao uodnosu na taj polo.Isti slucaj je bio i u voznj s momkom j=koji je imao BRC u corsi B 1.0 12 v s petoro vrata.U odnosu na moju benzinku isto se vukao.Mozda je subjektivni osecaj ali tako je bilo.

"Iz mog licnog iskustva razlika u ubrzanju (GAS-PATOS) je minimalna"

Ovo vashe iskustvo je iz voznje TROCILINDRASA ili drugih motora?

Da ne trujemo temu kolegi forumasu ja sam gotov ovde uz nepromenjen stav o ugradnji plina u TROCILINDRASE.

Comment

• Daka
                  CBC Senator
                  • 15.06.2005
                  • 277
                  • Subotica

u pitanju je 1.1 8v 40kw/55KS motor monopoint ,obican gasni uredjaj...ocigledno kod tog pola nesto nevalja!!!
                  Samo da vam napomenem da su medjubrzanja sasvim ok kod mene znaci onako kako sam napisao u prethodnom postu!
                  Poz...

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

tema je Seat Ibiza ili Opel Astra Classic svaki nastavak van toga ce biti obrisan. uživajte!
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                    Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                    Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                    Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

@Miljko drugarski savet,izbegavaj trocilindricne motore,da ne bi kupovao polumotor konkretno kod vw-a i drugih koji ugradjuju njihove motore...takodje bezi od svakog proizvodjaca koji ugradjuje aluminijumski blok motora,osim ako neces da kupujes novo vozilo...

Comment

• miljko
                        CBC Početnik
                        • 14.11.2009
                        • 9
                        • kv

Na kraju odustadoh i od jednog i od drugog automobila.. Astra drzi cenu, a ibiza je cini mi se skupa za ono sto nudi.. Odluka je pala na Peugeot-u 307.. 1.4 HDi 2003.. Zanima me da li je 5k evra za takav auto malo, mnogo, ili je ok cena?

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Ja pug 307 ne bih uzimao ni u benzinskoj varijanti a kamoli diesel...1.4 hdi cini mi se da vise pristaje 206-ici...ako hoces 307 probaj naci 2.0hdi 90ks bez plivajuceg zamajca

Comment

• miljko
                            CBC Početnik
                            • 14.11.2009
                            • 9
                            • kv

e cuo sam da je plivajuci zamajac veliki problem na pezou valjda, sta je to u stvari, msm mogu ja da guglam, ali ukratko ako bi mogao ti ili neko drugi da mi kaze, i da li je to stvarno veliki problem..??

Comment

• legenda
                              CBC Senator XXL
                              • 28.03.2009
                              • 1345
                              • Beograd

Problem je sto su vozila koja se prodaju kod nas,pogotovo dizel presla 200+k km,pa onda dolazi zamajac na zamenu...imaju ga i jtd i hdi i dci(sve novije generacije dizela sa odredjenim izuzecima)...ne znam koji konkretno auto zelis,odnosno sta bi ti zavrsavalo posao,ali ako hoces dizela za 5000e,razmisli o puntu 1.3mj ili 1.9 jtd...ili reno clio 1.5 dci(ali 2004 i mladji)...takodje mozes da nadjes astru g 1.7dti sa isuzuovim motorom za taj novac ,prekontrolisi ga u servisu od glave do pete(ima negde moja tema bas upravo o ovom dizelu pa potrazi)...licno ja bih za taj novac pazario stila 1.6 16v (3 ili 5vrata)2001-02g.,ugradio sekvent ili bih uzeo cistog benzinca 1.4 16v(pogledaj na polovniautomobili)2005g,crveni za 5200e...

Comment

Working...
                              X