savet za kupovinu do 3500

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • srle77
    CBC Član
    • 20.01.2009
    • 11
    • Pancevo
    • Renault Clio

savet za kupovinu do 3500

Mene interesuju sledeci auti
    pezo 106, 206
    citroen saxo
    reno clio
    benzin i dizel

E ovako , dobio sam preporuku od prijatelja da uzmem benzinca, jel muke sa dizelima jer kad predju 200000 crkavaju dizne sto je veoma skupo, a retko je naci auto koji nije toliko presao pogotovu sto se kod nas veoma vesto vraca kilometraza
    opet za benzica se jedino isplati ako se ugradi plin, i to prestavlja problem jer ima razlicitih tipova motora pa cene plinskih uredjaja variraju

voleo bi da cujem bilo cije misljenje jer mi auto treba hitno i uzecu ga u skorijem periodu, takodje sam trazio po netu da vidim koliko kosta carina i porez po uvozu auta i to nemogu nigde da nadjem
    koji su motori dobri po vasem misljenju za gore navedene aute
  • gogi11
    CBC Senator XXL
    • 26.10.2009
    • 790
    • Sever Srbije - Novi Sad

Re: savet za kupovinu do 3500

PA evo po meni :
    Za pezo 106 je ok 1,2 benzinac
    za 206 je sasvim ok 1,4 benzinac
    za Saxo 1,4 benzinac ili 1,5 obican dizel
    za Klia 1,4 benzin ili odlicni 1,5 dci
    od svega nabrojano ja bih se licno najpre odlucio za klia sa hvaljenim 1,5 dci motorom mada je on i dosta skup tj trebalo bi ti jos nesto kesha na tvoju sumu da bih kupio dobar preimerak. Kod dizelasha nisu problem toliko dizne koliko turbina (ukoliko je poseduje) cija je reparacija dosta skupa, a vecina kola iz uvoza je ipak presla "malo" vise km. od navedenog (u oglasima) ili prikazanog na satu !!!
    Drugar je za neke stvari u pravu, no benzinac na plin je odlicno resenje ali opet treba i tog benzinca pronaci a da bude u dobrom stanju .

Comment

• legenda
      CBC Senator XXL
      • 28.03.2009
      • 1345
      • Beograd

E ovako 1.citroen saxo 1.1 benzinac 2.peugeot 206 1.4 8v benzin 3.reno clio 1.2 16v...dizeli dci kod renoa su odlicni ali tek kad su reseni problemi sa turbinom i diznama 2004+...1.4 hdi peugeotovi isto dobri ali nenormalno skupi za odrzavanje(veliki servis 500e)imaju problem sa podloskama dizni...da li hoces da auto platis 3500e u inostranstvu ili ovde..ukoliko hoces da kupis ovde iskljucivo benzinci(za dizela nemas dovoljno)...carina je 7.5% ne vrednost vozila placenog u inostranstvu,pa na tu ukupnu vrednost dodajes pdv u iznosu od 18%...pozz

Comment

• alaza
        CBC Član
        • 30.11.2007
        • 96
        • tamo negde

iskljucivo citroen saxo benzinac!

Comment

• zoranbg
          CBC Senator XXL
          • 23.03.2005
          • 4098
          • Rooster's Hill , Beog
          • Grande Punto 1.2

@legenda zar samo to ? . a spediter ..neka lezarina na carini ili kako vetj ide ?

@Alaza daj pojasni zasto bas Saxo benzinac? ,i ja sam zainteresovan za nesto oko 3000 evra a da je 2000god i novije
          Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

@ZoranBg Covek ne zna ni iznos carine ni pdv-a...necu mu valjda pricati o col tablicama

Comment

• srle77
              CBC Član
              • 20.01.2009
              • 11
              • Pancevo
              • Renault Clio

stvarno neznam zasto Saxo benzinac
              cuo sam da su njihovi dizeli 1,5 dobri
              cuo sam za col tablice al neznam proceduru, ako neko ima iskustva nek napise ili nek prosledi link gde je to objasnjeno, interesuje me uvoz iz Slovenije
              jos sam cuo da spedicije uzimaju oko 250 eura po autu, kao uslugu za carinu
              a price o carini, tj. ceni su razlicite od 7,5 do 10.5, ili 33 % sa carinom i porezom

Comment

• somi_kac
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2009
                • 796
                • Kać

Dizeli im se cuju kao traktori! Slab je to auto za takav motor kao prvo. Kao drugo, tesko da ces naci kvalitetnog dizela, pre benzinca.
                OPEL Astra 1.6i
                OPEL Kadett 1.6
                ŠKODA Favorit

Comment

Working...
                X