Šta kupiti oko 8000e?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ji 4Tze
    CBC Senator XXL
    • 04.05.2006
    • 806
    • bg
    • Honda CR-V 4WD

Re: Šta kupiti oko 8000e?

Octavia A5 drži cenu. Kad sam tražio auto za sebe, Weltauto je imao 2 od grand kafe ranije za tu neke slične pare, možda malo manje.
    Bila je i jedna siva metalik (ne BG, toliko se sećam), isto 1.6 MPI

Comment

• Vlada_nbgd
      CBC Senator XXL
      • 11.09.2005
      • 1066
      • Novi Beograd/Topcider
      • ford focus sport pack

Originally posted by Eon
      Bio da gledam auto. Čovek me je lagao preko telefona, uživo... Corolla je udarena i napred i pozadi. Napred branik i maska nikako ne leže i odstupaju oko 1 cm, farovi su mu puni vode, u motornom prostoru je haos, možda ne zbog kilometraže nego pakovanja. Ako je samo prvi put otišao u ovlašćeni servis, a posle sve kod Pere... Ma užas!
      Steta,a i ja sam zaboravio gde zivimo..
      FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Originally posted by Eon
        Imam dva majstora koji se potpuno ne poznaju i iz različitog su miljea. Imaju različite preferencije što se tiče kola, ali obojica pričaju isto, a to je:

Ne kupuj Micubišija, to ti je kao evropski FIAT, ali mnogo skuplji za održavanje. Teže se prodaje od SAABa

Ne kupuj Nissane od 2000 god, to ti je kao neki egzotični Reno, ali mnogo kvarljiviji, teži za održavanje, sa bržim gubitkom vrednosti

I jedan i drugi se teško prodaju, brzo gube na vrednosti, nema baš mnogo aftermarket delova, pa čak ih nema mnogo ni placevima polovnjaka. A to je merilo svega navedenog.

O lepoti neću ni da pričam.
        Kratko i jasno, menjaj majstore ako su imu Mitsu i NISSAN kvarljiva roba, pri tome losiji od FIATA I RENOa.Jel neko od njih posedovao neki od tih automobila ili je samo cuo?Da ne vozim i odrzavam jednog,pa da mi prica neko.Naslusao sam se i ja takvih prica i sad samo mogu da se nasmejem na takvu notornu glupost...Kako hoces, tvoje su pare.Moj savet je bio u smeru kako za sto manej para dobiti sto vise automobila.Uvek mozes kupiti Passata ili Vectru i misliti kako si super prosao,jer to je ipak nemac!?...Cinjenica je da alternative postoje i da moze da se dobije vise...Dobar auto uvek nadje kupca,ma koje marke bio...Nadji sto bolji primerak i uzivaj, ionako je sve sada konfekcija i nije napravljeno da traje ne znam koliko...

Comment

• slavke1976
          CBC Član
          • 21.10.2007
          • 30
          • Subotica

Slazem se sa Corsom.
          Nissan su bas dobri automobili, ne znam zbog cega su im cene nize od konkurencije.
          jest da poneki nisu bas lepi na izgled ali zato se jako retko kvare. Pod uslovom da se redovno odrzavaju u ovlascenom servisu.

Comment

• Eon
            Moderator
            • 10.03.2005
            • 4225
            • Beograd-NBG-44
            • Superb 2.0 4x4 DSG

Overspeed se potrudio na pretresanju tržišta i stvarno to uvek majstorski traži. Ali neka od tih vozila su već prodata zbog povoljne cene, jbg!!!!

Danas krećem u golgotu zvanu novo obilaženje, a definitivno sam siguran da će to biti vozilo koje može lako da se utopi sutra, kao Toyota, Honda, VW, Škoda, Opel, Peugeot, a od Fiat Crome odustajem.

Jedan od gorepomenutih majstora ima servis sa 5 dizalica, gde se dnevno popravi brdo vozila i jako je poznat. Servisira sva vozila sem Lade i Zastave i njima sličnih. U tom servisu održava kako on kaže bar 10 Mitsua i preko 20 Nissana i umire od smeha na to da mu ne verujem. Pošto me vrlo dobro poznaje, zna da ću se mnogo nervirati sa Renaultom, Peugeotom, Mitsuom, Fiatom, Nissanom,..., mada je on za nekog francuza jer je i sam nekada radio u Francuskoj u ovlašćenom servisu. Na kraju krajeva ova dva pomenuta japanca nisu ni tako likvidna, što mi je jedan od faktora.

Kada bi cene bile ujednačene ne bih se ni mnogo dvoumio i prvi izbor bi mi bili Honda, VW, Toyota, pa možda i Opel. Ostalo ne bih ni pogledao. Vozio sam dosta vozila što mojih ličnih, što službenih, što ženinih službenih i osećaj u evropskim vozilima je uvek za nijansu bolji od japanaca, sem Honde. Honda poseduje sve što treba, ali su cene polovnih vozila do nebesa, a izbor siromašan.
            Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
            Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Gomi
              CBC Član
              • 16.02.2009
              • 27
              • Novi Beograd

Možda ovako nešto: http://www.polovniautomobili.com/ogl..._avensis_vvti/. Kupljena u Beogradu, prvi vlasnik, plin atestiran (bar tako piše). Ja sam razmišljao o tom primerku, al' ne znam kako se kreću cene održavanja i delova za Japance, pa se ipak nisam odvažio da odem i lično je pogledam.

Ako postavljač teme i nije zainteresovan, kažite bar meni šta mislite da li bi Toyota Avensis iz te godine i sa tim motorom bila dobra kupovina, kao i koliko su njeno održavanje i delovi skuplji nego za recimo Citroen C5 ili neki drugi evropski auto (prvenstveno mislim na Francuze).

Comment

• Eon
                Moderator
                • 10.03.2005
                • 4225
                • Beograd-NBG-44
                • Superb 2.0 4x4 DSG

Za 1500 eura više već imaš sledeću generaciju, a i ono sa kasko ratom mi nije jasno!

Comment

• Chubbs
                  Everybody lies
                  • 29.01.2006
                  • 5807
                  • Novi Sad
                  • Audi A6 1.8T

pa placas kasko na rate
                  You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
                  Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
                  Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Gomi
                    CBC Član
                    • 16.02.2009
                    • 27
                    • Novi Beograd

Originally posted by Eon
                    Za 1500 eura više već imaš sledeću generaciju, a i ono sa kasko ratom mi nije jasno!

Pretpostavljam da je čovek ugovorio kasko osiguranje za taj auto, ali ne u jednokratnom iznosu, nego na rate, pa onaj ko kupi njegov auto mora na sebe da preuzme i tu obavezu plaćanja kasko rate osiguravajućem društvu, jer na kupca prelaze i svi tereti koji na vozilu postoje. Pitanje je samo na koliko meseci je ta obaveza ustanovljena.

Comment

• Eon
                      Moderator
                      • 10.03.2005
                      • 4225
                      • Beograd-NBG-44
                      • Superb 2.0 4x4 DSG

Da se mi vratimo na moje pitanje. U svakom slučaju, ja ne bih bacao pare na kasko za tu Corollu!

Comment

• Gomi
                        CBC Član
                        • 16.02.2009
                        • 27
                        • Novi Beograd

Nije Corolla, nego Avensis, al' nema veze.

Vratimo se... Evo, gledao sam ovu Vectru iz 2005. godine (http://www.polovniautomobili.com/ogl...ectra_19_cdti/. Prodaje je jedan čikica iz bloka 44 (zgrade iza Piramide). Kaže da mu trebaju pare za legalizaciju, a inače ima još jedan auto. Drži je u garaži. Fino je očuvana. Kupljena u Autoprometu kao nova, tu i održavana (ima urednu knjižicu). On je prvi vlasnik. Dao bi je za nekih 9.000 do 9.500€, po mojoj proceni. Jedino obrati pažnju na kvačilo (visoko hvata i papučica trese). Prodavac kaže da nije primetio ništa čudno, a ja sam prilično siguran da tu nije baš sve OK, al' ti koji voziš Vectru ćeš najbolje znati.

Comment

• -Miloš-
                          CBC Senator
                          • 16.12.2007
                          • 269
                          • Beograd, Karaburma
                          • yugo tempo 1.1

Možda prevelika kilometraža al opet nije loš izbor.

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ord_sport/ ?

Comment

• Gomi
                            CBC Član
                            • 16.02.2009
                            • 27
                            • Novi Beograd

Svojevremeno sam čitao da Accord hoće da popije i 12 litara benzina u gradu. Mislim da je to ipak previše. A da je lep auto, lep je.

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Peugeot 406 2003-2004god.Velik,udoban,jos uvek lep i atrakitvan.Proveren model po pitanju kvaliteta,bez vecih mana.Ima veliki izbor motorizacije a i ostace ti neki dinar od tih 8k

Comment

• Milorad90
                                CBC Senator XXL
                                • 26.07.2007
                                • 975
                                • Beograd

@Gomi

A koliko treba da trosi 2.0 benzinac sa 155 konja? 7l lagane voznje a 8 kad ga gazis?

Comment

Working...
                                X