Nesto vise o ovom automobilu Seat Toledo 1997,god

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • BMWM5
    CBC Član
    • 23.09.2009
    • 81
    • Beograd
    • Trenutno prazna

Nesto vise o ovom automobilu Seat Toledo 1997,god

Iskocila mi je prilika da kupim Seat Toledo 1.6i, 1997.god., u dobrom stanju, ima ugradjen plin sa atestom, dosta opreme......
    Interesuje me kakav je auto, sta treba da gledam posebno na njemu kod kupovine, predpostavljam da je odrzavanje kao kod vw, jer je to u principu sve isto..????
    BMW GPower
  • overspeed
    CBC Senator XXL
    • 24.05.2005
    • 2779
    • Kosovska Mitrovica

Re: Nesto vise o ovom automobilu Seat Toledo 1997,god

Generalno se radi o dosta pouzdanom automobilu, inače prvom modelu koji je u potpunosti odradjen pod kontrolom VW-a nakon što je preuzeo Seat. Obzirom na godište u kojem je nastao, to govori dve stvari: da je mehanički jako prost (inače je izradjen na osnovi Golfa 2, praktično se radi o maskiranoj Jetti sa A2 platformom) i da je zahvalan za održavanje u smislu da su delovi dosta pristupačni i generalno je održavanje jeftino.

Nisi naveo konkretno koji motor je u pitanju, ali sudeći po godištu trebalo bi da je multipoint sa 100 KS. Inače je ugradjivan i monopoint 1,6-litarski benzinac sa oko 75 KS i slabim obrtnim momentom, tako da je karoserija tj. težina Toleda za njega dosta ozbiljan posao.

Od specifičnih problema statistički najviše je imao problema sa elektrikom, kvačilom i ventilatorom hladnjaka koji je znao da zaglavi, zbog čega je Seat svojevremeno napravio opoziv i u dilerskoj mreži pod garancijom ugradjivao revidiranu verziju istog. Znači na te stvari bi trebao da obratiš pažnju.

PS. I jedna anegdota o ovom autu (nhf ).

Kažu da je Seat Toledo najružniji auto koji je slavni Giorgetto Giugiaro ikada dizajnirao

Pozz
    http://www.bmw.tv

Comment

• BMWM5
      CBC Član
      • 23.09.2009
      • 81
      • Beograd
      • Trenutno prazna

Re: Nesto vise o ovom automobilu Seat Toledo 1997,god

Hvala druze na objasnjenju, za ovaj auto, ja sam mislio na 1.6i sa 75ks jer ce to tata da vozi pa njjemu i nije u pitanju neka brzina i ubrzanja.... , a interesuje me kakav je Seat Cordoba sa istim motorom, 1998 god., moze se naci po slicnoj ceni, sa dosta opreme.... ??
      BMW GPower

Comment

Working...
      X