Dilema: Nissan Almera 1.5B( ili 1.6 B) ili Fiat stilo 1.6B

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • saleyupi
    CBC Početnik
    • 19.02.2010
    • 7
    • Pirot

Dilema: Nissan Almera 1.5B( ili 1.6 B) ili Fiat stilo 1.6B

Pozdrav svim clanovima cenjenog foruma i ako moze pomoc pri odlucivanju koji auto da kupim. Kao sto se da videti iz naslova u dilemi sam izmedju ove dve marke automobila, dakle, Nissan Almere i Fiat Stila. I jedan i drugi bi bili obavezno sa motorima na benzin, Stilo samo verzija 1.6 dok kod Almere dolazi u obzir i manji. Interesuje me sve sto je bitno za jednog preosecnog vozaca, pocev od odrzavanja, registracije, servisima, potrosnji... Dakle koji je ekonomicniji i isplativiji a naravno i pouzdaniji izbor od ova dva automobila? spreman sam da platim oko 4500eur.Posto sam iz Pirota interesuje me gde se nalaze najblizi servisi i sta mislite o kupovini auta u Bugarskoj? Jos jedan pozdrav svima i hvala.
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Re: Dilema: Nissan Almera 1.5B( ili 1.6 B) ili Fiat stilo 1.6B

Almera N16 ima 1.5 (90KS) i 1.8 (115KS), nema 1.6, možda brkaju prodavci ako pročitaju ono N16

Benzinci su mazge, auto je generalno po iskustvima vrlo pouzdan, pravi japanac. Od "kvarova" se sećam da je Corsa (čini mi se da je taj korisnik vlasnik Almere N16) imao problema sa jednom bobinom, i to zato što je bila razlabavljena, ili tako neka glupost. Procunjaj po forumu, a možda ti se javi neko sa konkretnim iskustvom. Ja sam jurio bezuspešno sa 1.8 motorom, restyle verzija (2003. i novije) teško je naći (restyle ima bord komp, automatsku klimu, bočne begove u standardnoj opremi i nezavisno vešanje pozadi).

Po meni upoređivati Almeru i Stilo ima smisla samo po gabaritima, sve ostalo može biti samo na strani Almere.

Comment

• sri98
      Admin od Trpeze
      • 24.10.2004
      • 7262
      • Republic of Konjarnik
      • Toyota Corolla E 210

Ako je almera 1.6, to je N 15, zakljucno sa 2000g. Imao sam je dve god i nesto, a vozi se i sada bez ikakvih problema. Sto se tice N16, bolje je ici na 1.8(meni nekako malo deluje 90ks u 1.5), ali se, kao sto je receno, tesko nalaze. Sve u svemu, pouzdanija opcija je Almera
      Kids in the back seat cause accidents, accidents in the back seat cause kids.

Comment

• VVLAJKO
        CBC Senator XXL
        • 23.07.2008
        • 484
        • Nis
        • Audi A4, Primera p12

Kao sto rece neko glupo je uporedjivati ova dva vozila osim po dimenzijama.
        Almera je jedan od najpouzdanijih automobila u klasi, a odlicnisu i 1.5 i 1.8, s tim sto ja kao majstor koji 15 god. radi samo japance glasam za 1.5.
        Automobile iz bugarske uvoze sada svi, barem u nisu i okolini tako da tu nemas probleme(imas u caribrot ljude koji to ozbiljno i posteno rade)
        Naj blizi servisi i za nissan i za fiat su ti u nisu,kad uzmes auto vici da ti preporucimo neki.
        Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• saleyupi
          CBC Početnik
          • 19.02.2010
          • 7
          • Pirot

Npr. evo konkretno nekih automobila koji su mi za oko zapali:

1. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

2. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

3. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

4. http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

5.http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... f1=details

Comment

• srdjanissan
            CBC Senator XXL
            • 20.11.2008
            • 720
            • beograd

drugi,restyle verzija ,dalje ne trazi
            kad koči,cepa gume i prevrće se!
            papiri cisti ko suza ,oprani sa farmerkama 2 puta

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Definitivno br.2; ima i plin! Za te pare nema bolje.

Homer J. Simpson

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790
                • Sever Srbije - Novi Sad

Stilo je po meni lepsi unutra a spolja je ipak bolji Nisan a i kvalitet je na strani Nisana . Tako da .... Srecno i javi sta si uradio.

Comment

• saleyupi
                  CBC Početnik
                  • 19.02.2010
                  • 7
                  • Pirot

Ljudi a jel vam nije cudno da je ovaj nissan pod br.2 toliko jeftin??? To je 5500leva tj 2750eur. 2004 godiste, za to godiste u Bugarskoj, gledajuci mobile.bg, vidi se razlika u ceni od 2-3 hiljade leva. Skroz mi je cudno.

Comment

• srdjanissan
                    CBC Senator XXL
                    • 20.11.2008
                    • 720
                    • beograd

ima i kod nas dci za oko 5000-7000e,ne mora da znaci da je cudno.Mada,meni je receno,kad gledam automobile,da ne gledam rumunue,bugare,poljake,cehe ,italijane...zato sto su kao mi,lazu i zavrcu.

Comment

• VVLAJKO
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2008
                      • 484
                      • Nis
                      • Audi A4, Primera p12

Kada bi vi znali koliko automobila trenutno ima u bugarskoj na prodaju seli bi na ****, sve bi vam bilo jasno!
                      Npr. juce je kod mene u servis dovezena jedna carisma, uvezena iz bugarske prosle nedelje koja je stajala na placu 2,5 godine neprodata auto u extra stanju, cena smesna.
                      Jednostavno ogromna ponuda, svi zivi uvoze automobile, a niko nista ne kupuje narocito ne japance.

Homer J. Simpson

Comment

• brt
                        CBC Početnik
                        • 14.03.2010
                        • 1
                        • valjevo

Zamolio bih vas za malu pomoc,,,,Zeleo bih da kupim nisan 200 sx 1.8 od 170 konja pa me interesuje kakav je to auto inace 90 godiste ? Kolika je tu registracija i potrosnja? Zna li neko realnu cenu za taj auto?

Comment

• srdjanissan
                          CBC Senator XXL
                          • 20.11.2008
                          • 720
                          • beograd

bez 2500-3000e dobrog neces naci i to je samo ta cena jer je specifican auto,ima 2 u oglasima koja vrede truda da se pogledaju,ostali su lesevi... potrosnja 8-18,zavisi koliko ga stiskas.

Comment

• Corsa
                            CBC Senator XXL
                            • 22.09.2005
                            • 450
                            • Beograd

Nisam dugo bio na forumu, ali da pomognem sada,ako je tema aktuelna.Almeru 1.5 imam skoro 2,5 godine i presao sam nekih 47 000km, pa cu sebi dati za pravo da kazem da je to odlican auto, ciji je odrzavanje smesno jeftino.Dakle,servis se uglavnom svede na redovan-3l plusintetike, filter ulja, vazduha, klime i svecice.Ako iskrsne i nesto vanredno,ni to nije problem.Na primerku koji sam ja uzeo je protokomer bio za zamenu pri kupovini.Original je bio 70 evra (pitaj samo nekoga ko vozi Opel ili WV koliko je njima original), losa smesa mi je nacela lambda sonu(zadnju) pa sam je zamenio preventivno.Nova, original sonda je sa ugradnjom u ovlascenom servisu bila 100 evra.Oslanjanje je i pored voznje po ovim losim putevima,po recima majstora utegnuto kao novo.Svaka preporuka za NISSAN.Stila nisam vozio,ali sam se vozio.Jednostavno deluje jeftinije od Almere,mada je verzija sa 3v svakako atraktivnija.Nisam cuo da se ljudi preterano zale na Stilo, tako da pojuri sto bolji primerak od oba.Almeri bih dao malu prednost,jer nisam sreo coveka koji se zalio na nju...

Comment

• saleyupi
                              CBC Početnik
                              • 19.02.2010
                              • 7
                              • Pirot

Hvala Corsa, svaki savet je dobrodosao pogotovo iz licnog iskustva.

Comment

Working...
                              X