Auto za svaki dan + blato i snijeg

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mirdza
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2005
    • 2437
    • Katowice (PL) / Banja Luka
    • AGP / W126

Auto za svaki dan + blato i snijeg

Dakle, trazi se auto za svaki dan koje ce 80% vremena da provede na asfaltu a ostatak na makadamima sa blatom i rupcagama. Drugim rijecima - nije potreban terenac ili veliki SUV. Posto je auto za svakodnevnu voznju a cesto i za dionice >500km mora da ima kakav takav komfor putovanja - odpada Lada Niva, Panda 4x4 i sl. Nekih 90% vremena vozice ga djevojka tako da je vazan i estetski aspekt Ako bi mogao da povuce vecu prikolicu onda bi bio skoro savrsen!
    U obzir dolaze jedino nova auta u cjenovnom rangu 30-35.000E i ova su uzeta u obzir:

1) A4 Allroad 2.0TDI 170KS
    2) Subaru Forester 2.0D
    3) Volvo XC60 2.4D
    4) Mazda CX-7 2.2D
    5) Mitsubishi Outlander 2.0D

Benzinci odpadaju posto ce da prelazi >50.000km godisnje. Ali dinamika je takodje bitna - ne zelim da me prestizu sleperi
    Vasa misljenja?

P.S Skode odpadaju - ne svidjaju se mladoj
    Zovem se Miroslav i pravim igračke.
  • srdjanissan
    CBC Senator XXL
    • 20.11.2008
    • 720
    • beograd

Re: Auto za svaki dan + blato i snijeg

ja za sebe gledao vagao i odlucio za x-trail 2.0 dci 173ks,full je nesto ispod 40 000e
    od ovih samo outlander ili subaru,koji mi je ruzan i izgleda dizajnerski po meni najlosije
    sto se tice ubrzanja i dinamike voznje,oko 9s do 100kmh evo ti test i procitaj obavezno komentare ljudi koji su ga vozili: http://www.b92.net/automobili/vozili_sm ... _id=376205
    kad koči,cepa gume i prevrće se!
    papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Definitivno CX-7, strasan auto.
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Broj 1 i nemoj da razmisljas dalje

Comment

• CikaKure
          CBC Senator XXL
          • 14.08.2005
          • 668
          • Beograd

Ja jos uvek nisam prelomio, a slicna je dilema bila i jos uvek traje, odluka je teska, a budzet kao tvoj. Gledam i merim i dalje, isto para na raspolganju. Trenutno vozim Rav4 2.0 D4D.

Subaru: Prostran unutar kabine, materijali izgledaju jadno, posebno ona plastika koja treba da bude imitacija aluminijuma i titanijuma. Prtljaznik kriminalno mali.
          Outlander: Na akciji u Srbiji je nesto ok 28.000 eur, odlicno opremljen, sa 2.0 VAG TDI PD motorom od 140ks. Kazu ljudi da taj motor nije sreca. Voleo bih da cujem i zasto, nije da sam neverni Toma, vec me zanima par detalja oko toga, da naucim nesto.
          Mazda zanimljiva, ne moze da se proba, tako kazu. Kazu ljudi da nije bas najsrecnija van puta.
          Audi ne gledah, zbog visine kasko osiguranja i podloznosti kradji u Srbiji. Nema ga za te pare u Srbiji.
          Volvo XC60 nisam razmatrao, losa podrska u Srbiji, plus multiplex sistem. A i nema ga za te pare u Srbiji.
          Gledao sam i Pathfindera, dobije se za 38.000 eur u Beogradu, SE verzija opreme, 2.5 dizel motor. Lepo, mada malo preveliko.

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • AGP / W126

Sve bi bilo sjajno da auto nije namjenjen djevojci. Ja bih kupio Hi Lux / Nissan Navara / Isuzu D-Max i bio miran
            Audi se i njoj i meni najvise svidja ali se bojim njegove "popularnosti" medju ljubiteljima tudjih vozila Volvo je nesto skuplji ali odprilike ispunjava sve uslove. Mazdu nisam ni sam vozio ali mi je izgled simpatican i svidja mi se kao marka. Jedino sto je dosta "glomazna"

Comment

• srdjanissan
              CBC Senator XXL
              • 20.11.2008
              • 720
              • beograd

ako je za devojku onda volvo,da sam devojka tako bi razmisljao ,ali je on skup,mislim bar ovde,o5 bi uzeo u obzir rav ,qashqai sa velikim staklenim krovom izgleda zekstra.....
              kad koči,cepa gume i prevrće se!
              papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• Alekre
                CBC Senator XXL
                • 12.09.2005
                • 780
                • Smederevo

Mozes da pogledas Vitaru Ona je kopija Lade Nive od ispod Aaaa, ako vec nesto da ima smeka, snagu, tradiciju...

Mislim, da se ne potrosis mnogo ako vec ne moras.
                Sloboda i divljina, nesputanost i zivot van formalnih drustvenih okvira.

Comment

• mirdza
                  CBC Senator XXL
                  • 14.03.2005
                  • 2437
                  • AGP / W126

Wrangler nema gepeka ni pod razno Jeep Patriot je je bio u opticaju ali je kvalitet izrade, hm, pa "onako"
                  Vitara i Rav-4 joj se ne svidjaju (a ni meni ). Vidis, zaboravio sam o Quashqai! Murano iskace iz budzeta...

Comment

• overspeed
                    CBC Senator XXL
                    • 24.05.2005
                    • 2779
                    • Kosovska Mitrovica

Od ovih koje si nabrojao, definitivno Mazda ili A4 Allroad, obzirom na opisane uslove/zahteve. Subaru po mnogim testovima ima dosta loš enterijer, puno tvrde plastike, Volvo je po opštem kvalitetu u vrhu u ovom poredjenju ali mislim da bi te najviše koštao kod kasnijeg održavanja a i ne bih se usudio da dajem toliki novac za bilo koji auto dok je budućnost dotičnog brenda neizvesna. Outlander po meni jednostavno nije auto za devojku

Ne znam koliko može da "izadje" tamo, ali verujem da može da se uklopi jedan VW Tiguan u taj budžet, u verziji 2.0TDI (CR) 4Motion ovde je negde oko 31000 evra. Po meni odličan SUV-ić za te pare. Ovde iskaču iz budžeta za malo, ne znam tamo "gde su" sa cenom, ali recimo da bi po opisanom lepo legao jedan Audi Q5 ili BMW X3. Ovaj drugi važi za jednog od pouzdanijih u segmentu, mada je meni iskreno ružan za sve pare Ovde su oba od 36000 pa naviše. Honda CR-V 2,2 diesel mi isto pada na pamet, ovde je oko 32000 sa brdom opreme...
                    http://www.bmw.tv

Comment

• CikaKure
                      CBC Senator XXL
                      • 14.08.2005
                      • 668
                      • Beograd

Qashqai mozda, al onaj +2, obicni je bas mali. Pogledaj Ford Kugu, meni je mala, mozda ti igra, a dobar je odnos placeno/dobijeno.

Comment

• Marcus
                        CBC Senator XXL
                        • 19.10.2007
                        • 631
                        • Novi Beograd - B62

Je si li razmisljao o opel antari? Isti kao captiva... Sta znam, lep, za grad dobar, kazu da ni na offu nije toliko los...

Comment

• mirdza
                          CBC Senator XXL
                          • 14.03.2005
                          • 2437
                          • AGP / W126

Originally posted by overspeed
                          recimo da bi po opisanom lepo legao jedan Audi Q5 ili BMW X3. Ovaj drugi važi za jednog od pouzdanijih u segmentu, mada je meni iskreno ružan za sve pare
                          Sto rece Clarkson: "And if you are clinically insane, by which I mean you wake up in the morning and think you are an onion, here’s your car. "
                          Tiguan, Q5, Honda CR-V - ne svidjaju se ni meni ni njoj

U stvari, mislim da ce bijeli Allroad ce da se slaze sa bijelim Punto

Comment

• Jesa
                            CBC Senator XXL
                            • 23.03.2008
                            • 344
                            • Beograd
                            • Honda Civic 1.4 LS

Kia SORENTO - mozes da biras koji god hoces motor i paket opreme u tom cenovnom rangu.

Greota sto zaobidjoste Toyotu. Ozbiljnije obidjite Nissan-e
                            www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• prolupator
                              CBC Senator XXL
                              • 02.09.2005
                              • 3968
                              • Zemun

Sačekaj ix35 ...
                              OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

Working...
                              X