Alfa Romeo novije generacije

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Bojan_BG
    CBC Početnik
    • 12.12.2009
    • 5
    • Beograd

Alfa Romeo novije generacije

Uzeo bih nov auto, odnosno polovan novije generacije. Trenutno vozim Golf 4 iz 2000-te godine, ali mi treba veci auto, porodica se prosirila i tako to

Svidja mi se Alfa, uvek mi se svidjala, ali mi se nikako nije dalo da je kupim.

Merkam Alfu 159, polovnu, 2006 godiste, vidim da ih ima po lepim cenama, cak i za 12000 eur 1.9 JTDm, sto je odlicna cena za auto koji je aktuelan model.
    U koliko ne uspem da dobijem jedan mali kreditcic onda bi kao aleternativa bio i Alfa 166 ili 156 tako neko 2002-2003 godiste kog bi vozio neko vreme, dok ne iskrsne mogucnost za 159.

Kako se 159 pokazao kod nas, ne znam nikog ko ga ima, a auto je noviji, pa me interesuju iskustva.
  • ToNcA
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2006
    • 868
    • Klagenfurt am Wörthersee / Beograd
    • Mazda 6 2.0d

Re: Alfa Romeo novije generacije

Sto se 159-ke tice koliko cujem od drugih koji je voze - pokazala se odlicno a prema tvrdnji majstora zi Delte josuvek nisu videli ni jednu koja ima problem sa trapovima - sto je jako cesta boljka 156-ice i 147-ice.

Sto se samog motora tice - znaj da je 159 jako tezak auto tako da od 1.9jtdm diskvalifikuj onaj od 120ks - mozda je dobar za Punta ali za 159 definitivno nije - sem ako ne zelis penzionerku voznju u Alfi ali to tesko da iko zeli .

N arcs forumu imas dve (mozda sada i vise) 159-ki pa mozes da kontaktiras njihove vlasnike koji ce ti sigurno bolje reci od mene.

Na plin se kuva, na dizel se greje a na benzin se vozi - a ja krenuh da se bavim grejanjem...

Comment

• Bojan_BG
      CBC Početnik
      • 12.12.2009
      • 5
      • Beograd

nazalost te od 12000 eur su bas te 1.9 od 120 ks

Comment

• -Miloš-
        CBC Senator
        • 16.12.2007
        • 269
        • Beograd, Karaburma
        • yugo tempo 1.1

Te od 120ks su sasvim ok za voznju, a i uvek je tu čip koji može popraviti situaciju. Ja bi jurio stanje automobila, (s obzirom da je dizel u pitanju koji po pravilu prelazi dosta kilometara) a ne snagu.

Comment

• Ognjen
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2008
          • 438
          • Novi Beograd
          • -

Nije to slab motor, ali je problem sto taj auto suvise dobro izgleda za taj motor.

Comment

• BMWM5
            CBC Član
            • 23.09.2009
            • 81
            • Beograd
            • Trenutno prazna

Ja mislim da ni ova verzija od 120ks nije tako spora, ali je sporija....
            Ovo su kataloske vrednosti..

Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 8v, 120ks/ 4000 rpm, 280 Nm/ 2000 rpm, 0-100 - 11s, top speed 191km/h
            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 16v, 150ks/ 4000 rpm, 320 Nm/ 2000 rpm, 0-100 - 9.4s, top speed 210km/h
            BMW GPower

Comment

• Bojan_BG
              CBC Početnik
              • 12.12.2009
              • 5
              • Beograd

uopste necu da razmisljam o verziji jacoj od 150 ks, ne zelim uopste da me mami ka "bodovima" i kaznama, da ne sirim temu...

Kakav je 159 za odrzavanje? Da li je jos uvek jako skup?

Comment

• Ognjen
                CBC Senator XXL
                • 21.02.2008
                • 438
                • Novi Beograd
                • -

Moja preporuka je bas ta druga varijanta, bez kredita i opterecenja Alfa 156 jtd 115ks 2002-2003. Od unutrasnjeg restajlinga su promenili dosta od elektronike i dosta bolju opremu ima u odnosu na stari model.
                U odnosu na Golfa4 je tvrdja, ali i lepsa za voznju. Jedina stavka koja je skuplja za odrzavanje u odnosu na Golfa 4 je trap, ali ni on nije vise bauk. Dobrih majstora za Alfu ima sada dosta, delova takodje. Probaj Alfu obavezno pre kupovine, potpuno je drugacija u odnosu na Golfa koga sada vozis.

Alfa 159 je mnogo lepsa i kvalitetnija od 156, nisam cuo da je neko imao nekih specificnih kvarova na njoj. Ali 159-ke ima mnogo manje, pa samim tim i skuplji su majstori i delovi za nju, nema aftermarket delova i improvizacije, samo original.
                Ako ti taj kredit nije veliko opterecenje kupi Alfu 159 bez razmisljanja. Dobices auto koji retko dobro izgleda, odlicno se vozi, pun opreme, komforan, udoban, siguran i nista skuplji za odrzavanje od savremenih nemackih konkurenata.

Comment

• CikaKure
                  CBC Senator XXL
                  • 14.08.2005
                  • 668
                  • Beograd

Nisam nesto siguran da bi kupovinom alfe 156 dobio nesto na prostoru u poredjenju sa golfom 4. Mozda na prtljaznom prostoru ako kupi 156 u karavan verziji.

Comment

• kilson
                    Moderator
                    • 09.10.2004
                    • 3216
                    • NoviBGD
                    • AR 75 GT

Povedi rachuna ako kupujes jeftinu 159-ku najpre o kilometrazhi i to pogotovo ako je uvezheni polovnjak. Masa autoplaceva uzima najvece raspade od automobila samo da bi bili sto konkurentniji, a 159-ka se odavno u Italiji vozi u raznim drzavnim ustanovama. Inace generalno, tamo se diesel auto ne kupuje ako prelazis ispod 40K km godisnje.

Znachi chetvoro ochiju.
                    Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• Ognjen
                      CBC Senator XXL
                      • 21.02.2008
                      • 438
                      • Novi Beograd
                      • -

Originally posted by CikaKure
                      Nisam nesto siguran da bi kupovinom alfe 156 dobio nesto na prostoru u poredjenju sa golfom 4. Mozda na prtljaznom prostoru ako kupi 156 u karavan verziji.
                      Iskreno ne znam ni ja u merama kako to izgleda, ali čovek pomenu kao opciju. Vozio sam Golf 4, a sada Alfu 156 i čini mi se komotnija Alfa i putnički deo i gepek. Možda je samo moj utisak, ali mi tako izgleda.

@Bojan_bg
                      Dvoje male dece, supruga i ja, na put od 1000km u jednom pravcu i spakovano stvari za 15 dana. Ostane dovoljno prostora i za šoping u povratku nazad.

Comment

• Bojan_BG
                        CBC Početnik
                        • 12.12.2009
                        • 5
                        • Beograd

hvala vam na odgovorima. A 166-ica, kako vam se on cini kao alternativa? Nisam znao da se 159-ke voze u Italiji u drzavnim sluzbama i da prelaze 40K godisnje, taj podatak svakako treba imati u vidu, sto znaci da te 159-ke od 11-12K eur imaju 150-160K km predjenih u proseku

Comment

• overspeed
                          CBC Senator XXL
                          • 24.05.2005
                          • 2779
                          • Kosovska Mitrovica

Covek ti je napisao da su u drzavnim sluzbama (a dodao bih i da su cest izbor u voznim parkovima raznih kompanija), ali i da se diesel "preko" ne kupuje ako se prelazi ispod 40 k km godisnje. To se ne odnosi na prvi deo price. Dakle to 40 k imaj kao neki minimum na umu, a cesto to moze da bude i duplo toliko.

Nevezano za temu, interesantno je kako ljudi i posle ovoliko godina, ponavljanja jednih te istih prica i toliko prenesenih iskustava ne steknu pravu sliku o tome kakvi se dieseli ovde prodaju iz uvoza. Ne razumem zasto je vecini ovde tako tesko da shvati zasto se u inostranstvu pri izboru novog auta bira diesel, i u kojim slucajevima je tako. Narocito modeli od ovog i visih segmenata (da ne kazem: limuzine), se biraju sa dieselom UVEK sa praksom da se predje ogromna kilometraza za relativno kratko vreme i onda auto brzo menja. I onda svi ti automobili ovde i kojekuda zavrsavaju na trzistu kao "skoro novi", i svi redom sa 120-140 k predjenih km. Ljudi opametite se, preko grane ne zive veverice nego ljudi koji svet gledaju "kroz dinar" cak mnogo vise nego mi ovde. Nema ovo veze sa brendom, nego sa istom pricom koja se provlaci godinama po javnosti. Zet mi je pricao da mu je u servisu u Stuttgartu dosao covek sa Passatom B5.5 sa kojim je za manje od 3 godine presao preko 300000 km, i posto je auto vec bio "adresiran" za prodaju van EU trazio je (naravno na crnjaka) da se kilometraza "malo koriguje". I da, bio je u pitanju nemac

Dakle kad je kupovina diesela u pitanju, treba sve to imati na umu opet kazem nevezano za brend ili zemlju porekla. Previse je losih iskustava ljudi da bismo morali da ucimo na sopstvenim greskama. A problem je u tome sto je servisiranje i odrzavanje novih diesela tako kako je - papreno (narocito ako nesta ozbiljnije podje po zlu), a sa druge strane isti ti cr dieseli nece dugo trpeti ovdasnje gorivo pre nego i zaista zatraze ozbiljnije servisiranje. Iz tog razloga sam svojevremeno i ja licno "pobegao" od kupovine diesela, tako da ne pricam iz neke zlobe. Nego ti ja lepo savetujem da potrazis neku benzinku, jeftinije su i to drasticno tako da ce ti usteda u voznji diesela biti "jalova" sve dok ne predjes 50-60 k km. U medjuvremenu, 'em sto preko grane benzinci u proseku prelaze daleko manje pa su i sanse da bas naletis na neku koja je presla puno proporcionalno manje, 'em sto su daleko, ali daleko povoljniji i jeftiniji za odrzavanje, 'em sto ces na kraju krajeva imati pravu Alfu

Izvinjavam se na blagom off-u, iz dobre je namere.
                          http://www.bmw.tv

Comment

• kilson
                            Moderator
                            • 09.10.2004
                            • 3216
                            • NoviBGD
                            • AR 75 GT

159tku na benzin u Srbiji = problem i to upravo zbog goriva - JTS tehnologija nikako ne podnosi sporo gorenje naseg benzina, a ugradnja lpg sistema mislim da jos uvek nije opcija.

1750 TBi je tek izasla i tu se nece nikako uklopiti sa cenom.

Da rezimiram jos jednom, ako trazis diesel auto - trazi auto koji je kupljen kao nov u Srbiji ili jednostavno pronadji najpouzdanijeg moguceg uvoznika koji radi striktno sa Nemackom ili jos bolje Svajcarskom (Italija nikako). Takodje, ako planiras uvoz, trazio bih coveka koji se ne bavi megalomanskim uvozima vec ide licno po svaki automobil. -Ovo gore navedeno je nesto cega bih se pridrzavao po pitanju bilo kog automobila. Sto se tice izbora, zaobidji 166 (stravicno pada cena i polovnjaku), manje vise ima odredjene delove stravicno skupe, a polovne delove ces tesko naci. Na prvom mestu neka bude 159, a na niskom drugom 156 face lift. Naravno, proveri gabarite neke 156ice i videces da nije bas tako mala.
                            Srpski klub ljubitelja Alfa Romeo automobila

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Da, obavezno proveri gabarite 156ce, i utvrdi kako stoje stvari prema sopstvenim kriterijumima. Evo dvojica ljudi ovde kazu da nije mala, a ja kazem da je tesna i tanka sa prostorom unutra, posebno na zadnjoj klupi. Spoljasnji gabarit, dakako, ne sporim. Preptostavljam da ovo proizilazi iz drugacije postavljenih kriterijuma kod nas trojice koji smo komentarisali pitanje velicine/prostora.

Comment

Working...
                              X