hyundai

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • astralink080
    CBC Član
    • 20.06.2007
    • 20
    • Beograd

Kia daje, 7 godina odnosno do 150.000 pređenih kilometara. Garancija za prvih pet godina pokriva celo vozilo (tzv. ?bumper to bumper warranty?) dok poslednje dve godine garancije vaze za pogonski sklop. Da imam para uzeo bi ga bez razmisljanja. Kaze mi jedan drugar koji mnogo prati te stvari da je opeglao golfa 5-icu i to na nemackom testu

Comment

• astralink080
      CBC Član
      • 20.06.2007
      • 20
      • Beograd

@civi; Kako ti se pokazo auto u voznji. Jel mozes da ga uporedis sa corsom, fiestom, puntom ili yarisom, posto sam njih vozio a getz-a nisam...

Comment

• M.J
        CBC Početnik
        • 03.07.2007
        • 4

Pošto planiram kupovinu Hyundai Accent,reših da se priključim diskusiji.Kakav je Accent od 1500 kubika,od kojeg godišta zadovoljavaju EURO 3 normu,i za koliko para može da se nađe u inostranstvu ????
        Čitao sam po raznim forumima da su odlični i vrede više od cene koju imaju.

Comment

• RedboX
          CBC Senator XXL
          • 28.11.2006
          • 1537
          • Novi Beograd

Mi smo u firmi imali dva accenta 2004 godista i na oba su posle 35kkm morale da se menjaju karike izgleda bila losa serija motora pa su trosili ulje posle toga nista.
          Inace auti su 1.6 benzin 90konja i dobro vuku idu 170 bez problema. Mada su stvarno jako podcenjeni jer im cena sa godinama drasticno opada. Tako da se vani moze naci verovatno jako jeftino.
          I don't care if there are no user serviceable parts inside... I'm going in...

Comment

• Wiz
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3104
            • Nish

Meni se svidja Santa fee za koliko moze se najde ovde nov

Comment

• M.J
              CBC Početnik
              • 03.07.2007
              • 4

Neverovatno da posle 35 000 km riknu karike,pa to se ne dešava ni na Yugu 45.

Comment

Ja radim sa japancima, tako da o kvalitetu, ispred je nemackog...

Vozim Elantru 1.6, i mislim da ti je to best buy...
                Za manje od 6000 eur, kupis limuzinu, koja ide pristojno, izgleda fino,
                udobna je, ima mesta itd..

Jedino me nervira sto nemam ABS, ali to je vec mana GL opreme za nase trziste...

Cale vozi Santa Fe, prezadovoljan.
                Ja prezadovoljan.
                Imali smo Kiu Pregio kombi, prezadovoljni.

Svima ostalima, ako uzimate, uzmite Getz 1.3(ili novi 1.4), optimalan izbor za njega.

Accent?Dobar i pouzdan auto, ona situacija sa karikama je retka, jako retka, u globalu, delovi su povoljni, lepo idu, a kvalitet se mnogo poboljsao,
                u odnosu na prve verzije Accenta...

Novi Santa fe ti je preko 30000 evra, skup ali vredi..

Accenti 1.3 i 1.5 je mala razlika, pitanje je da li mislis na 1.5 benz ili 3 cilindra dizel?
                Ako neko uveze iz Amerike Accent, onda ima i 1.6 motor...

Uf, umorio sam se, pitajte ako vas jos nesto zanima..

Inace, teca mi vozi getza 1.3, i jedino sto je bilo ludo skupo je filter za klimu, ali sada su napravili i druge kopije, pa mu sada nabavljam jeftinije nego sto je placao u ovlascenom servisu(100 evra).

Kia C'eed ima sedam godina garancije na nasem trzistu, prvo je bilo 5, ali su produzili, ali ipak nije skroz ista garancija kao u Evropi.

Accent ne spada tehonoloski u njegovog blizanca, vec novi I30, a novi Hyundai imaju 5 godina garancije....

Comment

• Flavio
                  CBC Senator XXL
                  • 13.06.2006
                  • 1926
                  • 012 Centar
                  • KaraWagon 1.4T.Spark

Originally posted by TRIO_driver
                  Uf, umorio sam se, pitajte ako vas jos nesto zanima...
                  Da neznas koje ulje za motor ide u Hyndai Accent 1.5 12V,benzinac,'97.god.?Sta je fabricka preporuka,marka,vrsta,gradacija?
                  Tnx .

Comment

Sipaj mu 10W 40, polusintetika, to mu sipaju i u servisu, a i uzimaju kod nas.

Koji je proizvodjac fabricki, ne znam, to proguglaj, ali ja preporucujem Mobil 1.

Bitna ti je gradacija i da ti je polusintetika...

Comment

• mishio
                      CBC Senator XXL
                      • 29.05.2007
                      • 1204

trio a dal je moguce da po mobilovom katalogu za santa fe onaj '04 2.0crdi pise mineralno ulje da ide ??? nekako mi to tesko da poverujem

Comment

Originally posted by mishio
                        trio a dal je moguce da po mobilovom katalogu za santa fe onaj '04 2.0crdi pise mineralno ulje da ide ??? nekako mi to tesko da poverujem
                        Ne, ne, nikako, jesi lud!?

Sintetika, ili jos bolje, imas ulje bas za diesele nove generacije..

Comment

• dragan_mitic78
                          CBC Početnik
                          • 21.09.2008
                          • 1
                          • Beograd

Da ne otvaram novu temu ... ubacicu ovde, ipak je u pitanju je Hyundai.
                          Kupio sam Hyundai Accent 1.5 CRDi, presao 95.000, star 4 godine.
                          Auto super izgleda i spolja i iznutra, nema nikakvih ostecenja na karoseriji, nije bio udaran, a u unutra je sve perfektno ocuvano. Inace nije nesto ekstra lep (mislim kao model) ali posto sam ga uzeo da mi posluzi vise kao porodicni auto nisam tome ni davao veliki znacaj. U voznji se ponasa odlicno i tu nemam primedbi, osim sto je dosta bucniji od Toyota Corolle d4d koju vozim po potrebi na poslu.

Posto se totalno ne razumem u automobile, svi su mi preporucili da ga odvezem u servis (sto sam i uradio i odvezao ga u zvanican Hyundai servis) i zamenio sam kaiseve, filtere, ulja ... Ono sto me brine je sto su mi rekli da kad su radili dijagnostiku su uocili neki problem sa pumpom i preporucili da je pogleda majstor za pumpe. Oni samo rade ugradnju novih (a to kosta 800-1000 eur) a popravka ove ce me kostati kazu oko 200-300 zavisi od toga kakav problem bude bio. Preporucise mi Moravcevica kod plavog mosta... videcu... nadam se da me nece kostati previse... Inace auto normalno pali i normalno radi bez ikakvih problema, ja ne mogu da uocim da nesto ne stima. Da li mogu po nekom zvuku ili po bilo cemu drugom da prepoznam los rad pumpe?
                          Pretrazih forume u vezi Bosch pumpi, vidim da zavisi od vrste auta (i pumpe verovatno) cena popravke... Molim za komentare, savete...
                          Unapred hvala

Comment

Working...
                          X