Koji auto da kupim za 3500 evra?!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikolasm
    CBC Početnik
    • 03.02.2010
    • 2
    • Srem.Mitrovica

Koji auto da kupim za 3500 evra?!

Molim sve da mi pomognu kod izbora kupovine automobila!!!
    Planiram da uzmem polovan auto oko 3500 evra,razmisljam o
    - fiat puntu 2001-2003 god, 1.2 benzin
    - fiat brava 2001 god

Ako imate bilo iskustva sa ovim automobilima ili misljenja,sve mi je dobro doslo i preko potrebno.Ljubitelji golfa mi uvek govore da je fiat los i sl.Potreban mi je svaki savet,sugestija,mane kod ovih automobila1

Unapred zahvalan!!!
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: Koji auto da kupim za 3500 evra?!

dobar ti je izbor ,ne širi ga.ja sam pre za punto,jedan je od najčešćih automobila kod nas,što znači da serviseri dobro poznaju taj auto i povoljna cena rez. delova

Comment

• dris
      CBC Veteran
      • 24.01.2008
      • 172
      • Novi Sad

ja sam isto na mukama kada je u pitanju kupovina auta i izbor modela, doduse malo me finansijska konstrukcija, citaj kredit u najavi

Posto nisi naveo detaljnije koji su uslovi eksploatacije auta pretpostavicu da se uglavnom auto koristi u gradskoj voznji i da vas je retko vise od dvoje u auto.

iako se nisam navozao punta mislim da je trenutno punto najbolja kupovina za te novce, jeftina registracija, dostupnost i cena delova (barem sam tako cuo).
      Vidim da si novi clan i ako vec nisi listao forum, preporuka je da obavezno prostudiras odredjene postove na temu kupovine kola i to su stvarno sjajni saveti.

najbolje bi bilo da prilikom kupovine povedes i nekog majstora sa sobom kao i da insistiras da se auto proveri u servisu tj. da ga prikljuce na kompjuter i ocitaju parametre. I zlatno pravilo uvek ostavi malo para sa strane za eventualna neplanirana ulaganja u njega, kao i da se obavezno uradi veliki servis nakon kupovine.

e bas sam izmislio toplu vodu , salim se , gore navedeno su mnogo puta drugi savetovali.

pre nedelju dana sam imao mini test vožnju punta diesel 1.3Mjt i mogu ti reci da sam odusevljen ponasanjem puntica, a i ljudi koji ga poseduju ga uglavnom hvale tako da bih ja i njega uzeo u obzir.

znam da je 3500e malo za 1.3Mjt ali u zadnje vreme su se iznedrile vrlo interesantne ponude tipa 2003-2005 godišta za 4200-4600e , mislim da za oko 700-800e više dobijaš mladji
      autic koji je jos ekonomicniji od 1.2 punta, ali... treba jako dobro da se provere i istestiraju posto im je realna kilometraza znacajno veca od benzinaca, ali opet sto bi se reklo sto mladje to bolje, i naravno pre svega ocuvanost konkretnog primerka.

evo ti link ovde sa foruma gde je najbolje receno sta sve treba da gledas prilikom kupovine auta pa detaljno prouci.
      viewtopic.php?f=7&t=21426

Comment

• nikolasm
        CBC Početnik
        • 03.02.2010
        • 2
        • Srem.Mitrovica

Hvala na ovim savetima,ja planiram da uzmem auto sa nesto ucesca ali i na kredit,oko 3500 evra,maksimala 4000 evra.
        I ja sam razmisljao o varijanti punta sa 1.3 multijet motorom,ima jedan 2003 god,ali je beli i sa 3 vrata.ja bih da uzmem auto sa 5 vrata i samo da nije beli.
        Konsultovao sam se i sa nekim majstorima,neki cak kazu nemoj punta ni slucajno,ali mislim da je to malo preterano.
        Meni treba dobar,manji auto,mali potrosac i nemam nameru da ga menjam barem 5 ili 10 godina,zato se bojim da ne pogresim kod kupovine,do sad sam vozio samo stojadina.
        Hvala za link i sve savete!

Pozdrav svima!!!

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Punto 1.2 8v mislim da ce posle zastave biti odgovarajuci...preporucio bih ti i opel corsu 1.2 16v,ili reno clio 1.2 8v...ova 2 su malo skuplja za odrzavanje ali isto tako i kvalitetnija...mozda nije lose i da razmislis o skodi fabiji 1.4 68ks-skodin motor,nije poslednje cudo tehnologije(malo je zastareo)ali pouzdan,zilav i izdrzljiv-trebalo bi za 4000e da moze da se nadje...konsultuj se sa clanom Ada,mozda on moze da ti nabavi nesto,da se ne smaras,a i bolje se razume...pozz

Comment

• slow train
            CBC Član
            • 28.10.2009
            • 20
            • Novi Beograd

Za 4000 evra mozes naci solidan Punto tih godina, iz licnog iskustva govorim Majstora povedi pod obavezno i biraj pazljivo Na prolece ce biti i veci izbor, ali verovatno i nesto nize cene. Taj 2003 vec ima 7 godina, sto ne znaci da ce onaj 2004 u aprilu ili maju da kosta koliko i taj 2003. Bitno je da se ne zaleces mnogo i kupovina od poznatog kupca je bolja od autoplaca ili oglasa, ali i nesto skuplja.

Comment

• dudip
              CBC Član
              • 20.07.2008
              • 20
              • bgd

Imao i jednog i drugog...
              punto je mnogo zahvalniji, kompaktiji, ali neudobniji i tvrdji auto.
              Punto je za grad, a ako kreneš na auto put, skače kao jarac.
              Onda ga natovariš i on legne i ide bez problema 1.2 8v je odličan motor koji ide kao lud a ne troši mnogo.
              Bravo je udobniji, auto za uživanje sa jačim motorima. 1.6 16v je odličan, troši malo više(ugradiš plin), ali prednji trap - nežan.

Comment

• MOSLER
                CBC Senator XXL
                • 27.05.2005
                • 1064
                • Niš

Kad smo vec kod Punta, kako se pokazao Punto 2, 1.2 16v u odnosu na 8v verziju.Ovaj jaci sa 80 konja mi se cini optimalnim ali cuo sam price da je motor preopterecen i da ima dosta problema sa glavom motora?

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790
                  • Sever Srbije - Novi Sad

Pa ovaj puntic sa 8v je kazu laksi a to verovatno podrazumeva i jeftiniji za odrzavanje ali posto vecina njih iz uvoza ima i klimu to je veliki problem za njega . Punto 1,2 16v tu famoznu klimu logicno zbog vise snage bolje podnosi a i licno sam tog vozio i mogu reci da je zaista mala azdaja no sa 3 ljudi i aktivnom klimom sve oko "mala azdaja" pada u vodu , mogu samo da zamislim kako bi bilo sa 8v. i istim opterecenjem.

E sada i mene interesuje za taj 1,2 16v da li se isti motor ugradjuje i u punta i u Bravu 2001 (sa 5 vrata ako se ne varam) ?? Ima jedna koja se prodaje relativno povoljno a u perfektnom je stanju i jako malo presla pa komsija se nesto interesuje za doticni auto a uklapa se u sumu do 3500e sa sve registracijom i servisima pa jos i da mu pride i ostane koji evric
                  Sta vi kazete za tu Fiat bravu ? ima dosta opreme i bila bi negde oko 3150e ali je bas u dobrom stanju auto ,mada komsa zapeo za punta (brava mu se cini velika) tako da verujem da ce otpasti ova varijanta ali ajde da mu prenesem bar nesto vasih postova.

Comment

• Azrael
                    CBC Senator
                    • 29.06.2006
                    • 278
                    • Kragujevac

Isti motor koji se ugradjuje u Punta 1.2 16v se ugradjuje i u Brava. Gogi ti kazes da se oseti drasticna razlika u Puntu sa 3 ljudi i upaljenom klimom, a zamisli kako je tek sa Bravom sa istim motorom koji je mnogo tezi od Punta.... Za Brava je najoptimalniji izbor 1.6 ili 1.9 jtd.

Comment

• gogi11
                      CBC Senator XXL
                      • 26.10.2009
                      • 790
                      • Sever Srbije - Novi Sad

Ma stoji to sto si napisao za bravu i soluciju jacine mototra. Nego auto je vrlo povoljan a zaista ocuvan pa zato pitam , nije decko nesto zahtevan sa kolima tj snagom motora pa zato pitam sta i kako sa tim 1,2 16v u Bravi. Ma bolje nek uzme puntaru i resen problem.

Comment

• [darkside]
                        CBC Veteran
                        • 19.03.2009
                        • 107
                        • Beograd

Glasam za.... Hyundai!

Care, ne znam da li si kupio kola, ako jesi bilo bi lepo da nam pišeš ovde i ostaviš poruku, mišljenje, iskustvo o kupovini.

Ako nisi, evo pročitaj moje iskustvo. Ja nisam neki poseban poznavaoc kola, mogu samo da govorim iz svog ličnog iskustva. Sveukupno, to se svodi na jednu rečenicu: zaobiđi Evropljane iz jeftinijeg segmenta, kupuj Daleki Istok.

Uvezao sam Hyundai Accent, 2001 god. iz Slovenije. Sa 64,000 km, vozio ga ovde otprilke još toliko za 4 godine i nedavno prodao (iz finansijskih razloga). Za to vreme mu je ugrađen gas sequent kod Ivana u AC Rašiću i nakon toga je trošio 6.5 litara gasa na 100km na Ibarskoj, a i bez toga je izuzetno mali potrošač. Što se tiče radova: urađen je veliki servis, zamenjene prednje i zadnje kočnice, dve glavčine zadnjih točkova i kraj desne spone (zbog naših finih puteva). To bi bilo to - mislim da je stvarno OK za 135000km sa koliko sam ga prodao. Normalne cene za delove, pitaj JAPANX tamo sam sve uzimao. Imaš i dizel verziju, pogledaj ovaj link: http://www.polovniautomobili.com/oglas5 ... t_15_crdi/

Majstori su mi rekli da Hyundai ugrađuje par generacija starije motore Mitsubishi-ja. U svakom slučaju, definitivno ti preporučujem ta kola. Ako ti mentalni stav nije: "Golf je u rangu sa Bogom" onda ti lepo idi i barem pogledaj Hyundai, nećeš se pokajati. Što se tiče kasnije prodaje, ja sam moj prodao za tri dana, (toliko o tome da su teški za prodaju)...

Pozdrav i srećna kupovina!
                        od kad sam se vratio u domovinu shvatio sam da je nostalgija mnogo bolje rešenje.....

Comment

• Chubbs
                          Everybody lies
                          • 29.01.2006
                          • 5807
                          • Novi Sad
                          • Audi A6 1.8T

steta sto je prodat. sa potrosnjom od 6,5 litara ja bi platio suvim zlatom.
                          You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                          Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• bax76
                            CBC Senator XXL
                            • 07.11.2006
                            • 605
                            • BG

Punto 1.2 8v, je auto koji ce ici odlicno sa jednim osobom, vozacem, za sve ostale varijante se muci, plus jos upaljena klima...
                            Licno imam ovaj auto vec 4 godine, na otvorenom BG-HN potrosnja je od 4.8-5.8 litara, zavisi koliko je opterecen, i koliko se gazi... Najcesca potrosnja na Ibarskoj je bila oko 5,3.

Da se razumemo, ja na velikim usponima i pri preticanju prosto ugasim klimu, jer ne zelim da mrcvarim motor, maximum ovog auta je oko 155km/h.

Licno mi ne fali snage sa ovim 1.2 8v motorom, svugde sam bezbedno stigao, i sa lakocom drzim normalan ritam saobracaja.
                            Za 60ks, ide bolje od ocekivanog...

Vozio sam i 1,2 16v i nije se pokazao preterano boji, jer njegova snaga dolazi upravo sa obrtajima, koji su u svakodnevnoj voznji redje koriste.

Comment

Working...
                            X