benzinac ili dizelas?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • fly
    CBC Član
    • 11.04.2010
    • 15
    • NS

benzinac ili dizelas?

Hteo bih posle 10 godina, kako nemam auto, da kupim neki polovni za oko 4500e, da ga koristim relativno malo (neka nabavka radnim danom, voznja uglavnom vikendom i jednom godisnje na more ili neka tura od max 2000km).
    Da li je bolje uzeti benzinca do 1.6 ili dizelasa do 1.9? ( Mislim na kategoriju vozila poput stila, megana, astre, fabie, itd. )
    Kojih motora treba da se klonim godista 2001-2003?

Pozdrav svima i hvala unapred
  • StudentBGD
    CBC Senator XXL
    • 18.12.2007
    • 1027
    • Beograd

Re: benzinac ili dizelas?

Posto ces jako malo da ga koristis, moj savet je da pogledas nekog benzinca. Jednostavno manji je rizik pri kupovini polovnjaka i kasnijoj eksploataciji, za iste pare mozes da uzmes mladji auto sa boljom opremom nego ekvivalentnog dizelasa... Verujem da ce vecina isto da ti kaze
    Ne znam da pisem kako treba pa ne bih da se potpisujem

Comment

• gogi11
      CBC Senator XXL
      • 26.10.2009
      • 790
      • Sever Srbije - Novi Sad

I ja se slazem da tvoj izbor treba da bude benzinac, a i jako lakse ces pronaci benzinca 2001 ili novije sa pristojnom kilometrazom nego dizelasa.
      Ja preporucujem Opel astru ili stila u dizel varijanti , mada je i fabija dizel 1,9 tdi izuzetan auto i mnogo hvaljen .

Comment

• Corsa
        CBC Senator XXL
        • 22.09.2005
        • 450
        • Beograd

Originally posted by fly
        Hteo bih posle 10 godina, kako nemam auto, da kupim neki polovni za oko 4500e, da ga koristim relativno malo (neka nabavka radnim danom, voznja uglavnom vikendom i jednom godisnje na more ili neka tura od max 2000km).
        Da li je bolje uzeti benzinca do 1.6 ili dizelasa do 1.9? ( Mislim na kategoriju vozila poput stila, megana, astre, fabie, itd. )
        Kojih motora treba da se klonim godista 2001-2003?

Pozdrav svima i hvala unapred
        Fabija nije u klasi sa ostalima, jer je manji auto.Obzirom da neces previse voziti, kupi nekog benzinca....

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Definitivno benzinac i to gledaj da bude bez plina jer ti za tu kilometrazu nije potreban a i manje ces ga platiti i sigurno ima manju kilometrazu od onog koji ima plin.

Comment

• Laguna 2002
            CBC Senator
            • 13.12.2009
            • 297
            • Bačka Palanka

Benzinac bez plina je u 90 % slučajeva skuplji od onoga sa plinom ( proveri po oglasima ) jer je manje prešao i cena mu je preko veća . Te sa fabričkim plinom proveri preko servisa i ako nađeš i jednoga ispod 250 000 km na konju si.

Comment

• dris
              CBC Veteran
              • 24.01.2008
              • 172
              • Novi Sad

Isto misljenje delim kao i ostali BENZINAC, kao sto kazes malo prelazis godisnje i nema potrebe "rizikovati" sa dizelasem. Jos ako uzmes u obzir razliku u ceni registracije 1.6 i 1.9 sve ti govori. I naravno kao sto je mnogo puta receno gledaj da nakon kupovine imas u steku neki dinar za nedaj boze, i naravno odmah odradi veliki sevis.
              Srecno sa kupovinom.

Comment

• dejjan
                CBC Član
                • 21.07.2007
                • 19
                • BG
                • Alfa Romeo 147

Za tu kilometražu isključivo benzinac, plin možeš uvek naknadno ugraditi
                ukoliko počneš više da voziš.
                Za te novce mislim da može pristojan Stilo ili Alfa 147 da se nađe.

Comment

• nikola_VUK
                  CBC Senator XXL
                  • 20.09.2005
                  • 317
                  • Podgorica - Novi Sad
                  • Mercedes vaneo 1.7

Originally posted by gogi11
                  I ja se slazem da tvoj izbor treba da bude benzinac, a i jako lakse ces pronaci benzinca 2001 ili novije sa pristojnom kilometrazom nego dizelasa.
                  Ja preporucujem Opel astru ili stila u dizel varijanti , mada je i fabija dizel 1,9 tdi izuzetan auto i mnogo hvaljen .

Definitivno benzinac i to mislim da ti je 1.6 sasvim dovoljan, deset godina nisi vozio kola trebalo bi oko 100ks da ti je dovoljno, a i pretpostavljam da na putu do mora nećeš zažaliti. Ne moj da stavljaš plin u auto jer sa ovim divljanjem cena plina koji najavljuju pitanje kad će ti se ispalatiti, a ako već ima plin obavezno mora da bude sekvencijalni i ako ti pričaju priče ima metalnu granu ovo ono ne obaziri se na to.

Comment

• Corsa
                    CBC Senator XXL
                    • 22.09.2005
                    • 450
                    • Beograd

Uzmi dobrog Punta 1.2, uradi servis i kusur stavi u stek.Malo trosi,jeftino odrzavanje i registracija.Lako ces ga prodati kada dodje vreme za to...Za takvu eksploataciju ti ne treba vise.Znaci, batali dizel i benzince od 1.6 i vise kubika...

Comment

• Grumpy
                      CBC Veteran
                      • 30.10.2009
                      • 151
                      • Cartolle, Cattaro bay
                      • Meriva B, BMW 520d

Moj glas takodje ide benzinu. Ako ne prelazis 25k km godisnje, nema potrebe za dizelom.
                      Isto se slazem i oko motora, mozes naci 1.4 sa 100ks (renault, vw) ili 1.6 sa 100 - 110ks.
                      Mislim da ces imati manje glavobolje, posebno ako nemas iskustva.
                      E, da, najbitnija stavka, kupi auto za kojeg imas proverenog i pouzdanog majstora. Pod obavezno.
                      Ja sam sa Fordom malo muku mucio dok nisam nasao dobre ljude.

Ovim putem bih pitao pobornike i vlasnike dizelasa sa oznakama dCI, TDI, TDCI (snage 120 - 140 ks) i ostalim, da iskreno kazu koliko im takvi automobili trose u gradskoj voznji i na otvorenom.
                      Big limo`s only. (passat, laguna, mondeo, vectra i slicno)
                      I jesu li sigurni da su im svi konji na broju, jer ako nisu odradili kompletan servis usisne, EGR-a, i ostalih bitnih sklopova, pitanje je koliko je takav ugusen motor zaista zdrav.
                      Pitam, jer sam primetio da samo oni sa oznakama 2.5d i 3.0d mogu da me prodju, ove ostale propustim, malo ih zezam na uzbrdici pa pustim.

Comment

• fly
                        CBC Član
                        • 11.04.2010
                        • 15
                        • NS

A za koje tipove kola znate da su se pravila u varijanti benzin+fabricki gas, u periodu 2001 -2003?
                        Da li moram voziti na atest strani auto sa fabrickim gasom?
                        U slucaju benzinaca, kakva su vam iskustva sa ford, daewoo, hyundai i toyota autima starijih godista?

Comment

• Laguna 2002
                          CBC Senator
                          • 13.12.2009
                          • 297
                          • Bačka Palanka

E sada. Prvo moraš sam da suziš izbor na par modela. Npr šta ti se sviđa, praktičnost, ekonomičnost i slično. Onda da li hoćeš benzin, benzin + plin, ili dizel.
                          Ovo ne vodi ničemu. Taman se izbor svede na par modela, a ti počneš da razmišljaš o Daewoo i slično. Prvo vidi koliko para imaš ( to će ti biti najveći filter ) pa malo suzi izbor.

Comment

• fly
                            CBC Član
                            • 11.04.2010
                            • 15
                            • NS

Ne zelim da unosim pometnju .
                            Rekao sam u prvom postu koja kategorija me interesuje, a moje pitanje u vezi "ford, daewoo, hyundai i toyota" je zbog manjka informacija. Mnogo se prica o fiatu, renou, opelu itd, ali znatno manje o ostalima, - takav je trend.
                            Za sada znam da me interesuje:
                            - benzinac
                            - motor do 1.6
                            - ekonomicnost
                            - da spada u grupu povoljnijeg servisiranja
                            - nije na odmet: dovoljno velik gepek za eventualnu ugradnju gasa i da jos stanu decija kolica u skorijoj buducnosti, mada je i to relativno, posto je moguce ugraditi bocu i na mesto rezervnog tocka, pa onda treba racunati na zauzimanje prostora od strane rezervnog tocka, ako sam dobro obavesten
                            - godiste sa pocetka ovog milenijuma (za mladje nemam para)

Hvala na dosadasnjim odgovorima.

Comment

• Laguna 2002
                              CBC Senator
                              • 13.12.2009
                              • 297
                              • Bačka Palanka

Mislim da je Opel Astra G za tebe pravi izbor

Comment

Working...
                              X