Nissan primera 1.6 16V 1991-92 - Iskustva

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bokivaol
    CBC Član
    • 17.09.2008
    • 18
    • Beograd

Nissan primera 1.6 16V 1991-92 - Iskustva

Zdravo drugari.
    Imam ponudu da kupim Nissan primeru 1.6 16V 1991-92, pa me interesuje kakav je to auto, kakav je za odrzavanje (da li je skup za odrzavanje i ima li dobrih majstora u BG-u i ako ima gde). Nesto sam citao, mozda cu sad lupiti glupost, ali nemojte mi zameriti . Ovaj auto koji imam kao ponudu nema "lanac" umesto zubcastog kaisa, vec ima zubcasti. Takodje sam negde cuo da je popravka tih "lanaca" veoma, veoma skupa. Da li je ovo tacno i ako je tacno koliko bi kostala popravka tih "lanaca", a koliko veliki servis (zubcasti i "lanci")? Cena mi je veoma bitna, posto se dvoumim izmedju Primere i Corolle isto godiste. Takodje me interesuje i pouzdanost ovog automobila, jer sam imao Corollu i znam da me nikad nigde nije ostavila. Kako je sto se tice Primere?
    Za ove "lance" pitam, jer imam ponudu i za takav auto, pa me interesuje koji je bolje izabrati i koji je jeftiniji za odrzavanje (oba automobila imaju ugradjen plin)?
    Kakav je sto se tice elektrike (podizaci, grejaci ...) da li mu je to problematicno ili je elektrika dobro izvedena?
    Kakvi su mehanicki delovi koji trpe najvece opterecenje ( homokineticki zglob, diskovi, amortizeri...), skupo ili ne?
    Da li su i njemu problem gumice ventila kao i kod Corolle?
    Na koliko mu se otprilike otvara motor da se radi generalna ili polugeneralna?
    Earn money online from home on Minute Jobs
  • sri98
    Admin od Trpeze
    • 24.10.2004
    • 7262
    • Republic of Konjarnik
    • Toyota Corolla E 210

Re: Nissan primera 1.6 16V 1991-92 - Iskustva

lanac je normalna stvar za sve nissane, a trebalo bi da se radi na nekih 300-350 000 km, sto i nije strasno jer je to interval "velikog" servisa koji je na autima sa zupcastim oko 60 000 km. sve ostalo ti je kao i za druge aute tog godista, znaci opsti pregled stanja primerka i odluka da li ili ne.
    Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• sumadinac
      CBC Član
      • 26.12.2008
      • 13

Tek te primera neće nigde ostaviti.Auto je pouzdan,ne znam dali je skup za održavanje u onosu na tojotu jer ne znam cene delova za tojotu.Što reče moj predhodnik sve zavisi u kakvom je stanju taj auto koji si gledao.

Comment

• bokivaol
        CBC Član
        • 17.09.2008
        • 18
        • Beograd

Originally posted by sri98
        lanac je normalna stvar za sve nissane, a trebalo bi da se radi na nekih 300-350 000 km.
        Po ovome sam zakljucio da se na nissanima sa lancima veliki servis radi na oko 300-350 000 km, samo me interesuje cena tih lanaca i te zamene, posto sam cuo da je negde oko 400 - 500 evra? Da li je ovo istina ili su obicne gluposti?

Comment

• bokivaol
          CBC Član
          • 17.09.2008
          • 18
          • Beograd

Originally posted by sumadinac
          Auto je pouzdan,ne znam dali je skup za održavanje u onosu na tojotu jer ne znam cene delova za tojotu.
          Ma nebitno je u odnosu na toyotu, interesuje me koliko su reciomo filteri, homozglobovi ... jednostavno odrzavanje i sta im se najcesce kvari, tj. sta im je mana (recimo corolli to su gumice ventila)?

Comment

• VVLAJKO
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2008
            • 484
            • Nis
            • Audi A4, Primera p12

NE POSTOJI primera benzinac na kais.. To je neka budzevina naj verovatnije motor sa suny-a 12 ventila do '88.

Mane su im(primerama): zglobovi, auspuh, menjac tj.5.brzina, sajtne i relativno komplikovan prednji trap i naravno lanci.
            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• bokivaol
              CBC Član
              • 17.09.2008
              • 18
              • Beograd

Originally posted by VVLAJKO
              Mane su im(primerama): zglobovi, auspuh, menjac tj.5.brzina, sajtne i relativno komplikovan prednji trap i naravno lanci.
              Sta je konkretno problem sa 5.brzina i lancima?

Comment

• sumadinac
                CBC Član
                • 26.12.2008
                • 13

Originally posted by bokivaol
                Auto je pouzdan,ne znam dali je skup za održavanje u onosu na tojotu jer ne znam cene delova za tojotu.
                Ma nebitno je u odnosu na toyotu, interesuje me koliko su reciomo filteri, homozglobovi ... jednostavno odrzavanje i sta im se najcesce kvari, tj. sta im je mana (recimo corolli to su gumice ventila)?

Znas kako moja primera 2.0 gt nema lanac ili barem ja mislim da ga nema ili ga nikada nisam menjao .Što se tiče ostalih delova njih kupijem u jednoj prodavnici u zemunu nebih da pišem ovde njeno ime jer ne znam dali je dozvoljeno ali na pp mogu da ti pošaljem poruku kod njij ti je ovako filter goriva 700 din (taj filter je barem kod mene ogroman stane sigurno 0.6l goriva)
                Filter ulja je oko 300 dinara,filter vazduha je oko 400 dinara.Homokinetički nikada nisam menjao menjao tako da ne znam cenu haljdnjak za moj 2.0 sam platio u toj prodavnici u zemnu 10.400 din inače kod svih drugih je bio momački skuplji.Na trapu sam menjao ćinimi se da se zove rame stoji iznad gornjeg točka i to košta 50 evra.Svečice su od 200 do 300 dinara ngk.Ako se setim šta sam još menjao napisaću ti i cene.

Comment

• bokivaol
                  CBC Član
                  • 17.09.2008
                  • 18
                  • Beograd

Što se tiče ostalih delova njih kupijem u jednoj prodavnici u zemunu nebih da pišem ovde njeno ime jer ne znam dali je dozvoljeno ali na pp mogu da ti pošaljem poruku
                  Hvala na ovim informacijama. Ukoliko ti nije problem posalji mi na PP ime prodavnice. Ja ti na PP saljem ime prodavnice za hladnjake takodje u Zemunu. Jeste da prodaju jeftine kineske hladnjake, ali ti daju i godinu dana garancije na isti.

Comment

• bokivaol
                    CBC Član
                    • 17.09.2008
                    • 18
                    • Beograd

Drugari, danas sam bio da gledam jednu Nissan Primeru 1.6 slx '92 i gledao sam i gledao i nigde nisam video lance koje spominjete, gde se oni uopste nalaze, da li se mogu videti ili su zatvoreni u motoru?

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

pa normalno da su zatvoreni,nije to bicikla
                      ima poklopac lanchanika,sa iste strane gde je i zupchasti kajsh kod onih motora koji imaju zupchasti.

moj drugar ima 1995 sa 2000ccm motorom,odlicno ga sluzi,tera je na Gas vetj dve godine.. jedino sto mu je crkla poluosovina ( 70 evra platio polovnu,jedva nashao) .. kazu da im je to boljka(prethodni vlasnik isto menjao ali sa druge strane),jer je poluosovina na jednom mestu prevuchena nekom gumom zbog oscilacija.. i onda poluosovina zardja i pukne ispod te gume.
                      inache odlichan pouzdan auto,ako nadjesh neki u dobrom stanju.
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• bokivaol
                        CBC Član
                        • 17.09.2008
                        • 18
                        • Beograd

Originally posted by zoranbg
                        pa normalno da su zatvoreni,nije to bicikla
                        ima poklopac lanchanika,sa iste strane gde je i zupchasti kajsh kod onih motora koji imaju zupchasti.
                        Da li slucajno znas kolika je otprilike cena servisa tih lanaca?

Comment

• Srdjan
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 2416
                          • Bajina Basta/Beograd

Nije vise od 200eur. Inace to se ne menja nikad ili se menja kad bas pocne da se cuje iz njega. Inace je prekriven plastikom i ne mozes ga videti tek tako. Auto je odlican, jako lepo ide, obozava obrtaje a vrlo je umeren potrosac. Glavni problem je ipak limarija. Ok je ona, nije kao opel ali nije ni audi. Nije pocinkovana, tako da trazi primerak sa sto boljom limarijom. Mehanika je odlicna i tu nema vecih problema. Trap je dobar, samo su malo osetljiva gornja ramena i to moze da se nadje za 40-50eur po komadu. Inace lezi na putu jako lepo. Rashladni sistem je odlican i kazaljka uvek mora biti na sredini i bez ikakvih oscilacija. Ne mrda ni na -30 ni na +40. Delovi nisu najjeftiniji ali nije ni strasno, pogotovu sto ima kopija zadovoljavajuceg kvaliteta. Npr. delovi za Mazdu su skuplji. Inace motor je karburator i to je verovao ili ne odlicna stvar. Radi bez ikakvih problema godinama. Ugradis najjeftiniju varijantu plina i pici. Palis na plin direktno i zaboravis na benzin. Inace ovi motori nemaju problema kao Toyote sa gumicama ventila i ako trose ulje najverovatnije su presli bas dosta.
                          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• bokivaol
                            CBC Član
                            • 17.09.2008
                            • 18
                            • Beograd

Originally posted by Srdjan
                            Trap je dobar, samo su malo osetljiva gornja ramena i to moze da se nadje za 40-50eur po komadu.
                            Hvala na iscrpnim informacijama, samo ono 40-50eur po komadu je za polovne sa otpada ili nove iz prodavnice?
                            Originally posted by Srdjan
                            Delovi nisu najjeftiniji ali nije ni strasno, pogotovu sto ima kopija zadovoljavajuceg kvaliteta.
                            Da li bi mozda mogao da mi posaljes na PM imena i telefone nekih radnji u BGu koje prodaju dobre delove za Primeru (kopije zadovoljavajuceg kvaliteta) ili cak mozda neki otpad ukoliko znas?

Comment

• Srdjan
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 2416
                              • Bajina Basta/Beograd

Novi naravno. Kopija. Japanski proizvodjac 555 je bio oko 50eur pre koju godinu kad sam menjao. Za otpad znam samo Overdrive u Jajincima, drze za sve japance. A za nove delove najbolje da pitas ovde naseg clana JAPANX on drzi radnju godinama za japance.
                              Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

Working...
                              X