Auto kao auto je dobar...taj 1.3 multijet motor je proglasen najboljim motorom u klasi do 1400cm,2004.god....mali je potrosac(5.5l euro dizela prosecno,onaj od 75ks)...odrzavanje ne znam kako je,ali nije jeftino...ima dpf filter cestica cadji,moras mu sipati aditiv,a u slucaju kvara od 3o.000 pa navise...mozda je benzinac 1.4 95ks jeftinija varijanta,ionako ed ide na 120din
Da li jos neko ima iskustva sa ovim auticem za motor koliko sam citao svi ga hvale ,ugradjuje ga opel i suzuki?? Svi kazu za njega redovan servis i nema brige...
Pa ono,Grande Punto je pun hvale na stranim sajtovima.Potpuno je nov auto a sa njim platformu deli i nova Corsa,zajedno sa tim 1.3 jtd.To što ga hvale to stoji,motorić jeste dobar,al pošto ti uzimaš polovan,onda je bitno kakav je primerak u pitanju.Kako ga je i gde održavao prethodni,dal mu je prava kilometraža,..Inače,s tom karoserijom ne očekuje ne znam-kakve performanse,al ćeš imati komforan gradski auto s malom potrošnjom.
A što se tiče redovnog servisa i održavanja,pa svaki motor će biti dugotrajan ako se tako postupa prema njemu.Problem je u tome što ljudi kod nas ne održavaju auto kako treba,štede na svemu i svačemu i onda je normalno da mu se skrati vek.To važi za sve motore.
Raspitaj se dobro i uradi eventualno neku proveru,jer ako je auto iz uvoza onda je sigurno dosta prešao i sva je verovatnoća da mu kilometraža nije tačna.
Pozdrav i srećno
Comment