kupovina polovne fabie ili 206

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dragan76
    CBC Član
    • 06.09.2005
    • 87
    • Krusevac

kupovina polovne fabie ili 206

cao,
    imam mogucnost da kupim sluzbeni auto skoda fabia 1.9SDI Elegance, 2002, 120.000-150.000 km ili Peugeot 206 1.4 HDI, 2002, 100.000 km. Oba automobila su oko 5.000-6.000 eur, u solidnom stanju su. Bilo je sitnih popravki (ulupljena desna strana, menjan hladnjak za klimu..) ali je to radjeno u ovlascenim servisima.
    Da li je ovo dobra kupovina s obzirom na cenu. Cuo sam takodje da su fabie izuzetno izdrzljive.

hvala i pozdrav,
    dragan
  • Skyline GT-R
    CBC Senator XXL
    • 13.02.2005
    • 806
    • Chicago - My Kind Of Town

Evo, ovde su bile neke diskusije o fabiji.

Comment

• Darko_NS
      CBC Senator XXL
      • 02.12.2004
      • 557
      • Srpska Atina

peugeot je znacajno zivahniji, startniji i brzi auto. ako ti to nesto znaci.
      mada i meni fabia odise cvrstocom. ja imam feliciu i mogu da potvrdim da
      je auto nepoderiv

Comment

• dragan76
        CBC Član
        • 06.09.2005
        • 87
        • Krusevac

to se i meni cini, sto se tice fabie, da je mnogo izdrzljivija od peugeot-a. i da je jeftinija za odrzavanje, prakticnija za nase puteve od francuza.

Comment

• M-power
          Moderator
          • 10.01.2005
          • 10060
          • Bg; Banovo Brdo
          • CorsaC, astra H,

Ja sam taj koji je imao Fabiju.
          Meni je stvarno bila odlicna a neajvise mi se kod nje dopadala krutost karoserije za tu klasu
          To date there has never been a faster car built for the public road and,
          it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• dragan76
            CBC Član
            • 06.09.2005
            • 87
            • Krusevac

@m-power
            pa zasto si je prodao?

Comment

• M-power
              Moderator
              • 10.01.2005
              • 10060
              • Bg; Banovo Brdo
              • CorsaC, astra H,

Finansijske transakcije
              Inace je ne bi dugo prodavao. Bas mi je odgovarala kao auto. Mislim dobar auto za ono zasta on treba prvenstveno da sluzi. Prevozenje, prakticnost, nizi troskovi odrzavanja itd.
              To date there has never been a faster car built for the public road and,
              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Darko_NS
                CBC Senator XXL
                • 02.12.2004
                • 557
                • Srpska Atina

mislim da je u sustini dobro sto ne razmisljas o benziskom motoru.
                auto revije su na svojim testovima okarakterisale osnovne benzince u fabiji
                kao ne-elasticne,slabe za tu karoseiju , i dosta velike potrosace (gradska voznja 10-12 litara) tako da svaka preporuka za Sdi. ako nista drugo
                bar ces zaboraviti kad si zadnji put bio na pumpi

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Kad se vec prica o ekonomiji mislim da je najjeftinije kupiti benzinca i ugraditi plin,a i odrzavanje dizela je skuplje.
                  Power of dreams !!!

Comment

• dragan76
                    CBC Član
                    • 06.09.2005
                    • 87
                    • Krusevac

znam da je dizel bolji, a gas je jos jeftiniji, nego mene interesuje kupovina sluzbenog automobila - da li je to pametno?

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

na HDI motore sa nasim gorivom zaboravi. SDI guta sve. iskustvo vise ljudi (vlasnika istih). imao sam priliku da vozim oba. nekako mi se cini da je fabia komotnija, ima vise mesta u vozili dok mi je 206 nekako skucen. o ceni odrzavanja da ne govorim pogotovo sto kod francuza zna takva glupost da ti zagorca zivot da je to neverovatno.
                      pozdrav
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• Astra1.8
                        CBC Član
                        • 21.10.2004
                        • 46
                        • Bačka Palanka

Ako mozes da biras uzmi Peugeot 206 1.4 HDI.
                        To je dobra cena pogotovo ako ima klimu,...
                        Isto godiste, manje kilometara, kad ga budes prodavao za izvesno vreme imace bolju cenu od Fabie, ...
                        Astra G 1.8 16V sportive

Comment

• -Vedran-
                          CBC Senator XXL
                          • 03.10.2004
                          • 3255
                          • Beograd

Pa ako ga dobijas za 20-30% jeftinije (naveo si cenu ali stvarno nisam upucen) onda je pametno da ga uzmes,posto je relativno nov auto,a i to sto mu ne valja imaces para da ga sredis jer ces ga dobiti povoljnije.

Ali opet,ne znam...bas je zeznuta situacija i mnogo su preshli.
                          Power of dreams !!!

Comment

• dfast
                            CBC Senator XXL
                            • 26.05.2005
                            • 1302
                            • Hoofddorp NL /Bgd

Ako moje misljenje moze da pomogne, vozio sam 306 hdi 2,0. Do 150hiljada si miran, motor izuzetno zivahan i ekonomican, na 150 promenjena pumpa za komon rail i to su mi rekli u servisu da je za tu kilometrazu to normalno. Cena malo jaca 1000e. Osetljiv na lose gorivo samo u smislu da upali check lampicu, jer u filteru za gorivo ima senzor za vodu. Vozis dalje i na prvom redovnom servisu ti tu lampicu ugase ili zamenis filter i vozi dalje. Problemi samo sa ventilatorom za grejanje i brisacem zadnjeg stakla koji od nase kise zaribaju i prave probleme (znaci lose su izolovani). Ramena se menjaju na 25-45hiljada zavisno kako vozis, diskovi na dve zamene plocica, opet zavisi kako vozis, gume mi je napred cepao prilicno brzo 20-35hiljada, opet zavisi kako vozis i naravno 206 nije 306 pa je pitanje da li se to racuna. Generalno autom zadovoljan, a opet ne mogu da ga uporedim sa Skodom jer s njom nemam nikakva iskustva.
                            Sad da li Pezo ili Skoda, mislim da Pezo ipak daje bolje motore, karoserija u 206 mi izgleda dovoljno jaka i kompaktna, ali kao sto rekoh treba uporediti i ostale detalje.

Comment

• CLD
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 1225
                              • Belgija - ranije Luna-Chico

Ja sam za 206 jel sam vozio taj motor 1.4 hdi, ali bez klime. Inace sa tim autpm sam presao 60000 km. za 9 meseci i nista mu nije falilo, i da nisam ga stedio jel nije bio moj auto. Znaci max. luda voznja i nije se bunio u opste. Po meni najbolji auto u toj klasi i sa tim motorom.

Comment

Working...
                              X