Punto ili C5

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • iggyboy
    CBC Veteran
    • 18.03.2008
    • 148
    • pozarevac
    • stilo 16v

Re: Punto ili C5

Originally posted by Franjo
    Da li kupiti novi Punto +TNG za 8.000 E (+yugo), ili C5 2.0 HDi 2004. za 6.000 E? Ako je odluka za punto, najveći je problem, da predam yugo koral 55 (`90) u mlin da ga samelju. Srce da me strefi, iako ga proglašavaju ubicom. Služi me samo tako!
    Mislim da ne moras da se rastajes od juga , ne daje se vise auto za reciklazu vec vazi popust od 1000 evra,odnosno mozes da prodas juga za onoliko koliko vredi i da ustedis na dve strane,popust 1000e i zarada od juga = malo li je

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Ponovo sam na sajtu Fiat Srbija proverio i za verziju Dinamic sa A/C kod Delta auta izađe oko 8.200 E sa popustom za reciklažu.

P.S. U međuvremenu pročitao sam o trapu i udobnosti punta u drugoj temi, pohvalna mišljenja, pa ostaje dilema zbog CikaKuretovog aduta u vezi cene.

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Franjo,
        U tvojim godinama pored udobnosti je bitna i bezbrižnost. Za C5 je to već solidna km, da je neki drugi proizvođač pa i da razmisliš. Ako je valjao Aveo, valjaće i Punto, a jeftiniji je dosta po km pređenog puta. Za tu malu km godišnje i nećeš osetiti neku razliku. Mada do CG i nazad je velika i neudobna avantura, za nekoga ko ne žuri i ne seče krivine udobnost vozila je manje bitna.

Mada, za 2 godine vožnje, taj C5 je jako privlačna opcija, ali ako ga daš zetu, opet spadaš na Aveo. Skoro da dileme nema.
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• dejjan
          CBC Član
          • 21.07.2007
          • 19
          • BG
          • Alfa Romeo 147

Ne vidim gde je dilema iako
          C5 nije naročito kvalitetan auto, pre svega o unutrašnjosti pričam,
          za taj motor 200k km nije ništa.
          Ako ne prelaziš puno trajaće još dugo a uživanje u vožnji je daleko, daleko
          ispred onoga u Puntu. Takođe ne verujem da neki motor u puntu može biti
          tiši od dizela u C5 - ipak je izolacija u C5 postojeća !!!
          U novom puntu se nisam vozio, verujem da C5 ima i više opreme.

Moj izbor je C5 u svakom slučaju a Yugo neka ostane,
          uvek će nešto vredeti i neko će moći lepo da se vozi u njemu.

Što se tiče cene nakon par godina, treba računati da će cena C5 opadati znatno
          sporije pa verujem da će se nakon 3 godine cena od oko 4.000e izjednačiti sa cenom
          isto toliko godina starog punta.

Što se tiče bezbrižnosti, takođe bi izabrao C5 zbog aktivne i pasivne bezbednosti.

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Mislim, da je to i moj izbor: C5! Još samo da izvršim neophodne provere, iako imam poverenja u komšiju, ali da ne bude kasno se *** kajati.

Hvala svima na svesrdnoj pomoći! Ako kupim javit ću.

P.S. Bilo je u razmatranju i nekoliko laguna, ali zbog elektronike i muljanja ovdašnjih dilera, batalio sam.

Comment

• djukic
              CBC Senator XXL
              • 27.03.2005
              • 2526
              • Beograd

Originally posted by Corsa
              Nije sve u motoru Gorane...
              Jel ti nesto znas o C5 ili 407? Uz normalno odrzavanje svaki ce preci preko 400.000km (mislim i na motor i na ono ostalo)....
              https://t.me/pump_upp

Comment

• Franjo
                Banovan
                • 14.08.2009
                • 2831
                • Inđija - Beograd
                • Renault megan II res

Ma, sigurno da zna! Ja sam shvatio, da misli da je i do vozača. Znam da su dizeli izdržljiviji od benzinaca. Svojevremeno je mercedes nagrađivao vozače, koji su prešli milion km bez veće opravke. Kad sam se dvoumio benzinac ili dizel, razmišljao sam, da li je dizel motoru odzvonilo (kao i meni), zbog ekologije. Zbog čega zapadnjaci prodaju vozila nakon 6-7 godina u veoma dobrom stanju? Da li je to zbog pređene kilometraže oko 200 kkm, kada se povećava emisija izduvnih gasova i plaćaju veće takse prilikom registracije? Ali to je već druga tema.

Comment

• Corsa
                  CBC Senator XXL
                  • 22.09.2005
                  • 450
                  • Beograd

Originally posted by djukic
                  Originally posted by Corsa
                  Nije sve u motoru Gorane...
                  Jel ti nesto znas o C5 ili 407? Uz normalno odrzavanje svaki ce preci preko 400.000km (mislim i na motor i na ono ostalo)....
                  Znam da brat moje drugarice drzi prodavnicu rezervnih delova za Citroen i nije hvalio C5, iako je Citroendzija.Vozio sam se u taksiju C5 sa 100 i kusur hiljada km i unutra je vec pucao i skripao enterijer.Motor nisam pomenuo u negativnom smislu, a nisam ni famozno ogibljenje (to su 2 stvari kojih se ljudi najvise brinu).

Comment

• djukic
                    CBC Senator XXL
                    • 27.03.2005
                    • 2526
                    • Beograd

I ja sam cuo od brata od tetke, da ima druga koji zna coveka kome se Nisan Patrol raspao posle 32.000km. Doduse pominjali su neki sleper u Nemackoj i neko prevrtanje...

Daj bre ljudi dosta urabanih legendi. 90% automobila na nasim placevima su presli dobrano preko 200.000km. Zato se i dobijaju povoljno preko, zato se i prodaju kod nas po cenama iz nemacke za normalne automobile.

C5 ako ima manje od 300.000km nece skripati u kabini. Citroen daje garanciju od 200.000km ili 10 godina na hidrauliku. Motori izdrzavaju zaista puno km.

I jos nesto gde si nasao taksistu sa C5 a da ima manje od 200.000km na satu?

Comment

• Corsa
                      CBC Senator XXL
                      • 22.09.2005
                      • 450
                      • Beograd

Nasao sam ga u Beogradu, pa pricao malo sa covekom i tako,brze prodje vreme...Sto jeste,jeste auto je udoban za medalju,ali je enterijer nekvalitetan,pa se ti ljuti koliko hoces.Za limuzinu je to nedopustivo...Ponavljam, za motor i hidrauliku nisam rekao da su kvarljive prirode.Ima toliko toga drugog da se pokvari, mahom elektronike...Poenta je da ima bolje da se kupi za te pare.E sad, posto je Punto u pitanju, diskutabilno je sta je bolje...Nekom logikom je novije uvek bolje!?

Comment

• gorans
                        CBC Senator XXL
                        • 09.03.2010
                        • 1525
                        • Beograd

Samo da dodam da bih ja za 6000e uzeo 406 hdi u extra stanju.Motor mu je kao u C5 a enterijer je neuporedivo lepsi i kvalitetniji od Citroenovog.Takodje nema ni hidrauliku zbog koje moze da boli glava.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

A gde da ga nađem? Ovaj C5 je u komšiluku.

Osim toga, i novi auto je mačka u džaku, a tek nakon tri-četiri godine?!

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Od hidraulike nece nikoga boleti glava... To je najpouzdaniji deo. Sto se tice razlike izmedju 406 i C5 - nema ih ako se izuzme hidraulika. Jedino je C5 prostraniji unutra.

Jos jednom 10 godina garancije ili 200.000km je Citroen dao na hidrauliku u C5...

Comment

• gorans
                              CBC Senator XXL
                              • 09.03.2010
                              • 1525
                              • Beograd

Onda 406 izbacujemo iz kombinacije.Sa moje tacke gledista stvari stoje ovako:C5 ces u samom startu platiti manje od Punta,ako auto budes zadrzao za sebe 5 god tada ce C5 imati 10 god. a Punto 5 god. i cena na trzistu ce im biti priblizna tako da tu ne gubis nista.C5 hdi trosi u proseku 6-7l euro dizela sto izadje oko 700din/100km.Punto sigurno trosi 8-9l gasa+0,5l benzina na 100km sto izadje oko 500 din/100km po trenutnoj ceni gasa mada sam cuo da ce gas sa cenom da se priblizi dizelu.Na stranu Punta ide sto imas garanciju a na C5 nemas dok na stranu C5 idu:komfor,udobnost,performanse i ono sto je naj naj naj vaznije a vecina nas zapostavlja,to je bezbednost nas i nasih naj milijih koje vozimo a tu je C5 u velikoj prednosti nad puntom.Sad ti sm naj bolje znas koja od ovih stavki ti je privilegija.Ja bih uzeo C5 ali to je moje misljenje.

Comment

• Franjo
                                Banovan
                                • 14.08.2009
                                • 2831
                                • Inđija - Beograd
                                • Renault megan II res

Slažem se u potpunosti i mislim da će to biti komšijin C5. Malopre sam se vratio iz redovne šetnje, obišao pola Inđije i dva, nazovi, placa. Sva vozila uglavnom 2.001. god. i "garantovano" 120-140 kkm. Među njima, dva scenica, jedan 1.6, drugi 1.9 cdi. Cene 4.750 E. Očuvana, ali diskovi pošteno odrani.

Još jednom, veliko HVALA svima, na korisnim informacijama i pomoći.

Comment

Working...
                                X