uvoz automobila

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • maxx79
    CBC Veteran
    • 21.02.2009
    • 106
    • Pancevo

uvoz automobila

pozdrav svima

verovatno je bila neka slicna tema,ali meni treba jedna konkretna informacija i usluga

naime,zanima me da li je moguce da ja npr na sajtu mobile.de vidim neki auto koji se prodaje,posaljem taj link i podatke o tom autu nekom ko se bavi uvozom automobila,i taj NEKO ode npr u Nemacku,kupi i doveze mi bas taj auto?

znaci,ja samo da odaberem auto na mobile.de,pokazem link, platim sve sto treba coveku koji uvozi auto,a sve ostalo,(putovanje u Nemacku,kupovina auta,dovozenje auta,sve moguce i nemoguce peripetije sa carinama itd) obavi taj neko drugi?

dakle,da li se ovde neko bavi time?.....ili mi moze nekoga preporuciti ko se time bavi?........moze ponude i na PP,a moze i javno,jer mozda jos nekome treba slicna usluga i informacija

Hvala!
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: uvoz automobila

Naravno da postoje ljudi koji rade upravo takav vid trgovine. Dakle pronadjes sta zelis i uputis civeka gde da ide i kupi auto koji zelis.
    No cesto se ispostavi i da auto koji vidis na slici ne bude bas takav tj jedna slika a drugi auto (ischukan izgreban fali ovo fali ono...motor los..) e u toj situaciji bas gubis novac ili je trgovac onda prinudjen da po svom nahodjenju tebi nadje auto kako ne bih za dzabe prelazio toliko kilometara i gubio vreme.
    Najbolje da pronadjes nekoga na preporuku dobrog prijatelja rodjaka... ko bi se bas potrudio da ti nadje dobar auto a i da se razume dobro u kola naravno.Ja sam pre neki dan upoznao decka koji jednom nedeljno ide za Holandiju i dovozi kola i po narudzbini a i po slobodnom nahodjenju ali ne poznajem ga toliko da bih ti ga "toplo" preporucio . Ako bas insistiras dacu ti broj pa ga cimni i pitaj sta te interesuje, mozda i napravis neki dil, inace bar meni je rekao da ne uzima kaparu osim ako je u pitanju neki model koji se teze prodaje (ukoliko ti slucajno odustanes od auta) kao na primer pojedini Fordovi modeli fokus mondeo... jeftini su ali se tesko prodaju.

Comment

• maxx79
      CBC Veteran
      • 21.02.2009
      • 106
      • Pancevo

e,pa bas meni to i treba,hvala.......mozes da mi posaljes broj tog decka na PP

ako jos neko zna ljude koji se time bave,slobodno neka javi

inace,sta mislite da li je bolje u npr Nemackoj kupovati ili traziti auto na njihovim autoplacevima ili od privatnog vlasnika (npr 2gi ili 3ci vlasnik)

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790

Konkretno za Nemacku : bolje je da kupis na placu jer imas varijantu povracaja pdv-a tako da kada izvezes auto iz Nemacke i ocarinis ga kod nas mozes da se vratis i podignes taj povracaj pdv-a cini mi se oko 18% od cene auta (ali sam vec i zaboravio tacno) i opet nesto malo ustedis. U koliko kupujes od privatnog lica auto dakle odes preko oglasa kod nekog kuci i trgujes nemas povracaj pdv-a. Ja sam imao nameru da jesenas kupim auto licno ali sam odustao zbog razno raznih perepetija oko carine troskova puta trazenja kola pa probnih tablica... jednostavno povoljnije me je auto izasao ovde sa sve registracijom nego da sam licno uvezao. Evo saljem ti broj na p.p. a ti dalje resavaj .

Comment

• ada
          CBC Senator XXL
          • 04.06.2005
          • 2375
          • Novi Sad
          • Svasta nesto

Originally posted by gogi11
          ali ne poznajem ga toliko da bih ti ga "toplo" preporucio .
          Nemoj druze ko boga te molim!!!

Originally posted by gogi11
          Konkretno za Nemacku : bolje je da kupis na placu jer imas varijantu povracaja pdv-a tako da kada izvezes auto iz Nemacke i ocarinis ga kod nas mozes da se vratis i podignes taj povracaj pdv-a cini mi se oko 18% od cene auta (ali sam vec i zaboravio tacno) i opet nesto malo ustedis.
          Ajde da te ovako zamolim. Nemoj iznositi podatke u koje nisi 100% siguran i informacije iz priče rekla kazala čula. Moze da kupi auto i na placu a da nema povracaj stojera!!!
          Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
          Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
          Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
          Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• rajmax63
            CBC Prijatelj
            • 02.04.2005
            • 1415
            • Bačka Palanka
            • AUDI A6 2.0TDI 170KS

ne moj Ada tako naglo
            sigurno su oni uvezli više od tebe pa sada teraju po svom rekla kazala čuo sam
            dobro da ne spominju babu koja je prvi vlasnik
            blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
            Audi ima crveno T

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

Pa kad ste tako nadmeni sto ne pomognete decku sa nekim savetom a ne odma udri.... eto coveku treba pomoc pa kad ste (dobri kriticari) onda lepo i osim kritike pojasnite malo sto njemu sto ostalim clanovima foruma.

Comment

• rajmax63
                CBC Prijatelj
                • 02.04.2005
                • 1415
                • Bačka Palanka
                • AUDI A6 2.0TDI 170KS

vidi Gogi ne moj koristiti reč nadmeni jer to nije lepo a pogotovo jer ne znaš šta kako gde zašto i ovde si ti citiran a ne čovek
                ako ćemo o tome ti si se postavio da sve znaš pa pomogni čoveku svojim savetima toplim prporukama koje si čuo rekli ti itd itd
                blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
                Audi ima crveno T

Comment

• gogi11
                  CBC Senator XXL
                  • 26.10.2009
                  • 790

Nisam se postavio tako da sve znam ali eto ako nesto gresim vi ispravite ili dodjte a bez podsmevanja a to sta nije lepo ...pa ok nije ni vase podsmevanje lepo pa sta? nisam zamerio.

Comment

• ada
                    CBC Senator XXL
                    • 04.06.2005
                    • 2375
                    • Novi Sad
                    • Svasta nesto

Druže tema je toliko puta sažvakana malte ne u tačku i zarez, pa ako bi sada morao ponovo da ponavljam sve šta i kako mislim da bi morao ponovo da idem na šišanje ( o brijanju ni da ne govorim)- Koristi opciju pretrage i naćićeš sve što ti bude trebalo ili zanimalo ili neznam šta već, ali nema potrebe da se ljutiš niti vređaš, a pogotovo da toplo preporučuješ!
                    Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

Comment

• maxx79
                      CBC Veteran
                      • 21.02.2009
                      • 106
                      • Pancevo

hm,pa pored toliko "zvakanja" ovakve teme,ja nisam pronasao informaciju koja me zanima.....a o cemu sam pisao u uvodnom postu...........ne trebaju mi nikave informacije koje zbog svojih opisrnosti bi nekoga naterale da se **** ili brije,vec samo odgovor u najvise 2-3 recenice ili neki broj telefona.....

znaci,mene ne zanima sta i kako se uvozi automobil,ne zanimaju me razne zahebancije oko propisa,carine i ne znam jos cega,zato ja sam licno i ne bih da uvezem auto....(mislim,da ja licno putujem u Nemacku,kupujem tamo i dovozim auto u Srbiju)............

zato sam i ovde postavio pitanje KO se time bas bavi(npr na ovom forumu) i ko bi bio voljan da taj posao odradi za mene......(znaci,ja pokazem link npr na mobil.de,taj neko to vidi,kaze mi da li bi to moglo ili ne,kaze mi koliko bi to kostalo,meni ako sve to odgovara platim coveku koliko treba i covek krene da uvozi taj auto za mene)

ali eto,tu informaciju i dalje nemam....

i hvala gogiju11,jer jedini on je,za sada sto se tice ove teme,pokusao da pomogne....

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790

Izvini ada ako si se ti mozda nasao prozvan pod tim "toplo" preporucen ali stvarno nisam mislio na tebe. Jedino ako se ti i ja nismo nasli pre neki dan kod sajma da pogledam jednu lagunu za prijatelja On mi rece ....ono sto sam i objasnio i sta sada samo sam iskreno coveku rekao : slusaj ne poznajem coveka jednom sam ga video i to je to, evo broja pa pozovi i raspitaj se.... e sada ne znam cemu ta ljutnja al ajde... ako ti to "toplo" smeta ok, ali je to samo tvoj problem jer ponavljam nisam u opste imao nameru da tebe ili bilo koga prozovem jer ni neznam cime se bavis i sto ti to u opste "toplo preporucen" smeta.
                        a sto se tice vredjanja ajde molim vas mani te se toga... cime je neko uvredjen ?? Mozda vasim ismevanjem ? ali ja ne zameram niti sam uvredjen tim vasim gestom-postom.
                        Pozdrav.

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790

Maxx mislim da cu ti danas poslati jos jedan broj od decka koji radi sa kolima bas tako kako tebi odgovara jedino sto moras u napred neku kaparu da ostavis , ovog decka mogu da preporucim bez da se razmisljam da li je ok covek ili ne. Danas ga ja zovem nesto za mene pa cu pitati detaljno i javljam ti sta kako...

Comment

• ada
                            CBC Senator XXL
                            • 04.06.2005
                            • 2375
                            • Novi Sad
                            • Svasta nesto

@gogi
                            nismo se sreli.

Comment

• gogi11
                              CBC Senator XXL
                              • 26.10.2009
                              • 790

ok Ada. Mislim da sam na nekim temama naleteo na neke postove gde tebe povezuju sa prodajom kola (ali mozda i gresim ili mi se ucinilo) i vec pomislih da se nisam sa tobom mozda nasao prosle nedelje da pogledam neki auto pa da si se naljutio kada sam decku iskreno rekao da (tog) prodavca ne poznajem i ne mogu tek tako preporuciti . Uzdravlju.

Comment

Working...
                              X