5500e - benzinci, Mondeo ili vectra B?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • passatCL
    CBC Veteran
    • 03.11.2007
    • 120
    • Nish

5500e - benzinci, Mondeo ili vectra B?

Pozdrav,

konacno se skupilo para da se oprostim od automobila iz potpisa i podnovim malo. Puno sam citao i rasitivao se, ali evo da iznesem svoju dilemu, cisto da me upoznatiji od mene posavetuju.

Godisnje prelazim 10-12000km, 95% gradska voznja, kratke relacije. Zato, a i zbog skupljeg odrzavanja i vece sanse da mi uleti raga, sam odustao od dizela. Odlucio sam da idem na varijantu Mondeo 1.8 ili Vectra B 1.6 - 1.8(svidja mi se i Laguna ali citam da se puno ljudi zali na elektroniku). Vozio bi automobil par meseci, pa ako se pokaze dobro, ugradio bi krsten sekvent i to je to, nadam se da bi bio miran 4-5 godina. Imam oko 6000e, ali 500 ostavljam da uradim servis i okrpim sta treba kad kupim auto.

E sada, ono sto me zanima je:
    1. da li je za ovaj novac moguce naci pristojan primerak pomenutih automobila 2001-2002?
    2. da li mogu iz njih da izvucem 4-5 godina, manje - vise lagane voznje bez vecih ulaganja?
    3. koji se pokazao kao bolji POSLE ugradnje TNG-a?
    4. eventualno jos neki model(motor) koji je bolji od ova dva u tom segmentu za slican novac?
    5. da li gledati plac, oglase ili da sam jurim da uvozim kola ili da mi neko "poverljiv" to uradi.

Unapred hvala.
    Ford Mondeo MK3 2001 2.0 107KW Petrol
  • IlijaGM
    CBC Senator XXL
    • 02.12.2008
    • 313
    • Gornji Milanovac

Re: 5500e - benzinci, Mondeo ili vectra B?

Ja glasam za vectu,jeftinija je za odrzavanje od mondea,imash veci izbor,poshro ti do sada imaon nemca mislim da je ovo dobar izbor...preporucujem ti 1.8 motor od 125ks,mnogo bolje se pokazao od 1.6 jeko je po mom mishljenju nekako preslab za tu karoseriju.
    Originally posted by zoranbg
    nemci i nemacki automobili postadose ko Čak Noris... sve su oni..

Comment

• markofpi
      CBC Senator XXL
      • 27.07.2006
      • 1552
      • Bezanijska Kosa

Nemam nekih iskustava sa pomenutim modelima ali da sam u tvojoj kozi razmisljao bih ovako. Prvo suma sa kojom raspolazes iako su cene automobila pale nije velika, pogotovo ne za Mondeo u da kazemo nekom solidnom stanju. Vectra je ipak kao sto je vec receno zahvalnija za odrzavanje, doduse manji auto i za klasu nizi ali opet ne toliko mali da ces vapiti za Mondeom. Cenim da su i rezervni delovi jeftiniji i pristupacniji za Vectru, a cini mi se da ce i post prodaja biti daleko laksa i bezbolnija. Za agregat ti je vec receno 1.8 16v, ako nadjes 2.0 16v jos bolje. Sve ispod toga dovoljno za prevoz, nedovoljno za bilo kakav uzitak. Restyling verzija i jaca oprema, TNG i navozaces se slatko!

Comment

• Mique
        CBC Početnik
        • 27.10.2009
        • 2
        • Beograd - Zarkovo

Brat i ja imamo mondea mada ga on vise vozi , 2002. godiste , benzinac isto 1.8 , uzeli smo ga od prvog vlasnika u Nemackoj sa 53k na satu sada ima oko 81k . Prezadovoljni smo jedino sto je meni manje pregledan od Fiata Maree koji cale vozi . Sve u svemu , pouzdan i meni licno dosadan automobil.''Dosadan'' u smislu sto je izolacija dosta dobra pa se motor u visim obrtajima i ne cuje toliko.Potrosnja dosta varira , u gradu trosi 11-12l a na otvorenom i po 6l.Sem velikog i malog servisa menjala se lamela (ceo set) i zbog godista kostala je 330 evra sa zamenom.Moja preporuka za ovaj auto, ako te zanima kako ide i kako se ponasa u voznji cimni me preko PM pa se mozemo videti.Veliki pozdrav.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

Sto se mene tice Vectra pod broj 1,mada ni mondeo nije los auto i deluje mi exterijer modernije i kvalitetnije i mozda je malo udobniji auto...ako ces auto duze da zadrzavas,gledaj da ti ga neko dotera iz inostranstva i tamo neka ga plati skuplje(za 4000e u inostranstvu benzinca 2001-2.,mozes da nadjes u dobrom stanju)...ili mozda da razmislis o nekom manjem ali novom autu uz kredit

Comment

• VVLAJKO
            CBC Senator XXL
            • 23.07.2008
            • 484
            • Nis
            • Audi A4, Primera p12

Definitivno mondeo. Za 2 klase bolji, kvalitetniji, moderniji i udobniji auto.

Ja nisam neki ljubitelj fordova-naprotiv mislim sve najgore, ali je kod mondea(III) ford odradio perfektan posao.

Meni je sasvim slucajno uleteo jedan havarisani 2.0 tddi 2002.Kad se krenulo sa radovima nismo mogli da se nacudimo debljinom i kvalitetom limarije, plastike, a i svega ostalog.
            Kada je stavljen u pogon i krenulo se na probnu voznju usledio je novi sok, koliko je udoban i prostran. Osecaj u voznji se jedino moze porediti sa E klasom i BMW 5.
            Doduse moj je dizel i totalni je full(gia) pa mozda i to malo doprinosi osecaju robusnosti i tezine.Sve u svemu pored svih automobila u posedu(novi galant, lancia lybra, golf 4 gti tdi) lepsa polovina mi je otela bas mondea i neda ga za zivu glavu.
            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• passatCL
              CBC Veteran
              • 03.11.2007
              • 120
              • Nish

i ja sam, kao i komentari na kojima sam vam momci stvarno zahvalan, isto tako podeljen. Znam da je pametno uzeti model pred kraj proizvodnje jer je valjda dotle popravljeno ono sto je uoceno kao greska. Takodje, vectri ima vise, pa je i izbor veci a ima i vise majstora/delova/otpada itd... Sa druge strane, mondeo sa pocetka priozvodnje koji mi ipak deluje modernije unutra a i spolja. O kvalitetu ne mogu da sudim jer nisam kompetentan. manji auto tesko da dolazi u obzir zbog svojih 195/120kg (gledao sam astru/golf4 1.6 ali ja kad sednem iza mene nema mesta a i sve mi je nekako skuceno) pa je ipak spao izbor na ova 2 modela.

Posto ce da se auto, ukoliko se pokaze da je primerak dobar, vozi na TNG koji se model pokazao kao bolji za uradnju? Cuo sam da mondeo ima neke probleme sa "osovinicama leptira" koje mogu da se pojedu i da deo otpadne u motor direktno i napravi stetu. Opet, kazu ljudi da i u njega ide TNG bez problema. I da, za Vectru mi svi kazu da cu je kasnije lakse prodati dok je Mondeo "vencanica" kako mi jedan matrapaz sa kolima rece

e da, bitno mi je i ko ima bolje farove jer cesto vozim nocu i kvalitetniji/izdrzljiviji trap za ovaj horor od nasih puteva.

Sve u svemu, sludjen sam komplet.

Jos nesto, da li sam da se upustam u avanturu uvoza ili da preko neta nadjemo nesto pa da mi neko ko dovozi kola to dotera i odradi administraciju?

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Za Focusa konkretno znam da ima keramicka sedista ventila i da treba da se ugradi flash lube za podmazivanje istih...inace ti Zetec motori su odlicni(da li su pravljeni nesto u kombinaciji sa yamahom ili mazdom ne znam tacno),uglavnom su ludi Japanerosi umesali prste...za mondea nista ispod 1.8,a sad te osovinice nemam pojma...vectra,kao i svaki opel kao da je pravljena za tng...delova koliko hoces(sto original,sto solidnih kopija)...posto kazes da si golem ,mislim da bi ti legla omega c 2.0 16v i imao bi stvarno dobar auto,samo ne znam za koliko ona moze da se nadje...ako nemas iskustva sa inostranstvom,pusti neka ti to odrade ljudi koji se time bave vec duze vremena...kazu da se auto ne kupuje na placevima(jer su sve Turci preprodavci) vec preko oglasa od privaten bieten...ako imas familiju preko mozes da odes i duze vremena da trazis,izletece nesto sigurno...srecno sa slatkim mukama

Comment

• Mique
                  CBC Početnik
                  • 27.10.2009
                  • 2
                  • Beograd - Zarkovo

Ja kada bih kupovao ne bih kupovao nijedan od ta dva , uzeo bih 156 i uzivao ... A u tom izboru uzeo bih mondea jer je moderniji , noviji , prostraniji i komforniji.A te price kako su automobili pred kraj proizvodnje kvalitetniji to jep rica za malu decu.Ako je auto los , on je los i a pocetku i na kraju proizvodnje.I jos nesto , svaka roba ima svog kupca tako da uvek mozes prodati svaki automobil.E sada , druga je stvar sto su kod nas seljaci precenili golfove , audije , mercedese pa onda ako ne vozis tako nesto uglavnom auto prodas ispod cene.Opet kazem , ako hoces da resis neke nedoumice , cimni me preko PM , pa se mozemo videti da pogledas kako izgleda savrseno ocuvan Mondeo.
                  Veliki pozdrav !!!

Comment

• passatCL
                    CBC Veteran
                    • 03.11.2007
                    • 120
                    • Nish

@Mique; ja sam iz Nisa, a tesko da cu skoro kod BG, ako tim Mondeom dolazis u ove tuzne krajeve, imas telece repove kod Dagija za probnu voznju
                    Ipak mislim da ozbiljnje firme (opel) sa restajlingom poprave uocene nedostatke(recimo lagunaII je posle restajlinga pouzdanija, a to vazi i za MondeoIII posle sredine 2003 i verovatno jos x modela) ALI... Sve ja racionalno razmisljam, kako Vectra ima jeftinije delove, ima je vise, vise majstora, provereno dobro ide TNG na 1.8 i juce na pauzi za rucak VectraB restajl (doduse dizel, ali nebitno) i Mondeo 2001 jedan pored drugog, ko da znaju da imam muku. I mogu da kazem da je Mondeo za broj veci i modernije izgleda. Da muka bude veca, juce se isto cujem sa jednim poznatijim niskim majstorom za kola(radi na brdu pored Nisa i on mi kaze, uzmi VectruB, Mondeo je odlican ali pravi probleme kada se ugradi TNG(e sada to ne mora da bude do Mondea vec moze da bude i do nestrucne ugradnje...)

Srce naginje prema Mondeu, pamet prema Vectri, dodje mi da se upucam...

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Ajd da probam da lepsoj polovini otmem mondea na 1 dan pa da se vozamo.

Teleci repovi su bolji u staroj drini i vedriku, kod dagija samo topla i hladna ovcetina
                      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• passatCL
                        CBC Veteran
                        • 03.11.2007
                        • 120
                        • Nish

hehehe, ajde ako moze, pusti PP lako ce da dogovorimo. Iako sam na dijeti, mozemo da probamo mondea do Stare Drine

Comment

• passatCL
                          CBC Veteran
                          • 03.11.2007
                          • 120
                          • Nish

Jos neko imali nesto da doda??

Juce mi rece decko koji uvozi kola da su fordovi zajebani za popravku i da ih majstori ne vole?? Ne kapiram zasto?

Comment

• nikaragva
                            CBC Senator XXL
                            • 03.06.2008
                            • 521
                            • B. Palanka
                            • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... a_18_full/
                            Meni se ova ponuda svidja, ali malo izlazi iz sume koje ti imas, mozda da pokusas da spustis, mada tesko da ces toliko spustiti.

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Originally posted by passatCL
                              Jos neko imali nesto da doda??

Juce mi rece decko koji uvozi kola da su fordovi zajebani za popravku i da ih majstori ne vole?? Ne kapiram zasto?
                              A za francuze su skupi delovi. A golf2 je najbolji na svetu.

Comment

Working...
                              X