BMW 316i m40

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kaboom
    CBC Početnik
    • 02.01.2010
    • 2
    • Srbija

BMW 316i m40

Razmisljam o kupovini BMW 316i, 88godiste, presao oko 230.000km, imam solidan primerak u ponudi.
    Zanima me vase misljenje o m40 motorima?
    Svasta sam cuo, uglavnom lose stvari i zanima me "drugo misljenje" tj. vase. Hvala
  • sErGiO
    Moderator
    • 30.01.2007
    • 2769
    • Neko selo pored Beogr
    • Alfa Romeo 156SW

Re: BMW 316i m40

Ja bih ti preporučio da ne slušaš šta ko priča jer ljudi pričaju sve i svašta a najčešće nisu ni seli u takav auto o kome pričaju. Ako misliš da je auto dobar i ako imaš keša idi do nekog krštenog automehaničara da detaljno ispregleda auto i da ti kaže šta je dobro a šta loše na njemu pa ćeš znati šta dalje

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

M40 je odlican motor ali kilometraza cini svoje.
      Dobro oslusni motor pri jutarnjem paljenju i ovako, oce glava (svi sklopovi u njoj) da dotraju od loseg odrzavanja i velike kilometraze. Sto manje zvekece to bolje
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Larry
        CBC Početnik
        • 04.02.2010
        • 2
        • Beograd

Imao sam ja 5 godina 318i M40 motor, razlika je samo u hodu klima inace je isti blok i glava.

Iskustva:
        1. Auto je lak za voznju
        2. Veoma je stabilan, zadnja vuca, dosta dobar polozaj vozaca,...
        3. Taj motor je slab - ali je najzahvalniji zbog potrosnje i sl. Meni je u centru 318i trosio 12.5 lit/100km ostrije vonje + semafori + sva sranja oko guzve u BG-u. Taj trosi 1-2 lit manje. A ako ne zivis u centru BG-a, trosice ti 8-10lit, sto je vise nego OK, sa obzirom na novi automobili do 11.000e trose toliko u tim uslovima (sandero, Logan, Punto, Subaru, Kia, Reno, i svi ostali - naravno benzinci)
        4. Na autu osim motora i nesto malo na trapu nemas odrzavanja (brave se nekvare, podizaci se nekvare, i sveo ostale stvari -otvaras auto i ako je po ledom i snegom), ipak je to BMW.
        5. Neces ni promeniti sijalicu ni na instrument tabli ni konzoli nikada -to je BMW.
        6. Sedista umeju da im budu losa - pa moras da kupujes sedista - najbolja sedista su ti neka polovna Recaro - mogu da se nadju ako si uporan.
        7. Trap je dobar, menjas silen blokove redovno i sve je OK.
        8. Kocnice su mu odlicne i bez ABS-a, pre stane po kisi bez ABS-a i ne kliza nego ASTRA sa ABS-om - merili smo, pri istoj brzini i dva coveka u kolika, u istim uslovima, Astra je tu losa u odnosu na BMW E30/E36 sa M40. Astra odmah krene da kliza i pali ABS a BMW se ravnomerno zalepi i zakopa. Isti profili i kvalitet guma.
        9. Vecina delova je sa raznih trzista, kao i kod vecine starijih automobila - pa je i cena niza, i pouzdanost - tako-tako.
        10. Motor ima manu na hidro-podizacima - znaju da se cuju kada se upali motor, ja sam moje drzao originalne - posle par minuta sve je OK. Neko je savetovao da se menja oko 100-150e. Ali sam ja hteo original.
        11. Imao sam problema sa: procurelim hladnjakom (nov 100e, sa servo letvom 2 puta (2x100e), sa viskom (75e), sa protokomerom (70e) sa silen blokovima ( redovna zamena ili stavis tvrde pa dobijes tvdo ogibljenje 10-15e kom), lambda sondom (80e), i to je uglavnom to za 5 godina.
        12. Auto se lako vozi, ali ako nisi vozio zadnju vucu - moze da ti bude problem, okretanje na puti i sl. , zimi je nepokretna imovina ( parkiras ga par dana dok se ne skine sneg i led). Ako zivis i gde je cesto vlazno i krivudavi putevi - pamet u glavu, i polako (polako znaci da ga vozis brzinom kao i Punta i druga kola, a ne BMW kao na suvom, znaci 20km/h manje.
        13. Veoma je udoban za sedenje pozadi, ima ocenu odlican (udobniji je pozadi i od Pasata i Octavije i od mnogih ( ko neveruje neka sedne ).
        14. To ti je auto koji je stvarno ekstra za male pare - a odrzavanje ti je skuplje od Punta za 2x, a jefinije od Francuza i Opela.
        15. Rado bi ga vozio opet, ali sam ga izgustirao posle 5 godina.
        16. Lako se parkira iako je negde dugacak oko 4250-43000mm

Serviseri su malo bezobrazni ali ima dvojica koji su OK, i super su.

Nisam pametan, ali je auto OK, jeste malo stariji, ali je stvarno OK, ako je odrzavan redovnmo i ako ga nisu vozili klinciu koji ga nisu odrzavali i koji su ga budzili, spustali i sl.

Pozdrav

Comment

• Vebe Bavaria
          CBC Senator
          • 30.08.2008
          • 237
          • Bg

Kupuj to i uzivaj
          Kbo

Comment

Working...