Kupovina 307 SW

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LaMar
    CBC Veteran
    • 01.03.2006
    • 140
    • Beograd

Re: Kupovina 307 SW

Da se ispravim, sto se tice cukanja sigurno jeste jer soferka nije orginalna i ima neke ostatke lepka, kao neki crni silikon (mada ja nisam video da postoji crni), ispod soferke do brisaca. Izgleda da su je lose namestili pa je pustala ili sta vec. Od opreme nema kozna sedista a ni grejanja sedista, i nema treci red koji bih ja ugradio. To je to, ostalo je OK, vozio sam ga malo i vuce kao lud pod opterecenjem a namerno sam cimao vise i nije prijavljivao greske. Sutra bih otisao da mu uplatim probne table i da ga oteram na servis ali ne znam gde. Jedini konkretan sto mi je savetovan je taj Partner, u Verano sigurno necu jer sam citao da su mnogo losi majstori tamo, ako bih imao jos neki u izboru u BGu bilo bi lepo da ne vucem lika iz Kragujevca za 10 minuta posla da gubi ceo dan. Ako krsi pravila i spada u reklame moze i na private

Comment

• mrki
      CBC Senator XXL
      • 08.11.2006
      • 550
      • nis, serbia

to sto je soferka menjana ne mora nishta da znaci.
      ja sam na novom autu na 30 000km menjao shoferku jer i najmanje kamencic pri velikoj brzini na auto putu moze da ti napravi stetu.
      auto nikada lupan ni zagreban.

Comment

• Gomi
        CBC Član
        • 16.02.2009
        • 27
        • Novi Beograd

I ja na šajbni imam oštećenje od kamenčića koji me je pukao na autoputu, a nisam lupao auto. Sad da zamenim šajbu, svi bi sumnjali u moju priču.

Nego, evo i ja tražim povoljne servise za pregled Opela. Ovlašćeni deru (od 3.000 do 5.000 dinara), a nemaju mesta do iza praznika, al' zato specijalizovani (ne i ovlašćeni) servisi uzimaju manje (oko 1.000 dinara) i pristaju da nas uglave u raspored ako je hića. Ista ti je priča i sa tim "Panter" servisom za Peugeot. Specijalizovani su, imaju dve prodavnice delova i ljudi ih hvale. Mnogi i Citroene održavaju kod njih (tako sam za njih i saznao).

Srećno!

Comment

• mrki
          CBC Senator XXL
          • 08.11.2006
          • 550
          • nis, serbia

auto partner iz karlovaca sremskih ti je jedan od najboljih servisa za citroene.

Comment

• CikaKure
            CBC Senator XXL
            • 14.08.2005
            • 668
            • Beograd

Evo ja kudim Panter. Kudim i Verano. Mrzi me da pišem ponovo, pročešljajte po forumu.

Comment

• Gomi
              CBC Član
              • 16.02.2009
              • 27
              • Novi Beograd

Obrati pažnju, ako taj 307sw ima xenon svetla da moraš imati uredjaj za pranje istih i automatsko ili ručno podešavanje. Zapravo, ne moraš još, al' ako bude usvojen sadašnji nacrt Pravilnika o tehničkim uslovima, moraćeš to da imaš. Ja sam tek danas za to saznao.

"НАЦРТ

П Р А В И Л Н И К
              О ПОДЕЛИ МОТОРНИХ И ПРИКЉУЧНИХ ВОЗИЛА И ТЕХНИЧКИМ УСЛОВИМА ЗА ВОЗИЛА У САОБРАЋАЈУ НА ПУТЕВИМА

Члан 51.
              У случају да је возило опремљено обореним светлима са гасним извором светлости обавезан део опреме је и уређај за чишћење фарова.
              Возила категорија М и N ( То су путничка возила, бусеви и теретна возила, a мопеди, мотоцикли, четвороцикли су категорија Л)* морају имати уређај за нивелацију снопа главних светала у складу са захтевима једнообразних техничких услова. Овај уређај може бити са ручним или аутоматским подешавањем. У случају да је возило опремљено обореним светлима са гасним извором светлости овај уређај мора бити аутоматски.
              Возило може имати фарове са динамичким праћењем вожње кроз кривину и то за серијски произведена возила након 31.01.2003. године, а за остала возила уколико постоји Уверење Агенције за безбедност саобраћаја."

Comment

• LaMar
                CBC Veteran
                • 01.03.2006
                • 140
                • Beograd

Ma to sam znao, u sustini za bilo koju prepravku na vozilu sada vec polako uvode ateste i uslove koji se moraju ispostovati. Ja sam totalno za to ali to je neka druga tema.
                Ono sto me sada najvise zanima je dobar dijagnosticar koji ne dere kozu i moze da primi posao kada mu se donese. Ipak bih uzeo te probne tablice, vlasnika auta kaze da je to ispod 4000 za 24 sata ali da se mora tacno navesti ruta kojom ces se kretati pa ako tamo stoji Beograd - Kragujevac a mene policija zaustavi u Vojvodini pise se kazna. Izgleda da sutra idem po njega, rado cu baciti neku sumu na tablice i na pregled dijagnostike ali samo ako nema problema sa motorom i elektronikom. Znaci opet, neko ko zna taj posao verovatno moze taj auto lepo da pogleda i da da procenu elektronike i motora ALI da pri tom ne poznaje vlasnika placa pa da naliva vodu na njegovu lubenicu

Comment

• Gomi
                  CBC Član
                  • 16.02.2009
                  • 27
                  • Novi Beograd

Molim te da kad obaviš to sa probnim tablicama, napišeš ovde do detalja kako se, šta i gde radi i koliko košta, jer i mene isto čeka.

Comment

• LaMar
                    CBC Veteran
                    • 01.03.2006
                    • 140
                    • Beograd

Za sada ti mogu reci da se one vade u AMSS i da mogu biti od 1 do 15 dana. Vise o tome hocu napisati ako ti znaci, naravno.

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Sto se tice Xenona,ako su fabricki onda sigurno ima prskalice i auotmatsku nivelaciju farova.Sto se tice Verana,za svaki propust koji naprave,majstori budu kaznjeni a vama svakako nadoknadjena steta a kvar otklonjen.

Comment

• CikaKure
                        CBC Senator XXL
                        • 14.08.2005
                        • 668
                        • Beograd

Moram napisati par stvari koje mi odma padaju na pamet:
                        - Gorane, ne znam da li radiš u Veranu ili ne, i da li imaš ikakve veze sa tom kućom, da se odmah ogradim od eventualnih nesporazuma.
                        - Iz perspektive mušterije, ja nemam ništa od toga da li majstor bude kažnjen ili ne za svoj propust u situaciji kada ga načini, pa to uzrokuje da auto mora da se zadrži duže na servisu par dana, ili zbog lošeg dijagnostikovanja ne otklone to što je problem, pa se onda ide dalje u nagađanje ili u slučaju pronalaženja kvara dvonedeljno čekanje na isporuku dela.
                        - Iz perspektive mušterije kojoj se pokidaju žice na tastaturi za unošenje koda, i koja uspe da ih nekako poveže i nekako upali auto, čekanje na servisnu intervenciju u trajanju od 10 dana je malo promašeno (neko je tamo trebao da poveže par žica po šemi koju ima, ali eto, nema se slobodnih termina 10 dana). I onda nekako dođeš do toga da se počne povezivanje par žica, pa te tamo pitaju da li znaš koji je kod, jer ako ne znaš, neće moći da se upali auto i mora novi kompjuter, i to opet traje 15 dana, i košta X para... Pa ako sam dovezao auto, verovatno znam koji je kod, i ako im kažem koji je, neka ne peru unapred odgovornost za svoje, kako kažeš "propuste koje naprave".
                        - "Ako nije ovo, onda je najverovatnije kompjuter" mi je jedna od omiljenih rečenica.

O lageru rezervnih delova i maloprodaji istih, ne bih sad da pričam, jer to nije tema, a i pisao sam već...

Comment

• LaMar
                          CBC Veteran
                          • 01.03.2006
                          • 140
                          • Beograd

Iskreno, i ja sam cuo samo lose komentare na poslovanje Verano servisa i ne planiram da vozim auto u isti jer su me dosta zaplasili i sa cenamam (to sam proverio telefonom) i sa problemima pri servisu i neposlovnoscu. Takodje, iskustvo drugih ljudi koji dugo godina voze samo Peugeot je da odem u neke druge (necu ih reklamirati) servise koji imaju orginalne delove na lageru. Prostom proverom cene velikog servisa i sta sve obuhvata, koliko traje i slicnih pitanja sam utvrdio da u Veranu i nisu bas strucni i poslovni i to me je najvise odvratilo od njih. Ne planiram da vozim auto kod nekog majstor Krpe ali mi je cekanje od 15 dana na dijagnostiku prosto neprihvatljivo, tako da sam nasao kompromisno resenje u vidu servisa koji daje garanciju na deo i sve ostale kvarove koji njihova popravka prouzrokuje a pri tom za duze popravke daju i njihovo vozilo na koriscenje.

Comment

• CikaKure
                            CBC Senator XXL
                            • 14.08.2005
                            • 668
                            • Beograd

Cene rezervnih delova u Veranu nisu bile tema o kojoj sam diskutovao, govorio sam samo o servisu. Cene delova su posebna priča, kao lager koji postoji u Veranu, i o tome kako se vrši maloprodaja, kao što sam već rekao.

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

Kada sam kupovao auto terao sam u Hit auto i nisam zadovoljan. Očekivao sam makar izveštaj šta je kontrolisano i u kakvom je stanju, nisam čak ni fiskalni račun dobio ( da mi nije tanji novčanik zapitao bih se da li sam uopšte i bio u servisu ). Majstor izašao i rekao sve je u redu, a sutradan crko amortizer i nikom ništa. " E ja bih takve obeležio za čitav život " - kako kaže Mija Aleksić u " Tesnoj koži "

Comment

• Gomi
                                CBC Član
                                • 16.02.2009
                                • 27
                                • Novi Beograd

LaMar, šta bi? Kupio?

Comment

Working...
                                X