Kupovina Peugeot 307, molim vas za savet

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • aleksabgd
    CBC Član
    • 04.12.2009
    • 84
    • beograd

Re: Kupovina Peugeot 307, molim vas za savet

Pa jasno ,problem je u tome sto se to nesmetano radi u zemlji Srbiji.U carinskoj deklaraciji pise 240000km a na satu 103000km i nikom nista,ti jos nisi dosao do fakture koja je sigurno umanjena ...

Comment

• bibby
      CBC Član
      • 05.02.2010
      • 13
      • Beograd

Hvala na diskusiji, momci.

Nikolic, vlasnik placa, ja bas juce bio u Italiji . Oko vracanja kapare bila je posebna avantura. Kada smo dosli tamo i rekli da odustajemo radnik je pozvao Nikolica i rekao da necu da uzmem auto, na sta je on rekao da nece da vrati pare. Pozvao sam policiju, napravili su zapisnik i uzeli izjave. Da napomenem, da je dogovor sa Nikolicem bio sledeci: dajemo kaparu zato sto je to bio jedini nacin da rezervisemo kola. U slucaju da nam se auto iz bilo kojih razloga ne svidi vraca pare. Posle i vise nego korektne rasprave sa nase strane (koju radnici tog placa nisu ni zasluzili) i dok je jos "obicna" policija bila tu rekli smo im da cemo zvati i finansijsku policiju. U momentu kada sam poceo da trazim njihov broj, radnik me je zvao da udjem u ofis i vratio pare. Svasta sam im rekao, na lep nacin, ali dzaba - to je olos bez obraza, postenja i ljudskosti.
      Nemojte da bacate pravne teorije sta zapravo znaci "kapara", nema potrebe, mi smo sa vlasnikom placa imali dogovor kakav sam vec napisao, a papir je sluzio kao dokaz da smo novac dali.
      Otac poznaje ljude iz finansijske u Beogradu, Nikolic bi imao velikih problema, i verujem da su vratili pare zato sto znaju da bi ih finansijska policija zatvorila. Ne verujem da bi mu pomogao ni Toma Nikolic cija je slika okacena u njegovog kancelariji.

Sve ovo je iskustvo u kome smo mozda imali jos i srece, ali sada znam da cu se truditi da nadjem auto od privatnog lica, iako ih u ponudi ima jako malo?! Ili na placu ali uz mnogo detaljnije i obazrivije pregleda svih papira i celog auta. Zalosno ja sto u svemu tome kupovina kola vise ne predstavlja uzivanje, vec strah i nervozu...

Comment

• Dzoni_mkv
        CBC Senator XXL
        • 29.04.2007
        • 875
        • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Pazi tu si u pravu, ali da znas, ako gledas auta na placu shvati da ti NIKO ni jedan jedini plac nece reci istinu i svaki auto koji je na placu je imao:

a) mehanicki kvar koji su popravili pa sada podaju (ovde mozes da nadjes realnu kilometrazu)
        b) udaren auto koji su popravili (isto kao pod a)
        c) auto koji je presao mnogo

Neudaran, ispravan auto sa malo kilometara NEMA jevtino. Neka neko shvati to.
        You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• aleksabgd
          CBC Član
          • 04.12.2009
          • 84
          • beograd

Kad sam procitao da si dao kaparu znao sam da ce tu da bude problema ali znaj jedno ,da je neko dosao 10 minuta posle tebe i ponudio pare za auto on bi bio prodat bez obzira sto si ti dao kaparu -tako ti to ovde funkcionise .Elem ,ti si dobro postupio i isterao si svoje.

Comment

• bibby
            CBC Član
            • 05.02.2010
            • 13
            • Beograd

Eto... nadam se da ce nekom koristiti ovo iskustvo...

Sam sebi uskacem u usta, ali dzaba kada trenutno gotovo da i nema oglasa privatnih lica. Nasao sam ovaj: http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 07_20_hdi/

Covek garantuje za kilometrazu koja je smesno mala, a sutra ce mi dati i broj sasije da proverim u servisu. Zadnja cena je 5800. Ako je neko imao iskustva sa ovim prodavcem iz Kraljeva neka napise.

Sta mislite o ovoj ponudi?

Comment

• gogi11
              CBC Senator XXL
              • 26.10.2009
              • 790
              • Sever Srbije - Novi Sad

Eto vidis kakve se stvari desavaju, ali eto za nauk i tebi a i ostalima kako i sta treba prilikom kupovine auta.
              Ovaj 307 deluje ok ali je prica onako standardna ali ne mora da znaci da je auto nasminkan :
              CITIRAM -Opis
              auto je u perfektnom stanju, kao nov,servisna knjiga, uradjen servis, garancija na predjenu kilometrazu i poreklo vozila, vredi pogledati.
              Po meni to je mala km a auto dizel 2002 ?! Pa to jer bas malo vozen auto sto je i moguce ali retkost da se naleti na takav auto.
              Odakle je uvezen??

Sta bi ti konkretno jos od auta , ako neko zna na forumu pa da ti preporuci.

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

A gde ga nađe? Drži se Beograda i pogledaj placeve pored auto kuća, a i sajtove banaka, na kojima ima vozila, koja su bila na lizingu. Kraljevo je poznata carinska destinacija, koju su koristili dileri, jer su ekspresno carinili falš vozila. Pogledaj servisnu knjižicu na slajdu i videt ćeš da je frizirana: ona dva servisa, zašto su pojačani podaci i na levom nije jasan datum. Nadam se, da nisi od onih lakovernih, koji jure da budu prevareni. Da li si pitao, kada je vozilo uvezeno, jer je jasno, da se radi o istoj shemi iz SU, a moguće je, da se radi o uvozu na osnovu Uredbe.

Po pečatu vidi se, da je servisiran u Italiji. Jesi li primetio, da na slikama, očito namerno, nema reg. tablica?

Comment

• Dzoni_mkv
                  CBC Senator XXL
                  • 29.04.2007
                  • 875

Evo ga jos jedan "Drzite se Beograda" sto tamo nisu carinjena falsh kola i na brzaka kako kazes? Ja ZNAM da jesu, tako da je sasvim nebitno odakle uzima auto.
                  Ja bih voleo da sam u Kraljevu, skokuno bih da pogledam taj Pezo, cisto da znas da li da potezes put, ali ovako slaba vajda. Znam koji je plac u pitanju, mozda i nije lose da krenes imas tu u okolini brat bratu 5 placeva sve u 500m. Na ovom placu sam gledao jedan auto za sebe bio je OK.

PS a i kada vec dolazis u KV ako ti se ne svidi ionako ces, verovatno, ici ibarskom magistralom, svratis do Cacka tamo opet imas BRDO placeva i sve precesljas. Nacices valjda neki da valja.....

Comment

• bibby
                    CBC Član
                    • 05.02.2010
                    • 13
                    • Beograd

Ljudi, hvala na odgovorima i ucestvovanju u temi,mnoge stvari sam saznao na ovaj nacin.

@Gogi
                    Kola su iz Verone, Italije. U kilometrazu ne verujem, ali pokusati da je proverim sutra u Veranu.

Koji auto trazim?

Peugeot 307, cetvoro vrata, metalik sivi, digitalna klima, od motora sve sem 1.4

@Franjo
                    Gledao sam malopre sajtove lizing kuca, u ponudi trenutno nemaju auto koji me zanima. Da li sam lakoveran? Pa jesi li citao post o problemu u Subotici?! Salim se... Da, to sam zaboravio, pitacu ga sutra kada je uvezeno i za carinsku deklaraciju. Da, primetio sam da nema registarskih tablica. Ako covek kaze da je registrovan, to moze lako da se proveri. Ili mislis da problem moze da se krije jos negde?!
                    Da li mozes, molim te, ukratko da mi pojasnis sta znaci uvoz na osnovu Uredbe? Prvi put cujem.

@Dzoni
                    Hvala na dobroj volji! Zasto se nisi odlucio za taj auto na ovom placu, sta ti je bilo sumnjivo i kakav utisak ostavlja vlasnik placa?

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875

Iskreno, ne znam ko je bio vlasnik ili radnik, ja pitao tip davao odgovore, OK je bio. Ja sam tada razmisljao o nekom Puntu i imali su tada samo jednog JTD beli prepakovan iz Van verzije, kada sam konstatovao da je Van on je rekao da jeste nista nije krio, kilometraza je bila "cuvenih 110 000" naravno nisam ni komentarisao to jer znam da to nema sanse da je toliko, auto je bio OK na oko, dalje nisam zalazio. Nisam odustao jer nisam ni gledao ozbiljno jos je bilo razmatranje, ipak sam kanije odustao nacisto od Punta i uzeo sasvim nesto deseto.

Comment

• aleksabgd
                        CBC Član
                        • 04.12.2009
                        • 84
                        • beograd

Ma kakvih 69000km to su bajke ,pogledaj sediste vozaca ...,u danasnje vreme kad se menjaju celi enterijeri tesko je provaliti kilometrazu po unutrasnjosti vozila.Neka me neko ispravi ako gresim ali originalna servisna ide na uvid carini a on sigurno ovaj auto nije carinio na kilometrazu koja pise na satu.Sto se modela od 90 ks tice nema plivajuci zamajac i fap filter.Sto se tice kupovine kola ja sam jos pre par godina odlucio tj izveo sam iskustveno pravilo -placevi samo Beograd ,nista Kraljevo Valjevo Sabac Cacak...Uostalom prosetaj se u nedelju na Bubanj Potok ,sa tih placeva u unutrasnjosti dolaze malim kamionetima /vuku po dvoja kola /pa sagledaj ponudu

Comment

• bibby
                          CBC Član
                          • 05.02.2010
                          • 13
                          • Beograd

Upravo tako, aleksa.
                          Ako se bolje pogledaju vozaceva vrata vidi se da je tapacirung kod tastera za otvaranje prozora izlizan, dok su sedista u odlicnom stanju. To je nemoguce!

Da se zahvalim ljudima iz Verana i, cini mi se, Branku iz servisa koji je rekao da je kilometraza za ovaj auto izbrisana?! Kako neinventivno, pa ako su je vec menjali zasto nisu stavili nesto?
                          Sto je jos alarmantnije broj kilometara koji Verano ocitava moze biti potpuno neupotrebljiv podatak posto ljudi sa strane mogu da ga promene!

Uglavnom... auto iz Kraljeva otpada. Potraga se nastavlja.

Comment

Working...
                          X