Pezo 206 plus ili Nova Fabia

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • DaTaBASE
    CBC Član
    • 10.12.2009
    • 13
    • Vranje

Pezo 206 plus ili Nova Fabia

E pre svega pozdrav,nov sam na forumu ovde i nadam se pomoci,posto se ne razumem toliko u automobile,a treba da zagazim u kupovinu novog.

Ljudi,dvoumim se izmedju ova 2 automobila. Zelim da uzmem dizelase. Pezo ima 1.4 hdi motor,a fabia 1.4 tdi. Uzecu auto sa full opremom,koji god.
    Fabia kosta oko 13.000 a pezo 206 plus oko 14.000. Dakle razlika je 1000 evra manje vise. Sad,pare na stranu,ja sam spreman dati i hiljadu evra vise ako je to veci/bolji kvalitet automobila,motora,enterijera bilo cega,uopste ako je auto bolji.

Zanimaju me vase sugestije,kritike,pohvale.

Pozdrav drustvo!

Bora.
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Pezo 206 plus ili Nova Fabia

Prvo, docice moderatori pa ce ti reci da odes i predstavis se u sobi predvidjenoj za to.

Drugo, ja ti mogu iz iskustva reci ono sto znam, odnosno sta sam vozio od tih navedenih automobila. Skodu 1.4 tdi sam vozio, doduse karavan, al' sve jedno, a Pezo nisam kao dizela samo benzinca pa ti to nije ni interesantno. Za tu Fabiu ne znam sta da ti kazem. Licno meni je taj motor UZAS. Prvo bucan je (ne ono kao pa malo bucniji nego uzasno bucan), drugo trocilindras aj to manje-vise. Trece: sve one karakteristike modernog dizela NE POSTOJE. Obrtnog momenta nema ni od korova, elasticnost=sta to bese?, snage ni u naznakama. Vozio sam auto koji je presao 1200km (nov, rent-a-car) i slatko sam psovao ceo dan taj auto. Cak ni potorsnja nije nesto sa cime bi tako mali motorcic mogao da se pohvali a to se od njega ocekuje: 7,8 l dizela na 100km (po bordu mada on uvek malo laze i pokazuje manje) po auto-putu. Doduse bilo je upri gas u patos al' sve jedno....... Udobnost, pa onako nije lose, materijali u unutrasnjosti tipicno WV hladni i robusni. Moj savet: prvo probaj jedan i drugi i tek onda donesi odluku, kupujes nov auto sigurno ce ti izaci u susret da probas auto kada vide da si ozbiljan kupac.
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• DaTaBASE
      CBC Član
      • 10.12.2009
      • 13
      • Vranje

@Moderator predstavio sam se.

@JOny,brate,hvala ti puno na iskrenom odgovoru. Mnogo si mi pomogao. Hvala ti. Ipak cu pezoa,pezo je pezo.

Comment

• DaTaBASE
        CBC Član
        • 10.12.2009
        • 13
        • Vranje

Mada,ako ima jos neko neki savet,ili poredjenje dobro bi mi doslo,posto sam laik sto se tice automobila...

Comment

• bax76
          CBC Senator XXL
          • 07.11.2006
          • 605
          • BG

Evo mi smo skoro uzeli Astru Classic 1.7 CDTI, isuzu dizelas, za 11500evrica.
          Ovo sam napisao zbog cene, jer je ipak za klasu veci auto.
          Ne ulazim sta je bolje, modernije...
          Potrosnja je od 4.5l na otvorenom, do 7.5 dizela po gradu zimi.
          U isto vreme npr. Z10 1.2 benzinka, mi trosi od 5.2 do 8,5 litara zimi na istim deonicama.
          Tako da su i mali benzinci vrlo ekonomicni...

Sto se tice motora u Fabiji i Peugeotu, Peugeot HDI je svakao moderniji agregat sa 4 cilindra.

Ako je preduslov da bude dizelas, ja bi licno uzeo u razmatranje i Punto klasik za 11500 sa 1,3 Multi jetom, kao i Clio 3 sa 1.5 DCI dizelasem, posto mi je malo previse para tih 14,000 evrica za solidnog,ali ipak starog 206 Plus.

BTW imao sam odlicno iskustvo sa starom Peugeot 309, doduse 1,4 brnzin, nije se kvarila 18 godina...

Pozdrav

Comment

• prolupator
            CBC Senator XXL
            • 02.09.2005
            • 3968
            • Zemun

206 vs. Fabia ....

Ako si zapucao samo na ova dva automobila, onda je (po mom mišljenju) 206 bolji izbor.
            @bax76 ti je lepo opisao Fabio i s tim moram da se složim. 206 ide nešto lepše, dovoljno snage ima za taj automobilil ali se ne razbacuje istim. Dovoljno svega i snage i obrtnog momenta i brzine. Nisam išao preko 130km/h a nekako mi se čini da mu je sve preko 110-120 previše i da se buni ... Lep auto za grad, može io za duži put ako se lepo upakuješ Srednje tvrd, naginje ka mekšem trimu, sedišta su dovoljno udobna čak i nazad ( u Fabiji su katastrofa), komande su podešene tako da odgovaraju ženama kao i kod svih manjih automobila - mekše su ...
            Ne znam kakav je za održavanje. Ako si veći čovek i udobno se smestiš napred iza tebe niko neće moći da sedne ali tako je kod svih mališana...

Dakle, ako si zapucao na ta dva modela onda 206, mada, daje se Hyundai i20 sa 1.4 dieselom i lepim paketom opreme za ~10500eur pa ti vidi ... prekjučer sam sedeo u njemu - za klasu je bolji od 206 i Fabie zajedno ...
            OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

Za fabiu mogu reci da ima neudobna sedista pri duzoj voznji, e sad nisam vozio sa tim motorom tako da ce moj komentar ostati na tome.

Druze, ako trazis mali gradski autic onda razumem tvoj izbor izmedju ta 2 modela ali mislim da za neznatno vise para mozes uzeti za klasu bolji auto, renault megane recimo ili opel astru.
              U svakom slucaju kao sto su ti i napisali prethodno, trazi probnu voznju pa onda odluci.
              pozdrav.

Comment

• DaTaBASE
                CBC Član
                • 10.12.2009
                • 13
                • Vranje

I meni deluje da je 206 plus bolji izbor.
                Ipak je to proverena tehnologija,te hdi motore hvale na svakom cosku,koga god sam pitao,mehanicara,drugara svi su hvalili. Jedan mi je cak rekao (auto elektricar inace) ,pitao sam coveka sta mi preporucuje,auto sa tdi motorom ili hdi,covek je rekao hdi,pa da je savremeniji i sta vec,ja ga pola nisam razumeo sta mi je objasnjavao.

E sad za Hyundai,neko je spomenuo,sta znam. Te korejske marke mi ne deluju pouzdane kao ove nase evropske,francuzi,nemci.. Neznam bas dal taj I 20 moze da stoji ravno sa pezoom, ili recimo fabiom. Ovo su provereni motori. Na 20 fabia dodje taj jedan I 20 (verovatno,jer ga nisam vidjao cesto,svega par puta), isto i za pezo vazi. Vise se voze recimo francuzi nemci nego li te korejske marke.
                Ja sam ranije nesto nacuo,neznam tacno koja korejska marka,saradjuje valjda sa renoom,imaju renoove motore,za koja je to kola vazilo neznam.

Comment

• kuntalo
                  CBC Senator XXL
                  • 02.03.2007
                  • 342
                  • Predgradje

Originally posted by DaTaBASE
                  Ja sam ranije nesto nacuo,neznam tacno koja korejska marka,saradjuje valjda sa renoom,imaju renoove motore,za koja je to kola vazilo neznam.
                  Samsung.

A što se "neproverenog" kvaliteta korejskih automobila tiče, recimo da grešiš. Hyundai i KIA nisu proizvođači od kojih treba bežati, šta više. Stvar je iskalkulisati održavanje i cenu istog, s obzirom na Tvoje mesto prebivališta. Ima li uopšte njihovih servisa (ovlašćenih, naravno) kod Vas dole?
                  Save the Panda!

Comment

• bax76
                    CBC Senator XXL
                    • 07.11.2006
                    • 605
                    • BG

Hyundai ima svoje korejske dizele.
                    Ako gleda na tu stranu verovatno moze i I30 dizelasa da uzme za 14.000 evra...
                    Inace Koreja je u naletu cak i u Srbiji, tj prosli mesec su bili drugi po broju prodatih vozila iza Dacije.

i20 je prstojan autic, opet je i pitanje da li to moze u Vranju da se odrzava.

JA sam licno vozio i tu Fabiu 1.4 TDI, i mogu da kazem da trosi poprilicno,ali da ne ide lose, tj da povuce lepo imedju 2-3000 obrtaja. Ali je bucna , prebucna. Fabiu bi pre uzeo 1.4 16v benzinca, ili cak 1,6 16v.
                    Inace FAbia I je pored svoje neudobnosti, se pokazala kao vrlo zilav i kvalitetan auto, koji dugo odaje utisak novog auta.

Fabia II je po svemu sudeci korak unazad sto se tice nekog osecaja kvaliteta, materijala, ali moze da se uzme kao proverena kupovina, ko vili VW tehniku.

Obavezno pogledati i Clio Dci, uvek ima nekih lepih akcija...

Comment

• mugos
                      CBC Senator XXL
                      • 18.09.2007
                      • 555
                      • BG/sada Novi Beograd

Slažem se potpuno, kia ili Hyundai.
                      Nepsujem, nepijem, nepušim. U p.m. pade mi pepeo u pivo.

Comment

• DaTaBASE
                        CBC Član
                        • 10.12.2009
                        • 13
                        • Vranje

Nemojmo skretati sa teme. Korejci me ne zanimaju. Neko je lepo rekao,ja tesko ovde sa juga mogu da nadjem pristupacan servis za jednog korejca. vw i pezo motori su provereni. Mada ja verujem da ce ipak pezo biti,svi hvale taj hdi

Comment

• gti16v
                          CBC Senator XXL
                          • 05.08.2007
                          • 343
                          • BGD
                          • VW PASSAT 1.8T, BMW E46 318Ci 105kw

Kad vec spominjes VW , ne znam da li si gledao novi Polo, jeste skuplji od konkurencije, ali mene je taj auto odusevio. U njega se sad ugradjuje novi cetvorocilindricni common rail motor zapremine 1,6 je dosta bolji od starog trocilindrasa a i kompletan auto je uradjen kao da pripada klasi vise. Jedino ga kolje cena, mada ide nova godina, verujem da bi i tu mogle da se izvrse korekcije ako bi videli da si ozbiljan kupac. Kad sam vec tu, da spomenem iako ta nagrada nema neku preteranu tezinu, Polo je proglasen i za evropski automobil godine 2010.

Comment

• kuntalo
                            CBC Senator XXL
                            • 02.03.2007
                            • 342
                            • Predgradje

Novi, tj. prolepšani Clio III sa 1.5dci motorom bi bio moj izbor u ovoj klasi.
                            Save the Panda!

Comment

• DaTaBASE
                              CBC Član
                              • 10.12.2009
                              • 13
                              • Vranje

Sve te automobile koje ste naveli.. kostaju od 15 hiljada pa navise. Dok mi za fabiu treba oko 13,isto i za pezo.
                              Nije mala razlika.
                              Ja bih rado taj polo,ali mi finansije ne dozvoljavaju

Comment

Working...
                              X