Fiesta 1.4 Tdci ili...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • woodoo
    CBC Početnik
    • 18.11.2009
    • 5
    • Beograd

Fiesta 1.4 Tdci ili...

Uskoro bi trebalo da se obradujem svom prvom cetvorotockasu pa se sad prvo bacam u istrazivanje! Budzet mi je oko 5000, a razmisljam se izmedju slicnih automobila... do 120.000Km i ne stariji od 2004... po mogucnosti 5 vrata i klima... Dakle kandidati su:

Ford fiesta 1.4 Tdci
    Opel corsa 1.3 cdti
    Peugeot 206 1.4 Hdi
    Fiat punto 1.3 jtd

Da, svi su dizelasi... Ja se vodim filozofijom "bolje sad plati malo vise nego kasnije mnogo vise" nadam se da ne gresim po pitanju izbora goriva Naravno pitanje je kakva su iskustva sa ovim modelima po pitanju pouzdanosti i cena odrzavanja, registracije itd.? Razmisljam o varijanti odlaska u obliznju Nemacku ne bih li izbegao domace lazi-mazi akcije...
    Fiesta mi je favorit (kapiram da je u toj klasi medju boljima) ali ovde suvise malo pricaju o njoj pa me ona i najvise kopka!
  • Keketarac
    CBC Senator XXL
    • 01.09.2007
    • 588
    • Novi Sad
    • Seat Ibiza 1.2 TSI

Re: Fiesta 1.4 Tdci ili...

Svi strani dizelasi su presli XXX kilometara, mnogo vise od benzinaca istog godista. Zato su i kupljeni. U startu su skuplji, a redovno odrzavanje je znatno skuplje.

Razmisli o kombinaciji benzin+TNG.

Comment

• woodoo
      CBC Početnik
      • 18.11.2009
      • 5
      • Beograd

Naravno da gledam da kilometraza bude sto manja bez obzira na gorivo... Nije mi jasno samo zasto je odrzavanje dizela skuple od benzinca? Skuplji delovi? Servis? Takodje me zanima poredjenje cena ostalih delova (branici, farovi, retrovizori, amortizeri) izmedju pomenutih modela.

Comment

• somi_kac
        CBC Senator XXL
        • 03.04.2009
        • 796
        • Kać

Odrzavanje dizel motora je isplativo samo kod novih auta u garanciji. Naime svakakva prljavstina koja pliva po nasim superkvalitnim gorivima veoma steti dizel motorima. Prvo remont Bosch pumpe ili Common Rail, zatim dizne i to moze jako puno da kosta. Ako se zanemari, sve to se odrazava na radilicu. Ako auto ima turbinu, ona mora da ima dovod ulja. Ako se desi da se to ulje pomesa sa dizelom, nastaje haos. Zatim veliki servis...
        Kada se sve sracuna i nije tako dobro voziti (odrzavati) dizelasa ovde, sem ako nije sluzbeni auto. Tako da po meni razlika izmedju dizela 1.4 i benzinca 1.1 skoro da i nema, jedino sto dizelas mora vise da se "pazi"...
        Takodje, cim su dizelasi iz uvoza, verovatnoca da su u nekoj stranoj zemlji su koristili kao dostavna ili sluzbena vozila je jako velika, sto znaci da su presli Sodomu i Gomoru.
        OPEL Astra 1.6i
        OPEL Kadett 1.6
        ŠKODA Favorit

Comment

• mistermobil
          CBC Senator XXL
          • 09.11.2008
          • 469
          • pecinci

Slazem se i savetujem i ja:Benzin+TNG
          Ko leti,vrijedi
          Ko vrijedi,leti
          Ko ne leti,ne vrijedi..
          (Grunf,TNT..)

Comment

• dali
            CBC Član
            • 29.03.2008
            • 35
            • Nish

Samo dobro otvori ochi prilikom kupovine i nishta se ne sekiraj. Odrzavanje nije toliko strashno kao shto prichaju, kod TDCI mashine samo redovan servis (koji ce te izadji oko 50€), HDi su vec pipljive i stvarno moraju da se paze zbog erg ventila i turbine. Naravno sve ovo moze i ne mora nishta da znachi jer sve ti zavisi od samog auta, koje je godishte, odakle je, koliko je stvarno preshao, ko ga je vozio i kako... Po mom mishljenju mnogo ti je bolji dobar turbo dizel nego neki benzinac na LPG . Pozzz

Comment

• woodoo
              CBC Početnik
              • 18.11.2009
              • 5
              • Beograd

Ljudi, hvala puno na savetima! Mislim da ce mi fiesta ostati primarni izbor sa opcijom benzinca... jos samo da sredim to dovozenje i mislim da cu imati sasvim pristojan gradski autic!

Comment

• woodoo
                CBC Početnik
                • 18.11.2009
                • 5
                • Beograd

Opet ja posle duze pauze! Kupio Punta! Sheme sa dovozenjem su se toliko rastegle, a bacio sam udicu na tri marke (Fiat, Ford i Pug), da sam na kraju slucajno nabasao na komsiju koji uvozi iz Italije... Mali je 2001-vo, presao oko 120.000, 1.2 16v bezolovni vojnik Dobro je odrzavan, utegnut, lepa oprema, nove gume i sto je najbitnije, svidja se i gospodji) Posto sam teski pocetnik, vise detalja ni ne mogu da prilozim osim da jako lepo ide, trosi manje od ocekivanog, a majstor mi kaze da cu pre da ga prodam nego sto ce mu trebati ozbiljniji servis! Jos jednom, hvala na savetima i komentarima, odo' da se vozikam!

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

Originally posted by dali
                  Samo dobro otvori ochi prilikom kupovine i nishta se ne sekiraj. Odrzavanje nije toliko strashno kao shto prichaju, kod TDCI mashine samo redovan servis (koji ce te izadji oko 50€), HDi su vec pipljive i stvarno moraju da se paze zbog erg ventila i turbine. Naravno sve ovo moze i ne mora nishta da znachi jer sve ti zavisi od samog auta, koje je godishte, odakle je, koliko je stvarno preshao, ko ga je vozio i kako... Po mom mishljenju mnogo ti je bolji dobar turbo dizel nego neki benzinac na LPG . Pozzz
                  Jos da taj 1.4 tdci nije isto sto i 1.4 hdi,pa da ovaj post ima smisla...

@woodoo,dobro je sto si uzeo benzinca.Neka te dobro sluzi

Comment

Working...
                  X