VW Corrado vs Audi 90 coupe vs nešto pametnije ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MasterChief
    CBC Član
    • 16.03.2010
    • 64
    • Šabac
    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Re: VW Corrado vs Audi 90 coupe vs nešto pametnije ???

Posle svih komentara sam definitivno odustao od Corrada, i b4 coupe-a. Prvenstveno jer je drug skoro kupio corrada i ima sve probleme na koje ste me upozorili. Počeo sam ozbiljno da razmišljam o E36 kupeu, ali sam čuo da mu ne odgovara skoro nijedan deo sa sedan verzije, (farovi, migavci, i tako tooo, limarija se naravno podrazumeva da je drugačija) i da su ti delovi u proseku skuplji 50% nego za sedan. A ujedno bi opet pitao za preporuku šta za te pare (3500e), ne mora baš da bude kupe ali barem da bude neki auto sa iole sportskom notom?
    Das Auto.

Comment

• Azrael
      CBC Senator
      • 29.06.2006
      • 278
      • Kragujevac

Ja da sam na tvom mestu, uzeo bih nesto ovako http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... bravo_hgt/ Mislim da ispunjava sve tvoje kriterijume...

Comment

• jevtic
        CBC Senator XXL
        • 26.11.2006
        • 729
        • beograd

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... i_24v_e34/

sa ovim nema glava da te boli.
        ex - fabia 1.9 tdi
        golf 2.0 tfsi

Comment

• zverko
          CBC Senator XXL
          • 19.08.2005
          • 7085
          • BGD
          • Audi A4

sa ovom jos manje... cene otisle skroz dodjavola....

deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• m.trivic
            CBC Član
            • 06.09.2008
            • 88
            • Beograd

Možda ovako nešto, a i ostaje ti para da ga dovedeš u TOP stanje.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... _f_lantis/
            http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 18_gt_16v/

Comment

• MasterChief
              CBC Član
              • 16.03.2010
              • 64
              • Šabac
              • VW Golf mk5 1.9 TDI

Uff što više razgledam, sve više nisam siguran šta da uzmem. Sad mi pade na pamet da možda ipak uzmem neki noviji. Naleteo sam na neke Astre G koje tu donekle ulaze u budžet (zaokret od 180 stepeni od onoga šta osam imao na umu). Od novijih ja bi najradije Golf IV 1.6 SR (GTI još više), ali su trenutno van mog budžeta. Sa time na umu ja vas pitam, koliko je pametno uzeti ovakve Astre? Ne znam više nisam pametan, nudili su mi i E34 2.0 24v povoljno (ima nekih 500e ulaganja u isti), i taman da ga sredim i da mi ostane para.
              Das Auto.

Comment

• zverko
                CBC Senator XXL
                • 19.08.2005
                • 7085
                • BGD
                • Audi A4

probaj da nadjes bilo koji auto sa vec ulozenih tih 500e tj da ne moras da ulazes nista eventualno ulje i filtere.

Comment

• MasterChief
                  CBC Član
                  • 16.03.2010
                  • 64
                  • Šabac
                  • VW Golf mk5 1.9 TDI

Jesam li spomenuo da je u tih 500e uračunata registracija i prenos (tako mi barem reče moj drugar automehaničar koji mu ga dođe kao moj tehnički savetnik). Ima problema sa poklopcem glave ventila, i plin treba da se našteluje i atestira, klima da se napuni, a ostatak je čisto kozmetika. Takav auto mi se nudi za 1700e. Inače za E34 sam čitao na netu da su pravljeni kao tenkovi, navodno jedan od modela bez nekih većih problema (izuzev smallblock V8 modela) , ukoliko se redovno održava. E ali sad opet tim automobilima je već 20 godina, i bogami zagazili su u 250.000 kilometara odavno. Te sam stoga počeo da gledam i malo novije automobile kao npr ovo http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... 00_za_kes/ U vezi ovakvog automobila me interesuje koliko bi bilo kasnije komplikovano da se npr napakuje enterijer iz Astre Bertone (sedišta, klima, delovi centralne konzole itd...) , i koliko bi bio komplikovan swap motora za npr 1.8 16v, a možda bih čak i ubacio neki stariji motor tipa C20XE. Znam da takvo krpljenje i nije baš isplativo, iako imam drugare koji bi mi pomogli oko toga, ali ajde rekoh da proverim opet. Realno Opele i ne gotivim nešto posebno, pogotovo pošto se jedan deo parkinga u firmi u kojoj sam zaposlen zove "Astra Centar" zato što na njemu ima i po 7-8 Astri G Ali ipak su to 10-ak godina noviji automobili nego ovi koje sam gledao ranije. Znam da sam dosadan i neodlučan, ali ovo mi je prvi auto, radije bih sačekao još malo da uštedim još nešto para pa da uzmem nešto bolje, ali auto mi poprilično treba, a opet ne bi da se vežem za neko čudo koje će mi se kasnije kvariti i koštati boga oca, (hteo bih da prištedim i nešto para ne bi li se doškolovao, sertifikati, itd...) jer realno ja bi ovaj auto vozio neke 2-3 godine i kasnije menjao za nešto bolje. Hvala svima na pomoći opet.
                  Das Auto.

Comment

• GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.04.2007
                    • 1018
                    • Zemun

Od Bertonke se sve da prebaciti, pitanje je isplatljivosti

XE se takodje da ubaciti, opet pitanje isplatljivosti.

Ne kontam koja ti je svrha auta, ako oces lep auto koji brzo ide, sto odma ne uzmes Bertonku?
                    Dr. Fritz Indra

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

zat sto bertonka nema za 3000e... a i taj bmw za 1700e mogu mizliti kakav je. bolje ti skupljaj pare pa kupi nesto sedi i vozi. ima 318is kupe M look sa M enterijerom za 4000, recimo...

Comment

• GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.04.2007
                        • 1018
                        • Zemun

Pa ako oce da menja motor, i svu pratecu opremu uz to, izaci ce ga skoro ko Bertonka
                        Dr. Fritz Indra

Comment

• MasterChief
                          CBC Član
                          • 16.03.2010
                          • 64
                          • Šabac
                          • VW Golf mk5 1.9 TDI

Ovako posle duže potere, ustanovio sam da jedini auto koji sam pogledao a koji nije drtina (E36 definitivno ne može da se nađe za te pare) mi je sve vreme bio ispred nosa. Drugarov komšija prodaje Golf 3 GTI 16v 1993 5 vrata, atestiran plin, el. podizači, bord, itd... Navodno je tehnički maltene savršen, nije lupan, prešao je oko 190.000 km itd... (tako me uverava moj drugar koji je automehaničar), ima par stvari da se sredi, konkretno : ima prednji branik od TDI-a, a ne od GTI-a, ima neke nabudžene pragove koji su izgleda sa Bravo-a, enterijer je od obične Pink Floyd 3-ke, platno sa neba je spalo (i neke cave koje su se "vozale" u autu su se potpisale), ima vazdan nekih nalepnica 16v, nitro, turbo, nema alarm.... I ima jedan veliki minus sa moje strane što nema klimu. Ali auto je uvežen prošle godine kad su pustili prevod, poznajem dečka koji prodaje, i otprilike je "najzdraviji" Golf 3 koji sam gledao (ima i boljih ali su im cene preterane) . Taj auto mi se nudi za 2700eura. Ali hteo sam da se konsultujem ovde sa vama, pre nego što definitivno odlučim.
                          Das Auto.

Comment

• Paranoid
                            CBC Senator XXL
                            • 13.01.2009
                            • 622
                            • Beograd
                            • Fiat 131 1300

Po tvom postu ne deluje kao da je udaran, nego kao da je sklapan iz 5 automobila ,a i cim vidis te budz varijante branike nalepnice ovo ono 90% slucajeva to ne moze da bude ozbiljan covek koji ga je vozio pa ni odrzavanje.
                            Heavy horses ! Move the land under me ...

Comment

• GSi
                              CBC Senator XXL
                              • 15.04.2007
                              • 1018
                              • Zemun

Bolje vijaj nesto blize fabrici nego te srajling varijante...
                              Dr. Fritz Indra

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

i zaobidji te varijante poslednjeg uvoza osim ako nije bio crnogorac posto je smao pitanje dana kad ce proveravati verodostojnost punomocja na koje je uvezen.

Comment

Working...
                                X