Odlučio sam se da kupim Reno Lagunu benzinca, po mogućstvu sa gasom. Kako sam iz BG-a, već duže vreme pratim internet forume i gledam polovne Lagune. Nedavno sam video jedan oglas na polovniautomobili.com. Lik je iz Valjeva; čuo sam se nekoliko puta sa njim. Neko me može nazvati ludim, ali, odlučio sam da se cimnem do Valjeva da pogledam Lagunu. Moram upozoriti sve koji gledaju Lagune da OBRATE DOBRO PAŽNJU na ovaj oglas: http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _gas_nova/ Inače, dok ovo pišem, vidim da je oglas izmenjen "Datum objave: 19.02.2010", pre je pisalo "Renault Laguna - 1,8 16v Salonsko stanje". Dakle, ovako izgleda moje RAZOČARENJE: Po dolasku u Valjevo, zvao sam osobu iz oglasa i uz čekanje od 20-tak min, pojavio se u bordo Laguni ispred železničke stanice. Napominjem još jednom, da sam, gledajući PRETHODNi oglas, video da je godište bilo 2002!
Kada sam pogledao u oznaku na prozorima, vidim da je auto 2001 godište!
Pitam čoveka - zašto je to tako, on mi odgovara da u oglasu i PIŠE da je 2002!

Pri tom mu izvadim ODŠTAMPAN njegov oglas, i pokažem, a on nešto u stilu - "To je moj brat pogrešio!" ja već ljut što sam se cimnuo iz BG-a, ali odlučim da ipak pogledam auto. Pri tom me lik stalno ubeđuje kako "Bolji auto neću naći", da će mi "Dati na probu nedelju dana, ako mi se ne sviđa - vraća pare", zatim "Da dođem kod njega kući da vidim šta on radi, ko je on, da mu upoznam porodicu
", da je "Auto legalan, on ga je lično uvezao iz Holandije ..." Na kraju, zatražim da mi da broj ŠASIJE, . Pri tom se lik malo nećkao uz pitanje: "A šta će tebi moj broj ŠASIJE!?", kažem - kako bih proverio legalnost auta i poslednju zabeleženu kilometražu preko servisera. Lik mi odgovara nešto u stilu - "A kako to može da se proveri?" i "Auto je legalan (opet), doći ćeš kod mene kući da vidiš ko sam ja (opet)". Ipak, zapišem br šasije, pošaljem preko SMS-a mom serviseru i kažem liku da idem u grad da pojedem nešto, i da malo odmorim i, pritom da razmislim. Dok sam bio u restoranu, zvoni tel, zove me dotični i pita - šta sam odlučio za auto. Odgovaram da ga ipak ne bih uzimao, ne odgovara mi ni cena - ni godište (a i nisam raspoložen da se cenkam). A onda - ŠOK
Lik odjedanput počinje sa pretnjama:
- ko sam ja da mu uzimam broj šasije!?
- kako smem da uzimam njegov broj šasije a da ne kupim auto!?
- da mi se to više nikada ne ponovi!?
- da sam to uradio SADA i NIKADA VIŠE!?
- Da će me naći, da ću ja njega ZAPAMTITI...!?!?!
uz sve te uvrede, pokušavam da ostanem miran i da liku OBJASNIM da je br. šasije nešto što postoji na bilo kom polovnom autu koji je za prodaju i nalazi se na nekom auto-placu, da ja taj broj NE MOGU nikako da iskoristim PROTIV NJEGA itd... Ali ne vredi, on nastavlja sa prosipanjem uvreda...
Eto, tako se završilo moje neslavno putovanje u Valjevo. Skrećem pažnju ljudima da se, pre nego što krenu u gledanje auta, DOBRO informišu i tri puta (ako treba) provere podatke iz oglasa, kao i na opasnost da stvarno ima RAZNIH ljudi na oglasima

Pri tom mu izvadim ODŠTAMPAN njegov oglas, i pokažem, a on nešto u stilu - "To je moj brat pogrešio!" ja već ljut što sam se cimnuo iz BG-a, ali odlučim da ipak pogledam auto. Pri tom me lik stalno ubeđuje kako "Bolji auto neću naći", da će mi "Dati na probu nedelju dana, ako mi se ne sviđa - vraća pare", zatim "Da dođem kod njega kući da vidim šta on radi, ko je on, da mu upoznam porodicu

- ko sam ja da mu uzimam broj šasije!?
- kako smem da uzimam njegov broj šasije a da ne kupim auto!?
- da mi se to više nikada ne ponovi!?
- da sam to uradio SADA i NIKADA VIŠE!?
- Da će me naći, da ću ja njega ZAPAMTITI...!?!?!
uz sve te uvrede, pokušavam da ostanem miran i da liku OBJASNIM da je br. šasije nešto što postoji na bilo kom polovnom autu koji je za prodaju i nalazi se na nekom auto-placu, da ja taj broj NE MOGU nikako da iskoristim PROTIV NJEGA itd... Ali ne vredi, on nastavlja sa prosipanjem uvreda...
Eto, tako se završilo moje neslavno putovanje u Valjevo. Skrećem pažnju ljudima da se, pre nego što krenu u gledanje auta, DOBRO informišu i tri puta (ako treba) provere podatke iz oglasa, kao i na opasnost da stvarno ima RAZNIH ljudi na oglasima

Comment