VW Corrado vs Audi 90 coupe vs nešto pametnije ???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • MasterChief
    CBC Član
    • 16.03.2010
    • 64
    • Šabac
    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Re: VW Corrado vs Audi 90 coupe vs nešto pametnije ???

OK opet ja. Da ne bih otvarao novu temu, da priupitam ovde. Pоšto sam sad u prilici da izdvojim između 4-5000 evra, razmišljao sam o nabavci Audi A3 8L, konkretno 1.8t ili 1.8 bez t. Interesuju me vaša mišljenja i iskustva sa ovim modelom, znači da li postoje neki određeni problemi na koje bi trebalo da obratim pažnju, koliko je skup za održavanje, ect...? A da otvoren sam i za predloge za "nešto pametnije" u okviru tog budžeta, znači neki iole sportski hatchback,coupe ili sedan?
    Das Auto.

Comment

• gorans
      CBC Senator XXL
      • 09.03.2010
      • 1525
      • Beograd

Moze li ovako nesto?
      http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... 06_20_16v/

Comment

• vracarac
        CBC Senator XXL
        • 04.11.2007
        • 364
        • Beograd
        • Opel Astra G

Pa sad mozesh da uzmesh Bertonku 1.8 ili hechbek varjantu. Uz malo natezanja imash i Bertonku Turbo - 200ks, samo ne znam u kakvom su stanju.
        Opel Astra G 1.8 16V - Opel club Srbija

Comment

• MasterChief
          CBC Član
          • 16.03.2010
          • 64
          • Šabac
          • VW Golf mk5 1.9 TDI

Originally posted by MasterChief
          Audi A3 8L, konkretno 1.8t ili 1.8 bez t.
          Anyone!??? Komentar sugestija, bilo šta??

Lavić i munja su lepi automobili, ali bi mi trebao neki valjan razlog zašto su isti bolji od gore navedenog (znači nije fazon samo da mi se uklapa u budžet nego me interesuju i pouzdanost, troškovi održavanja, itd....). Bertone 2.0T (uopšte automobile preko 150hp) bi izbegao jer realno ovo mi je prvi auto, i iako nisam klinac nemam nekog vozačkog iskustva, i jednostavno sada trenutno nisam u situaciji da održavam takav auto. Treba mi pouzdan i udoban auto koji ima nešto malo sportskog u sebi. Takođe me interesuje koliko je jeftiniji VAG 1.8 20v atmo. za održavanje od 1.8T 20v?
          Das Auto.

Comment

• mrki
            CBC Senator XXL
            • 08.11.2006
            • 550
            • nis, serbia

ne zaboravi da kupujes polovni auto i da vazi pravilo: moze da bude, a ne mora da znaci!

u prici o polovnim autima najbitnije od koga kupujes auto tj kako je odrzavan.
            ne uporedjujes nove automobile i zato je pouzdanost diskutabilna kategorija.

auto sa turbinom je sigurno potencijalno skuplji za odrzavanje, ali ponovo ponavljam ne mora da znaci.
            na kraju ispada kako ti se zalomi.

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

Sto bi u prevodu znacilo:"Ako ti je sudjeno da budes j.... gace ti same spadaju!"

Comment

• MasterChief
                CBC Član
                • 16.03.2010
                • 64
                • Šabac
                • VW Golf mk5 1.9 TDI

OK kapiram to, kada definitivno budem suzio spisak tražiću nešto sa tog spiska u što boljem stanju, meni je samo potrebna pomoć prilikom sužavanja istog (to jest da definitivno prelomim hoću taj auto). Želeo bi da čujem sugestije kao sa početka ove teme, tipa uzmi neki od ovih, nisu preterano skupi za održavanje, ne gube puno na vrednosti, ili preporuke za zaobilaženje određenih modela tipa imaju problema sa tim i tim, skupi su za održavanje itd... Realno jako sam neodlučan jer mi je ovo prvi auto, a pare sa kojim kupujem isti sam sam zaradio i ako ću već, da se toliko istrošim jednostavno gledam to bude money well spent.
                Das Auto.

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Prvo trebas na osnovu svojih potreba da odlucis da li hoces karavan,kupe,limuzinu itd.Zatim se odlucujes da li ce to biti benzin ili dizel pa onda gledas marku i model,mislim da ces tako naj bolje suziti izbor.Ako imas decu a to ti je auto i za porodicna putovanja,izlete i svaki dan do posla i nazad onda uzimas dizel i karavan.Ako si momak i zivis na grbaci svojih roditelja a jedini rashod su ti kola i zezanje preko vikenda,onda uzimas neki kupe ili kabrio,naravno benzinac sa preko 200ks.Mislim,dajem ti primer kako da se pronadjes i procenis sta ti,zapravo,treba.

Comment

• MasterChief
                    CBC Član
                    • 16.03.2010
                    • 64
                    • Šabac
                    • VW Golf mk5 1.9 TDI

Ok recimo da sam odlučio da uzmem Astru Bertone, 1.8 16v 2002 godište. Gledao sam malo na internetu i z18xe se pokazao kao poprilično izdržljiv agregat bez nekih većih problema, jedino što sam čuo jeste da voli da popije malo ulja, ali da nije strašno, i da klima zna da kondenzuje unutar kabine. Jedini veći problem koji spominju je izduvna grana (račvanje na izlazu iz motora), konkretno ima tendenciju da naprsne (interesuje me i koliko je skupa zamena iste?). Naleteo sam na jednu u mint stanju (barem tako deluje), poveo sam drugara automehaničara i on ga je ispregledao i dao mu . Ali ja bih ipak da je malo bolje ispregledam pre nego što pazarim istu (konkretno prešla je sumnjivo malo kilometara, čak nije stigla ni do prvog servisa na 60k), i da se konsultujem još malo ovde. Interesuje me da li postoji još neki problem sa Astrama G osim ovih koje sam naveo, zatim servo se malo čuje kad se okreće volan (slabo zujanje kao elektromotor, a koliko je meni poznato ovo je hidraulični servo), da li je to možda neki potencijalni problem, ili je fabrički tako malko glasniji. Zatim gde se nalazi VIN broj na Astri G, i na kom sajtu mogu proveriti isti (auto je uvezen iz Italije). Hvala unapred.
                    Das Auto.

Comment

Working...
                    X