Fiat bravo 98 ili BMW 91-3

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nidzola1
    CBC Senator
    • 26.04.2010
    • 252
    • Srbija

Fiat bravo 98 ili BMW 91-3

Ovako u poslednje vreme razmisaljm da svoj auto Fiat Bravo 1.9 TD 75 ks, 98 god, zmenim za BMW 318 ili 320 e36 godiste od 91, do 93. Sada mi recite, moze i svacije misljenje/stav pojedinacno da li je ovo ok zamena ili ne, znam da zavisi od stanja oba automobila itd.. itd.. Ali recimo moj auto je u odlicnom stanju, pa isti takav i da trazim ili slican. Konkretno auto 98 god za auto 91-2-3 god, zbog toga sam skeptican. I jos par pitanja da li je odrzavanje ovog modela i godista BMW-a skuplje/jeftinije od fiata i sl...
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Fiat bravo 98 ili BMW 91-3

Sto se tice odrzavanja sacekaj da se javi neko ko vozi BMW-a.
    Inace po meni ti je ideja losa.OK je to da prodas fiata taman dok je u dobrom stanju odnosno dok te ne baci na neke troskove,ali kupovina 20 godina starog BMW-a u Srbiji nije bas najsrecnija varijanta i ako je znatano kvalitetniji auto od brava.U krajnjem sucaju pre nego prodas svoja kola pogledaj par primeraka BMW-a iz oglasa cisto da steknes predstavu.Realno 99% ih je izmuceno i vape za vecim ulaganjem,samim tim tvoja kombinacija i nije nesto ekonomski opravdana.Eventualno da naletis na neki primerak iz zadnjeg uvoza ali tu ostaje problem papira jer su skoro svi muljali zbog ogranicenja prilikom uvoza.
    Sve u svemu logicno bi bilo da taj bravo zamenis nekim stilom jtd ili necim slicnim iz te klase.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• nidzola1
      CBC Senator
      • 26.04.2010
      • 252
      • Srbija

ok, hvala na misljenju , iskreno trenutno mi finansije ne dozvoljavaju da uznem stila ili slicni noviji automobil, bas zato sto mislim da je bmw kvalitetniji, a verovatno jeftiniji za odrzavanje( jer je auto stariji, a i polovnih delova je mnogo), zato se dvoumim. I kada bih gledao bmw to bi bio ili 318 ili najverovatnije 320, cuo sam da su ti 320 motori jako izdrzljivi, pa ako naletim da dobar... Jos neko misljenje?

Comment

• overspeed
        CBC Senator XXL
        • 24.05.2005
        • 2779
        • Kosovska Mitrovica

Vlada ti je dao sasvim dobar predlog, ali mi se čini da ga nisi shvatio dovoljno ozbiljno. Kapiram da su finansije problem, ali obrati pažnju na to što ti je čovek napisao. Možeš za taj novac naći neki E36, ali to će vrlo verovatno biti primerak koji je popio dosta batina a servis je retko vidjao, još ako nije dugo godina bio kod nekog ozbiljnijeg lika nego je menjao vlasnike svako malo, sa takvim autom se ne bi usrećio ni najmanje, i tu nikakve veze ne igra činjenica što je u pitanju BMW. I tek tad bi imao problem sa finansijama. Zato, pamet u glavu.

Inače, ne kažem da ne treba da kupiš E36 ako ga nadješ u iole solidnom stanju i da je održavan. Madjutim, to je u zemlji Srbiji mnoogo lakše reći nego uraditi

Inače, jesu 320i izdržljivi, ali su isto tako jedno 50 % skuplji za održavanje od 318i ili 316i. Ovaj drugi ne bih preporučio jer je teška mrcina, ali mislim da bi tebi po opisanom više odgovarao 318i jer je poprilično jeftiniji za održavanje od 320i, a tebi su finansije ipak prioritet... Bolje je sa istim raspoloživim sredstvima propisno održavati 318i nego nepropisno održavati 320i, jer nijedan nije imun na probleme i nijedan ne trpi i ne voli fušeraj.

Inače sam imao E36 318i, taj motor (M43) je vrlo, vrlo zahvalan za održavanje, za oko 40 k km koliko sam ga vozio nisam imao nikakvih problema sa autom, a od toga nekih 25000 km je vožen na plinu. Auto se i dan-danas vozi, uglavnom na plinu, a na satu ima preko 200000 km. Auto sam prodao sugradjaninu, tako da znam da i dalje nema nikakvih problema, sve se svodi na redovne servise, one "obične" i one "plinske" Dakle, ako si ipak rešio da uzmeš E36, a finansije su ti najbitnije, onda ti preporučujem 318i jer je mehanički vrlo prost i zahvalan motor, koji ne traži previše ulaganja. Jeste 320i bolji izbor, ali računaj na kao što rekoh veće troškove održavanja (ipak ima 2 cilindra više od 318i), a troši jedno litar-dva više u mešanom režimu. Ovo sve pod pretpostavkom da naidješ na model koji je u solidnom stanju i da ti to potvrdi poverljivi servis/majstor.

Ponovo porazmisli o Vladinom komentaru, i možda ne bi bilo loše da porazmisliš o drugim opcijama. Za novac od prodaje Brava ne možeš birati puno, ali možda je bolja opcija da kupiš neki manji gradski auto novije proizvodnje sa kojim ćeš svakako imati niže troškove održavanja i svakodnevne eksploatacije.
        http://www.bmw.tv

Comment

• nidzola1
          CBC Senator
          • 26.04.2010
          • 252
          • Srbija

Upravu ste, hvala vam ljudi

Comment

Working...
          X