Mercedes ML ili BMW X5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MaliRadojica
    CBC Član
    • 06.03.2009
    • 95
    • Beograd

Mercedes ML ili BMW X5

Eh, da je moja dilema...
    Pita me drugar za savet, a ja sa ovim novim terencima nemam baš nikakva iskustva.
    U pitanju su NOVA vozila, cena BMW-a je za nijansu niža i ima bogatiju opremu. Znam samo da ne bih kupio Mercedesa benzinca, dosta primeraka za koje znam su imali probleme sa potrošnjom ulja (stari po nekoliko godina).
    Vozi li neko ovde nešto slično i kakvi su utisci?
    Ja nešto mislim da bi Mercedes 320 dizel bio optimum...
  • 206
    Admin od ispočetka :)
    • 09.12.2004
    • 9548
    • Beograd
    • 206

Re: Mercedes GL ili BMW X5

Mercedes GL eventualno ako komsija ima ML-a pa mu treba veci od njegovog, inace ne vidim poentu tog auta u poredjenju sa ML-om, recimo. Da li BMW ili Mercedes suvisno je diskutovati, jer da ti neko proporuci sta je bolje, nemoguce je a da to bude objektivno a ne subjektivno misljenje. Uostalom u tom segmentu i kod takvih automobila i bitnije su subjektivne preferense nego "koji je bolji" jer su oba dobra, pa ko sta voli.
    The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• MaliRadojica
      CBC Član
      • 06.03.2009
      • 95
      • Beograd

Re: Mercedes ML ili BMW X5

Nije u pitanju komšija, nego putovanja u inostranstvo zimi svakih 15-tak dana.

Subjektivni osećaj je naravno bitan, nego mislim ima li ko iskustva sa eventualnim propustima u proizvodnji, manama i sl. (mada su to noviji tipovi vozila, sumnjam da su već počela pokazivati negativno lice).

Mislim da se mečka kasnije lakše proda, tradicionalno...

Comment

• mirdza
        CBC Senator XXL
        • 14.03.2005
        • 2437
        • Katowice (PL) / Banja Luka
        • AGP / W126

Ako je samo zbog putovanja po snijegu, zar ne bi neki 4-matic, X-drive ili Quattro radio posao? Mislim, sta ce mu SUV ako ce da ga vozi samo po autoputu?
        Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• 206
          Admin od ispočetka :)
          • 09.12.2004
          • 9548
          • Beograd
          • 206

GL/ML i jesu 4-matic, X5 jeste X-drive

Ko nije probao tu klasu vozila, ne moze da sudi zasto ne ovo umesto onoga, zar nije dovoljno ovako umesto onako...

Covek hoce tu klasu vozila, i nije poenta ulaziti u diskusiju sta je dovoljno i sta odradjuje posao, nego dati preporuku. A ni to ne mozemo dati jer se radi o subjektivnoj oceni "koji je bolji".

Bbolji je onaj koji mu se vise svidi, najprostije.
          The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• mirdza
            CBC Senator XXL
            • 14.03.2005
            • 2437
            • Katowice (PL) / Banja Luka
            • AGP / W126

Znas dobro sta sam mislio, ali nema veze Govorim o standardom autu (limuzina / karavan) sa pogonom na cetiri tocka - po meni sasvim dovoljno!
            A sa drugim dijelom odgovora, ne mogu a da se ne slozim. Ja ne bih kupio ni jednoga, tako da nisam kompetentan da savjetujem...
            Zovem se Miroslav i pravim igračke.

Comment

• Misko M
              CBC Senator XXL
              • 17.03.2007
              • 652
              • BG Vozdovac

X5

Comment

• zarko 333
                CBC Početnik
                • 27.01.2010
                • 2
                • podgorica, crna gora

Realno mislim da je Bmw bolji izbor, Mercedes je imao dosta problema sa starim Ml-om, posebno oko elektronike ( neka ne zamjere ljubitelji Mercedesa).
                Cak im je uz popularnoga okasa ( staru e klasu ) taj auto najvise ugrozio reputaciju.
                Bmw je definitivno u poslednjih nekoliko godina stabilniji kada su kvarovi u pitanju, mada ovo je novi ML kome je sigurno vecina tih mana i otklonjena.
                Ko ima para da ih kupi ima i da ih vozi i popravlja tako da je vise pitanje sto se covjeku vise svidja.

Comment

Working...
                X