Renault Laguna LOŠE ISKUSTVO sa oglasom!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • plocica
    CBC Član
    • 22.12.2009
    • 38
    • BG

Renault Laguna LOŠE ISKUSTVO sa oglasom!

Odlučio sam se da kupim Reno Lagunu benzinca, po mogućstvu sa gasom. Kako sam iz BG-a, već duže vreme pratim internet forume i gledam polovne Lagune. Nedavno sam video jedan oglas na polovniautomobili.com. Lik je iz Valjeva; čuo sam se nekoliko puta sa njim. Neko me može nazvati ludim, ali, odlučio sam da se cimnem do Valjeva da pogledam Lagunu. Moram upozoriti sve koji gledaju Lagune da OBRATE DOBRO PAŽNJU na ovaj oglas: http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _gas_nova/ Inače, dok ovo pišem, vidim da je oglas izmenjen "Datum objave: 19.02.2010", pre je pisalo "Renault Laguna - 1,8 16v Salonsko stanje". Dakle, ovako izgleda moje RAZOČARENJE: Po dolasku u Valjevo, zvao sam osobu iz oglasa i uz čekanje od 20-tak min, pojavio se u bordo Laguni ispred železničke stanice. Napominjem još jednom, da sam, gledajući PRETHODNi oglas, video da je godište bilo 2002! Kada sam pogledao u oznaku na prozorima, vidim da je auto 2001 godište! Pitam čoveka - zašto je to tako, on mi odgovara da u oglasu i PIŠE da je 2002!

Pri tom mu izvadim ODŠTAMPAN njegov oglas, i pokažem, a on nešto u stilu - "To je moj brat pogrešio!" ja već ljut što sam se cimnuo iz BG-a, ali odlučim da ipak pogledam auto. Pri tom me lik stalno ubeđuje kako "Bolji auto neću naći", da će mi "Dati na probu nedelju dana, ako mi se ne sviđa - vraća pare", zatim "Da dođem kod njega kući da vidim šta on radi, ko je on, da mu upoznam porodicu ", da je "Auto legalan, on ga je lično uvezao iz Holandije ..." Na kraju, zatražim da mi da broj ŠASIJE, . Pri tom se lik malo nećkao uz pitanje: "A šta će tebi moj broj ŠASIJE!?", kažem - kako bih proverio legalnost auta i poslednju zabeleženu kilometražu preko servisera. Lik mi odgovara nešto u stilu - "A kako to može da se proveri?" i "Auto je legalan (opet), doći ćeš kod mene kući da vidiš ko sam ja (opet)". Ipak, zapišem br šasije, pošaljem preko SMS-a mom serviseru i kažem liku da idem u grad da pojedem nešto, i da malo odmorim i, pritom da razmislim. Dok sam bio u restoranu, zvoni tel, zove me dotični i pita - šta sam odlučio za auto. Odgovaram da ga ipak ne bih uzimao, ne odgovara mi ni cena - ni godište (a i nisam raspoložen da se cenkam). A onda - ŠOK Lik odjedanput počinje sa pretnjama:
    - ko sam ja da mu uzimam broj šasije!?
    - kako smem da uzimam njegov broj šasije a da ne kupim auto!?
    - da mi se to više nikada ne ponovi!?
    - da sam to uradio SADA i NIKADA VIŠE!?
    - Da će me naći, da ću ja njega ZAPAMTITI...!?!?!

uz sve te uvrede, pokušavam da ostanem miran i da liku OBJASNIM da je br. šasije nešto što postoji na bilo kom polovnom autu koji je za prodaju i nalazi se na nekom auto-placu, da ja taj broj NE MOGU nikako da iskoristim PROTIV NJEGA itd... Ali ne vredi, on nastavlja sa prosipanjem uvreda...

Eto, tako se završilo moje neslavno putovanje u Valjevo. Skrećem pažnju ljudima da se, pre nego što krenu u gledanje auta, DOBRO informišu i tri puta (ako treba) provere podatke iz oglasa, kao i na opasnost da stvarno ima RAZNIH ljudi na oglasima
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Renault Laguna PREVARA na oglasu!

Osim godine proizvodnje, koja moze da bude i npr. godina prve registracije, pa zato ta razlika od jedne godine, sta je tu tacno prevara?
    sta ti je serviser rekao na osnovu broja sasije?

a inace, nemoguce je, dobro se informisati pre polaska na put. jednostavno, kriterijumi za "bez ulaganja" nisu isti za mene i za nekoga drugog.
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• plocica
      CBC Član
      • 22.12.2009
      • 38
      • BG

Pretpostavljam da je u oglasima navedena GODINA usvari GODINA PROIZVODNJE . Znači, 1. da je, kao u sadašnjem ISPRAVLJENOM oglasu rekao da je auto iz 2001, dobro bih razmislio da li da krećem na put. 2. totalno je GLUPO potencijalnom kupcu PRETITI (ma šta taj kupac ODLUČIO). Stavio sam ovaj post da drugi ne bi došli slučajno u sličnu situaciju. Ako neko NE ZNA kako se prodaje auto i šta je BR ŠASIJE, neka se pre prodaje malo informiše. Verujem da nisam prvi koji je imao dodira sa kupcima tipa - na rečima u početku super, a kasnije mrak, ali ovakvo ponašanje je zaista katastrofa

Comment

• plocica
        CBC Član
        • 22.12.2009
        • 38
        • BG

Slažem se da kriterijumi nisu isti za sve i da "svaki ciga svog konja hvali", ali nekakvu OBJEKTIVNOST, koliku-toliku ipak očekujem... da auto nije udarann, to sam zaboravio da kažem - opet NIJE ISTINA (ulubljen zadnji branik i oko gepeka), + tu su još neke sitnice (da ne zalazim u detalje) tipa jeftinih tapacirunga kojima su, na zadnjem delu, pokrivena mesta gde su nekada bili zvučnici i sl, ali to je, kako si rekao, stvar sopstvene procene...

Comment

• Chubbs
          Everybody lies
          • 29.01.2006
          • 5807
          • Novi Sad
          • Audi A6 1.8T

pa to sto je on seljak, a pri tome ne mislim da je covek zemljoradnik i zivi na selu, vec na stanje duse, ne znaci da je ne znam ni ja kakva prevara u pitanju, kao sto je navedeno u naslovu.

Prevara je kada se broj sasije, motora ne slaze sa saobracajnom. kada se stariji model prodaje kao noviji i obrnuto, kad je nesto prepakovanu, upakovano, zapakovano...

malo nam je senzacionalistickih naslova u novinama, pa 'ajd i ovde. ako ubrzo ne bude nekih konkretnih dokaza da je stvarno prevara u pitanju, sledi lock i brisanje.

ponavljam pitanje, sta ti je serviser rekao na osnovu broja sasije?
          Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.

Comment

• Dzoni_mkv
            CBC Senator XXL
            • 29.04.2007
            • 875
            • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Renault Laguna LOŠE ISKUSTVO sa oglasom!

Njegov nastup je pogresan, bez sumnje. Ali i tvoj. Sta ti imas da saljes neciji broj sasije SMS-om? Sto lepo nisi sa covekom oterao auto u servis kod drugara pa sve proverio kad vec imas "ortaka"? Godina prozivodnje i datum prve registracije uopste ne moraju da budu isti, a kao merodavno se uzima datum prve registracije. Auto naravljen u decembru a prva registracija u januaru i eto ti "problema". Tako da te covek nije nista prevario. Posto imas druga u ovlascenom Renoovom servisu (jer samo tako mozes da proveris po VIN-u kada je i gde auto servisiran) to znaci da mozes da narucis kod karticu za taj auto (posto imas ortaka) i da dignete coveku kola? I? Sta sad? Ajde reci mi kako ces se opravdati od ove optuzbe od nekog paranoika?
            Nemoj ovo da shvatis licno, ali mislim da si prenaglio. Covek te nije nista prevario. Prevara je kada odete da pogledate jedan auto koji je na slicu u oglasima a u stvarnosti je samo ista boja a auto LOM zivi. Ja sam tako ispucao do Beograda da vidim 3 automobila i sva tri su bila na istu foru LOMOVI. Rec ljudima nisam rekao, jbg ko te je bio po usima da ides do Valjeva (uzgred to i nije preko sveta). Kada si vec pokrenuo ovu temu sada lepo napisi sta ti je serviser stvarno rekao? Da auto nije odrzavan i sl? Ako je tako TEK nemas pravo da se ljutis jer je stanje automobila sasvim rastegljiv pojam. Ako je auto kraden prepakovan i sl napisi to i jeste prevara pa onda stvarno treba upozoriti ljude.
            You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• zverko
              CBC Senator XXL
              • 19.08.2005
              • 7085
              • BGD
              • Audi A4

ne mozes u renou da narucis karticu po broju sasije ako nemas dokaz da je auto tvoj. pa bre nije covek ni reko da je prevara nego lose iskustvo sa oglasom sto je po meni sasvim ok i treba da ostane ovde u slucaju da se neko od potencilanih kupaca sa ovog foruma a i sire namere da kupe auto. sta god da je reko taj iz servisa nebitno je. covek je lepo reko da je otiso da gleda 2002 za te pare a ne 2001 i meni je to sasvim ok. i kako je to merodavna godina prve registracije a ne god prozivodnje sta ako je auto proizveden u januaru 2001 pa sedeo neprodat celu godinu , to nije bas ok... lepo ja kazem da automobile ne treba gledati van beograda eventualno novi sad sto naravno ne znaci da su automobili u tim gradovima ok ali cisto da se ne poteze put pa sledi razocarenje. na kraju krajeva sto bi ja verovao njemu sta prica za svoj auto ako on ne veruje meni i misli da cu da mu odradim auto.
              deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Dzoni_mkv
                CBC Senator XXL
                • 29.04.2007
                • 875

Znam da ne mozes ali aj ti obasni nekom ko ne zna proceduru, a zna da zivi u Srbiji gde sve moze, i da taj neko ima "ortaka" u ovlascenom servisu gde se moze ista nabaviti? Paranoja ista ko ovog sto je gledao godinu prozivonje a ne prvu registraciju. Ja kazem ne treba gledati po Beogradu po mom iskustvu. Zovem za Cromu na slikama ko lutka lepa ima sve sto mi treba cena OK. Zovem coveka pitam kakav je auto, "Ma extra tebra nema sta da brines slobodno dodji neces se pokajati". Isto tako za jedan Klio i BMW 325i. Kroma uopste nije bila ta sa slika, boju na krovu NEMA lak se svuda ljusti, enterijer skroz drugi uopste nije taj sa slika tj. nije taj auto nego LOM. Klio sa 300m se vidi da je prevrtan. BMW je jedini bio kakav je i u oglasu ali kada sam stigao vec je momak prodao isti.
                I nije ti neka konstatacija da automobile ne treba gledati van Beograda. Ja bih pre rekao da ne treba gledati u Beogradu sudeci po tome kako ih voze. Ali i sam vidis koliko ni jedno ni drugo nije tacno.

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

pa bre nije covek ni reko da je prevara nego lose iskustvo sa oglasom
                  promemenjeno je na intervenciju, prvobitno je bila PREVARA

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

ne, ne, nismo se razumeli. za nas koji smo iz BGD kazem da ne treba izlaziti iz grada ne mislim na ljude iz unutrasnjosti. u svakom slucaju kad je takva prica treba odma u startu dati do znanja coveku da nisi vrana i da ako auto nije onakav kakvim ga predstavljaju da ce prodavac da snosi troskove puta ica i pica. da vidis kako onda odma menjaju plocu i spustaju cenu... imao sam i ja gimnastike tipa odem u ali bunar (bogu iza tregera) da gledam teget metalik auto kad odem tamo ono auto crn... i tako neke nebuloze. dal je auto farbam, ma neeee ... kad ono ne da je farban nego molovan. ima ljudi koji to ne vide i sto neko rece pojam "bez ulaganja" nije isti za svakog. teba se ograditi u startu i dati do znanja prodavcu sa kim ima posla. plocica je iskulirao dok bi ja recimo napravio cudo da mi je ovaj ovako pretio preko telefona. platio bi i put i rucak i SMS i sve !

@chubbs: ok, to nisam znao.

Comment

• Chubbs
                      Everybody lies
                      • 29.01.2006
                      • 5807
                      • Novi Sad
                      • Audi A6 1.8T

to da ne treba kupovati izvan beograda, ima smisla samo ako ces voziti auto u neki od ovlascenih servisa, kojih najvise ima u beogradu, manje u novom sadu, najmanje u npr. nisu. Sve ostalo nema veze, broj petljanaca je procenutalno isti svuda.

a ne znam zasto je ovo poslato meni na pp a ne postavljeno ovde:
                      Originally posted by plocica
                      Serviser tog dana NIJE stigao da proveri lagunu (već je bilo 4.30 a čovek radi do 4h) , a ja sam već, iznerviran, sutra odustao da ga cimam i pitam da proverava.

Comment

• zverko
                        CBC Senator XXL
                        • 19.08.2005
                        • 7085
                        • BGD
                        • Audi A4

pa i u ovlascenom neces nista uraditi. zasto, prosta stvar, 90% automobila koji izadju iz garancije se ne odrzavaju u ovlascenim servisima i sta. odes u servis a on ti kaze 2003 je auto imao 150k na satu a ti ga kupujes sa 170k. sta to znaci , moze da bude i ne mora... kod benzinca km i nije neki parametar za koji bi se trebalo vezivati dal je auto ok ili nije posto reko cete naci benzinaca da je preko preso vise od 150k a pravljen je za min. 300k bez da se otvara. za dizele je vec tu i tamo bitna km sto zbog turbine sto zbog uslova exploauacije i vremena za koje je ubivena ta kilometraza. drugo trebao je pre nego da gleda lagunu te generacije da se raspita malo sta ima je boljka i sta moze da ocekuje od nje da ce ga u buducnosti snaci. neko rece seljak covek, tacno. veca je verovatnoca da cete u valjvu naici na seljacinu nego u bgd ali isto tako ko sto ih ima ovde ne da nema u valjevu nego nigde na svetu. zato kazem, u startu prilikom prog kontakta treba prodavcu dati do znanja sa kim ima posla i sigurno necete doci u ovakvu situaciju.

sad malo razmisljam... kupuje se polovan auto u vidjenom stanju a kupac je uvek kao pod obavezno baxuz covek. uzme auto i krene za BGD i usput mu zakuca motor iz ko zna kog razloga... i sta sad... ko je tu kriv... mislim... POLOVAN AUTO !!!

Comment

• markofpi
                          CBC Senator XXL
                          • 27.07.2006
                          • 1552
                          • Bezanijska Kosa

Da i ja udelim koju
                          Da je tebe covek prevario to nikako ne mozes dokazati i to ne nama vec bilo kom drugom. Sve ostalo sto ti smatras prevarom se odnosi na savest ljudi i poremecene drustvene odnose, sistem vrednosti i sl. Na primer mene bi bilo sramota da u oglasu napisem recimo full fulova, a da nije tako ili da je sve kao novo, a ono nije ili da na autu nesto fali, a ja napisem da je sve fabricki. Ali ocigledno je u kakvom vremenu zivimo i o tome su sve price ispricane. Svaka roba ima svog kupca, a ona stara kaze da su ovce uvek sluzile za ****nje (pritom ovde ne mislim da si ovca vec govorim generalno).
                          To sto je doticni prodavac prema tebi bio neprijatan, nekulturan i obracao ti se pretecim tonom mozda je i njegov STRAH od neznanca tebe jer kako ti njega ne poznajes i nemas poverenja tako ni on tebe ne zna. Ono u cemu te podrzavam i ono sto stvarno nije u redu jeste nepostovanje necijeg vremena i trosak dolaska da bi se auto video. Treba biti ako ne iskren bar diplomata, nikako neprijatan, a ponajmanje da se nekom preti. U Srbiji ocigledno mnogima treba skola lepog ponasanja ali to opet nije za ovu temu.
                          Inace sve ovo pricam sa razlogom zato sto sam i ja tako kupio auto. Isti sajt je u pitanju, samo sto je prodavac bio iz Bg-a. Video sam oglas na pomenutom sajtu i otisao. Pojma nisam imao o doticnim kolima, sta da gledam, gde da gledam, na sta paznju da obratim.... Cak je bilo vreme pred 1. maj i mini odmor pa su svi ovlasceni serviseri bili prebukirani. Prodavas ko prodavac, hvali svoju robu i samo gleda kako da ti je uvali. Bio je diplomata i svaka mu cast na tome ali prijatan i komunikativan. Otisao sam pre podne, pricao vise o drugim nekim stvarima nego o samom autu, vratio se kuci. Nazvao ga opet popodne i opet ostao dugo i pricao ko zna o cemu sve i na kraju uzeo auto. Kasnije se ispostavilo da je turbina morala na remont i to mi je bio jedini nepredvidjeni trosak. Ako bih bio subjektivan rekao bih da me je prevario, ali ako budemo objektivni moj je problem sto nisam gledao bolje, sto auto nisam terao u ovlasceni servis na full pregled vec sam isao samo na dijagnostiku kod nekog Zike iz garaze itd. To mi ne nauk za sledeci put. Nisam ljut na prodavca vec na sebe samog, a njemu svaka cast. Uostalom uvek bolje prodje iskusniji i snalazljiviji. ja sam znao da cu morati da rizikujem kao i to da ipak kupujem polovan auto koji je macka u dzaku. No evo, vozim ga, super sam zadovoljan, sve radi, a kad ga budem prodavao bice u boljem stanju nego kad sam ga kupio.
                          Znam da si iznerviran, i ja bih bio ali put do dobrog polovnog auta je veoma bolan, osim ako ne preseces kao sto sam ja uradio pa sta ti bog da.

Comment

• plocica
                            CBC Član
                            • 22.12.2009
                            • 38
                            • BG

Originally posted by Dzoni_mkv
                            Njegov nastup je pogresan, bez sumnje. Ali i tvoj. Sta ti imas da saljes neciji broj sasije SMS-om? Sto lepo nisi sa covekom oterao auto u servis kod drugara pa sve proverio kad vec imas "ortaka"?
                            1. Možda sam se pogrešno izrazio nije "Ortak", već znam čoveka u ovlašćenom servisu koji bi to mogao da proveri.
                            2. NEMA ŠANSE da se iz valjeva cimnem do Novog Sada (gde je spomenuti serviser) pa da tamo čekiramo auto. SMS je najbrža alternativa.
                            3. Kao što je moderator naveo, ništa nisam uradio sa proverom šasije, a i to mi (SADA) nije uopšte važno, bitan je njegov pristup prema meni kao potencijalnom kupcu...

Comment

• Dzoni_mkv
                              CBC Senator XXL
                              • 29.04.2007
                              • 875

Ma shvatam ja tebe, ali to je bilo vise ironicno, jer kako ti nemas poverenja u njega tako ni on nema u tebe i mogao je da ti postavi ovakva pitanja kao i ja. Razumes. Nije to nista strasno. Ti si otisao i video si PRISTOJAN AUTO koji se tebi zbog nekih detalja ne svidja. Ja da sam otisao, bolelo bi me uvo koje je godiste jer ja uvek kupujem stanje auta a ne godiste. Moze da pise sta 'oce meni je bitno sta se meni svidja, zato ti i kazemo nije to prevara. Ima ljudi koji su dobijali da kupe perfektan auto zbog neke gluposti (ne svidja mu se boja, ili nema sportski volan itd)

Comment

Working...
                              X