Lancia Kappa vs Alfa 155

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Stefan Zailac
    CBC Član
    • 06.02.2008
    • 73
    • Pančevo

Lancia Kappa vs Alfa 155

Ponosni sam vlasnik Alfe 155 1.8 8v. Odlično očuvan primerak i služi bez greške (puj, puj, da ne ureknem)... međutim...
    od kako sam gledao jednu Kappa-u 3.0 , a posle i jednu Coupe 2.4 V.I.S razboleo sam se za istim autom. Moj san je Alfa 156 ali pošto finansijski ne mogu još uvek da dobacim jednu solidnu, ideja je da premostim isti period sa nekom Kappa-om. Pošto su cene Lancia Kappa-e znatno pale, a Alfa 155 se još uvek dobro drži sa cenom možda bi se našla neka zdrava kombinacija.

Potreban savet i eventualno ako ima neka Kappa-ica isključivo za zamenu.
    Potpis nije po pravilima foruma.
  • ostres
    CBC Senator XXL
    • 01.06.2008
    • 305
    • Zemun

Re: Lancia Kappa vs Alfa 155

Najbolja ti je varijanta 2.0 turbo benzinka. Snage i obrtnog momenta na pretek a ne ulazi u dodatne poreze na kubikazu kod registracije.
    Nailazio sam na 2-3 po oglasima, neki su nudili i zamenu.
    Live together, die alone.

Comment

• Stefan Zailac
      CBC Član
      • 06.02.2008
      • 73
      • Pančevo

Slažem se za zapreminu motora ali isključivo zbog eventualne dalje prodaje. Meni je sve jedno (na žalost ili na sreću imam invalidske povlastice).

Comment

• Lampredi TC
        CBC Član
        • 09.11.2009
        • 55
        • srbija
        • Alfa 156

Ova je ko bombona,samo neznam dal je zainteresovan za zamenu:
        http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... _20_turbo/

Comment

• pistre
          CBC Senator
          • 19.02.2008
          • 234
          • bg, vozdovac

kapa je odlican izbor, mada sta ja da ti pricam kada si italijan

oglasi i kontakti na pp

Comment

• alfa&omega
            CBC Član
            • 21.06.2008
            • 92

Pa, posto nemas ogranicenja prilikom registracije, mozes da razmisljas o nekoj ozbiljnijoj kubikazi, a kad je vec tako imas mnogo veci izbor od Lancie Kappe

Comment

• Stefan Zailac
              CBC Član
              • 06.02.2008
              • 73
              • Pančevo

Izbor je sužen i to vrlo, Alfa, Lancia i .

Comment

• bjov
                CBC Član
                • 23.09.2007
                • 52
                • Bgd

Posto sam vlasnik i tempre (jes da je ruzan rodjak, al je ipak rodjak 155ice ) i kappe - ta dva auta su dva razlicita sveta.
                Kappa je VRLO teska (posebno 3.0), glomazna (parkiranje po gradu je znatno veci problem nego sa 155) i zapravo dosta lose lezi (hoce "preko nosa"). Pouzdan, robustan i VRLO komplikovan auto. Posebno turbo i v6 verzije.
                Tempra je jednostavan i prost auto gde se sve resava za 2 dana i nema tog kvara koji ce namuciti bilo koga.
                Kapa ti ima bolji trap i viljuske i stabilizatore/gumice neces menjati svaka 2 dana.
                Kapa ce ti trositi vise.
                Kappa je za 6 redova velicine udobnija i zaista prava limuzina.
                Za kappu ti treba dobar majstor i znatno vise para za odrzavanje..
                Tesko ces naci kappu koja nije dosta presla za male pare, kao i za alfu, JAKO dobro gledaj. Mada moja nije i5, znam da kada sam ih gledao, bilo ih je dosta sa 300000+ km koje jos uvek nisu duvale ulje.
                Posto sam gledao i 155ice kada sam kupovao kappu, naravno bilo koja kappa benzinac ide bolje od bilo koje 155ice koju sam probao (nisam probavao novije verzija - samo one od 125ks), ma koliko je teza. 2.0t ubrzava nestvarno za svoju tezinu. 3.0 ide stogod losije, ali taj motor zvuci fenomenalno..

Ukratko, kappa je skup, ali zahvalan sport.. Ako je kupis/zamenis, zelim ti puno srece u koriscenju.

Comment

• alaza
                  CBC Član
                  • 30.11.2007
                  • 96
                  • tamo negde

Ja bih ti preporucio da zadrzis tu alfu, strpis se i skupis pare za 156-cu. Mislim da sam na forumu fiat lancia klub srbija procitao post decka koji vozi kapu sa motorom 2.0turbo i kako kaze da je papreno skupa za odrzavanje, mnogo velik potrosac, dosta kvarova i nikom je ne preporucuje.

Comment

• Lampredi TC
                    CBC Član
                    • 09.11.2009
                    • 55
                    • srbija
                    • Alfa 156

Sve zavisi od primerka... ja znam za jednu 16v turbo presla 300k i i dalje pici...
                    evo citiram coveka sa FLCS koji je imao kappu sa tim motorom:
                    Odlicne performanse. Vozio sam je dugo. Ljudima kojima sam radio gas trosi 11-12 litara. Da ne poverujes.
                    evo linka:
                    Code:
                    http://www.fiat-lancia.org.rs/forum/index.php?showtopic=41115&pid=679468&st=0&#entry679468
                    sve je relativno...iako jako volim 155 kappa je mnogo bolji auto poz

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by alaza
                      Ja bih ti preporucio da zadrzis tu alfu, strpis se i skupis pare za 156-cu. Mislim da sam na forumu fiat lancia klub srbija procitao post decka koji vozi kapu sa motorom 2.0turbo i kako kaze da je papreno skupa za odrzavanje, mnogo velik potrosac, dosta kvarova i nikom je ne preporucuje.
                      Podrazumeva se da u svakom slucaju kupi dobar primerak. Naci dobru kappu je tesko ali je moguce. Sa takvim automobilom nema problema i nije skup za redovno odrzavanje. Imam slucajno jednu ali obicnu 2.0 i to je najpouzdaniji auto sto sam vozio.
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alaza
                        CBC Član
                        • 30.11.2007
                        • 96
                        • tamo negde

Ma obican atmosferac je svaki dobar, a turbo uvek moze da pravi probleme. Nikada lanciu nisam imao, ali iskustva drugih ljudi ce reci sve koji je voze.

Comment

• CikaKure
                          CBC Senator XXL
                          • 14.08.2005
                          • 668
                          • Beograd

Originally posted by Maranelo
                          Sve zavisi od primerka... ja znam za jednu 16v turbo presla 300k i i dalje pici...
                          evo citiram coveka sa FLCS koji je imao kappu sa tim motorom:
                          Odlicne performanse. Vozio sam je dugo. Ljudima kojima sam radio gas trosi 11-12 litara. Da ne poverujes.
                          Pa svaki auto moze da trosi 11-12 litara. To je konstanta, promenljiva u toj jednacini je predjeni put. Da ne poverujes!

Comment

• VVLAJKO
                            CBC Senator XXL
                            • 23.07.2008
                            • 484
                            • Nis
                            • Audi A4, Primera p12

I ja kao i dobar broj sadasnjih/ bivsih vlasnika kappe posle svega mogu samo da kazem: da ima negde da se kupi nova kupio bih je momentalno!!

Jedina mana svih kappa na trzistu jesu godine, ja sam moju samo zbog toga i zamenio i to lybrom sa 2.0 20v atmosfercem.
                            Mislio sam ajde nema veze to je to samo malo umanjeno i mnogo mladje, ali posle godina iskustva sa oba modela mogu samo da kazem da sam debelo razocaran, ta 2 modela ne mogu uopste da se porede ni po cemu pa ni po kvalitetu.

E sada: lybra je za 155/156-icu i tempru avion te dolazimo do zakljucka da je bilo kakvo poredjenje navedenih modela sa kappom najblaze receno nemoguce.Po meni vrh auto, a licno za mene najbolji auto u klasi tog vremena.
                            Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• CikaKure
                              CBC Senator XXL
                              • 14.08.2005
                              • 668
                              • Beograd

Nekako mi se cini da bi Thesis bilo zgodno smatrati naslednikom Kappe... Lybra mi deluje za broj ispod.

Comment

Working...
                              X