Mazda 5, Opel Zafira ili Renault Megan GrandTour nov

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • franky
    CBC Član
    • 09.03.2010
    • 22
    • beograd

Mazda 5, Opel Zafira ili Renault Megan GrandTour nov

Molim za pomoc u "slatkim mukama". Kupio bih novi auto , jedan od ova tri iz naslova. Za Mazdu mi kazu da je skupa za odrzavanje, Opel Zafiru vozim (2001) i ona mi je favorit (1,8, 120 KS), a najradije bih ovaj Megan, ali mi je serviser rekao da izbegavam renault zbog velikog broja kvarova (kao osetljivi su, losa elektronika, skupi delovi). Svi su oko 17-18 000 e, kupujem na lizing. Hteo sam i I30, sa najboljim uslovima za kupovinu i sa povoljnom cenom, ali je manji auto od navedenih. Ipak me zanima misljenje i za njega. Pucajte....
  • Dzoni_mkv
    CBC Senator XXL
    • 29.04.2007
    • 875
    • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Re: Mazda 5, Opel Zafira ili Renault Megan GrandTour nov

Ne ulazim u to sta ces kupiti, ali moram da te pitam: Sta ti razmisljas o kvarovima i popravkama? Ti kupujes, kako si napisao, nov auto! Ako se nesto pokvari servis i u garanciji se sve sredjuje. Jedino ako nemislis da za godinu dana ubijes 100 000 km pa da ti istekne garancija. Kupices nov auto koji ces odrzavati kod ovlascenog servisa gde se tacno zna sta se menja i kada. Vozis, sipas i ne mislis. Kupi ono sto ti se svidja. Eto moj glas za Mazdu 5
    You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• VVLAJKO
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2008
      • 484
      • Nis
      • Audi A4, Primera p12

Tu nema sta da se razmislja, niti moze da se poredi. Definitivno mazda 5.
      Sto se cena redovnog odrzavanja tice mazda je makar u Nisu medju naj jeftinijima.Mada nisam siguran da su cene servisa iste kod svih dilera mazde u srbiji
      Moj dobar drug koji je direktor mazde u nisu vozi upravo 5-icu iako moze da vozi bilo sta.Sve u svemu strasan auto za relativno malo para.
      Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• JNC
        CBC Senator XXL
        • 19.12.2006
        • 1332
        • Beograd

Sto se tice odrzavanja u ovlascenim servisima Mazda ti je najjeftinija, samo se Dacia moze odrzavati za manje pare, redovni servisi za Mazdu 3 su 3-4 k dinara jeftiniji nego za ekvivalent hyundai npr.

Comment

• Eon
          Moderator
          • 10.03.2005
          • 4225
          • Beograd-NBG-44
          • Superb 2.0 4x4 DSG

Mazda 5, pa Zafira, o Meganu ni ne razmišljaj. Gledaj sutra i preprodajnu cenu i sl...
          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

mala digresija:
            koleginica ima mazdu 2. u ovlascenom servisu joj traze 7000,oo (5000,oo + 2000,oo) za zamenu brisaca.
            po meni, to nije jeftino odrzavanje.

a cinjenica je da je huyndai verovatno skuplji. plus ako 5 godina odrzavanje u ovlascenom servisu!

ipak, glasam za mazdu 5, pa megan karavan koji takodje dobro izgleda, ali sa neki jacim paketom opreme, pa zafira.

Comment

• VVLAJKO
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2008
              • 484
              • Nis
              • Audi A4, Primera p12

Za polo 2002. su brisaci skoro 100 eur.

Pojedini proizvodjaci na pojedine modele ugradjuju konstrukcijski posebne brisace koji su bezobrazno skupi
              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• JNC
                CBC Senator XXL
                • 19.12.2006
                • 1332
                • Beograd

Meni su za ulje u ovlascenom uzimali tipa 1k dinara za litra, ja sad to isto ulje kupujem za 700 din, svi ovlasceni su za te stvari skuplji, a drugi cak i vise od Mazde, vecini je to neverovatno, ali davno je proslo vreme (ako je ikad i bilo) da su Japanci skuplji za odrzavanje od drugih.

Comment

• franky
                  CBC Član
                  • 09.03.2010
                  • 22
                  • beograd

Drugari,
                  na kraju sam prilicno blizu odluke da kupim auto koji mi se najvise svidja , a to je Renaut Megan Grandtour. Sada je dilema, koji motor da izaberem. U igri je benzinac 1.6 sa 100 konja, ili dizelas 1.5 sa 85 konja. Cini mi se da je ovaj dizel preslab, iako me u Renaultu ubedjuju da je to dovoljno ako ne vozim "ostro".
                  Mazda 5 je ostala kao san, preskupa, na zalost i Zafira je probila budzet, na kraju sam razmisljao izmedju Opela Astre karavana i ovog Megana. Sta mislite?

Comment

• mrki
                    CBC Senator XXL
                    • 08.11.2006
                    • 550
                    • nis, serbia

Megane grandtour je bas lep auto. Ima lepu liniju i od pozadi je "dorecen"!
                    E sad, izbor motora je na tebi.
                    mislim da su oba dobra motora i sigurno neces da se predjes koji god da odaberes, ali sve zavisi od tvojih vozackih navika, km koje prelazis, finansija, karaktera i sl.

Srecno!

Comment

• franky
                      CBC Član
                      • 09.03.2010
                      • 22
                      • beograd

Otisao sam juce i kupio Megana , benzinac, 1,6, 100 ks. Eto . prelomio i kupio. Sad cu da razmisljam kako cu da placam lizing
                      Hvala svima !!!

Comment

• gogi11
                        CBC Senator XXL
                        • 26.10.2009
                        • 790
                        • Sever Srbije - Novi Sad

A kako ces tek za benzin na ovu skupocu ?? Cestitam na kupovini, hoces plin ugradjivati ??

Comment

• franky
                          CBC Član
                          • 09.03.2010
                          • 22
                          • beograd

Auto mi stize u junu, tako da imam vremena da razmisljam. Ti bi ga prebacio ? Da li znas koliko kosta montaza plina ?

Comment

• gogi11
                            CBC Senator XXL
                            • 26.10.2009
                            • 790
                            • Sever Srbije - Novi Sad

Pa ja bih druze pre svega neko vreme bar 3-4 meseca vozio na benzin da vidim koja je to kilometraza koju cu u proseku prelaziti. Mnogi kazu jaaaoojj pa ja ne vozim mnogo godisnje do 10.000 km e a ti si uzeo nov auto i veruj mi da ces jednostavno jedva cekati neku priliku (bar u pocetku) da se provozas pa ces i komsiju voziti xxx km da kupi zvake u susednom gradu samo da se malo provozas sto i podrzavam jer treba da uzivas u onome sto si i kupio . Tako da ces sigurno da se vozikas i ugradjnja plina ce ti se isplatiti sigurno.
                            E sada da bi ugradio plin u nov auto moraces dooobro da se posavetujes sa auto kucom koja ti je i prodala auto da ne bih ugradnjom izgubio garanciju !!! Resenje je jednostavno : ugradis plin kod njih (vecina salona-zastupnika-dilera... i ugradjuje plin u nova kola ali je cena previsoka!! ) ili jednostavno nadjes servis koji ugradjuje plin u nove Renoe a ima dozvolu ovlascenog uvoznika za ugradnju u nove Renaulte (u jednom takvom manjem servisu u Novom Sadu sam ja ugradio plin tako da ti mogu preporuciti toplo ovaj servis a garanciju ne gubis !!!!) . Cena je korektna a kvalitet ugradnje odlican.
                            Eto jos jednom moj predlog da prvo par meseci vozis auto na benzin pa tek onda sednes i napravis neku racunicu, mislim da je ugradnja isplativa (U STA SAM SE I SAM UVERIO) ali eto sam ces videti koliko kosta voznja na benzin kada su cene ovako ludacke.
                            Ako ti sta bude trebalo oko ugradnje cimni me slobodno na leto kada stigne makina i dam ti broj pa se cujes sa covekom ... ali daleko je to sada najpre da makina stigne jel ?

Comment

Working...
                            X