rover 25 ili megan 1.6?

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • spaghetti
    CBC Član
    • 26.09.2008
    • 35
    • Pozarevac

rover 25 ili megan 1.6?

pozdrav,
    zanima me auto iz naslova, tj mog brata...nisam bas upoznat kakvi su ovi roveri, pa ako ima neko neko iskustvo, preporuku, savet, dobro bi mi dosli. konkretno ga zanima rover 25 sa motorom 1.4. vizuelno odlicno izgleda, bas privlacan na oko...kako se poazao u praksi? cene su koliko sam video od 3500-4500e.

hvala unapred na savetima.
  • Franjo
    Banovan
    • 14.08.2009
    • 2831
    • Inđija - Beograd
    • Renault megan II res

Re: rover 25?

Izvanredan autić! Moj 414i koji trune u Šapcu na carinarnici služio me dve godine samo tako! Napuni i vozi! 2.000-to godište razlika samo u karoseriji osnovni tip 400. Motor 1.4 sa dve bregaste i automatskim španerom (razlika u zupčastom), u kombinovanoj vožnji do 6l bmb. Na tehničkom mi je rečeno, da se radi o hondinom motoru!

Najviše ih dolazi iz Italije (spagheti), pa obrati pažnju na legalnost, jer su u mom slučaju falsifikovali sve od reda. Ovo iz razloga, što zbog carinskog prekršaja, mogu da oduzmu vozilo i pet godina nakon uvoza, jer je to rok zastare.

Traži kompletnu dokumentaciju i obavezno orginalnu servisnu knjižicu.

Comment

• spaghetti
      CBC Član
      • 26.09.2008
      • 35
      • Pozarevac

evo sad pricam sa bratom, gledamo po netu, koja je razlika izmedju 214 i 25-ice? i jedan i drugi motor su mislim 1.4dohc...da li je 25 samo redizajnirani 214? autic mi izgleda bombonica i bas zbog te saradnje sa hondom tih godina mi se svidja, pord naravno odlicnog izgleda.
      e da, cene odrzavanja...koliko se krecu onako okvirno? veliki servis, mali servis, potrosni materijal. video sam na netu da dosta radnji koje rade japance imaju u ponudi i rover.

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Rover 200 je izradjen na istoj platformi kao i Hondin model Concerto, a što se motora tiče u Roveru serija 200 i 400 bili su ugradjivani samo Hondini 1,6-litarski motori u dve verzije snage, sa 108 i 125 KS. Dakle jedini Roveri koji mogu da imaju Hondine motore su oni sa oznakom 216/416.
        Motori zapremine 1,4 l i 2,0 l kao i 1,6-litarska verzija K motora su Roverov, odnosno proizvod njegovih sestrinskih kompanija, dakle nisu Hondini. To su serije K motora (1,4 i 1,6 litara) odnosno M i T serije (2,0 litara) i svi oni su domaći britanski proizvod i sa Hondom nemaju nikakve veze.

Inače Rover 25 je facelift verzija serije Rover 200, ista šasija uz odredjene izmene na vešanju, opremi, kao i svežiji, moderniji izgled. Oko održavanja ne znam i ne bih, ali to nije poenta... Poenta je da, po mom mišljenju, ovaj auto ne vredi onoliko koliko si napisao, odnosno po meni postoje mnogo bolji automobili za te pare. Rover je firma koja je otišla u istoriju, ne znam iskreno ko uopšte proizvodi delove za te modele ali mogu da zamislim kakvog su kvaliteta i ko ih sve "potpisuje". Pad vrednosti mislim da je jedan od većih od svih mogućih brendova na tržištu, a ni po pitanju pouzdanosti ovi automobili se nisu baš proslavili. Možda se nekome neće svideti ovo što pišem ali to su činjenice i ja sam pokušavam da ti skrenem pažnju na neke stvari pre nego što iskeširaš svoj novac, jer posle j.... nema kajanja

PS. Ako te već oduševljava saradnja Rovera sa Hondom, što apsolutno razumem, zašto onda ne ideš na "pravu stvar" i kupiš Hondu? Za novac koji si naveo, možeš da nadješ sasvim pristojne Civice a mislim da nema potrebe da pišem šta je Honda za Rover... Primera radi, evo ti link dole, ovaj model sam slučajno našao, naizgled u super stanju, fina oprema, iz uvoza, uklapa se u budžet koji si naveo za Rovera... Možda je koju godinu stariji od 25-ice ali ovaj Civic ima da sahrani tog Rovera jedno 3 puta i da opet ostane neki kusur od njega

Srećno u izboru i bez žurbe.

http://www.polovniautomobili.com/oglas3 ... ic_14_16v/
        http://www.bmw.tv

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Svi delovi nabavljeni u Jap-Sun BG: vodena pumpa, zupčasti, španer, filteri (gorivo, vazduh) oko 60 eura (pre dve godine, pa sam zaboravio sumu). Ruke u Inđiji 40 eura. Istovremeno sam zamenio diskove 2x510 dinara.

Prilikom kupovine uzeo sam pogrešne delove, jer sam negde na Netu našao takve podatke za 2000-to godište, pa sam ih vratio i uzeo odgovarajuće. Uzeo sam običan španer i odgovarajući zupčasti, jer je razlika u broju zubaca, a diskove sam uzeo samoventilirajuće, a na vozilu su obični.

Servis sam izvršio pre vremena, jer nisam bio siguran kako je prvi na 97k km urađen. Uradio sam na 134k km odmah nakon kupovine.

Comment

• spaghetti
            CBC Član
            • 26.09.2008
            • 35
            • Pozarevac

jutros bio da pogledam ovaj 214 Si iz smedereva.

po ovom opisu u oglasu nije izgledao lose, ali kad sam otisao tamo druga prica...auto kao preslikan iz franjine price...sabacke table, uvezen iz italije, lik ga vozi na ovlascenje. odmah poceo pricu o legalnosti auta i kao da je to sve super i da je njeu bila frka dok nije proverio. ali dobro. auto je kod njega godinu dana, a prodaje ga zao sto kupuje zenski auto (auto za zenu), peugeot na prvi pogled odmah nedostaci, rasparene gume stare 10 godina motor dimi i na leru, kad se malo da gas dimna zavesa tu sam prestao sa ozbiljinijim zagledanjem, nisam ni hteo da ga provozam, mada koliko sam video ni enterijer nije bas u nekom stanju, izgorena sedista od pikavaca, polomljen retrovizor...cena dogovor, kaze koliko bi dao? ja mu iz zezanja kazem 2000, vidim nije mu svejedno, ne zbog para, vec sto je i njemu jasno u sta se uvalio sa tim roverom...kaze nije problem da se pregleda u servisu i to, ali....nista, potraga se nastavlja, ovaj je bio uz put pa sam ga pogledao...
            @overspeed znam i ja da je honda mama, videcemo, verovatno cemo prosiriti potragu na jos neki model, ne zurimo, polako. uglavnom bitna je klima, jer brat ima bebicu, dolazi u obzir i auto sa tri vrata...e da, cenovni rang je do 4000e max.

svaki savet je dobrodosao

Comment

• pantelijaostojic
              CBC Član
              • 13.11.2009
              • 74
              • Beograd

Ova Honda koja je gore pomenuta nalazi se na placu Com Car.. Vrlo lose iskustvo imam sa tog placa, ne proveravaju kola i nece znati nista da ti kazu o njima (kao nemaju pojma) ako budes isao da ih gledas dobro ali pazi dobro ih pogledaj i obavezno kod maistora sto bi inace uradio sa bilo kojim kolima koje planiras da kupis Srecno sa kupovinom!!!

Comment

• spaghetti
                CBC Član
                • 26.09.2008
                • 35
                • Pozarevac

doslo je do malog zaokreta u zeljama...mogucnosti su iste, ali nova meta je renault megane I 1.6 16v 1998-2001. iskreno, nisam neki ljubitelj francuza, ali ovaj izgleda lepo, 1.6 motor mislim da ima dovoljno snage, cena je u rangu prihvatljive...malo sam prelistao ovaj forum i za neko cudo, nema tema o konkretno ovom modelu, provlaci se kroz druge teme, ali na kratko.

kakvo je vase generalno subjektivno/objektivno misljenje o ovom modelu i da li je dobra kupovina? naravno ako je u dobrom stanju i na sta je potrebno obratiti paznju...trapovi su mu verovatno osetljivi kao i kod ostalih francuza...

unapred zahvalan.

Comment

• Cherokee_NS
                  CBC Senator XXL
                  • 08.02.2009
                  • 802
                  • Novi Sad

Re: rover 25 ili megan 1.6?

viewtopic.php?f=223&t=48882 Ovde imas dosta napisano....
                  Mesto za vasu reklamu, za samo 100 eura mesecno!

Comment

• spaghetti
                    CBC Član
                    • 26.09.2008
                    • 35
                    • Pozarevac

procitao i zadovoljan onim sto sam procitao, tj ima dosta informacija...e sad me zanima razlika izmedju megana prve faze i megana druge faze...koliko vidim motor 1.6 nije iste snage, svetlosne grupe su drugacije, prednji kraj je malo restilizovan...koliko se ova dva automobila u sustini razlikuju?

Comment

• Cherokee_NS
                      CBC Senator XXL
                      • 08.02.2009
                      • 802
                      • Novi Sad

Motor - u fazi jedan su sa 8 ventila, te je snaga manja.... Ali ti motori su neunistivi Mada je drugar skoro imao Megana fazu 1 sa 1.6 16v motorom... E sad ne znam jel to divljacka varijanta neka, ili se stvarno ubacivao, posto je auto 2000. godiste bio, a faza 2 dolazi od 2001. godine, i motori su sa 16 ventila....

Faza 2 ima pocinkovanu limariju.... A mehanika bi trebala da bude ista

Ako naletis kojim slucajem na Megana da ima 2.0 IDE motor, izbegavaj ga u sirokom luku....

Comment

• spaghetti
                        CBC Član
                        • 26.09.2008
                        • 35
                        • Pozarevac

hvala na info cherokee, znaci to je to...razlika je samo u glavi motora i pocinkovanoj limariji, sto i nije malo sto se tice motora, ovaj 1.6 mi deluje kao kompromisno resenje...ne bih nikako slabiji, a ni jaci.
                        bobine su problem kod obe faze? mada dobro, svaki auto ima neku boljku i ne verujem da se moze naci savrsen polovnjak, posebno 10-ak godina star...
                        znam da je ovo pitanje malo otrcano i verovatno bez konkretnog odgovora, ali na sta posebno obratiti paznju? neka skrivena mesta koja kriju velike nedostke?

Comment

• Cherokee_NS
                          CBC Senator XXL
                          • 08.02.2009
                          • 802
                          • Novi Sad

Mislim da ima drugih razlika osim glave kod motora..... Elektronika (sto je i podrazumevano)...

Inace taj 1.6 16v motor (nosi oznaku K4M), je jedan od najkvalitetnijih benzinaca kod Renoa, i mislim da se javlja kod svih verzija Megana (uz sitne dorade), cak i kod ovog novog
                          Pored toga, javlja se u Cliu, Scenicu, Laguni ...

Za bobine ne znam jesu problem kod starijih, ali znam da su problem kod svih 16v motora od 2000. godine Tu je izgleda Sagem zasro domaci zadatak...

A na sta obratiti paznju - nemam pojma.... Najbolje da se pregleda citav auto dobro od glave do pete, i dobro proveriti trapove

Comment

• spaghetti
                            CBC Član
                            • 26.09.2008
                            • 35
                            • Pozarevac

ma dobro, kazem nisam ni ocekivao konkretan odgovor na sta obratiti paznju, ali nikad se ne zna
                            u toku sledece nedelje bi trebali da pogledamo neki, samo da napravim plan da u toku dana pogledamo bar 2
                            cherokee, koliko si ti zadovoljan kao vlasnik tog megana? sta mu zameras? moze neko tvoje objektivno misljenje (koliko li je to moguce? ) za i protiv. mislim ne bukvalno za i protiv, vec prednosti i mane. pozdrav

Comment

Working...
                            X