Pomoc oko kupovine Peugeot 307

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan nis
    CBC Član
    • 27.05.2009
    • 13
    • NI, Bulevar

Pomoc oko kupovine Peugeot 307

Zdravo,

Ovako, resio sam da kupim polovan Peugeot 307, ali nema neki veliki izbor u Nisu ili bar ja nisam mogao da nadjem
    Od svega sto sam pogledao, najvise mi se dopao jedan bele boje, 5. vrata, 2005 godiste (navodno nije bio van) za koji covek trazi 6900 eura, 1.6 HDI motor i td.
    drugi koji mi se dopao nalazi se na autopijaci, crne je boje, 2002 godiste, zadnja cena je 5700 eura, 2.0 HDI motor.

Molim vas da mi pomognete oko izbora. Sta da gledam, gde da gledam. Kome da se obratim i te stvari, s obzirom da ne znam nista o Pezoovim automobilima.

Nadam se samo da nece da se pojavi neki ljubimac nemackih vozila i reci kako treba da bezim od pezoa, molim misljenje i pomoc samo od vlasnika ili onih koji su posedovali isti

Unapred zahvalan
  • ivan nis
    CBC Član
    • 27.05.2009
    • 13
    • NI, Bulevar

Re: Pomoc oko kupovine Peugeot 307

Nije valjda da nema nikog da preporuci jedan od ova dva Da mi kaze sta da gleda, na sta da obracam paznju i tako te stvari

ovaj 2005 je presao 180,000 po satu (vlasnik kaze 75 000, ali da je motao zbog carine)
    ovaj 2002 je po satu 125,000 sto mi je isto sumnjivo

Comment

• overspeed
      CBC Senator XXL
      • 24.05.2005
      • 2779
      • Kosovska Mitrovica

Mogu samo da ti kazem jedno, taj sto ti je rekao da je ova 307-ica iz 2005. godine imala prevezenih 75000 km a da je on "namotao" tih 180000 km samo zbog carine laze, jer niko ne kupuje preko grane diesela da bi prelazio 17 ili 18 k km mesecno i prodao ga pre nego je povratio ulozen novac u kupovinu diesela umesto u primetno jeftinijeg benzinca i jos pride ustedeo na prevezenoj kilometrazi. A to sa 75000 ne moze da bude. BTW. Koliko znam osnova za carinjenje se obara ako je auto presao preko 100000 km, pa ne znam sto je bas morao da nasvira svih 180000 km. A ako laze zbog toga onda moze i zbog svega drugog. To je ionako provaljena fora prodavaca i mogao je da bude malo originalniji, na primer vozio ga deda vikendom na partiju golfa i te fore

Ako si ozbiljan kupac, i ako neces sebi da iskomplikujes zivot, mogu samo da ti posavetujem da investiras nesto novca u detaljnu proveru koji god auto da odaberes. Ne veruj nikome i ne kupuj nicije jeftine fore. Nadji dobrog servisera za Peugeot u Nisu kojem mozes da verujes i oteraj mu auto na detaljan pregled. Ako nema takvih, onda obzirom na tvoju lokaciju u profilu ti ostaje da auto oteras u komsiluk, u Veranov ovlasceni servis i odradis detaljnu proveru. Jedino ces tako znati na cemu si i sta zapravo kupujes.

Pozdrav i srecno u izboru!
      http://www.bmw.tv

Comment

• ivan nis
        CBC Član
        • 27.05.2009
        • 13
        • NI, Bulevar

Hvala na odgovoru,

Upravo tako sam i ja razmisljao, cim je on u startu poceo da muva (za pocetak sa predjenim kilometrime) onda moze da bude tu svacega. Jos preko svega je bele boje, ima tempomat i sve mi govori da je to vozeno po 1000km dnevno. BTW, ima u Nisu Verano Remont, ne znam koliko ce im vremena biti potrebno da pregledaju auto, ali znam da im je radni sat oko 2200 dinara Nije jeftino, ali je jeftinije od "za*eba" pa da posle ulazem jos 1000 da ga sredim. Ovaj crni (doduse stariji 3 god.) mi je zapao za oko, vrlo lepo ocuvan, ima neke senzore za koje u zivotu nisam cuo (125000km ne verujem da je tacno). Pogledacu njega ponovo i predlozicu prodavcu da ga oteramo do Verana, platim "pregled" i miran sam. Dok sam sedeo u njemu igrao sam se menjacem pa mi se ucinilo da radi kao da nema dovoljno ulja ili nesto slicno. Da li je to karakteristicno za ovaj model automobila ili je moguci problem sa menjacem?

Comment

• overspeed
          CBC Senator XXL
          • 24.05.2005
          • 2779
          • Kosovska Mitrovica

Verano servis u Nisu je u Bulevaru Cara Konstantina broj 80. Za taj Verano Remont iskreno nisam cuo...

Peugeot 307, narocito iz prvih nekoliko godina proizvodnje, ima cini se najvise problema sa elektrikom, na to su se vlasnici uglavnom najvise zalili i tu je bilo najvise vanrednih intervencija u toku garantnog perioda. Tako je bar evidentirano. Posto gledas diesel modele obavezno obrati paznju na stanje plivajuceg zamajca, ako se ne varam imaju ga i 1,6 i 2,0 HDI motori, njegova zamena je skupa i to moze da neprijatno iznenadi. Elektronska dijagnostika se podrazumeva, narocito zbog toliko senzora koje pominjes

Sto se menjaca tice ne mora da znaci da je to sto si osetio neki problem. Ako je auto dugo vremena parkiran odnosno nije vozen duze vreme a ti si se zadesio "na licu mesta" po hladnom vremenu moguce je da se ulje u menjacu malo steglo zbog cega je menjac mogao da ostavi takav utisak. Jer i njemu kao i motornom ulju treba malo vremena dok se zagreje i pocne "da radi" Naravno, u pitanju moze biti i nesta ozbiljnije ali zato ti kazem najbolje ti je da detaljno proveris auto u servisu, ovako moze samo da se nagadja...

Pozz
          http://www.bmw.tv

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

Nece ti ni u ovlascenom servisu reci pravu km jer je i oni neznaju osim ako auto nije odrzavan u mrezi. cak i ako jeste pitanje je da li ce ti reci jer su svi u dilu tako da jbg! manje vise. hdi je dobar motor, samo da je bez fap filtera. za belog neznam sta bi ti rekao. van nije bio sigurno ako je petovratni, a km oceni po celom entrijeru. da li je volan presivan, kakav je patos ispod patosnice, papucice. kederi na autu i po farbi. zagledaj malo coskove ivice i vidi da li ces negde ispod laka naci mehurice vazduha ili prasinu. u krajnjem slucaju daj neke slike da vidim!
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• ivan nis
              CBC Član
              • 27.05.2009
              • 13
              • NI, Bulevar

Ovako, ja sam odustao od kupovine ovog 2005 godiste (bele boje).
              Na papiru pise 75000km, kad sam upalio auto pise 180000km, cim je on mene u startu poceo da muva, to znaci da ima jos toga. Inace, sto se tice unutrasnjosti i svega ostalog auto je potpuno nov, kao iz fabrike da je izasao. Nisam nasao ni jednu ogrebotinu niti na volanu da se vidi da je usijan... nista, ali bas nista. Jos jedan razlog sto sam odustao je taj sto mi je na pocetku rekao 6900 eura (nije zadnja cena) i posle 2 dana me pozvao i kune se kako ne moze ni 1 euro da spusti sto je naravno totalno neozbiljno.

Malo sam se vise fokusirao na ovog starijeg, 2002 godiste, on je 2.0, 66kW i nema fap niti plivajuci zamajac. Razmisljam sta bi jos trebalo da pogledam, pregledam pre kupovine istog, on mi je spustio cenu na 5700

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Nadji dobrog servisera za Peugeot u Nisu kojem mozes da verujes i oteraj mu auto na detaljan pregled. Ako nema takvih, onda obzirom na tvoju lokaciju u profilu
                Overspeed, rukavica je bacena, ocekuj poziv na dvoboj u cilju odbrane casti rodnog mi grada

Kad onolika policija u NI odrzava PUGove u VERANO servisu u NI, moze i komsija Ivan.

Ja sam licno za drugu varijantu :
                http://www.promobile.rs/Adresar-Auto-se ... -a358.html
                Stara porodicna firma, njima je PUG zastitni znak, ovlasceni su BOSCH servis, a firma u kojoj radim sva 3 PUG-a odrzava samo kod njih, a vlasnik pomenute firme godinama unazad sva svoja privatna vozila. Sigurno nisu najjevtiniji, ali takodje sigurno im nije 2200 sat vremena. Da su dobri majstori to znam , posto sam ih "probao", nema zavlacenja, sve u roku, i kucaju racune, sto je danas retko. Najavi se, oteraj auto i neka ti kazu misljenje. Postoji verovatnoca da poznaju taj auto.

Nadam se da sam pomogao.

Ivane, sad se setih, zadnji put kad sam te nesto savetovao, tebi je auto crk'o ...

Sretno
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• ivan nis
                  CBC Član
                  • 27.05.2009
                  • 13
                  • NI, Bulevar

Da deki, to bese moj Opel Kadet, prodao sam ga pre 4 meseca Morao sam, ono je bilo necuveno, ja mislim da gori auto nije mogao da me zapadne. Ako se secas prooblema od ranije, ja ulozio oko 400-500 eura, sredio trap, zavario sta je trebalo i tako, krenem ti ja za Zajecar i kad se vracao poce da lupa u motoru nesto uzasno. Stanem, kad vidim nema ni kapi ulja potrosio sve. Dodjem kuci, dam oglas i prodam ga. Sad trazim nesto novije, gledao sam Astru ali nemam dovoljno para za 2004-2005 godiste pa se odlucio za Peugeot Kakvo ti misljenje imas o njima s obzirom da si ljubitelj Opela?

Hvala ti opet na odgovoru

Edit: Zaboravih da kazem da sam vozio u CG pre toga, ali ga nisam vozio brze od 120-130km/h, prema zajecaru sam vozio oko 150-160 i tad je pocelo nesto da mirise cudno, slicno mirisu lamele....

Comment

• deki-ascona
                    Bio nam je drug! RIP
                    • 10.04.2007
                    • 2118
                    • NI , Trosharina

Bolje da sacekas overspeeda, on je kudikamo bolji poznavalac materije.

Inace, licno sebi ne mogu da priustim luxuz da redovan servis izadje na 10% vrednosti auta, i da moram da trazim dijagnostiku za svaku glupost. Meni je sa opelom starim 20 god. super : ako dijagnozu i resenje ne zna komsija Raja, onda zna CBC , a ako cemo posteno - nikako da se ljudski nesto pokvari na njemu . Cesto sluzbeno vozikam jedan 307, samo nisam siguran da bih smeo sa njim (ili sluzbenim mondeom iz '98) da krenem na more , ali to i nije neki reper, svi ga vozimo, pa se niko i ne brine o njemu kako treba. Ma ovaj moj mi je zlatan !

Od mene svakako mozes da dobijes info gde je dobra 'ladna ovcetina kad resis da castis za nov auto , a i to je valjda neka pomoc

Sretna kupovina !
                    Originally posted by Valent Vudriga
                    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• ivan nis
                      CBC Član
                      • 27.05.2009
                      • 13
                      • NI, Bulevar

Originally posted by deki-ascona

Od mene svakako mozes da dobijes info gde je dobra 'ladna ovcetina kad resis da castis za nov auto , a i to je valjda neka pomoc
                      Ha, ja jos dugujem pivo za kadeta Taman da uklopimo ta dva zajedno, pivo, ovcetina

Comment

• milannik
                        CBC Senator XXL
                        • 23.12.2004
                        • 1455
                        • Niš

'ladno se rodi nova ljubav na CBC-u.
                        Deki, ubice te zena )

Comment

• ivan nis
                          CBC Član
                          • 27.05.2009
                          • 13
                          • NI, Bulevar

Ha, sva sreca pa sam Ivan i on Deki, pa i moja zena mirna inace odose nam jajca

De jos koji savet za Peugeot 307 bi mi dobrodoso, da sakupim sve i kad odem da gledam, znam sta da gledam i pitam

Comment

• ficko
                            CBC Početnik
                            • 25.12.2009
                            • 2
                            • Sarajevo

ivan nis.... pozdrav evo da ti dam dobar savjet . prije tri dana bio sam sa covjekom koji radi u njemackoj i vozi pezo 307 karavan 2002 god. benzin . kaze za ovih 7god. samo je imao manji zahvat oko auspuha na zadnjem loncu inace je prezadovoljan i kaze mala potrosnja oko 6 lit. vjerovatno misli na otvorenoj cesti . moj ti je savjet kupi benzinca imaces manje briga

Comment

• ivan nis
                              CBC Član
                              • 27.05.2009
                              • 13
                              • NI, Bulevar

Hvala na odgovorima,

e sad mi treba misljenje onih koji poseduju Peugeot....

Slikao sam jedan sto mi se dopada i isto tako slikao tablu (oko 5 minuta posto sam upalio auto)
                              Pa imam par pitanja.

1. Da li ove lampice koje gore, treba da gore (ne znam sta pise na njima, nisam zapamtio) i ako pogledate sirenu, videcete da je taj deo malo iskrivljen,
                              2. Da li to moze da bude da se recimo air bag otvarao usled udesa nekog ili nesto drugo?
                              3. Da li pokazivac temperature stoji na nuli i koliko dugo posto se upali auto.

Comment

Working...
                              X