Renault Thalia - saveti

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzabo
    CBC Član
    • 25.11.2009
    • 13
    • Zemun

Renault Thalia - saveti

E ovako, trazim vec neko vreme novi auto i nikako da se odlucim...
    I juce dobijem sledecu ponudu:
    Renault Thalia 1.4 16V 98KS Klima.....
    Cena je 9990 i to je akcija koja traje vec neko vreme i nije nesto novo, ali,
    kredit u Findomestic banci koji mogu da uzmem za ovaj auto je prilicno neverovatan. 30% ucesce, kamata oko 6%, kasko nije obavezan.
    Znam da je to izuzetno dobra finansijska ponuda ali mene vise zanima sta vi mislite o autu??? Pozeljno neko ko je imao priliku da ga vozi
    Meni licno vise uopste nije ruzna koliko je bila prethodna generacija i to nije nikakav problem...
    Prelazio bih 20-30.000 godisnje pa bih mozda razmislio i o plinu.
    Komentari??
    Ukoliko neko ima bilo kakvu sugestiju u nekom drugom pravcu vise je nego dobrodosla
  • Car
    CBC Senator XXL
    • 07.07.2005
    • 900
    • Beograd

Re: Renault Thalia - saveti

A dačija sandero?

Comment

• kristina990
      Banovan
      • 13.04.2009
      • 1066
      • Srbija

da.. i ja kažem dacia sandero lepša,praktičnija,robustna i pouzdana, za nijansu manje kvalitetna(ne odnosi se na motor i mehaniku),projektovana za lošije puteve i teže uslove eksploatacije
      a uz to niža nabavna cena i troškovi održavanja,čak dolazi u obzir dizel verzija za te pare

Comment

• Vidan KV
        CBC Senator XXL
        • 24.10.2007
        • 432
        • Kraljevo
        • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Mislim da uopšte nije merodavno porediti Dacia Sandero i Renault Thalia......mnogo ima stvari koje idu u prilog kupovini Thalie. Za te pare je super auto....pozdrav!

Comment

• kristina990
          Banovan
          • 13.04.2009
          • 1066
          • Srbija

to je bila više sugestija nego poredba,mada sličnosti ima kao i razlika

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

Evo ti extra ponuda...peugeot 206 sedan,1.4 75ks,klima,elektro podizaci,servo i mislim cd plejer za 8990e...neka akcija...thalia ti je clio sa guzicom,mada ova nova mi izgleda lepo i svidja mi se instrument tabla...ako su ti bitne performanse ta 1.4 98ks otkida

Comment

• zzabo
              CBC Član
              • 25.11.2009
              • 13
              • Zemun

Sandero Stepway mi je dosta interesantan...
              Cena nesto niza od Thalie.
              Estetski prilicno lepsi, mada potpuno drugaciji tip auta. To je kao cak neki SUV...
              Mozda sam za sada cak blize kupovini Sandera nego Thalie.
              A ovaj kredit je stvarno cool, nigde nisam nasao nesto ni priblizno dobro..
              Kamata 5,58%

Video sam ovo za Peugeot i mislim da je stvarno dobro, ali...
              Nisam siguran da bih mogao da iskoristim ovaj kredit van ove firme pa se zato motam oko Renaulta i Dacie.

Comment

• overspeed
                CBC Senator XXL
                • 24.05.2005
                • 2779
                • Kosovska Mitrovica

Pre svega da kazem da je Thalia svakako dobar auto za te pare, daje dosta za ulozeno, jos ako ti odgovara deo price oko "finansijke konstrukcije" kad je kupovina u pitanju utoliko bolje Sandero mozda zvuci kao bolji izbor na prvi pogled ali mislim da je ipak kvalitet na strani Thalie, bar za nijansu. Sem toga, pad vrednosti na trzistu je izrazeniji kod Dacie, tako da pri naknadnoj prodaji gubis vise sa njom.

A posto si pitao, evo ti "par sugestija u nekom drugom pravcu"

Za taj budzet mozes jos da uzmes u obzir i Fiat Grande Punto sa 1,2 motorom od 65 KS koji kosta 9500 evra, a ako hoces klimu za nju ces morati da doplatis jos oko 770 evra. Posto je Thalia zapravo Clio sa gepekom, Grande Punto je iz istog segmenta, ali je platforma Grande Punta novija i ima ako se ne varam malo vece medjuosovinsko rastojanje, sto znaci malo vise komocije u putnickoj kabini. Dizajnerski, moj subjektivan stav je da je Grande Punto daleko lepsi auto.

U budzet se jos moze uklopiti i Opel Astra Classic II sa 1,4 Twinport motorom sa oko 75 KS, osim sto mislim da bi sa klimom bila blize 11000 nego 10000 evra.

I da ne zaboravim, Chevrolet Aveo u verziji sa 4/5 vrata, takodje odlican izbor u tom cenovnom opsegu. Za oko 10150 evra mozes da uzmes model sa 1,2 motorom od 72 KS ali sa daleko boljom opremom od ostalih ovde pomenutih modela (ukljucujuci i mp3 CD, podesavanje volana, tonirana stakla i automatksu klimu).

To je ono sto mi trenutno pada na pamet

Eh da, umalo da zaboravim. Mozes da uzmes u obzir i Mazdu 2 sa 1,3 motorom sa 75 KS, za 10190 veverica je dobijas u verziji sa klima uredjajem.

Srecno u kupovini
                http://www.bmw.tv

Comment

• donchichi
                  CBC Član
                  • 22.10.2009
                  • 23
                  • Beograd

Evo i ja da dodam moje vidjenje stvari.

Renault Thaliu je vozio prijatelj mojih roditelja u periodu 2000-2007, vozio je stariji motor 1,4 75ks(taj ide u sad u daciju).
                  Za tih 7 godina koriscenja imao je samo jedan problem i to dok je auto bio u garanciji, otisla je pumpa(nemam pojma koja) ali samo zato sto je sipao benzin na nekoj pumpi tipa Milenko-petrol(bez uvrede za korsicenje imena, samo predstave radi je ), kad je promenio pumpu i benzinac gde sipa auto ga je sluzio besprekorno, vize puta sam se vozio u istom i moram reci da je stvarno dobar mali auto sa znacajnim gepekom sto je po meni veoma dobra stvar.

Ova nova tahlia mi se svidja skroz, lepsa je od stare i mislim da je stvarno dobra kupovina, ali ako se dvoumis evo ti jos jedan predlog,
                  Hyundai i20, sada ga imas sa klimom 10190e, motor 1.2DOHC, dosta je dobra ponuda 32.2% ucesca i 60 rata sa 2% kamate, pogledaj na sajtu hyundaija,
                  jeste da je to 1.2 motor ali mislim da je sasvim korektan i ima snage i nadam se da ova lizing ponuda nije neka prevara posto je veoma povoljna .

Poz

Comment

• little
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 912
                    • BGD
                    • Lancia Ypsilon 1.2 8V

Sada može da se kupi cordoba, ima neka akcija vozila stara 6 meseci - vožena za vreme univerzijade.
                    od opreme: "ABS, automatski klima-uređaj, tempomat, alu felne 15“, prednja sportska sedišta podesiva po visini, integrisani farovi za maglu napred/nazad,
                    servo, el. podešavanje retrovizora sa grejanjem, centralna brava sa daljinskim upravljanjem, vazdušni jastuci za vozača i suvozača, deljiva zadnja klupa,
                    elektronska blokada pokretanja (EWS), priprema za radio i 6 zvučnika, merač spoljne temperature, utičnica od 12V.
                    Vozila su iz 2009. godine sa malom pređenom kilometražom (do 3.000 km)". Cena 9.900
                    "zensko si brate"

Some people are wise and some.. Otherwise..

Comment

• zzabo
                      CBC Član
                      • 25.11.2009
                      • 13
                      • Zemun

Hvala svima koji su se vrlo konstruktivno ukljucili na ovu temu.
                      Kao sto sam i mislio, sada vise nemam dilemu nego u obzir dolazi jos vise automobila
                      Moracu jos dobro da razmislim...

A da li neko ima neke info o Stepway-u?
                      Prodaje se valjda tek od septembra, prvobitno namenjen za brazilsko trziste itd... Motori 1,6 90KS i 1.5 dci
                      3g garancije kod Dacie u odnosu na 2g kod Renoa.

Comment

• kristina990
                        Banovan
                        • 13.04.2009
                        • 1066
                        • Srbija

najbolje bi bilo da zakažeš probnu vožnju u nekom salonu pa da onda odlučiš
                        dacia sandero pruža za najmanje para najviše prostora,uz logana koji mi se ne sviđa(ne sam dizajn,nego ta koncepcija manje limuzine poput cordobe,talije i sl. koja je veoma nepraktična čak i za veću karoseriju-nepotrebno duži i nepregledniji auto zbog velikog prtljažnika u koji ništa duže i kabastije ne može stati)
                        za daciu servis je mnogo,mnogo povoljniji u odnosu na već spomenute automobile
                        to što su agregati starije ,jednostavnije konstrukcije nije nedostatak nego samo plus,manje su zahtevni po pitanju održavanja i popravki(bitno kad auto izađe iz garancije)

Comment

• zzabo
                          CBC Član
                          • 25.11.2009
                          • 13
                          • Zemun

Ili neki totalni obrt...
                          Citroen C4 SX 1.6 hdi 2005g 103000km za 8100e
                          Prava kilometraza, solidna oprema...
                          Auto mi se svidja ali bih voleo da cujem i neke druge komentare o kvalitetu...?
                          Pogotovo to godiste jer tad je otprilike i poceo da se proizvodi??
                          Znam da smaram jer ne znam ni sam sta hocu ali bih bio veoma zahvalan na jos nekom komentaru..

Comment

• prolupator
                            CBC Senator XXL
                            • 02.09.2005
                            • 3968
                            • Zemun

Prva i osnovna odluka jeste da li hoćeš nov ili polovan auto.

Ja, lično, sam u svakog polovnjaka sasuo odma' bar 1000eur (veliki servis, gume, razne igračke...). Doduše, ja sam i u nov auto sasuo 1000eur u prvih nedelju dana tako da, možda, i nisam merodavan

Garancija je divna stvar, donosi mir u duši, kasko je do yaya. Opet za iste pare možeš uzeti veći auto s više oopreme ali i stariji bez pomenutog duševnog mira i sl.

Razmisli šta hoćeš od ta dva pa da nastavimo
                            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• zzabo
                              CBC Član
                              • 25.11.2009
                              • 13
                              • Zemun

Ma 90% da cu uzeti nov.
                              I ja sam za taj dusevni mir i tako to
                              Dilema Thalia ili Sandero ostaje...
                              Kapiram da ljudi nisu vozili Stepway-a jer se skoro pojavio pa ne mogu da se oslonim na tudja iskustva.

A ovo za polovan C4, to me loze drugi, to nisam ja

Comment

Working...
                              X