Pomoc oko kupovine Peugeot 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kraljrtg
    CBC Član
    • 12.03.2010
    • 13
    • vrsac

Pomoc oko kupovine Peugeot 206

Vec 10 godina vozim Yugo koral 45 i napkon je doslo vreme da sebe obedujem nekim strancem.Zena insistira da kupimo peugeot 206,nebunim se posto se i meni dopada.E sad tu nastaje problem za koji motor se odlucit???Budzet nam je ok 4500e za taj novac po oglasima se mogu naci primerci do 2004g.Zanima me koji motor bi mi vi preporucili??Ja sam razmislajo o benzicu od 1.4 ili mozda 1.4 hdi.A inace sam totalni laik za kola pa bi mi svaka pomoc znacila...
  • Jesa
    CBC Senator XXL
    • 23.03.2008
    • 344
    • Beograd
    • Honda Civic 1.4 LS

Re: Pomoc oko kupovine Peugeot 206

Koliko km prelazite godisnje?

Licno sam vozio 1.4 bezinac i zaista je zivahan autic.

Hdi je skup za servisiranje, pogotovo ako uzmete polovnjaka...moze zaista da vam presedne kupovina.
    Pre svega zbog loseg kvaliteta goriva.
    www.reverbnation.com/eclipsebgd

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

Benzinac 1.4 8v + tng...mani se hdi,ne sto je los vec sto je preskup za odrzavanje...

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Ja sam za benzinca takodje jel je hdi malo skup po pitanju odrzavanja. Inace moj Shef vozi taj 1,4 benzin i stvarno je 3 godine prezadovoljan i nema nameru da ga prodaje jooj duuugo (kako on kaze) . I i teze je utvrditi pravu kilometrazu za dizelase jel je opste poznato da se dizelasi kupuju da bi se vozili a ne da za 5-6-8 godina predjo kao po dogovoru svih trgovaca 90 i koju hiljadu (kada su u pitanju manji automobili) !!

Comment

• kraljrtg
          CBC Član
          • 12.03.2010
          • 13
          • vrsac

Sad koliko prelazim godisnje je diskutabilna stvar ovaj nas jugic sam vozao 60000km od 1998 od tada je kod mene..A kad budemo uzeli pezoa sigurno cu se vise voziti...I ja sam nekako vise za benzinca,naso ovde jednu 206-icu 2003 1.4 hdi ali kad mi je prodavac rekao da je presla 67000km doslo mi je da ga lupim,sta on misli da sam toliko naivan...auto je jos uvek na probnim tablam uvezen i austrije...

Comment

• gogi11
            CBC Senator XXL
            • 26.10.2009
            • 790

Hm.... pa to je bas retkost da su ta kola pa jos i hdi presla toliko malo, da se razumemo ako je to prava km onda trgovci i ne gledaju tada da skrivaju ili bacaju servisne knjige vec naprotiv masu njima , naravno ako je iz austrije uvoz onda mozes i da u opvlascenom servisu pogledas tj proveris podatke ili-ti servisnu istoriju.
            Retkost su te kilometraze za dizela ali nije ne moguce , no tada kada su i trgovci kolima sigurni u to stavljaju mnooogo vise cene tj u mnogome odstupaju navise od prosecnih cena a i logicno je jer auto to godiste sa tom km ne moze ni preko da kupi za male pare , nema sanse , ipak je preko kilometraza najmerodavnija za cenu auta !!
            Imas na p.p sam ti poslao neke predloge za 206-cu

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

Za dizela 30-50.000km pomnozis sa brojem godina i dobijes orijentacionu kilometrazu...za tvoj konkretan primer 30*7=210.000km...mozda je presao i 267k km ali 67.000 nije sigurno...veliki servis u ovlascenom servisu je 500e,ima problem sa podloskama dizni,ide odlicno i malo trosi...nema plivajuci zamajac...koliko sam zakljucio ti godisnje prelazis 5.000km,tako da mozes opusteno benzinca bez tng-a...

Comment

• franky
                CBC Član
                • 09.03.2010
                • 22
                • beograd

Ja sam vozio novu 206-cu (2002-2006) i presao sa njom 100.000. Benzinac 1.4. Ja sam takvih problema imao sa tim autom , a evo prenosim ti tekst sa jednog foruma (tj. maila)koji sam postavio. Po meni bezi od njega kao djavo od krsta:

"evo pokusacu ukratko. 206-cu smo vozili samo ja i supruga, uglavnom ona, sluzbeni je auto i nije se stedelo na odrzavanju. Cim se nesto pokvari ili postoji neka sumnja odmah je isao na servis, jer se dosta putovalo sa njim, a privatno smo vozili i decu.

Auto sam nov preuzeo u Djelmasu i prekidac za zmigavce (dole pomenuti) se polomio na predjenih 280 KM (!!!). Isti se slomio ponovo na nekih 57.000, a zatim i na 95.000 (ako se dobro secam). Nov kosta 19.000.
                Ja sam takodje imao problema sa termostatom, pa mi je tom prilikom i prokuvao, sto je posle dve godine rezultiralo ravnjanjem glave i zamenom dihtunga, jel da kako to sve ide.
                Inace da mi curi ulje smo shvatili kada su mi sredjivali kocnice (pa su ga podigli) jer nisam uspeo da prodjem tehnicki (prilikom cetvrte registracije).
                Ni jednom nisam uspeo da sastavim dva tehnicka pregleda bez odlaska na neku popravku. Lezajeva na tockovima sam promenio nekoliko puta. Sirena mi je crkla na 5.000 km. Dva puta sam menjao spaner kaisa (2700 i 5.600 km). Menjao sam sve poluge za otvaranje vrata, ukljucujuci i gepeka. Svaki put na servisu su otvarali srednju tablu i menjali neku od sijalica. Sijalice farova na tri meseca, bez obzira na marku. Zadnji lonac auspuha na 45000.
                Kada se prisetite da je tada garancija bila godinu dana (citaj: oko 20000 km), mozete misliti koliki su troskovi odrzavanja. A sad ono najbolje:
                Na oko 67 000 je pocela da mu se pali zuta lampica, onaj motorcic (nadam se da je jos niste primetili) i auto je poceo da se gasi(jednostavno mu je prilikom saltovanja brzine bilo na visi stepen ili nizi, kazaljka broja obrtaja padala direktno na nulu). Prvo su nam rekli da je sve u redu (verovatno su uradili neki restart kompjutera). Kada smo ga doterali drugi put, sumnjali su na vodu u benzinu. Kada sam ga preuzeo, stigao sam do sajma kada se ponovo ugasio, pa sam se odmah vratio. Rekli su nam da je kompjuter ubrizgavanja goriva. Cekali smo deo dve nedelje, posle tri dana je pocelo sve povovo (nocna mora). Zatim sam vratio auto na servis i kontaktirao Pezo u Francuskoj (vidno iznerviran) gde su mi ljubazno objasnili da ce me neko vec zvati. U servisu mi objasnjavaju da je crkao i glavni kompjuter i da treba da stigne svaki dan. Dve nedelje. Popravka 1.200 eura. Onaj francuz se javio posle dva meseca i objasnio mi da mu se javim ako budem imao problem iste prirode i da me nece nista kostati, a ja sam njemu rekao nesto na nasem...cisto da me ne razume.
                Mnogi mi kazu da je taj moj auto bio neki baksuz ili cak da sam ja baksuz... Ipak moja drugarica je kupila isti. Njen muz je jednom izleteo sa puta jer navodno volan nije slusao. ni ja mu nisam verovao (mislio sam da ga je malo "nagazio"). Ali posle nekoliko dana se i njoj desilo i to sa detetom u kolima !!!! Srecom u gradu pri maloj brzini. Zamisli na putu pri 140 !? Nesto je otkazala letva volana, tako nesto, odmah su ga prodali.

Firma u kojoj ja radim ima 9 PARTNER-a. Non stop se kvare, ima i cudnih kvarova a zakaivanje servisa ide uvek preko veze, kao i "guranje" popravki. Trosak uzasan.
                MPC (kum) u voznom parku ima sve tipove pomenute firme i takodje imaju problema sa njima.
                Sve u svemu moje lose iskustvo delim sa svima koje znam i ne znam. Iskreno se nadam da vi nemate vecih problema od ovih sto ste pomenuli. Slazem se sa Vama da je on udoban, brz, startan, odlicno lezi u krivinama, odlicne kocnice. Zaista moze da se uziva u ostrijoj voznji. Sa te strane svaka cast."
                Evo juce smo oterali sluzbeni beeper, jer mu "preskace "volan, ej bre???!!!
                Nadam se da ces promeniti odluku i kupiti nesto bolje i zahvlnije.

Comment

• kraljrtg
                  CBC Član
                  • 12.03.2010
                  • 13
                  • vrsac

Nudi mi se 206-ica od poznanika 2000g 2.0 hdi to im je bio drugi auto u kuci tako da je samo sluzio za voznju po gradu ima predjenih pravih 104000km.Ja bas nisam nesto oduevljen tim ali znam da je malo vozen i odrzavan redovno,malo mije velika kubikaza...Nisam jos isao da ga lepo pogledam,mada su me vozili pre par godina u njemu...A i cenu mi jos uvek nije saopstio...

Comment

• gogi11
                    CBC Senator XXL
                    • 26.10.2009
                    • 790

eto vidis , desi se neka serija koja je falicna ali dobro ne treba odmah generalizovati, ja znam dosta primera gde ljudi nisu imali nikakvih problema od gore navedenih, menjali su lezajeve zbog ishabanosti , jedan jeste menjao rucicu za otvaranje vrata ... tako neke sitnice .
                    Mislim da je to ok auto ali eto moguce je da kod nas uvaljuju neke skart serije (mislim na prodaju novih auta) , mi smo u svemu deponija za skart pa i za auta.
                    Inace nesto se slicno desavalo i sa nekim renoima klio pre svega pa i megan (novi , kupljeni u Srbiji) tako da nije to jedino slucaj sa 206-com ali opet ponavljam ne treba generalizovati, da je vecina 206-ca takva ne bi ih proizveli i prodali na milione u celom svetu. Losa serija jbga ... eto na zalost nekoga je bas kostalo.

Comment

Working...
                    X