MG ZR 1.4 kupovina na pomolu, trebaju saveti

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

MG ZR 1.4 kupovina na pomolu, trebaju saveti

Posle dva nemca, otovorila mi se mogucnost da postanem vlasnik MG ZR 1.4 16v modela iz 2001 godine. Auto je atraktivan (makar je po meni jako simpaticno uradjen) plus je u ludoj zutoj boji (nije onaj iz Panceva sto se prodaje na netu ) pa svidja i lepsoj polovini, sa solidnom opremom, po primaljivoj ceni, i jos povoljnijim uslovima placanja (uzeo bih auto od rodjaka koji uvozi automobile) i sto znam da cu biti upoznat sa svime sto je OK ili nije na autu.
    E sada glavno pitanje: Ima li delova? Rover tj. MG prakticno ne postoji, znam da je limarija verovatno OTROV skupa, mada sam ih vidjao na otpadima (doduse Rover 25 ne MG), ali sta je sa potrosnim delovima i mehanikom uopste? Ima li nekih tezih mana ovaj motor, koliko je tesko\lako naci delove itd. Iskustva? Iskustva nekog koga znate da ima ovaj auto?
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

• VVLAJKO
    CBC Senator XXL
    • 23.07.2008
    • 484
    • Nis
    • Audi A4, Primera p12

Re: MG ZR 1.4 kupovina na pomolu, trebaju saveti

Delova sem limarije ima i nisu strasno skupi, limarija samo polovna i nesto malo kopija.
    Motoru je mana dihtung glave i na primercima posle '95 klipovi. Menjaci nisu nesto, kao i cilindri kvacila koji su plasticni.Trap je solidan izuzev prednjih amortizera, kocnice takodje osim zadnjih kod modela sa dobosima gde cesto blokiraju cilindri.
    Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• pistre
      CBC Senator
      • 19.02.2008
      • 234
      • bg, vozdovac

drugar je vozio 1.6 i malo posle kupovine je otisao menjac, nabavio ga je brzo ali je platio oko 600 eur u svakom slucaju to je lep auto, narocito zut, ali bi ga kupio u nekom drugom zivotu, kada bih bio npr. britanac

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Ok, ako ima neko jos nesto neka slobodno doda. Inace, ni meni nesto nije bio auto o kojem sam razmsljao kao opciji, naleteo je sasvim slucajno kroz pricu. Videcemo.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• mirdza
          CBC Senator XXL
          • 14.03.2005
          • 2437
          • Katowice (PL) / Banja Luka
          • AGP / W126

Vozio sam Rover 200 koji je u principu isto sto i MG ZR, bez sportskih detalja. O plusevima necu da pisem (meni ej bio jako drag i bio sam vise nego zadovoljan) nego da izdvojim glavne mane:
          - slab mjenjac (lako se razvali diferencijal) . ja sam mijenjao ali sam platio ~150euro u PL
          - cesto crkavaju alternatori i anlaseri > vrijedi jedino za Magneti Marelli
          - kvari se centralna brava > ne radi kako treba, ne zatvara gepek
          - crkava I i II brzina ventilatora
          - crkava grijanje zadnje sajbe (prekine se instalacija)

Svi ti problemi se manje vise lako odklone za neke male pare. Jedini stvaran problem je lako pregrijavanje i izbijanje dihtunga glave (tzv. HGF). Ako se auto vozi pametno - ne gazis dok ne dodje na radnu temperaturu i ohladis poslije voznje + redovna promjena antifriza - moze da predje stvarno dosta kilometara. Moj je imao ~250.000km kad sam ga prodao i bio je OK
          Aha, limarija je OK ako nije udaran. Kasnije brzo hrdja ako se ne promijeni citav element nego ispravlja i kituje.
          Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

Working...
          X