Pegugeot 406 vs Laguna

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ivan grozni
    CBC Početnik
    • 12.03.2010
    • 3
    • Nis

Pegugeot 406 vs Laguna

Dakle imam dilemu izmedju ova dva modela...Kakva su iskustva? Kakvi su za odrzavanje ? Mislim na cene rezervnih delova itd..
    U pitanju su benzinci sa plinom jer dizele ne volim i to motori od 1.6 ili 1.8 i ne jace od toga...a starost od 96 do 99-tog godista jer trenutnto samo za to imam para (nazalost)...
    U stvari u obzir dolazi i vektra B slicne starosti i jacine motora... sad po ceni su svi tu negde ali me dosta ljudi odgovara od kupovine Francuza zbog troskova odrzavanja (verovatno predrasude ) pa me zbog toga i interesuju iskustva ljudi koji imaju ove modele posebno sto se tice troskova odrzavanja jer mi je to bitna stavka pri kupovini auta
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: Pegugeot 406 vs Laguna

Ivane ne bi bilo lose da navedes odprilike i sumu novca koju si spreman da izdvojis , cisto da olaksas nekome ko bi mozda i da ti preporuci neki oglas ili link da ti postavi !!

I da.... dobro dosao na forum

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Ja vozim Lagunu (tj. moja zena ) uprvo seriju 1 iz tog perioda. Laguna 1.8 8V. Presli smo s njom oko 90.000 km i realno nekih vecih problema nismo imali. 2x smo promenili pumpu za benzin i to je sve.
      Plin ima ugradjen vec 85.000km i tu nekih velikih problema nije bilo.
      Limarijski ako nije udarana, nemoze biti trula. Kvalitetni materijali u kabini, upste dobar auto.

Sve ovo gore vazi i za pezoa. Prakticno dva vrlo slicna automobila iz istog segmenta...

Uopste najbolja kupovina trenutno su ti atomobili s kraja 90tih. Imaju od opreme gotovo sve od klime, ABS-a do Air baga centralnih i stalih zahebancija.
      Ono sto nemaju je namerno oslabljene komponente, musicava elektronika, plivajuci zamajci...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• ivan grozni
        CBC Početnik
        • 12.03.2010
        • 3
        • Nis

Pa suma novca je nekih 3700 evra... ima dosta Laguna na oglasima za tu sumu a i 406-ca pa i Vektri
        ja trenutno vozim Opel Kadett-a i realno je jeftin za odrzavanje ali me kod opela nervira slab kvalitet limarije jer vecina brzo istruli narocito rubovi i pragovi...i ja sam imao taj problem sa kadetom naravno motori su im odlicni ( moj je 1.3 OHC).Kod Reno-a i Peugeot-a me brine cena odrzavanja...

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Cena odrzavanja ti je zadnja stavka. Isto ti je odrzavanje za Lagunu, 406 i Vektru. Samo gledaj sto bolji primerak da nadjes. Sto se tice limarije to kod francuza nije problem jos od druge polovine 80tih.
          Motori i lagune i 406 su jednostavni pogotovo ti 1.8 8V. Polovnih ima mnogo, majstori su lako dostupni. Jos samo ona urbana legenda o skupim francuzima da se zaboravi...

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

Bravo djukicu (pogotovo za ovo poslednje)

Ivane: inace skoro je jedna laguna kod prijatelja prodata za 4250 i to laguna 2 benzinac 1,8 tj ista kao moja i sa cak jacom opremom (pogledaj moju) hmmm ako se strpis kako su krenule cene da padaju jos ces ti u moj klan (naravno engleze zaobidji a imas ih za 3500 vec uveliko)

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Cene jesu pale i to drasticno. Drze se na oglasima, ima par ludaka koji dizu prosek. Ako nadjes dobar auto do 1999 - 2000 406 ili Lagunu 1 slobodno uzimaj. Jeftinije je odrzavanje puno u odnosu na Lagunu II i novije 406 Pezoe. Ovo se posebno odnosi ako kojim slucajem hoces da zalutasu medju nove DCI i HDI dizelase

Lagune II su odlicni i u svemu bolji automobili od Lagune I. napredak je ocigledan i u dizajnu i u tehnickim resenjima. Jedino sto meni smeta je musicava elektronika, pogotovu sistem paljenja sa karticom. Jbg. bile su enigma za lopove dok se nije pojavio CRACK za kartice... Od tada nestalo ih je podosta zajedno sa Meganima iz istog perioda.

Moju Lagunu I cu menjati samo za besprekornu Lagunu II ili Citroen C5. Naravno moraju biti karavani i moraju biti benzinci 1.8 ili 2.0. U sirokom luku izbegavati C5 sa HPI motorom...

Nemoj gledati godiste, gledaj stanje automobila. Godinu dve gore dole ti realno nista neznaci posto nisi preprodavac....

Comment

• gogi11
                CBC Senator XXL
                • 26.10.2009
                • 790

Originally posted by djukic

Nemoj gledati godiste, gledaj stanje automobila. Godinu dve gore dole ti realno nista neznaci posto nisi preprodavac....
                E kod mene je upravo to presudilo. Ja sam vozio pre lagune auto 1998 godiste a sledeci auto sam kupio jedva 2 godine noviji (bar po godinama ali generacijski i serijski mnogo napredniji je ovaj postojeci 2001 ) Mozda sam mogao da sacekam 2-3 meseca kada su cene drasticno pale i da sam za isti kesh bez problema kupio 2003 mozda i 2004 godiste ali kakvo bih stanje auta bilo ?? Jednostavno nisam hteo da propustim priliku i eto nisam se pokajao za Lagunu II 2001 godiste.

Comment

• ivan grozni
                  CBC Početnik
                  • 12.03.2010
                  • 3
                  • Nis

Ipak ce kupovina morati da saceka par meseci....a mozda i cene padnu u medjuvremenu. inace odluka je pala- jurim ili Lagunu ili 406-ticu pa koji god nadjem da je u dobrom stanju...
                  A sto se tice odrzavanja i mita o skupim francuzima po svemu sudeci to je samo urbana legenda priznajem da sam i ja bio u zabludi...dosta sam pretrazivao po net-u i zakljucak je sledeci sto se tice modela iz 80-tih tacno je da su francuzi skuplii ali modeli s kraja devedestih i 2000 te to jednostavno ne vazi cene su slicne za vecinu proizvidjaca pa cak i za Opel koji je vazio za jeftin auto 80-tih...

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

Ma sta da ti kazem bices zadovoljan koji god da kupis da li 406 ili lagunu , joa ako nisi vozio ova dva modela, uhhh pa kad probas to ce biti tek pravi osecaj i onda ce nijanse da odlucuju.

Comment

• markofpi
                      CBC Senator XXL
                      • 27.07.2006
                      • 1552
                      • Bezanijska Kosa

Meni je inace restilizovana Laguna I i danas veoma lepa i atraktivna spolja, dugo sam bio zaljubljen u istu!

Comment

• plocica
                        CBC Član
                        • 22.12.2009
                        • 38
                        • BG

Pozdrav i dobrodošao na forum.

Evo, ja skoro pozarih Lagunu II benzinca 1,8 '02 godište. Znam da nije mesto da je ovde predstavljam, samo da ti reknem par stvari kao neko ko je do skora muku mučio sa trženjem:
                        - činjenica je da Laguna benzinaca ima mnogo manje nego dizelaša...
                        - obrati pažnju, dok tražiš, da se lagune sa ugrađenim plinom PRIBLIŽAVAJU po kilometrraži dizelkama jbga, tako je...
                        - juri neku koja je OVDE kupljena, jes' da NE ZNAČI da je to bolji auto (uopšte ne znači), al, barem imaš bolji uvid u auto i kilometražu...
                        - obrati pažnju na oglase, ima svega i svačega...
                        - po broju šasije u bilo kom ovlašćenom Renoovom servisu možeš proveriti kilometražu...

ajd u zdrvlje i otvori četvoro oči

Comment

• Laguna 2002
                          CBC Senator
                          • 13.12.2009
                          • 297
                          • Bačka Palanka

Laguna mi je za oko lepša, ako ništa noviji je model dok je kod 406 rađen restajling. Međutim pre nego što sam kupio Lagunu imao sam priliku da dva meseca vozim 406 limuzinu 99.godište ( karavan mi je ružan zbog zadnjih štopova ) i mogu ti reći da je enterijer, po meni, kvalitetnije urađen ( manje plastike ). Znači sve je do tebe , šta ti je bitnije. I kao što sam već pročitao nemoj da ti vodilja bude godište, već stanje u kakvom se auto nalazi.

Comment

Working...
                          X