Kupovina Peugeot 307, molim vas za savet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • bibby
    CBC Član
    • 05.02.2010
    • 13
    • Beograd

Kupovina Peugeot 307, molim vas za savet

Pre svega pozdrav za sve calnove ovog foruma! Pratim ga vec neko vreme, a evo i prilike da napisem nesto konkretno i zapocnem temu.

Kupujem Peugeot 307 do 6000€. Juce sam video oglas, link: http://www.mojauto.rs/polovni-auto/474367 za ovaj Peugeot koji mi se svideo, pa sam odlucio da iz Beograda krenem za Suboticu i pogledam auto.
    Danas sam bio do Subotice i generalno auto mi se svideo. Spolja je ocuvan, par manjih okgrebotina "tu i tamo", na suvozacevim vratima malo ulubljenje precnika 2cm. Enterijer je u dobrom stanju, tapacirung nije ishaban, nebo je cisto, volan je malo nagrizen, ali sve u svemu izgleda dobro!

Od "mana" koje sam uspeo da primetim (zadrzao sam se oko 20 minuta): nema plastike koja pokriva motor, prekidaci za spustanje stakala i pomeranje retrovizora ne rade na suvozacevim vratima, kao i na svim ostalim (za spustanje stakala) osim na prednjim desnim vratima. Da li je ovo skup popravak?

Ono sto mi je cudno jeste da na gepeku ne postoje oznake Peugeot, 307 i HDI, vec samo stoji lav. Da li ovo moze da znaci da su vrata gepeka menjana? Mada tako ne izgleda posto su vrata gepeka i karoserija "u liniji".

Kada se da kontakt svasta nesto se upali na instrument tabli, a odmah potom i ugasi, ali pstaju da stoje dva simbola: ! i slicica koja podseca na nekakvu trubinu. Kada se auto upali "slicica turbine" se ugasi, ali sam zaboravio da li i ! nestane sa instrument table. Jel ovo ok?

Pored je bio i neki "slucajni prolaznik" kome se nije svidelo to sto je kada sam startovao motor iz otvora za sipanje ulja izlazio vazduh i mogao je da se oseti pod rukom kako izlazi. Sta mislite o ovome?

Posle krace rasprave priznao je da je prava kilometraza 140.000 km, , a cenu nece da spusti ispod 4950€.

Ostavio sam kaparu i dogovorio se da dodjem u utorak.

Posto se preterano ne razumem u kola dogovorio sam se sa vlasnikom placa da ga pre kupovine oteram u ovlasceni servis Peugeota na dijagnostiku i pregled.
    Nakon toga cu doneti odluku da li ga uzimam ili ne.

Hteo sam da vas zamolim, ako mozete, da prokomentarisete ovu kupovinu i stvari koje sam video da ne valjaju.

Sta mi savetujete da jos pogledam pre odluke, na sta da obratim paznju?

Puno se zahvaljujem svima!
  • mrI
    CBC Početnik
    • 15.01.2010
    • 8
    • Novi Sad

Re: Kupovina Peugeot 307, molim vas za savet

Ja kad sam kupovao 307-cu (pre nekoliko meseci) dobio sam nekoliko saveta da obavezno obratim paznju na rucicu za zmigavce - da li prebacuje, da li se sama vraca, jer je to valjda njihova velika mana. Srecom nisam imao zadovoljstvo da popravljam isto, ali sam cuo da popravka kosta nekih 20ak hiljada. Pa ako se pokaze da ne rade, eto ti prilike da snizis cenu za nekih 200-300eur.

Srecno sa kupovinom!!!

Comment

• aleksabgd
      CBC Član
      • 04.12.2009
      • 84
      • beograd

Kako nece da spusti cenu kad u oglasu pise po dogovoru,mada ruku na srce i ova cena je pristojna ako na autu nema nekog kapitalnog ulaganja.Dijagnostika ce da ti razjasni mnogo toga,koliko vidim to je varijanta od 100 i nesto konja sto znaci da treba proveriti stanje plivajuceg zamajca ,fap filtera ako ga ima znaci jedan detaljan pregled u servisu i to je to.Naravno u servisu trazi da ti kazu godinu proizvodnje automobila i ako mogu da preko interneta saznaju servisnu istoriju vozila,to mislim da u Veranu mogu da odrade.Prekontrolisi svu papirologiju pre nego sto krenes u sve to ,tipa na koju cifru glasi faktura , na koliko km je auto carinjen pa ako ti odgovara cela prica kreni u kontrolisanje automobila

Comment

• bibby
        CBC Član
        • 05.02.2010
        • 13
        • Beograd

Pogledao sam rucice na volanu, rade, to je ok. Brine me taj vazduh koji izlazi iz otvora za ulje. Sto se tice cene kaze da po kolima zaradjuje samo 300 evra ( ) i da ne moze ni dinara da je spusti. Majka Tereza. Pregledacu sve papire i otici u ovlasceni servis. Javicu sta je od svega bilo.

Ako jos neko ima nesto da doda, posavetuje ili odgovori bilo bi super. Svaki savet dosta znaci. Hvala!

Comment

• gogi11
          CBC Senator XXL
          • 26.10.2009
          • 790
          • Sever Srbije - Novi Sad

Malo mi ne igra ulogu to sto si ostavio kaparu pa tek onda pitas za misljenje ovde ili nekog majstora - servisa ali ok ?!! Mislim da taj model 307 nije nesto trazen tako da do utorka i ne bi otisao a i ako ode -nije ti sudjen onda
          Lm ima nekih nedostataka ali nije strasno . jedino motor u kakvom je stanju i prava km ???
          To sto nece da spusti cenu je samo njegov problem !!!! a tvoj je sto si dao kaparu a nisi izneo svoju ponudu za auto u vidnjenom stanju dakle tvoju cifru koju bi mu platio i ako mu godi a ti lepo onda tek kaparises !!!
          I kako sada mislis da spustis cenu nakon provere u servisu kada onb vec zna da si vrlo zainteresovan (citaj primio se) za tog pezoa ?!?!
          Napravio si par gresaka ali ok ako auto bude dobar kupi ga i obavezno se cenkaj (mada ne znam koja je uloga cenkanja ako si vec ostavio kaparu na cenu 4950) . Ako je prodavac ok i tebi ne odgovara stanje koje je utvrdjeno u servisu mozda ti i vrati kaparu u suprotnom pozdravi se sa xxx evra koliko si ostavio, nadam se da cifra nije sa 4 cifre ??

Comment

• bibby
            CBC Član
            • 05.02.2010
            • 13
            • Beograd

Cao gogi,

pogresno si protumacio moju poruku. Cena nije problem, prihvatam je. Cenkao sam se pre davanja kapare (za koju sam dobio pecatiran i overen papir), nije spustio i prihvatio sam je. Dogovor je da dodjem sutra, odem u ovlasceni servis, ako mi ne odgovara vratice mi pare i sve je ok. Auto mi se svideo, zato sam i hteo da ga rezervisem na taj nacin.
            Na sta konkretno mislis kada kazes da ima nedostatke?

Problem i jeste u tome sto ne znam kako da procenim motor, kazem cudan je taj vazduh koji (pod pristojnim pritiskom) izlazi napolje iz otvora za sipanje ulja kada se motor upali. Zato i idem u servis od koga ocekujem da ce da razjasni neke stvari.

Pogledacu carinsku deklaraciju. Da li je upisana kilometraza na tom papiru zaista i ona prava? Ljudi pricaju i jedno i drugo...

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790

Pa pod nedostatcima sam mislio na te sitnice oko par ogrebotina i udubljenje sto imas (sam si rekao a ja se nisam dobro izrazio sorry). Ma nista strasno, jedino me brine to "duvanje " na cepu, sto nije dobro ali ajd sad... E sada moj savet kao i vecine ovde je da odvezes kod doobrog majstora auto i da on detaljno pretrese.
              307 je malo poznata po problemima na elektronice ali je to i malo izvikano , nesto poput prica la Lagunu.
              Inace super ako ti vraca pare ukoliko majstor kaze da je auto sumnjiv (mislim na motor) ili nesto drugo... u svakom slucaju srecno i oprezno. Javi sutra sta i kako pa da zalijemo ovde ako trgujes .

Comment

• bibby
                CBC Član
                • 05.02.2010
                • 13
                • Beograd

Mislim da je to neminovnost, kola koja predju 150.000 +/- km i stara su 8 godina moraju da imaju neka ostecenja, lako cu preci preko njih (posto mogu lako da se isprave) ako u servisu kazu da je ok.

Naravno, ako sve bude ok... zalicemo!

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Još jedan primer kako ljudi rade u korist svoje štete! O tom placu, kao još nekim u SU i NS pisao sam prošle godine u temi kako kupiti polovnjaka. U zaista lepoj i šarolikoj ponudi na izgled solidnih vozila i razumnih cena, osnovni razlog da ne kupim neko vozilo, bilo je to, što nisam mogao da preuzmem vozilo isti dan, jer stvarno nije ocarinjeno, ili nije plaćena carina. Nakon što mi je oduzet rover (tema o oduzetim vozilima), pregledao sam većinu poznatih placeva u BG, a nakon toga Nikolić je bio prvi na spisku. Nosio sam novac sa sobom, ali su mi rekli, da vozilo mogu da dobijem tek za tri dana, što mi je bilo sumnjivo. Posle sam ukapirao: ja njima novac, oni ocarine na moje ime i to je to. Oni su u celoj stvari samo špediteri, a zarade minimalno 2.000 evra, jer vozilo nisu platili više od 1.000 evra. Nijedno vozilo nema servisnu knjižicu, jer je kao ostalo na carini, što je laž i svima je vraćana kilometraža. Kad sam spomenuo krijumčarenje vozila, rekli su mi: nismo mi BG, ovo je SU!? Ista situacija bila je u NS, pa sam odustao od kupovine na placevima i kupio shevroletovog avea u BG starog godinu dana, koji je bio prodat na lizing, pa vraćen prodavcu.

Trebao si uzeti podatke: broj šasije i motora, da proveriš kod Verana ili na sajtu Pežoa, šta se može proveriti o tom vozilu. Pogrešio si, što si vozilo kaparisao, pogotovo što si primetio ono "duvanje" i znak upozorenja "!".

Za te pare mogao si kupiti i u BG registrovano, provereno vozilo. Nadam se, da svi mi (zakerala) nismo u pravu i da ćeš sa ovim. ili nekim drugim vozilom biti zadovoljan. Sa srećom da te služi!

Comment

• bibby
                    CBC Član
                    • 05.02.2010
                    • 13
                    • Beograd

Franjo, ovo su neke otreznjujuce cinjenice!

Uz potvrdu o kapari sam dobio i VIN broj (valjda se tako zove), koji je: VF33CRHSB82404086. Otisao sam na sajt http://public.servicebox.peugeot.com registrovao se, ali tamo ne mogu da nadjem bilo koje podatke o kolima, osim mogucnost da narucim delove. Da li sam na dobrom sajtu?

Ponovo da dodam, kola jos nisam uzeo, ako mi se ne bude svideo posle provere - vratice novac. Tako da nije nista strasno.

Comment

• Franjo
                      Banovan
                      • 14.08.2009
                      • 2831
                      • Inđija - Beograd
                      • Renault megan II res

Idi na napredno pretraživanje, ukucaj: provera pug vin
                      Otvorit će ti nekoliko opcija sa ovog foruma i naći ćeš za tvoj pežo.

Comment

• bibby
                        CBC Član
                        • 05.02.2010
                        • 13
                        • Beograd

Nasao sam, hvala. Ispod su osnovni podaci, ocekivao sam da cu pronaci i datum poslednjeg servisa i kilometrazu u datom trenutku, ali izgleda da tog podatka nema . Podaci se poklapaju sa stvarnim stanjem.

Vehicle family 307
                        Build code 09262 89 1 0213
                        Warranty Start Date 21/05/2002
                        Engine serial number 10 DYLX 4015331
                        Gearbox serial number 20 DM09 4552964
                        BER e2*98/14*0252*01
                        General information
                        PRODUCT TYPE CAR
                        COMMERCIAL MARQUE/COMPONENT TYPE PEUGEOT
                        VEHICLE FAMILY 307
                        SILHOUETTE 5 DOOR SALOON
                        TRIM LEVEL XS
                        ENGINE DW10ATED TURBO DIESEL PARTICLE FILTER
                        TRANSMISSION BVM5
                        PAINT TYPE METALLIC PAINTWORK
                        BODY COLOUR PAINT ALUMINIUM GREY
                        INTERIOR TRIM TYPE PALASSARI CLOTH + MU EFKA
                        UPHOLSTERY COLOUR FX
                        GEARBOX (CHARACTERISTICS) BE4-5L MANUAL GEARBOX
                        ENGINE (TYPE) EW/DW
                        OTHER BADGE, " MISC. " WITHOUT FULLER BADGE
                        BADGE HDI

Comment

• bibby
                          CBC Član
                          • 05.02.2010
                          • 13
                          • Beograd

Odustao sam od kupovine ovih kola. Kilometraza na njemu je 103k, kunu se da je presao do 150k, a na carinskoj deklaraciji stoji 230k. Komika. Vlasnik placa je veoma arogantan, prevrtljiv i lazljiv covek. Moj savet je da se klonite od auto placa Nikolic iz Subotice.

edit:

Ljudi iz Verana su rekli da je poslednji servis imao jos 2005. i da je tadasnja kilometraza bila 89k. Na placu su rekli da je auto iz Italije, na carinskoj deklaraciji stoji da je prodavac iz Austrije, a auto je kupljen u Madjarskoj. Jeste da je auto predstavnik Ujedinjenih nacija, ali neka hvala!

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790

Druze pametno sto si odustao , sumnjivo jeste ali sam i ja cuo da dosta kola uvoze iz Madjarske u zadnje vreme a papiroligija ....hm pa tu svega ima.
                            Nego sto se tice carinske deklaracije i kilometraze na njoj to ti je isto muvacina . Mozda je i presao tih 230 hilada ali mozda je i veca . Auto je poslednji put servisiran u ovlascenom servisu 2005 na kilometrazi od 89k , hm.... pa to znaci da je tada verovatno uradjen veliki servis a auto je posle toga i izasao iz garantnog roka pa je odrzavan negde gde je jeftinije ali eto pravi uvid u km ne mozes dobiti.
                            Da je benzinac pa i da mu poverujes u kilometrazu ali za dizela TESKO, auto je sigurno presao vise km a pogotovo ako je kupljen od neke firme. Tako da je vrlo moguce da mu je u stvari prava km bas ta 230 i koja hiljada!!
                            Neka si odustao ne moj da se nerviras naletece nesto sto valja u skorije vreme samo polako. Reci mi jel ti vratio kaparu ??

Comment

• Franjo
                              Banovan
                              • 14.08.2009
                              • 2831
                              • Inđija - Beograd
                              • Renault megan II res

Dobro si uradio. Sigurno bi bio prevaren. Možda ne bi stigao ni do Beograda, a motor bi produvao, jer je na neki način "dihtovan", da se ne vidi prvih stotinjak kilometara. Kad potroši "film" moraš na generalku, kao ja sa yugom. A sumnjivo je i poreklo. Kao što rekoh, za te pare možeš naći solidno vozilo i u Beogradu, od prvog vlasnika.

Sličnu situaciju imao sam na jednom "renomiranom" placu u J. Gagarina na NBG. Stilo, star godinu dana, očito sređen od van verzije, izložen među ocarinjenim vozilima, sa poslednjim kapima benzina, dovoljnim da radi desetak sekundi, ulje na pokazivaču do vrha, a svi papiri na drugom mestu u Beogradu. Veoma mutni poslovi, a vlasnik baš taj dan u Španiji. Vozilo sam mogao dobiti tek za tri dana po uplati, iako sam plačao u kešu. Rekao sam, ako je u pitanju plaćanje carine i pdv, platit ću odmah i da ga vozim na registraciju, ali nisu pristali.

Verujem, da ti je vraćena kapara i dobro si prošao. Ja sam odmah prozreo njihove laži i u SU i NS. O njihovim podvalama mogla bi se otvoriti posebna tema. Uglavnom uvoze vozila po narudžbi, a onda popune šleper jeftinim smećem, koje onda prodaju naivnim kupcima, kao vozila u izuzetnom stanju sa malo pređenih kilometara.

Comment

Working...
                              X