Hyundai Elantra

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dris
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 172
    • Novi Sad

Hyundai Elantra

Eto ne da meni djavo mira pa opet gledam oglase

znam da sam dosadan ali jbg.
    konkretno gledam ova dva:
    http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... antra_16i/
    prema slikama bih rekao da je taj plac preko puta bivseg Toyota go.ta.car centra, to je relativno nov plac zna li se sta o njima ?

http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... i_elantra/

Manje vise sam cuo sta i kako, korejanci valjda "nisu jeftini" za odrzavanje ali se i ne kvare puno... (znam od primerka do primerka, i stanja konkretnog auta)
    Ovaj model mi je konkretno OK, nista prebudzeno ni spolja ni iznutra, komforan, nije prevelik auto, MOZE PLIN , klima nije problem klime nema

Svako vase iskustvo dobrodoslo naravno, ali ovu temu sam otvorio prvenstveno zbog provere stanja auta:

treba mi preporuka za NS, znaci GDE terati auto na detaljan pregled i gde ce mi to naravno na papiru i potvrditi ?
    i kako najlakse proveriti legalnost auta ?

btw. gledam u tom cenovnom rangu moze da se nadje Citroen Xsara 1.6

jel pametnije gledati Hyundai Elantru ili Citroen Xsaru , pouzdanost- odrzavanje ? kome dajete prednost ?
  • Chubbs
    Everybody lies
    • 29.01.2006
    • 5807
    • Novi Sad
    • Audi A6 1.8T

Re: Hyundai Elantra

viewtopic.php?f=341&t=37029

u ovoj temi imas zanimljivih podataka o elantri, da citas dok se neko ne pojavi sa odgovorima
    You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
    Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
    Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• Srdjan
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 2416
      • Bajina Basta/Beograd

Ovih dana i ja nesto gledam oglase i za slicne pare ima npr. i ovo:

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... s_16_ghia/
      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

@Dris Ako bih uzimao elantru ja bih sedana...hatchback mi je mnogo ruzan...ne moze da se ugradi centralna brava,tako da ces morati da zakljucavas svaka vrata pojedinacno...ehom u severnom bulevaru je nenormalno skup...za ostale ne znam...xsara je lepsi auto,barem meni,veliki servis od 26-35000din zavisi sa kakvim delovima i gde radis...prednost bih dao xsari,sad opet ne znam...
        @Srdjan Mene odusevljava focus i cesto ga vozim...gledaj da juris motor 1.8 ,jer on ne trosi ulje...ovaj 1.6 16v zetec,ide za sve pare,ali posle 150.000km trosi bas dosta ulja...napravljen u saradnji,mislim sa Jamahom i nema crvenog polja na obrtaljci...izbacuje 7000rpm kao dobar dan...kazu da svi zetec motori od 1.25 pa do 2.0 ne podnose plin...onaj novi duratec, bolje podnosi plin...ovome iz oglasa je menjan airbag vozacki i cini mi se i prednji branik ali ne mogu dobro da vidim na slici

Comment

• Franjo
          Banovan
          • 14.08.2009
          • 2831
          • Inđija - Beograd
          • Renault megan II res

Na osnovu čega zaključak da je menjan airbag? I ja sam zapazio taj oglas.

@Dris, kako nema klime, kad u oba oglasa piše manuelna klima? Možda imaš informaciju, da nisu u funkciji - ne radi.

Comment

• Srdjan
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 2416
            • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by legenda
            @Dris Ako bih uzimao elantru ja bih sedana...hatchback mi je mnogo ruzan...ne moze da se ugradi centralna brava,tako da ces morati da zakljucavas svaka vrata pojedinacno...ehom u severnom bulevaru je nenormalno skup...za ostale ne znam...xsara je lepsi auto,barem meni,veliki servis od 26-35000din zavisi sa kakvim delovima i gde radis...prednost bih dao xsari,sad opet ne znam...
            @Srdjan Mene odusevljava focus i cesto ga vozim...gledaj da juris motor 1.8 ,jer on ne trosi ulje...ovaj 1.6 16v zetec,ide za sve pare,ali posle 150.000km trosi bas dosta ulja...napravljen u saradnji,mislim sa Jamahom i nema crvenog polja na obrtaljci...izbacuje 7000rpm kao dobar dan...kazu da svi zetec motori od 1.25 pa do 2.0 ne podnose plin...onaj novi duratec, bolje podnosi plin...ovome iz oglasa je menjan airbag vozacki i cini mi se i prednji branik ali ne mogu dobro da vidim na slici
            Moze i Zetec na plin, samo malo flashlube. A vidim da su se smanjile cene za dosta ozbiljniji model Mondeo.

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... eo_20tddi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... mondeo_18/

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... o_20_tddi/

http://www.polovniautomobili.com/oglas4 ... o_20_tddi/

Ovo sam stavio samo zbog orijentacije, ja bih u svakom slucaju jurio benzin, nemam para da odrzavam dizel. Po ovim cenama Focus i Mondeo predstavljaju vrlo dobru i racionalnu kupovinu. Misljenja sam da je Mondeo bolji i pouzdaniji auto od Lagune 2 koja je slicne cene.
            Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Franjo
              Banovan
              • 14.08.2009
              • 2831
              • Inđija - Beograd
              • Renault megan II res

Originally posted by dris
              Upravo sam kontaktirao vlasnika (Bojan). Vozilo je uvezeno pre godinu dana iz SLO. Greška u oglasu: brat je napisao manuelna klima, a u stvari je digitalna i kako kaže ispravna - u funkciji.

Comment

• kizazox
                CBC Član
                • 14.09.2007
                • 19
                • Beograd

Taj auto sam ja isao da gledam i probao sam ga.Ima digitalnu klimu koja radi ali auto nije bas u nekom ekstra stanju.Manje vise ogrebotinice po limu nego covek ima maloprodajni objekat a nasloni na zadnjim sedistima su skinuti jer se sedista cesto obaraju. Kada sam ga ja gledao nije bio registrovan a pisalo je u oglasu registrovan godinu dana.A na dnu sipke za proveru ulja je bilo nesto zalepleno kao mulj onako cvrsto.Nisam bio bas odusevljen kako se vodilo racuna o autu.

Comment

• Franjo
                  Banovan
                  • 14.08.2009
                  • 2831
                  • Inđija - Beograd
                  • Renault megan II res

Kada si ga gledao? Najavio sam, da ću ga danas pogledati. I meni je rekao, da je uvezen pre više od godinu dana. Razmišljam, da li da odem. Pogledao bih i onog mondea benzinca na auto placu u Rumi.

Comment

• legenda
                    CBC Senator XXL
                    • 28.03.2009
                    • 1345
                    • Beograd

@Franjo Sto se focusa tice,pogledaj boju volana i vazdusnog jastuka

Comment

• alexa05
                      CBC Senator XXL
                      • 23.07.2006
                      • 1769
                      • Smederevo
                      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Naravno, "Oko Sokolovo"
                      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• kizazox
                        CBC Član
                        • 14.09.2007
                        • 19
                        • Beograd

Gledao sam ga pre 3 meseca kada sam isao u kupovinu.Uzeo sam na kraju elantru u Vrbasu.Na toj iz Rume je menjan prednji branik u kome i fale migavci pa je covek bar kada sam ja isao da ga gledam stavio neki od keca upisao sam se od smeha.Sto se elantre tice uzeo sam je zbog pozitivnih komentara ljudi koji je imaju ili su je vozili i nisam se pokajao.Enterijer jeste prost i plastican ali je jako kvalitetan, nista ne cvrci,ne skripi i ne lupa.Motor je jak ali nije sportski nastrojen (1.6 benzinac) i da trosi izmedju 8 i 9 ako imas laganu nogu ako vozis zustrije pije 10 opusteno.

Comment

• Franjo
                          Banovan
                          • 14.08.2009
                          • 2831
                          • Inđija - Beograd
                          • Renault megan II res

Bio sam na a. placu u Rumi i pogledao mondea. Skinut radio i check engine prijavljuje "napako". Vozilo je koristila firma, pa km je diskutabilna, za proveru. Nema rez. točka i u taj prostor prodire voda. Enterijer je očuvan, solidan.

Osim njega 2002. godište nissan almera benz. 1.5, izuzetno očuvana, stilo benz. 1.6, a malo skuplja astra karavan benz. 1.6, 2005. godište, na izgled izuzetno stanje. Ova tri ću ponovo pogledati sa zetom.

Elantru nisam ni gledao.

P.S. Izgleda da sam pogrešio. Ponovo sam pogledao slike i ne vidim te žmigavce u braniku! Oni su u sklopu fara!

Comment

• dris
                            CBC Veteran
                            • 24.01.2008
                            • 172
                            • Novi Sad

Originally posted by Franjo
                            Originally posted by dris
                            Upravo sam kontaktirao vlasnika (Bojan). Vozilo je uvezeno pre godinu dana iz SLO. Greška u oglasu: brat je napisao manuelna klima, a u stvari je digitalna i kako kaže ispravna - u funkciji.

moja greska, nisam dobro procitao... a kazem nije mi klima presudan faktor...

Comment

• dris
                              CBC Veteran
                              • 24.01.2008
                              • 172
                              • Novi Sad

Lozenje na nesto mladje i jace se nastavlja...

Vidim da cene 2001-2002 godista svih auta imaju tendenciju pada

Isao sam da pogledam ovaj auto http://www.mojauto.rs/polovni-auto/519498 , Hyundai elantra 1.6 GLS hatchback i utisci su sledeci:
                              Lik je stariji "cica" koji navodno "sam" doteruje uglavnom elantre iz Slovenije, zivi blizu Sr. Kamenice i nema fore tipa nadjemo se tamo i tamo da pogledas auto, sto je po meni prvi i osnovni faktor. Znaci kafa u kuci pa polako... . Ono sto nema u oglasima a kod njega je na parkingu jeste 2002. godiste "metalik zlatna" elantra sedan koja mi je privukla paznju (i meni je lepsi sedan), a kaze cica da su mu jos dve hatchback na carini.

Ajmo redom: Hyundai elantra 1.6 GLS hatchback - zelena
                              ova sa oglasa deluje fino, kaze da je prva farba (nisam dovoljno iskusan da sam provalim) i nema vecih i "lako" primetnih ogrebotina, karoserija znaci zdrava i jedino je na vozacevim vratima po donjem obodu tek krenula da rdja znaci nista strasno. Ono sto me kod ovog modela odusevljava je da generalno govoreci enterijer stvarno dobro podnosi godine, po meni dosta kvalitetan enterijer, tako i kod ove sto sam gledao. Lako je naci polozaj sedista (po visini) ima i podesavanje sedista za "lumbalni deo" (valjda se tako kaze) nije premekano sediste ali i daleko od neudobnog. , volan se podesava po visini i "kozni" je i na njemu se ipak vidi godiste 2000. a prva registracija 2001. a navodno presao 150 i kusur hiljada, kabina sasvim prostrana kao i bas dosta mesta na zadnjim sedistima, ima naslon za ruku sto je isto za pohvalu. Dosta hvale aj malo i da ga kudimo , kada sam (dosao) upalio motor je vec bio dobrano podgrejan a to mi se ne dopada, nije upalio kao "mina" ali nije se ni previse mucio pri paljenju ali mi se kao laiku cini da obrtaji malo vise variraju nego sto bi trebalo i nesto "canjgrlja" a cica kaze da je to neki "lanac" i da ce on to o svom trosku odraditi u servisu "Cule" koji je bas blizu njegove kuce, kao i da ce zamenuti brisace koji su u dosta losem stanju a nosac brisaca je baaas korodirao, no to nije presudno. Motor je inace suv ali da naglasim ipak sam takoreci zestoki laik i naravno pre kupovine obavezno pravac provera.Takodje rucna hvata tek na 7-8 zubu kao i kako cica kaze zadnji desni ne hvata i to bi takodje on sredio.I jos jedna zamerka na farovima se vide tragovi kondeza od kise sto takodje nije za pohvalu. Nisam je vozio jer sam se fokusirao na drugi primerak iz dvorista tj. sedana. Ovaj hatchback mislim da nije los pazar za te pare ali naravno prvo dooobroo pregledati motor u servisu.

Bas sam se raspisao , nastavak sledi posle krace pauze

Comment

Working...
                              X