PORSCHE 924 / 944

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • marko_skm
    CBC Član
    • 22.11.2009
    • 34
    • beograd

PORSCHE 924 / 944

E posto vidim da ste dobri poznavaoci Porschea a Ale 944 i veliki ljubitelj,a sobzirom da ja nisam bas neki a odlucio sam da kupim 924 ili 944 sve zavisi od ponude i finansijskih mogucnosti na koji ce pasti kocka.

E sad da li neko moze da mi objasni razliku izmedju 924 ili 944 osim estetskog? Koji motori su u paleti,koji se motor kako pokazao,u koji moze da se ugradi plin a da korektno funkcionise i kakav je koji za odrzavanje sto se tice cene i nabavke delova motora? Kakav je sto se tice ostalih delova trap,....nabavka i cene? Ako mogu neki primeri cena? i naravno sta mi vi predlazete?

Hvala unapred svima na informacijama nadam se da cete mi uskoro odgovoriti . . . Pozzzz
  • starac vujadin
    CBC Senator XXL
    • 27.08.2005
    • 2617
    • Stari grad

Re: PORSCHE

Nema tu nekih posebno novih detalja. Vidi na search, bio je jedan momak na forumu davno koji se vozio Porsche 924 ili 944 na plin...

Moja preporuka ti je da je ubedljivo najbolji izbor 944 atmosferac. To je vecna masina, auto izgleda dosta dobro i dan danas i najmanje glavobolje ces imati oko njega. Porsche je skup za odrzavanje, mada vidim da ga neki odrzavaju "sa stapa i kanapa", prckaju nesto i da im kola idu, ali stalno imaju problema.

Ako nemas para da ga pristojno odrzavas, nemoj ga imati - za tebe i auto ce to biti samo mucenje.

Comment

• ale944
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2006
      • 1457
      • Beograd

924 gledaj da izbegnes ... prvenstveno zbog K-jetronica (K-glava), koji ni jedan odavno ne radi kako treba.
      944 atmo je najzahvalniji za odrzavanje, jednostavan motor, i dosta pouzdan (koliko moze biti auto od 20+god)
      najbitnije je da nadjes dobar primerak, sto je danas jako tesko, vecina su krsevi, u koje jednostavno nema smisla bilo sta ulagati.
      ako nadjes nesto zanimljivo , okaci slike da bas otprilike vidimo o cemu se radi..

Kakav je sto se tice ostalih delova trap,....nabavka i cene? Ako mogu neki primeri cena? i naravno sta mi vi predlazete?
      u zavisnosti od godista i modela, manje ili vise slicnosti pa cak i istaih delova od vw.

kolii ti je uopste budzet za kupovinu ?
      http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• marko_skm
        CBC Član
        • 22.11.2009
        • 34
        • beograd

Hvala svima na odgovorima. Budzet je negde od 2-3 k eur. a evo neke dve vvarijante.

I ako bih pre 944 ovo mi je izgledalo i te kako zanimljivo. a cena je 2600 eur.

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... che_924_s/

ili ovaj pa da se farba tj da ga farbam.

ili

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... 944_targa/

Zanima me jos da li ima neki otpad za njih gde mogu da se nabave originalni branici,farovi,....?

I kako ide sa nabavkom delova jel se porucuju ili ih ima?

P.S. VIDIM DA SU SE NEKI INTERESOVALI PA SAMO DA VAM KAZEM DA U HALOOGLASIMA IMA JEDNA 914 - ica za nekih 800 eur.

Pozdrav i hvala

Comment

• starac vujadin
          CBC Senator XXL
          • 27.08.2005
          • 2617
          • Stari grad

Onaj zuti svakako zaobici, a 924S i crveni 944 treba ispitati

Comment

• kamango
            CBC Senator
            • 31.05.2009
            • 205
            • KS-BG

Taj 924s je blizu moje kuce i vidjam ga stalno. Lepo izgleda, dobro ocuvan enterijer i vozi se kao svakodnevni auto.

Comment

• marko_skm
              CBC Član
              • 22.11.2009
              • 34
              • beograd

Taj auto je iz krusevca koliko je meni poznato????????

Jel vredi te pare?

Comment

• ale944
                CBC Senator XXL
                • 20.03.2006
                • 1457
                • Beograd

i, Marko, jesi gledao neki autic ?

Comment

• marko_skm
                  CBC Član
                  • 22.11.2009
                  • 34
                  • beograd

Cekam ovih dana da mi daju pare za moj auto. Ali sam u medjuvremenu pao u nedoumicu

ovaj auto mi izgleda dobro ocuvano i deluje mi da nije dres

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... che_924_s/

ali ne znam da li je mnogo para za taj auto?
                  jos jedno pitanje svidja mi se sto je unutra porseov motor a ne audijev,ali mi je cudno kako ima 150 ks zar ne treba taj motor da ima 163 ks?Kazi mi jos jednom jer nije preterano tragican sa cenom delova i da li se dugo cekaju?

Nekako mi je ovaj super,ne uzimaju mi se oni dresevi za 1800 eur a jos u njima motor od 125 ks i to wv.Kazi mi da li ima razlike izmedju 2.0 125 ks i ovog 2.5 163 ks tj. znam da ima ali kolika je?

E a onda padnem u nedoumicu kad vidim ovo

mnogo je lepsi a iste pare do duse nije onaj bi mi dao za 2600 eur,ali mi ovaj nekako deluje otrcano!

Bas nisam pametan Ale daj mi neki savet? Bojim se da ne propustim priliku za ovog S pa da posle kupim neki 2.0 les?

Znam da davim ali hvala ti unapred na dobroj volji

Comment

• ale944
                    CBC Senator XXL
                    • 20.03.2006
                    • 1457
                    • Beograd

924s deluje lepo , ali je ipak 924.. tj. ruznija karoserija.
                    944 crni je stari tip.

pa vecina ih je otrcana, to je problem, tako da moras imati bar jos 1000 eur sa strane za eventualne kvarove i iznenadjenja, tako da ti ja savetujem da sacekas jos malo.. ovi automobili se kupuju ili kad su u jako, ali bas jako dobrom stanju, ili kad je cena bas smesna, pa imas racunicu i da ubacis neki dinar u njega.

ja bi sacekao jos malo dok ne iskoci neki dobar primerak. nemoj se zaletati, skupo ce te kostati posle

evo i jedan u halooglasima,'86, kaze da ima i klimu.. vidi, slikaj, okachi
                    http://www.halooglasi.com/vozila/pretra ... sche&s=-1#{%22__s%22%3A%22IuBUb08MI5vr1k%2FucTYA1fDpHzWhTfVS FT2XheWDzjM%3D%22}

Comment

• marko_skm
                      CBC Član
                      • 22.11.2009
                      • 34
                      • beograd

Pravo da ti kazem ne bih davao za taj 3000 eur bas zbog toga dodaj jos 300 pa jos 200 pa jos . . . i eto ti 4000 i auto star 25 godina a kad hoces da ga prodas ne mozes da izvuce 2500 eur.

Pa ne znam meni onaj 924 s ne deluje otrcano a tebi?

Nisi mi rekaio jel znas koji je to motor od 150 ks, i kolika je razlika u voznji izmedju 2.0 i 2.5? i jel ima jos neki motor koji se nudi u tim karoserijama?

A sta mislis o ovom?

i ovom

ma da mi i jedan i drugi deluju otrcano pogotovo enterijer u odnosu na onaj 924 s.

Ovaj deluje fino ali mi se ne daju tolike pare

Pozdrav

Comment

• ale944
                        CBC Senator XXL
                        • 20.03.2006
                        • 1457
                        • Beograd

Nisi mi rekaio jel znas koji je to motor od 150 ks, i kolika je razlika u voznji izmedju 2.0 i 2.5?
                        2.5 163ks je isao u 944, to je porscheov motor , a u 924 je isao 2.0 stari audijev, malo modifikovan 120-130 ks . 924s je imao 2.5 iz 944, ali malo slabiji (na papiru), cesto se pominje kao 150ks.

924 zaobidji svaki, definitivno, jednostavno, losiji su od 944, a slicne cene.. k-glave su im problematicne, svasta je tu budzeno, neki i na karburaciju... jednostavno zaobidji..

zeleni je bio od nekog muzicara iz pozarevca, pricao sam par puta sa covekom, po prici je bio zadovoljan sa autom, ali to je davno bilo, pre 2-3 godine, ne znam u kakvom je sad stanju i zasto se prodaje.

Comment

• marko_skm
                          CBC Član
                          • 22.11.2009
                          • 34
                          • beograd

Znaci ovaj 924s ne valja i ako je 2.5?

Comment

• Rema
                            CBC Početnik
                            • 23.04.2007
                            • 4
                            • Mirijevo i DORCOL

Mene zanima zasto bi stavljao plin u ove automobile ?!?!
                            Prvo, greota je stavljati tako nesto u ove automobile, a drugo, ako vec gledas da ustedis, onda bolje dizi ruke od ove marke, jer oba modela nisu bas tako jeftina za odrzavanje. Delova ima malo, retko se nalze (u princupu se zna kojih par ljudi ih drze), a kad ih nadjes (naravno polovno), ne racunaj da ces od zadovoljstva trljati ruke (cak i za model 924 za koji kruze mitske price o vw motoru). O porucivanju novih delova iz inostranstva, bolje da ti ne pricam
                            A da, zaboravih i na registraciju, za koju moras da odvojis izmedju 24.000,00-35.000,00 din svake godine, u zavisnosti od zeljenog modela.
                            Ako mislis da uzmes neki od ovih modela kao auto za svaki dan, a nemas neka veca primanja, zaboravi. Plin ti tu nece mnogo pomoci
                            Veliki poz

Comment

• ale944
                              CBC Senator XXL
                              • 20.03.2006
                              • 1457
                              • Beograd

Mene zanima zasto bi stavljao plin u ove automobile ?!?!
                              \
                              da bi se za iste pare vozio duplo vise.

Prvo, greota je stavljati tako nesto u ove automobile,
                              ovaj forum ima najjacu autogas sekciju, tako da molim te da se suzdrzis od ovakvih komentara, barem pre nego sto malo procesljas po autogas delu foruma.

za 924 jeste problematican plin upravo zbog k-glave , dok za 944 i 924s ne postoji ni jedan razlog protiv ugranje plina, osim prostora u gepeku, ako je nekome to problem

Znaci ovaj 924s ne valja i ako je 2.5?
                              ma ne , nisam rekao da ne valja, cak deluje lepo na slikama, nego samo kazem da se ne zaleces, jer za te pare moze izleteti i isto tako dobar primerak 944.

Comment

Working...
                              X